chatbots toekomst marketing

Hoe u e-commercerapporten van Google Analytics gebruikt: standaard versus verbeterd

5 min


140

Verkoopt u producten of diensten online? Vraagt ​​u zich af hoe Google Analytics nuttige details kan onthullen die van invloed zijn op uw inkomsten?

Wat zijn e-commercerapporten van Google Analytics?

In Google Analytics helpen e-commercerapporten u meer te weten te komen over de inkomsten die op het startscherm worden weergegeven. (Telkens wanneer u inkomsten ziet, komt er e-commerce-informatie in Google Analytics.) In dit voorbeeld toont het startscherm een ​​inkomsten van $ 1,2K.

Opbrengsttip op het startscherm van Google Analytics

Google Analytics heeft twee soorten e-commercerapporten: standaard en verbeterd. Ze vertellen u allebei welke producten zijn gekocht, hoeveel producten zijn gekocht en hoeveel inkomsten die producten hebben gegenereerd.

Het verschil is dat de uitgebreide rapporten u meer informatie laten zien dan de standaardrapporten. Beide rapporten vertellen u wat er is gebeurd, maar de verbeterde rapporten laten ook zien hoe u uw inkomsten heeft gegenereerd door meer details te geven over het klanttraject.

Het feit dat de verbeterde rapporten meer gegevens weergeven, betekent echter niet dat ze beter zijn voor uw bedrijf. De standaardrapporten zijn gemakkelijker in te stellen met Google Tag Manager , winkelwagentjes van derden en andere tools omdat ze al langer beschikbaar zijn. Om de beste rapportageoptie voor uw bedrijf te kiezen, is het handig om te zien wat ze te bieden hebben en hoe u ze kunt gebruiken met andere tools om uw inkomsten te analyseren .

Navigeren door e-commercerapporten in Google Analytics

In Google Analytics vindt u e-commercerapporten onder het tabblad Conversies in de linkerzijbalk. (Dat komt omdat conversies over resultaten gaan en de inkomsten in de e-commercerapporten het resultaat zijn van de acties van uw gebruikers.) Terwijl u door elk e-commercerapport bladert, kunt u zien hoe de standaard- en verbeterde rapporten op verschillende manieren verhalen over uw inkomsten vertellen .

Standaard e-commercerapporten

Voor de standaardconfiguratie toont het rapport E-commerceoverzicht de basisprincipes: de conversieratio van e-commerce, het aantal transacties en het bedrag aan inkomsten. Het rapport Productprestaties toont de producten die u heeft, hoeveel er in de geselecteerde periode zijn gekocht en de opbrengst (niet de winst) die deze producten hebben gegenereerd. U kunt ook de gemiddelde prijs en de gemiddelde hoeveelheid zien.

Tip van het rapport over de standaard e-commerceproductprestaties van Google Analytics

Het verkoopprestatierapport toont dezelfde informatie als het productprestatierapport, maar benadrukt wat er is gebeurd op datum. Het laat met name zien hoeveel geld u op verschillende datums hebt verdiend, zodat u de inkomsten tegen die datums kunt volgen.

Het transactierapport vertelt u wat er is gebeurd door middel van order-ID’s. Door de gegevens op te sommen op basis van elke bestellings-ID die door uw systeem komt, kunt u zien voor hoeveel elk product in elke bestelling wordt verkocht.

Tip voor het rapport met standaard e-commercetransacties van Google Analytics

In het rapport Time to Purchase wordt het aantal dagen weergegeven totdat een transactie daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, zodat u een idee krijgt van uw vertraging.

Verbeterde e-commercerapporten

In de rapporten voor geoptimaliseerde e-commerce ziet u wat er is gebeurd, net als in de standaardrapporten, maar u ziet ook meer details over hoe u inkomsten heeft gegenereerd. Net als het standaardoverzichtsrapport toont het verbeterde overzichtsrapport inkomsten en transacties, maar het ziet er een beetje anders uit.

Het verbeterde productprestatierapport is ook vergelijkbaar met zijn standaard-tegenhanger omdat u alle producten ziet, de inkomsten die ze hebben gegenereerd, het aantal aankopen en de hoeveelheid, evenals de gemiddelde hoeveelheid en de gemiddelde prijs. U ziet echter ook details zoals productteruggaven en tarieven voor winkelwagen-tot-detail en kopen tot detail.

Tip van het rapport over verbeterde e-commerceproductprestaties van Google Analytics

De aanvullende informatie in het rapport Verbeterde productprestaties laat zien hoe goed uw klantreis werkt. De winkelwagen-tot-detail-snelheid meet de snelheid waarmee mensen die de productdetailpagina’s hebben bekeken, vanaf die detailpagina’s naar het winkelwagenproces zijn gegaan. Het ‘buy-to-detail’-tarief geeft de snelheid weer waarmee mensen die de productdetailpagina’s hebben gezien, daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan.

De andere rapporten voor geoptimaliseerde e-commerce zijn compleet anders dan de standaard e-commercerapporten.

Het rapport Winkelgedrag laat zien hoe goed uw trechter werkt door het aantal sessies in elke fase weer te geven. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel sessies de pagina met productdetails bevatten, een product aan de winkelwagen hebben toegevoegd, een afrekenoptie hebben geselecteerd en het afrekenen hebben gestart om de aankoop te verwerken en af ​​te ronden.

Het rapport Afrekengedrag geeft u een beter beeld van uw afrekenproces, dat meerdere stappen kan bevatten. Voor elke stap in uw afrekenproces kunt u zien hoeveel mensen u behoudt. In dit voorbeeld kunt u zien hoeveel mensen het proces zijn begonnen, naar de betaling zijn overgestapt, de betaling hebben gecontroleerd en uiteindelijk hebben afgerond met een transactie.

Tip voor het rapport over het gedrag van geoptimaliseerde e-commerce met Google Analytics

Het rapport Verkoopprestaties toont de inkomsten van elke bestellings-ID, samen met informatie over belasting, verzending, restituties en hoeveelheid. Sommige van deze statistieken, zoals het teruggavebedrag, zijn alleen beschikbaar in de rapporten voor geoptimaliseerde e-commerce.

Met het Product List Performance-rapport kunt u producten in een lijst plaatsen en dat rapporteren aan Google Analytics. Klik op de optie Positie productlijst en u kunt testen hoe producten presteren op basis van hun positie in de lijst. Om dit te visualiseren kun je testen of het eerste product in de lijst meer verkopen krijgt dan het product op de zevende positie.

Tip van het prestatierapport voor verbeterde e-commerce met Google Analytics-productenlijst

Verbeterde e-commercerapporten bieden ook een marketinggedeelte met details over interne promoties, kortingsbonnen en gelieerde ondernemingen. Selecteer Interne promotie om te zien hoe promoties voor een productcategorie (zoals drinkwaren of Android-specifieke promoties) inkomsten genereren. De opties voor Bestelbon en Productcoupon laten zien hoe couponcodes die u via Google Analytics doorgeeft, presteren. U kunt ook partnercodes volgen om te zien hoe partners uw verkoop bevorderen.

Tip : Om de verbeterde rapporten in meer detail te bekijken, bekijk de Google Merchandise Store-demo-account .

Welke e-commercerapporten moet u gebruiken, standaard of verbeterd?

Wanneer u besluit of u standaard- of verbeterde rapporten wilt gebruiken, moet u rekening houden met de configuratie van uw Google Analytics, hoe complex uw e-commercebedrijf is en andere tools die u gebruikt om uw klanttraject te analyseren en te optimaliseren. Weet van tevoren dat de instellingen voor standaardrapporten en verbeterde rapporten ongelooflijk verschillend zijn, waarbij Verbeterd veel gecompliceerder is.

Standaardrapportage is het gemakkelijkst in te stellen. Uw winkelwagentje biedt waarschijnlijk een ingebouwde integratie met deze rapporten. Bijvoorbeeld, WooCommerce , Shopify en UltraCart helpen integreren uw winkelwagentje met Google Analytics Standard rapportage. U kunt misschien gewoon op een vakje klikken, maar sommige websites hebben wat hulp van uw ontwikkelaar nodig. Google Tag Manager instellen met standaardrapportage is ook eenvoudig.

Google Analytics hoe u e-commercerapporten instelt tip

Als u net begint met e-commerce en deze snel wilt instellen, is Google Analytics Standard-rapportage perfect voor u, omdat het zo eenvoudig is om deze in te stellen en deze gegevens vanuit uw winkelwagentje door te geven aan Google Analytics.

Hoewel de verbeterde rapportage van Google Analytics u een gedetailleerder beeld geeft van hoe dingen gebeuren, is de installatie ingewikkeld. U zult het gemakkelijker hebben als u Google Tag Manager gebruikt met Shopify of WooCommerce, maar het installatieproces vereist nog steeds meer stappen omdat de verbeterde rapporten meer gedrag bijhouden, zoals winkelen en afrekenen.

U hebt de uitgebreide rapporten alleen nodig als u geen gemakkelijkere manier heeft om vragen over dit gedrag te beantwoorden. Om dit te illustreren, gebruikt MeasurementMarketing.io standaard e-commercerapporten om ons te vertellen wat er is gebeurd. Maar omdat we Google Data Studio gebruiken om trechters te bouwen, kunnen we volgen hoe de dingen op andere manieren zijn gebeurd.

Bekijk de video:

Gevolgtrekking

In Google Analytics bieden de rapporten Standaard en Verbeterde e-commerce twee verschillende manieren om uw inkomsten te analyseren en uw klanttraject te optimaliseren.

Hoewel de rapporten voor verbeterde e-commerce meer informatie bieden, is er meer werk nodig om ze in te stellen. Doe die extra inspanning alleen als u geen andere tool heeft die u helpt bij het analyseren van uw klanttraject en verkooptrechters en hoe deze inkomsten genereren. En als u net begint met Google Analytics e-commercerapporten, is de standaardoptie een goede keuze.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format