Hoe u alternatieve tekst aan Instagram-berichten toevoegt - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Hoe u alternatieve tekst aan Instagram-berichten toevoegt

7 min


114
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je je Instagram-posts toegankelijk maken voor een breder publiek? Wist je dat je extra tekst aan je Instagram-posts kunt toevoegen om slechtzienden te helpen bij het consumeren van je content?

In dit artikel ontdek je hoe je alt-tekst schrijft en toevoegt aan je Instagram-berichten.

Wat zijn alternatieve teksttags?

Alt-tekst is een korte zin die wordt gebruikt om afbeeldingen te identificeren, meestal op webpagina’s. Maar naarmate sociale media groter worden, wordt er vaak ook alt-tekst toegevoegd aan afbeeldingen die naar sociale platforms zijn geüpload.

Als een afbeelding niet wordt geladen, is de tekstbeschrijving die wordt weergegeven in plaats van de afbeelding de alt-tekst die aan die afbeelding is toegevoegd. Als u de muisaanwijzer over een webafbeelding beweegt, wordt vaak ook een beschrijving weergegeven, die afkomstig is van de alt-tekst op die afbeelding.

U kunt alt-tekst toevoegen aan een beeld wanneer het uploaden naar de site of te bewerken of toe te voegen op een later tijdstip . Sommige sites (waaronder sommige sociale mediasites) bieden mogelijk geautomatiseerde alt-tekst voor afbeeldingen op basis van kunstmatige intelligentie (AI) -tools die de afbeelding scannen op onderscheidende kenmerken.

Hoe alt-tekst toe te voegen aan Instagram-berichten, voorbeeld van alt-tekst in html-code

Traditioneel dient alt-tekst twee primaire doelen.

De eerste is voor beeldherkenning door schermlezers. Met deze softwaretoepassingen kunnen slechtziende gebruikers de alternatieve tekst horen .

Volgens Paul Ferrara van American Printing House for the Blind (APH) maken zowel blinden als slechtzienden net zo goed gebruik van sociale media als mensen met een normaal gezichtsvermogen. Ze zijn echter beperkt tot de informatie die door de schermlezers wordt verstrekt. Deze informatie kan afkomstig zijn van bijschriften, maar de alt-tekst beschrijft beter wat de daadwerkelijke afbeelding vertegenwoordigt.

De tweede reden waarom alt-tekst vaak wordt gebruikt, is om beter te scoren in zoekopdrachten van zoekmachines . De meeste websites zullen zich richten op hun SEO voor tekst- en pagina-inhoud. Foto’s en visuele componenten zijn vaak ook belangrijke zoekcriteria, en het toevoegen van relevante alt-teksttags aan de afbeeldingen zal helpen bij het rangschikken in die zoekresultaten.

Hoe alt-tekst aan Instagram-berichten toe te voegen, een beschrijving van de alt-tekst en het doel ervan

Momenteel verschijnen de meeste Instagram-berichten niet in de resultaten van zoekmachines, zelfs niet als alt-tekst is opgenomen. Dit kan het gevolg zijn van een aantal factoren; Naarmate echter meer goed presterende berichten met alt-tekst worden gedeeld met Instagram, kunnen we zien dat de zoekresultaten meer van deze inhoud in zoekopdrachten vullen.

Naast deze traditionele redenen kan alt-tekst een grote rol spelen in de toekomst van post-rankings in Instagram-zoekopdrachten en feedplaatsingen. Instagram heeft gewerkt met AI-tools om te bepalen en te bepalen welke inhoud in een bericht staat. Dit algoritme en deze technologie helpen bepalen welke inhoud wordt weergegeven op de Instagram Explore-pagina’s.

Maar een foto van een strand schreeuwt niet ‘ondernemer’, ook al kunnen we die rationele connectie maken als bedachtzame mensen. Het is mogelijk dat het hebben van goed opgestelde alt-tekstbeschrijvingen in uw berichten uw plaatsing in die Verkennen-paginaresultaten beter van pas komt voor de onderwerpen waar uw publiek het meest naar op zoek is.

Hoe u alternatieve tekst aan Instagram-berichten toevoegt

Nu Instagram de functionaliteit heeft uitgerold om alt-tekst toe te voegen, kun je deze rechtstreeks aan nieuwe berichten toevoegen terwijl je ze uploadt of een eerder bericht op je profiel bewerken om de alt-tekst toe te voegen.

Voeg alternatieve tekst toe aan nieuwe Instagram-berichten

Je voegt de alt-tekstcomponent toe aan je Instagram-berichten op het scherm waar je je bijschrift schrijft en eventuele andere tags aan het bericht toevoegt. Tik op de optie Geavanceerde instellingen op dit uploadscherm.

Alt-tekst toevoegen aan Instagram-berichten, stap 1, nieuwe geavanceerde instellingsoptie voor Instagram-berichten

Vervolgens tikt u op de Write Alt Text sectie voor toegang tot het scherm om uw tekst toe te voegen.

Hoe alt-tekst toe te voegen aan Instagram-berichten, stap 2, toegankelijkheidsoptie voor Instagram-berichten om een ​​alt-tag in te stellen

Op het volgende scherm zie je de afbeelding die je aan het taggen bent en een tekstvak waar je je alternatieve tekstbeschrijving kunt schrijven. Voeg uw alternatieve tekst dienovereenkomstig toe en tik op Opslaan als u klaar bent om terug te keren naar het uploadscherm voor berichten.

Alt-tekst toevoegen aan Instagram-berichten, stap 3, tekstvak om alt-tag in te stellen

Voeg alternatieve tekst toe aan eerder gepubliceerde Instagram-berichten

Om alt-tekst aan oude Instagram-berichten toe te voegen, moet je elk bericht selecteren en handmatig bewerken . Om het bericht te bewerken, tik je op de knop met drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht.

Hoe alt-tekst aan Instagram-berichten toe te voegen, stap 4, voeg alt-tekst toe aan een gepubliceerd bericht met menu-opties

Tik in het pop-upscherm op de optie Bewerken om het bewerkingsscherm voor je Instagram-bericht te openen.

Hoe alt-tekst aan Instagram-berichten toe te voegen, stap 5, postoptie bewerken

Als je eenmaal in de bewerkingsmodus van je bericht bent, zie je het Aa-pictogram en de alternatieve tekst bewerken in de rechterbenedenhoek van de afbeelding. Tik op deze knop om het alternatieve tekstscherm te openen.

Hoe u alt-tekst aan Instagram-berichten toevoegt, stap 6, optie om alt-tekst voor uw gepubliceerde bericht te bewerken

Net als bij het toevoegen van alt-tekst aan een nieuw Instagram-bericht, verschijnt het tekstvak op het volgende scherm waar je je beschrijvende alt-tekst kunt typen . Tik op Opslaan of het vinkje om uw bewerkingen op te slaan en terug te keren naar het vorige bewerkingsscherm.

Als je eenmaal terug bent op het hoofdbewerkingsscherm voor je bericht, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek om je wijzigingen en de nieuwe alternatieve tekst voor dat bericht op te slaan.

Hoe u alt-tekst aan Instagram-berichten toevoegt, stap 7, optie om wijzigingen in uw alt-tekst op te slaan

Stel uw alternatieve tekst op voor Instagram

Als het gaat om het schrijven van uw alternatieve tekst, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om uw resultaten te maximaliseren. Vanuit het perspectief van de schermlezer – voor blinden of slechtzienden – is het in uw eigen belang om alternatieve tekstzinnen uit minder dan 125 tekens te houden.

Schermlezers verdelen de tekst na 125 tekens en maken het moeilijker om uw berichtbeschrijving te bepalen als u deze limiet overschrijdt. Om hier op hun hoede voor te zijn, en om te voorkomen dat mensen het bijschrift gewoon kopiëren en in het alt-tekstveld plakken, heeft Instagram de alt-tekstbeschrijving beperkt tot 100 tekens.

Schermlezers kunnen ook emoji’s lezen , zodat u creatief kunt worden en emoji’s kunt toevoegen aan uw alt-tekstbeschrijvingen als deze aansluiten bij uw merk of bericht . En ze kunnen u de broodnodige karakterruimte besparen!

Uw alt-tekst moet relevante zoekwoorden bevatten, maar mag niet te zwaar zijn voor het vullen van zoekwoorden. Het is prima om een ​​of twee trefwoorden te hebben die naar de inhoud of het product van je bericht verwijzen, maar een lange lijst met aan elkaar geregen trefwoorden is niet nuttig.

Onthoud dat of het nu een schermlezer of een zoekmachine is, de mensen die uw alt-tekst lezen of horen, mensen zijn en lezen in zinsstructuur. Als u uw alt-tekst als zodanig opmaakt, wordt deze relevanter en waardevoller voor hen.

Hoe alt-tekst toe te voegen aan Instagram-berichten, voorbeeldpost door @jenns_trends

Uw alt-tekst moet de inhoud en de context van de afbeelding beschrijven. In de afbeelding hierboven met drie vrouwen zou bijvoorbeeld slecht geschreven alt-tekst zoiets zijn als ‘3 vrouwen aan een meer’.

Een betere alternatieve tekstbeschrijving zou zijn “drie vriendinnen lachen, met uitgestrekte armen, in Coeur d’Alene, Idaho.”

Uw alt-tekst moet ook merkelementen en relevante zoekcriteria voor uw producten of services bevatten . In het onderstaande voorbeeld van Brooke Sellas van B Squared Media zou een goede alt-tekstbeschrijving er als volgt uit kunnen zien: “Hallo conferentie georganiseerd door B Squared Media vindt plaats op 28 maart 2019. Conferentieprogramma’s zijn nu klaar.”

Het is een goed idee om ook de naam van uw bedrijf of uw eigen naam in de alt-tekst op te nemen . Dit helpt zowel bij de herkenning van mensen die uw inhoud van een schermlezer halen als bij de zoekresultaten voor uw merk, ongeacht de context van het bericht.

Uw alternatieve tekst hoeft niet ‘foto van …’ of ‘afbeelding van …’ te zeggen. Het is duidelijk dat het een afbeelding is en dat die tekens in wezen verspilde ruimte zijn die je had kunnen gebruiken voor meer beschrijvende aspecten van je bericht.

Hoe alt-tekst aan Instagram-berichten toe te voegen, voorbeeldpost door @brookesellas

Wanneer alternatieve tekst op Instagram toevoegen

Om het platform breder toegankelijk te maken voor mensen, wordt automatisch alt-tekst toegevoegd aan alle Instagram-foto’s . Deze automatische beschrijving maakt gebruik van objectherkenningstechnologie en AI-tools om te bepalen wat er op de foto staat en om een ​​algemene beschrijving van het bericht te geven.

Zoals u zich kunt voorstellen, zullen deze beschrijvingen niet erg illustratief zijn, zullen ze geen context hebben en zullen er geen merkcomponenten voor zijn. Om die goed opgemaakte beschrijvingen met trefwoorden en context te hebben, moet u uw eigen aangepaste alt-tekst bewerken of toevoegen.

Idealiter zou je alt-tekst aan al je Instagram-berichten moeten toevoegen . Wanneer je nieuwe berichten uploadt naar Instagram, kun je je alt-tekst toevoegen, waardoor dit een onderdeel wordt van je normale uploadproces voor berichten. Voor oudere berichten kan het overweldigend zijn om terug te gaan en al je inhoud te bewerken. Concentreer u in plaats daarvan op het bijwerken van uw meest populaire berichten, uw product- of servicegerelateerde berichten en uw meest merkrelevante berichten die u in de zoekresultaten wilt weergeven.

Als je met influencers of ambassadeurs werkt, kun je ze bovendien vragen om de alt-tekstbeschrijvingen op te nemen in hun posts voor jouw merk. Hoewel de meeste influencers hun eigen bijschriften willen schrijven en trouw willen blijven aan hun stem, heeft de alternatieve tekst geen invloed op hun contentbranding.

Als ze alt-tekst bevatten die betrekking heeft op uw merk of product, zou u meer bekendheid krijgen. In deze situaties zou je waarschijnlijk de alt-tekst willen schrijven zoals je wilt dat deze wordt weergegeven en deze aan de influencer verstrekken, zodat je consistent bent in de inhoud.

Gevolgtrekking

De introductie van alt-tekst op Instagram-berichten toont de waarde van visuele inhoud en SEO voor sociale media aan. Het toont ook een besef van de noodzaak om meer gebruikers toegang te bieden door ervoor te zorgen dat mensen met een visuele beperking kunnen genieten van Instagram.

Naarmate alt-tekstbeschrijvingen vaker voorkomen bij Instagram-gebruikers, zullen we nog meer waarde zien in het aanpassen van deze inhoud voor meer bekendheid en groeimogelijkheden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *