Hoe u de ROI van uw Instagramverhalen (Stories) kunt meten: geavanceerde technieken - DeLaatbusiness
chatbots of live chat

Hoe u de ROI van uw Instagramverhalen (Stories) kunt meten: geavanceerde technieken

9 min


140
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Helpen je Instagram-verhalen je om je zakelijke doelen te bereiken? Vraagt ​​u zich af hoe u dieper kunt ingaan op de prestaties van uw Instagram-verhalen?

In dit artikel leer je hoe je Instagram Insights en Google Analytics kunt combineren om de ROI van je Instagram-verhalen beter te rapporteren.

Waarom Instagram Insights combineren met Google Analytics-gegevens?

Vanuit het oogpunt van socialemediamarketing is het belangrijk om te weten of de tijd die u in uw Instagram-verhalen steekt, u helpt uw ​​zakelijke doelen te bereiken. Het kan echter een ontmoedigende taak lijken om het rendement op uw investering (ROI) van uw inspanningen te bewijzen.

Instagram en andere sociale media-apps bieden gedetailleerde inzichten of analyses waarmee in-app-activiteiten zoals bereik, vertoningen en betrokkenheid worden gemeten. En hoewel deze gegevens nuttig zijn, meten individuele platforms de impact van uw aanwezigheid op hun kanaal en hoe uw publiek op u reageert op dat kanaal.

Voor Instagram zijn websiteklikken en swipe-ups belangrijke statistieken om bij te houden om het gedrag van uw publiek op het platform te beoordelen, maar wat gebeurt er wanneer die mensen omhoog vegen en naar uw website gaan? Hoevelen zullen een aankoop doen of zich aanmelden voor uw e-maillijst?

Voor beide statistieken wilt u goed letten op de klikfrequentie (CTR), het percentage kijkers dat uw call-to-action heeft gevolgd om op een link te klikken of te tikken. Als bijvoorbeeld 100 mensen je Instagram-verhaal zouden bekijken en 74 van hen naar de bijbehorende website zouden swipen, zou je verhaal een CTR van 74% hebben.

Gebruik deze formule om de CTR op je Instagram-verhaal te vinden.

CTR is essentieel voor het meten van de effectiviteit van uw kopie, en betrokkenheid is cruciaal voor het meten van de groei op een kanaal. Maar noch de CTR, noch het betrokkenheidspercentage helpen u de algehele impact van een kanaal op uw marketingdoelen te meten. Dat is waar Google Analytics om de hoek komt kijken.

Door je Instagram Insights- gegevens te combineren met Google Analytics, kun je een duidelijker beeld krijgen van de ROI van je Instagram Stories. Gebruik de native inzichten om uw impact op uw publiek te meten en gebruik Google Analytics om de impact van strategie op uw doelen te meten. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

# 1: Analyseer voorlopige verhaalprestaties met Instagram Insights

Instagram Insights biedt gedetailleerde informatie over hoe uw publiek met uw verhalen omgaat. Gebruik deze informatie om betrokkenheid en groei te volgen terwijl u uw Instagram-strategie vormgeeft.

Opmerking: om toegang te krijgen tot inzichten voor je verhalen, heb je een zakelijk Instagram-account nodig. Als je je Instagram-account nog niet hebt  omgezet in een zakelijk account , moet je dat eerst doen.

U kunt op twee manieren toegang krijgen tot de inzichten van uw verhalen: via de optie Inzichten vanuit uw bedrijfsprofiel en via de verhalen zelf.

Toegang tot Verhalen Insights vanuit uw profiel

Tik op het menupictogram rechtsboven in uw scherm om toegang te krijgen tot inzichten van uw profiel . Tik vervolgens op de optie Insights .

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 1.

Wanneer het Insights-scherm wordt geopend, tik je op het tabblad Inhoud .

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 2.

Hier zie je een overzicht van individuele postprestaties . Scroll naar beneden om je meest recente verhalen te bekijken.

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 3.

Tik op Alles weergeven om een overzicht te zien van al uw verhalen en de indrukken die ze hebben ontvangen . Dit scherm toont standaard de weergave Impressions in a Glance.

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 4.

Om de artikelgegevens die u ziet te filteren, tikt u op de link Vertoningen en kiest u een andere statistiek in de pop-up. U kunt ook het tijdsbestek wijzigen om informatie van de afgelopen 24 uur, 7 dagen of 14 dagen te bekijken.

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 5.

Nadat je op Toepassen hebt geklikt , zie je verhalengegevens voor de nieuwe statistiek.

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 6.

Krijg gedetailleerde inzichten voor individuele verhalen

Het is je misschien opgevallen dat toegang tot verhaleninzichten uit je profiel niet veel details bevat. Om een ​​uitgebreider beeld te krijgen van hoe een specifiek Instagram-verhaal presteert, open je het verhaal . Veeg ergens in dat venster van 15 seconden omhoog om de beschikbare Insights voor dat verhaal te zien .

Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 8.

Opmerking: als het verhaal al is gearchiveerd, moet u het openen via uw archieven in plaats van via uw profiel. Tik hiervoor op het klokpictogram linksboven in het scherm.

Toegang tot het Instagramverhalen-archief.

Op het inzichtenscherm toont het gedeelte Interacties gegevens over welke acties uw publiek onderneemt wanneer ze zich bezighouden met uw verhaal. Hier is een overzicht van deze statistieken:

 • Antwoorden : het aantal directe berichten dat via uw verhaal naar uw inbox is verzonden
 • Stickertikken : het aantal keren dat iemand op de hashtag, vermelding of locatiesticker uit uw verhaal heeft getikt
 • Profielbezoeken : het aantal mensen dat uw profiel heeft bezocht vanuit uw verhaal
 • Swipe-ups : het aantal mensen dat uw verhaal omhoog heeft geveegd om de opgenomen call-to-action te volgen (alleen beschikbaar voor zakelijke accounts met meer dan 10.000 volgers)
Bekijk de ROI-gegevens van Instagram Stories, stap 9.

In het gedeelte Ontdekking vindt u inzichten over hoeveel mensen uw inhoud hebben bekeken en waar:

 • Vertoningen : het aantal keren dat uw verhaal is bekeken
 • Bereik : het aantal unieke accounts dat uw verhaal heeft bekeken
 • Volgt : het aantal niet-volgers dat je vanuit je verhaal heeft gevolgd
 • Volgende verhaal : het aantal mensen dat heeft getikt om het verhaal van de volgende persoon te bekijken
 • Taps Forward : het aantal mensen dat heeft getikt om uw volgende verhaal te bekijken
 • Taps Back : het aantal mensen dat heeft teruggeblikt naar uw vorige verhalen
 • Verlaten : het aantal keren dat mensen de Verhalen-feed vanuit uw verhaal hebben verlaten

Instagram biedt ook suggesties voor  hoe u de verstrekte informatie kunt gebruiken om uw publiek beter te begrijpen.

Bereken het voltooiingspercentage van je Instagram-verhaal

Als je het algehele voltooiingspercentage van je Instagram-verhaal bepaalt, kun je zien hoeveel mensen het in zijn geheel hebben bekeken. Het is een vrij eenvoudige berekening: deel het totale aantal mensen dat het laatste segment van je verhaal heeft bekeken door het totale aantal mensen dat het eerste segment heeft bekeken . Dan vermenigvuldig dat resultaat met 100 om te zetten in een percentage.

Als bijvoorbeeld 100 kijkers het eerste segment hebben bekeken en 89 kijkers het laatste segment, is het totale voltooiingspercentage 89%.

Formule om het voltooiingspercentage van Instagramverhalen te berekenen.

Door te berekenen hoeveel mensen elk segment van uw verhaal hebben bekeken, kunt u uw vermogen meten om contact te maken met uw publiek en hen betrokken te houden bij u.

# 2: Gebruik Google Analytics-doelen om waarde toe te kennen aan de bestemmingspagina’s van uw website

Alle bovenstaande Instagram Insights-gegevens zijn belangrijk om de impact van uw verhalen op het platform te begrijpen, maar als u wilt zien welke impact Instagram heeft op uw algehele marketingstrategie, moet u Google Analytics gebruiken.

Log in op uw  Google Analytics-account en ga vervolgens naar Acquisitie> Sociaal om de verschillende rapporten te bekijken die voor u beschikbaar zijn.

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 1.

Het rapport Sociaal overzicht meet de totale waarde van de verwijzingen die uw site ontvangt van sociale media, wat essentieel is voor het bepalen van uw ROI. Google kan echter pas over deze waarden rapporteren als u ten minste één doel heeft ingesteld . Het doel kan elke actie zijn die u uw publiek wilt laten uitvoeren, zoals aanmelding voor een nieuwsbrief, aankoop of webinarregistratie.

Google Analytics-doelen instellen voor Instagramverhalen, stap 2.

Om een ​​nieuw Google Analytics-doel in te stellen , klikt u op de link Een doel maken (hierboven weergegeven) of klikt u op het tabblad Beheerder in de linkernavigatiebalk .

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 3.

Klik op de beheerpagina op het tabblad Doelen onder Alle websitegegevens en klik vervolgens op Nieuw doel om uw eerste doel te creëren.

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 4.

Volg op de volgende pagina de instructies op het scherm om een ​​doel te maken. Bepaal eerst of u een vooraf gemaakte sjabloon wilt gebruiken (die ik aanbeveel als u nieuw bent bij het instellen van doelen in Google Analytics) of dat u een aangepast doel wilt maken .

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 5.

Nadat u op Doorgaan heeft geklikt , vult u de informatie over uw doel in en geeft u het een naam . Zorg ervoor dat u het bestemmingstype kiest om de ROI specifiek te meten .

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 6.

De details van het doel die u opgeeft, helpen Google te weten hoe u uw ROI kunt bijhouden. Voor een aankoop of aanmelding voor een nieuwsbrief of een cursus, voert u de URL in van de bedankpagina (waarnaar uw publiek wordt omgeleid nadat ze zich hebben aangemeld).

Zorg ervoor dat het criterium voor de bestemmings-URL is ingesteld op Begint met en niet is ingesteld op Gelijk aan. Deze instelling is belangrijk voor het volgen van parameters of voor wanneer bepaalde kanalen hun eigen trackingcodes aan links toevoegen. Als u de bestemming heeft ingesteld op is gelijk aan, houdt Google alleen resultaten bij met de exacte URL, geen parametertracking.

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 7.

Als de aankoop of cursusregistratie een eigen speciale bedankpagina heeft, kunt u ook een bedrag invoeren in het vak Waarde . Voer echter alleen een waarde in als de aankoop een speciale bedankpagina heeft. Als al je cursussen of producten na aankoop naar dezelfde bedankpagina gaan, voeg dan geen waarde toe (tenzij ze allemaal hetzelfde kosten).

Zodra u uw doel heeft opgeslagen, kunt u terugkeren naar het vorige scherm en zult u zien dat Google Analytics klaar is om uw sociale waarde bij te houden.

Stel Google Analytic Goals in voor Instagram Stories, stap 8.

Terwijl mensen uw oproepen tot actie op sociale media volgen via uw online trechter, begint Google nu met het rapporteren van deze conversies op het tabblad Sociaal overzicht.

Door je doel in te stellen, heb je ook het rapport Sociale conversies geopend, dat een meer diepgaande kijk geeft op hoe het verkeer van je sociale kanalen wordt omgezet in abonnees, klanten en klanten. Om dit rapport te openen, gaat u naar Acquisitie> Sociaal> Conversies in de linkernavigatiebalk.

Google Analytics-doelen instellen voor Instagramverhalen, stap 9.

Uiteraard is dit rapport voorlopig leeg omdat de informatie niet met terugwerkende kracht beschikbaar is. Maar als u vooruitgaat, terwijl u meer verkeer naar uw aanbiedingen trekt, ziet u dat conversierapporten worden gevuld.

# 3: Gebruik unieke UTM-parameters om de opbrengst van Instagram-verhaalcampagnes te onthullen

Als u de bovenstaande stappen volgt, heeft u een goed idee van hoe uw publiek op een specifiek sociaal kanaal reageert op de aanbiedingen op uw site. Maar u kunt nog gedetailleerdere rapporten over uw verkeer krijgen met de trackingcodes van Urchin Traffic Monitor (UTM).

Door UTM-parameters toe te voegen aan de URL’s die u deelt in uw Instagram-verhalen, kunt u gegevens over een verwijzende campagne bijhouden. Ter illustratie bevat deze URL vijf parameters:

Voorbeeld van UTM-parameters in een URL.

De vijf parameters zijn als volgt:

 • Bron: instagram
 • Medium: instagram_story
 • Campagne: spring_launch
 • Term: fast_writer
 • Inhoud: video_ad

Dat is veel informatie om in één URL in te pakken, toch? Maakt u zich geen zorgen, u hoeft UTM-codes niet handmatig te maken. De campagne-URL-maker van Google doet het werk voor u. Wanneer u deze tool opent, ziet u een formulier dat u kunt invullen om campagneparameters aan uw URL’s toe te voegen.

Ten eerste, typt u de URL van de website en de campagne bron , die zowel verplichte velden zijn. Voeg vervolgens zoveel statistieken toe als u nodig hebt. De campagne-URL-maker geeft u een goed overzicht van waar elke UTM-parameter voor is en hoe u deze voor uw marketing kunt gebruiken.

Omdat je trackingcodes instelt om te delen in je Instagram-verhalen, vul je op zijn minst instagram in als de campagnebron en instagram_story als het medium . Voeg vervolgens, afhankelijk van wat u in uw bedrijf doet, zo nodig andere statistieken toe .

UTM-parameters aan een URL toevoegen, stap 1.

Hier zijn een paar manieren waarop u UTM-parameters kunt gebruiken met links die u deelt via uw Instagram-verhaal:

 • Als je verschillende verhaaltypen splitst, zoals live video versus grafische afbeeldingen, maak dan een link met het ene type inhoud en een andere met de andere inhoudsparameters.
 • Als je kijkers een exclusieve code aanbiedt via je Instagram-verhaal, maak dan een link met een ingesloten campagnenaam.
 • Als je wilt testen of promoties die via Instagram Stories lopen, beter worden omgezet op verschillende dagen van de week, maak dan een link met behulp van de Term-statistiek om de verschillende dagen toe te voegen.

Nadat u het formulier heeft ingevuld, genereert Campaign URL Builder een campagne-URL die u kunt delen . Als je een account hebt bij de Bit.ly link-verkortingsservice, kun je de link daar inkorten. Gebruik die link in je Instagram-verhaal terwijl je je inhoud maakt.

Hoe u UTM-parameters aan een URL toevoegt, stap 2.

Ga naar Acquisitie> Campagnes> Alle campagnes in Google Analytics om het verkeer en de conversies te bekijken die door deze URL worden gegenereerd . Klik op de campagnenaam(bijvoorbeeld course_launch) om het rapport Bron / medium weer te geven. Klik vervolgens op instagram / instagram_story .

Gevolgtrekking

De echte waarde van je Instagram-verhaal is niet hoeveel mensen erop hebben gereageerd, het hebben gedeeld of zelfs je account hebben gevolgd nadat ze je inhoud hadden bekeken. Zeker, deze interacties zijn een indicatie van hoe goed je contact maakt met je publiek. Maar uiteindelijk is de echte waarde van uw Instagram-verhaal of kijkers de link van uw verhaal naar uw website volgen en ervoor kiezen om met u in contact te blijven.

En met de magie van trackingcodes kunt u die waarde voor uw marketinginspanningen op sociale media beter kwantificeren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format