Facebook ThruPlay voor Facebook-videoadvertenties: wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Facebook ThruPlay voor Facebook-videoadvertenties: wat marketeers moeten weten

8 min


135
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruik je video in je Facebook-advertenties? Vraagt ​​u zich af hoe de nieuwe ThruPlay-optimalisatie uw Facebook-videoadvertentiecampagnes zal beïnvloeden?

In dit artikel leert u wat ThruPlay-optimalisatie is en wat het betekent voor Facebook-videoadvertentiecampagnes.

Wat is Facebook ThruPlay-advertentie-optimalisatie?

In september 2018 introduceerde Facebook ThruPlay-advertentie-optimalisatie voor campagnes met videoweergave. Facebook telt een ThruPlay wanneer uw videoadvertentie volledig is bekeken, of gedurende ten minste 15 seconden (als uw video langer is dan 15 seconden). De optimalisatie ‘is beschikbaar met veiling- of bereik- en frequentiecampagnes’.

Facebook implementeert nu ThruPlay als de standaardoptimalisatie voor alle campagnes met videoweergaven , ter vervanging van de bekende optimalisatie van videoweergaven van 10 seconden.

Vanaf 31 juli 2019 pauzeert Facebook bestaande campagnes die zijn opgezet met de optimalisatie van videoweergaven van 10 seconden. Adverteerders moeten die campagnes aanpassen om de ThruPlay-optimalisatie te gebruiken.

Facebook ThruPlay-optimalisatie.

Wanneer u nieuwe campagnes maakt met het doel Videoweergaven, heeft u twee keuzes bij het optimaliseren voor advertentieweergave:

 • ThruPlay : video’s die volledig zijn bekeken, of gedurende ten minste 15 seconden. Dit is de standaardinstelling.
 • Ononderbroken videoweergaven van 2 seconden: video’s die gedurende ten minste 2 opeenvolgende seconden worden bekeken.
Facebook ThruPlay-optimalisatie.

Naast de wijziging van advertentieoptimalisatie, stelt Facebook u in staat om te beslissen hoe u wilt worden gefactureerd voor videoweergaven: op basis van vertoningen (elke keer dat uw advertentie wordt weergegeven) of ThruPlays (wanneer uw video volledig wordt bekeken of gedurende ten minste 15 seconden) . De optie voor afdrukken is de standaardinstelling.

Kosten voor Facebook ThruPlay-optimalisatie.

Wat is het verschil tussen de optimalisatie van ThruPlay en videoweergaven van 10 seconden?

Op het eerste gezicht klinkt ThruPlay-optimalisatie alsof Facebook uw advertentie optimaliseert om mensen te bereiken die de video helemaal tot het einde zullen bekijken, en dat is het geval als uw video 15 seconden of korter is. Voor video’s die langer zijn dan 15 seconden, gebruikt Facebook ThruPlay-optimalisatie om uw advertenties weer te geven aan mensen die de video waarschijnlijk minstens 15 seconden zullen bekijken.

Voor adverteerders die video’s promoten die langer zijn dan 15 seconden, lijkt de kleine verschuiving van optimaliseren voor videoweergaven van 10 seconden naar ThruPlays van 15 seconden misschien niet zo’n grote verandering, maar volgens de cijfers kan het aanzienlijk zijn.

Als het erom gaat de aandacht van een kijker bij je video te houden, telt elke seconde. Om dat in perspectief te plaatsen: adverteerders zien doorgaans een dramatische daling van het aantal videoweergaven, van videoweergaven van 3 seconden naar videoweergaven van 10 seconden.

Bekijk de onderstaande video als voorbeeld. Het heeft 2.494 videoweergaven van 3 seconden, maar het aantal daalt dramatisch als je naar videoweergaven van 10 seconden kijkt. Slechts 27% van de videoweergaven haalde de 10 seconden.

Details van videoadvertentiepost voor Facebook ThruPlay Optimization.

Als de video-seconden die worden bekeken met dezelfde snelheid per seconde blijft afnemen, zou je een nieuwe dramatische daling verwachten van het aantal mensen dat de videoweergave van 15 seconden haalt.

Als je video’s maakt die 15 seconden of korter zijn, kan het optimaliseren van een video om tot voltooiing te worden bekeken betere resultaten opleveren, vooral als je Facebook- en Instagram Stories-advertenties overweegt, die maximaal 15 seconden per keer hebben. advertentie clip.

In deze SquareSpace Stories-advertentie wordt de call-to-action (CTA) gepresenteerd in de laatste 5 seconden van de video. Onder de oude optimalisatie van videoweergaven van 10 seconden zou Facebook de advertentie hebben geoptimaliseerd om deze weer te geven aan mensen die de video waarschijnlijk tot 10 seconden zullen bekijken, maar die deze mogelijk niet voltooien. Dit betekent dat niet alle mensen waarvoor de advertentie is geoptimaliseerd om te bereiken, tot het einde kijken en dus de CTA missen.

Facebook ThruPlay-optimalisatie Voorbeeld van videoadvertentie in Instagram-verhalen.

Met ThruPlay-optimalisatie zal Facebook de advertentie echter aan meer mensen laten zien die de video waarschijnlijk volledig zullen bekijken en op hun beurt de CTA bereiken. Dit kan zeer gunstig zijn voor adverteerders, vooral voor degenen die de plaatsing van Verhalen in hun advertenties gebruiken.

Kan ik ThruPlays gebruiken als een retargetingoptie in Custom Audiences voor Video Engagement?

Resultaten via ThruPlay en continue weergaven van 2 seconden zijn optimalisaties die van toepassing zijn op uw advertenties en niet beschikbaar zijn als meting voor uw organische berichten. Maar videoweergaven van 3 seconden en videoweergaven van 10 seconden worden gemeten voor zowel organische berichten als advertenties.

Uw aangepaste doelgroepen voor video-engagement worden verzameld op zowel organische berichten als advertenties, dus de statistieken voor videoweergaven van 3 seconden en 10 seconden kunnen worden gebruikt voor uw aangepaste doelgroepen – en ThruPlays kan dat niet.

Facebook ThruPlay-optimalisatie aangepaste doelgroep voor betrokkenheid van videoadvertenties.

# 1: Hoe u een Facebook-campagne opzet met ThruPlay-optimalisatie

Om een ​​campagne met ThruPlay-optimalisatie op te zetten, begint u met het maken van een nieuwe campagne in Facebook Ads Manager . Selecteer Videoweergaven als campagnedoelstelling, geef uw campagne een naam en klik op Doorgaan.

Facebook ThruPlay-optimalisatie voor videoadvertenties, stap 1.

Op het niveau van de advertentieset wordt ThruPlays automatisch geselecteerd als de standaardoptimalisatie voor uw Video Views-campagne. U kunt naar beneden scrollen naar het gedeelte Budget en planning als u dit wilt wijzigen in doorlopende weergaven van 2 seconden. Bepaal ook of u wilt worden gefactureerd voor uw advertenties op basis van vertoningen of ThruPlays.

Opmerking: Als u ThruPlay niet als een optie ziet en in plaats daarvan 10-seconden videoweergaven ziet, heeft uw account de update nog niet ontvangen, die naar alle accounts wordt uitgerold.

Facebook ThruPlay-optimalisatie voor videoadvertenties, stap 2.

Breng eventuele andere gewenste aanpassingen aan uw advertentieset aan, inclusief het kiezen van uw targeting en advertentieplaatsingen. Dit zijn de beschikbare advertentieplaatsingen voor ThruPlay-optimalisatie:

 • Facebook : feeds, InStream-video, Instant-artikelen, voorgestelde video’s, Verhalen en Marktplaats
 • Instagram : feed en verhalen
 • Audience Network : InStream, native, banner en interstitial, en beloonde video

ThruPlay is niet beschikbaar voor plaatsingen in Messenger of rechterkolom.

Facebook ThruPlay-optimalisatie voor videoadvertenties, stap 3.

Bepaal op advertentieniveau welk advertentietype u wilt gebruiken. Met ThruPlay-optimalisatie kunt u kiezen uit drie advertentie-indelingen:

 • Enkele video
 • Diavoorstelling
 • Instant Experience (exclusief ThruPlay-factureringsoptie)

Upload uw advertentie of kies een bestaand bericht dat in aanmerking komt en publiceer vervolgens uw campagne.

Facebook ThruPlay-optimalisatie voor videoadvertenties, stap 4.

# 2: Hoe u een bestaande Facebook-campagne met videoweergaven kunt bewerken

Als u bestaande actieve advertentiecampagnes heeft met het doel Videoweergaven, moet u die campagnes aanpassen om de ThruPlay-optimalisatie te gebruiken.

Dit betekent niet dat u uw bestaande campagnes met videoweergaven moet uitschakelen of geheel nieuwe moet maken. In plaats daarvan moet u uw bestaande campagnes met videoweergave vóór 31 juli bewerken om ze te optimaliseren voor ThruPlays; anders pauzeert Facebook die campagnes automatisch.

De ThruPlay-optimalisatie wordt ingesteld op het niveau van de advertentieset binnen uw campagnes. Om uw campagne-optimalisatie te bewerken, selecteert u de videoweergavecampagne die u wilt wijzigen en klikt u op de knop Bewerken.

Facebook ThruPlay-optimalisatie voor het bewerken van campagnes in 10 seconden, stap 1.

Selecteer vervolgens de advertentieset die u wilt bewerken. Blader vervolgens naar beneden door uw advertentiesetopties aan de rechterkant om het gedeelte Optimalisatie en levering te vinden. Kies of u uw advertenties wilt optimaliseren voor ThruPlay of voor continue videoweergaven van 2 seconden.

Publiceer ten slotte uw wijzigingen.

Facebook ThruPlay-optimalisatie voor het bewerken van campagnes in 10 seconden, stap 3.

# 3: Videoweergaven en ThruPlay-resultaten bekijken in Advertentiebeheer

Voor het campagnedoelstelling Videoweergaven heeft u slechts twee keuzes om uw advertenties te optimaliseren: continue weergaven van 2 seconden en ThruPlay. Dus waarom hebben we het nog steeds over videoweergaven van 3 seconden en 10 seconden?

Hoewel je maar twee opties hebt om je advertenties met videoweergaven te optimaliseren , worden alle vier deze statistieken nog steeds gemeten voor advertentiebetrokkenheid en zijn ze beschikbaar in je rapporten op Facebook.

Open het tabblad Campagnes in Advertentiebeheer om deze gegevens te bekijken. Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu Columns en selecteer Video Engagement.

Statistieken voor Facebook ThruPlay-optimalisatie, stap 1.

Nu kunt u de kijkersloyaliteit van uw videoweergaven vergelijken voor alle vier de advertentiestatistieken: continue videoweergaven van 2 seconden, videoweergaven van 3 seconden, videoweergaven van 10 seconden en ThruPlays.

Statistieken voor Facebook ThruPlay-optimalisatie, stap 2.

Betekent dit dat uw advertentiekosten stijgen? Kortom, nee. Dit betekent dat de manier waarop uw campagneresultaten voor videoweergaven worden berekend op basis van uw standaardrapporten, is gewijzigd en dat het kan lijken alsof uw kosten per resultaat zijn gestegen.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van dezelfde groep campagnes die op twee verschillende manieren zijn berekend.

Kijk eerst naar de kosten per resultaat voor videoweergaven van 10 seconden. Dit is voorheen de standaardstatistiek voor resultaten die in uw rapporten voor campagnes met videoweergaven werd berekend.

Statistieken voor Facebook ThruPlay-optimalisatie, stap 3.

En hier zijn de kosten per resultaat voor ThruPlay-optimalisatie. Dit is de huidige standaardstatistiek voor resultaten die wordt berekend in uw rapporten voor campagnes met videoweergaven.

Statistieken voor Facebook ThruPlay-optimalisatie, stap 4.

Voor dezelfde campagnes blijkt dat het aantal resultaten is afgenomen en de kosten per resultaat zijn gestegen met ThruPlays in vergelijking met de 10 seconden videoweergaven rapportage. Maar ThruPlays kosten u niet meer per resultaat. De resultaten worden gewoon anders berekend om het aantal videoweergaven dat volledig is afgespeeld of videoweergaven van 15 seconden weer te geven.

Inzicht in de campagnedoelstellingen en optimalisaties van Facebook

Om de invloed van ThruPlay op adverteerders te begrijpen, is het belangrijk om de doelstellingen en advertentie-optimalisaties van Facebook-campagnes te begrijpen.

Een campagnedoelstelling is het algemene doel van de advertentiecampagne en uw manier om Facebook te informeren over welke actie u wilt dat mensen ondernemen wanneer ze uw advertenties zien. Als u bijvoorbeeld wilt dat mensen die uw advertentie zien, doorklikken naar uw website, kiest u de doelstelling Verkeer. Of als u wilt dat mensen uw advertentie leuk vinden, erop reageren of deze delen, kiest u het doel Betrokkenheid.

Campagnedoelstellingen van Facebook-videoadvertenties.

Een advertentieoptimalisatie is een manier om verder aan te geven voor welke gebeurtenis u uw advertenties wilt optimaliseren om zo efficiënt mogelijk de beste resultaten te krijgen voor het door u gekozen doel. Welke optimalisatie-opties u ziet, is afhankelijk van het campagnedoel dat u heeft geselecteerd.

In het onderstaande voorbeeld zijn vertoningen, berichtbetrokkenheid en dagelijks uniek bereik drie optimalisatieopties waaruit u kunt kiezen. Elke optimalisatiekeuze is van invloed op aan wie Facebook uw advertenties binnen uw doelgroep levert:

 • Vertoningen : geef uw advertenties zo vaak mogelijk weer aan mensen.
 • Betrokkenheid van berichten: bereik mensen die de post waarschijnlijk leuk vinden, erop reageren of deze delen.
 • Dagelijks uniek bereik : zorg dat uw advertentie aan zoveel mogelijk individuele mensen wordt weergegeven.
Campagnedoelstellingen van Facebook-videoadvertenties.

Gevolgtrekking

Facebook is constant bezig met het ontwikkelen van hun advertentieplatform, en daarmee ook het koopproces van advertenties. ThruPlay is een advertentie-optimalisatie die Facebook heeft uitgerold als een optie voor adverteerders om meer videoweergaven tot voltooiing of tot 15 seconden te behalen, afhankelijk van wat het eerst komt.

Deze optimalisatie is effectief gebleken voor adverteerders om resultaten te genereren en als zodanig maakt Facebook er nu de standaardoptimalisatie voor campagnes met videoweergaven, ter vervanging van de vroegere optimalisatieoptie voor videoweergaven van 10 seconden.

Als u lopende campagnes met videoweergaven heeft die gebruikmaken van de optimalisatie van videoweergaven van 10 seconden, moet u uw campagnes bewerken en de optimalisatie wijzigen in ThruPlays of continue weergaven van 2 seconden vóór 31 juli, anders worden deze campagnes automatisch onderbroken .

Facebook zegt dat “voor elke dollar die in een campagne wordt uitgegeven, de ThruPlay-optimalisatie vergelijkbaar is met de optimalisatie van videoweergaven in 10 seconden bij het stimuleren van incrementele advertentieherinnering en merkbekendheid.” Facebook is van mening dat deze stap het kopen van advertenties zal vereenvoudigen en hun aanbod beter zal afstemmen op wat adverteerders waarderen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *