Hoe u een Instagram-inhouds (content) plan voor uw bedrijf maakt - DeLaatbusiness
chatbots marketing

Hoe u een Instagram-inhouds (content) plan voor uw bedrijf maakt

13 min


121

Wil je je organische Instagram-inhoud verbeteren? Op zoek naar een Instagram-contentmarketinggids om te volgen?

In dit artikel leert u hoe u Instagram-inhoud voor uw bedrijf plant, maakt en optimaliseert.

# 1: een inhoudsthema instellen voor je Instagram-profiel

De eerste stap om een ​​succesvol Instagram-account te runnen, is door je inhoud te plannen. Omdat Instagram een ​​visueel platform is, begint u met het bepalen van de look en feel van uw bedrijfsprofiel .

Wanneer je een thema voor Instagram maakt, moet je nadenken over:

 • Te gebruiken kleuren
 • Filters om op uw afbeeldingen toe te passen
 • Type inhoud om te plaatsen (in dit stadium slechts een globaal idee)

Bekijk het Instagram-account van Canva . Ze plaatsen veel verschillende soorten inhoud, maar ze zijn streng over de kleuren die ze gebruiken.

ALT

Terwijl je door hun feed bladert, veranderen de kleuren organisch, van paars naar wijnrood tot elke andere kleur die je maar kunt bedenken.

ALT

Andere bedrijven zoals Lacoste pakken het anders aan. Lacoste gebruikt voornamelijk hun merkkleuren – wit en groen – en meestal bevat elke regel in hun raster visueel vergelijkbare berichten.

ALT

Een ander voorbeeld van een aantrekkelijk Instagram-bedrijfsprofiel is afkomstig van kledingretailer Madewell . Terwijl je door hun berichten scrolt, komt er een bepaalde sfeer naar voren: chill, zonnig en ontspannen. Veel van dat effect wordt bereikt door het gebruik van warme kleuren en foto’s met een helderblauwe lucht.

ALT

Als je echt indruk wilt maken op je Instagram-volgers, kun je van je Instagram-raster een complexe en onderling verbonden verzameling afbeeldingen en video’s maken, zoals Lancôme doet op hun Instagram-account.

De stijl van je visuele inhoud op Instagram moet je merk weerspiegelen. Beantwoord deze vragen om de juiste stijl voor uw bedrijf te creëren:

 • Welke kleuren wilt u dat mensen associëren met uw merk? Overweeg om deze kleuren voornamelijk in je Instagram-posts te gebruiken.
 • Welke soorten inhoud wil je plaatsen? Foto’s en video’s met mensen, close-ups van gezichten, uw producten, landschappen? Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot één type fotografie, maar het helpt wel om een ​​algemeen idee te hebben van de soorten inhoud die je wilt posten.
 • Welke filters ga je gebruiken ? Een manier om een ​​herkenbaar thema op Instagram te ontwikkelen, is door een specifiek filter op al je inhoud te gebruiken. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​kenmerkende Instagram-stijl te ontwikkelen.
ALT

# 2: Hoe u uw Instagram-marketinginhoud plant

Als je eenmaal weet wat je wilt dat je Instagram-profiel visueel uitdrukt, ben je klaar om je inhoud te plannen. Voordat u verschillende soorten inhoud overweegt, moet u nadenken over wat u wilt bereiken met uw Instagram-marketing. Wilt u meer verkopen ? Meer betrokkenheid? Meer volgers? Het stellen van doelen is belangrijk omdat het de inhoud die je op Instagram publiceert, informeert.

Houd ook rekening met de hoeveelheid tijd die je aan Instagram moet besteden.

Als u een klein bedrijf bent, heeft u misschien niet iemand die uw sociale media fulltime beheert. Evenzo heb je waarschijnlijk niet veel tijd om aan Instagram te besteden (daarom is al deze initiële planning zo belangrijk). Wees eerlijk tegen jezelf over hoeveel tijd je aan Instagram kunt besteden, zodat je weet hoeveel berichten je elke dag redelijkerwijs aankan.

Overweeg ook welke bronnen je hebt voor je Instagram-marketing. Hoeveel kunt u investeren in uw Instagram-inhoud?

Plan je Instagram-publicatiekalender

Denk nu eens na over de mix van inhoud die u elke dag plaatst (promotionele afbeeldingen, video’s, verhalen, foto’s, enz.). Houd dingen interessant door verschillende soorten inhoud te posten, niet altijd maar één type.

ALT

Of u nu een klein bedrijf of een groot merk bent, als u een publicatiekalender gebruikt om uw inhoud te plannen, kunt u uw doelstellingen bereiken. Het bespaart u ook op de lange termijn tijd en levert betere resultaten op.

Laten we nu eens kijken naar enkele verschillende soorten inhoud die u voor Instagram kunt maken.

Het delen van statistieken en feiten in uw berichten is geweldig voor betrokkenheid en delen. Hier deelt HubSpot een afbeelding met een relevante afhaalmaaltijd uit hun onderzoek.

ALT

Posts met dieren en huisdieren, grappige afbeeldingen en dergelijke zijn ook effectief om betrokkenheid van uw publiek te genereren.

ALT

Nationale feestdagen en nieuwe feestdagen kunnen zowel inhoudelijke inspiratie bieden voor Instagram. Maak thema-inhoud voor vakanties en evenementen, zoals in dit bericht van Buffer die de Pride-maand viert.

ALT

Educatieve tips, advies en andere inhoud kunnen helpen vertrouwen op te bouwen bij uw publiek. Deze HubSpot-post legt uit waarom hashtags zo belangrijk zijn op Instagram.

ALT

Motiverende citaten en succescitaten zoals deze van Dove zijn populair op sociale media, maar ze zijn vooral geschikt voor Instagram. Bovendien zijn ze gemakkelijk en goedkoop te maken.

ALT

Instagram is ook een geweldige plek om je producten onder de aandacht te brengen. Merken en producten zijn zelfs behoorlijk populair op dit platform, met 80% van de Instagram-accounts die minstens één bedrijf volgen.

Je kunt je product in actie laten zien, zoals GoPro vaak doet op hun Instagram-account.

Of markeer gewoon een van uw producten, zoals Asos hier doet.

ALT

Hulpmiddelen om Instagram-inhoud te plannen

Een manier om uw Instagram-inhoud te plannen, is door een eenvoudige spreadsheet te gebruiken, of nog beter, een Google- spreadsheet, zodat u gemakkelijk met anderen kunt samenwerken.

Een andere manier om te gaan is om een ​​tool voor projectbeheer en teamsamenwerking te gebruiken, zoals Trello (beschikbaar in gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 12,50 / maand). Zoek naar de zin “trello social media-agenda” en je zult een paar kant-en-klare sjablonen voor je doel vinden.

Hoewel je je Instagram-berichten niet kunt plannen met Trello, is het een handig hulpmiddel voor de eerste stadia van de planning: bepalen welke soorten inhoud je wilt plaatsen, beslissen wanneer je ze wilt plaatsen, de ideeën voor het plaatsen van je team opnemen, enzovoort.

ALT

# 3: Hoe u uw Instagram-marketinginhoud kunt maken

Als u een groot merk bent, kan een bureau de content voor u maken. Het is waarschijnlijker dat u fulltime werknemers heeft die zich uitsluitend richten op sociale media, of het nu gaat om strategieën, creëren, posten, boeien of meten.

Als u een klein bedrijf bent, beschikt u niet over al deze middelen. Daarom gebruiken kleine bedrijven meestal een van de volgende twee benaderingen voor het maken van inhoud:

 • Ze posten nieuwe inhoud als ze tijd of inspiratie hebben.
 • Ze bereiden hun content van tevoren voor en zorgen ervoor dat ze altijd nieuwe content posten.

Als klein bedrijf is het niet gemakkelijk om voorbereid te zijn en elke dag nieuwe inhoud klaar te hebben. Als je vooral op je beschikbaarheid en tijd vertrouwt, is de kans groot dat je geen geweldige resultaten van Instagram krijgt, omdat:

 • Je plaatst niet genoeg inhoud.
 • U plaatst geen inhoud die is ontworpen om u te helpen uw Instagram-doelstellingen te bereiken.
 • Je bereikt niet genoeg mensen en boeit niet genoeg.

Als je in eerste instantie meer volgers wilt trekken, kun je je concentreren op het plaatsen van boeiende inhoud, zoals inspirerende en motiverende citaten, schattige foto’s van huisdieren en vergelijkbare soorten inhoud die mensen leuk vinden op Instagram.

ALT

Als je al een behoorlijk Instagram-publiek hebt en je de verkoop wilt stimuleren, heb je een andere aanpak nodig: het promoten van je producten, diensten en je bedrijf in het algemeen.

Onthoud: als je geweldige resultaten wilt behalen met Instagram en ervoor wilt zorgen dat je al het mogelijke doet om je doelen te bereiken, dan is dit mijn advies: besteed regelmatig tijd aan het brainstormen over nieuwe ideeën, zet ze in je sociale media-agenda en maak de inhoud.

Hier zijn enkele belangrijke praktische tips om in gedachten te houden bij het maken van Instagram-inhoud:

 • Houd altijd uw doelstellingen in gedachten . Wanneer u met een inhoudsidee komt, vraag uzelf dan af wat u hiermee kunt bereiken.
 • Gebruik afbeeldingen, video en geluid van hoge kwaliteit . Of u nu stockfotografie of videoclips koopt of ze zelf maakt (zelfs als dit met uw smartphone is), uw inhoud moet er van hoge kwaliteit uitzien. Is dit niet het geval, gooi het dan weg en probeer het opnieuw.
 • Zorg ervoor dat uw inhoud de optimale grootte heeft voor het platform , vooral als u deze maakt of bewerkt met een tool van derden. De meeste afbeeldingstools bieden verschillende formaatopties, ook voor verschillende soorten Instagram-berichten.
ALT

Als je je eigen video’s wilt maken, overweeg dan om te investeren in een paar verschillende videoapparatuur (afhankelijk van wat relevant is): een statief voor je (smartphone) camera, een verlichtingsset en een microfoon.

Hulpmiddelen om Instagram-inhoud te maken

Er zijn een aantal geweldige gratis en betaalde bronnen online waar u kwaliteitsvolle stockfoto’s en videoclips kunt krijgen die u in uw Instagram-berichten kunt gebruiken. Hier zijn er een paar die u misschien wilt proberen:

ALT

Als het gaat om het maken van afbeeldingen op sociale media, is Canva (gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 12,95 / maand) een van de meest populaire tools. Het gratis abonnement biedt een heleboel handige functies en geeft je toegang tot een overvloed aan sjablonen.

De editor voor slepen en neerzetten is intuïtief in gebruik en gratis en betaalde afbeeldingen zijn rechtstreeks toegankelijk in de editor. Canva is handig voor het maken van inspirerende en motiverende afbeeldingen, het toevoegen van watermerken aan je berichten, het toevoegen van call-to-action (CTA’s) aan afbeeldingen en andere tekst, en om je berichten er beter uit te laten zien met allerlei filters en bewerkingsfuncties.

Als u kiest voor een van de betaalde abonnementen, kunt u sjablonen opslaan en samenwerken met andere teamleden bij het maken van inhoud.

ALT

# 4: Hoe u uw Instagram-marketinginhoud plant

Zodra u uw inhoud heeft gemaakt, plant u uw Instagram-berichten om ervoor te zorgen dat u regelmatig nieuwe inhoud plaatst.

Je zult veel onderzoeken vinden over de beste tijden om op sociale media te posten, waaronder Instagram. Maar de waarheid is dat de optimale tijden voor u om te posten afhankelijk zijn van uw publiek. De beste manier om erachter te komen welke tijden het beste werken op Instagram, is door te beginnen met posten en je resultaten zorgvuldig te volgen. Zoek naar de dagen en tijden waarop u de beste resultaten behaalt.

Gelukkig staat Instagram nu toe dat apps van derden inhoud plannen: afbeeldingen, video’s en GIF’s. Als je verschillende grote sociale netwerken gebruikt, raad ik een tool aan als SocialPilot(plannen beginnen bij $ 30 / maand, met een gratis proefperiode van 14 dagen), waarmee je al je accounts vanaf één plek kunt beheren. Voor kleine bedrijven is het handig en kosteneffectief omdat u niet voor meerdere tools hoeft te betalen (en tijd verliest door van de ene tool naar de andere en weer terug te gaan).

Met SocialPilot kun je je posts op sociale media plannen en biedt het een paar extra functies die handig kunnen zijn voor Instagrammers:

 • Vind gratis afbeeldingen uit hun ingebouwde bibliotheek om te delen op uw Instagram-account.
 • Pas je Instagram-berichten aan met filters, effecten, tekst en andere bewerkingsopties.
 • Watermerk uw afbeeldingen.
 • Werk samen met teamleden om uw contentstrategie te plannen en uit te voeren.
ALT

# 5: Hoe u uw Instagram-marketinginhoud kunt optimaliseren

Als je eenmaal een goed schema en geweldige inhoud hebt om te posten, hoe kun je dan je resultaten op Instagram verder verbeteren? Hier zijn enkele manieren om het bereik te vergroten, de betrokkenheid te vergroten en uw volgers te vergroten.

Voeg relevante hashtags toe

Hashtags zijn een enorm belangrijk onderdeel van Instagram. De juiste hashtags (en het juiste aantal hashtags) kunnen je helpen een groter publiek te bereiken en meer volgers aan te trekken.

Als je een enorm merk bent met veel herkenning, hoef je misschien niet altijd hashtags te gebruiken. Maar als je een klein of middelgroot bedrijf bent, zorg er dan voor dat je veel aandacht besteedt aan hashtags en gebruik er minstens één op al je berichten. Anders mis je de kans om meer mensen te bereiken.

Voordat ik enkele praktische tips deel voor het gebruik van hashtags op Instagram, laten we eens kijken naar de verschillende soorten Instagram-hashtags.

Branded hashtags : dit zijn hashtags die u maakt en die uniek zijn voor uw merk. U kunt ze gebruiken om uw merk op te bouwen en door gebruikers gegenereerde inhoud aan te moedigen . Als je een hashtag met een merk maakt, zorg er dan voor dat deze beknopt, gemakkelijk te typen en gemakkelijk te onthouden is. Dit is hoe Adobe merk-hashtags op hun profiel gebruikt:

ALT

Industry-hashtags : dit zijn hashtags die relevant zijn voor een bepaalde branche, zoals #photographer . Dit type hashtag is meestal extreem populair en heeft tientallen miljoenen posts.

Niche-hashtags : als #photographer een hashtag in de branche is, zou een hashtag zoals #foodphotographer een niche-hashtag zijn.

ALT

Locatie-hashtags : deze hashtags kunnen erg praktisch zijn voor bedrijven die op bepaalde locaties actief zijn. Je kunt voor een breder publiek gaan door gebruik te maken van locatie-hashtags zoals #london of #newyorkcity, of je kunt meer gaan niche met hashtags voor bepaalde buurten en gemeenschappen. U kunt zelfs combinaties van locaties en niches proberen, zoals #northlondonfoodie .

Evenement-hashtags : wanneer er een evenement plaatsvindt dat groot genoeg is, zit er meestal een hashtag achter, zoals #fifawwc voor het WK vrouwenvoetbal.

Vakantie-hashtags : de meeste feestdagen hebben hun eigen hashtags – van nationale feestdagen zoals Kerstmis tot nieuwe feestdagen zoals #nationalcupcakeday .

ALT

Idealiter zou je zoveel mogelijk van deze verschillende soorten hashtags moeten gebruiken. Experimenteer ook voortdurend met verschillende hashtags om te zien hoe deze uw resultaten beïnvloeden.

Nu je weet welke soorten hashtags je kunt gebruiken, volgen hier enkele praktische tips voor het gebruik van hashtags op Instagram:

 • Gebruik altijd hashtags . Hoewel je tot 30 hashtags kunt gebruiken, wil dat nog niet zeggen dat het een goede gewoonte is (zelfs als het betekent dat je meer mensen kunt bereiken). Studies tonen tegenstrijdige gegevens aan over het gebruik en de betrokkenheid van hashtags, dus experimenteer met verschillende aantallen hashtags en kijk hoe dit uw resultaten beïnvloedt.
 • Onderzoek hashtags voordat u ze gebruikt . Zoek snel naar hashtags om te zien hoeveel en wat voor soort berichten er zijn. Te veel berichten kunnen betekenen dat uw inhoud verloren gaat in de zee van updates.
 • Bewaar relevante hashtags in een document voor gemakkelijke toegang . Wanneer u vervolgens een bericht maakt, kopieer dan de beste hashtags voor die inhoud.
 • Ga verder dan populaire hashtags . Het is misschien verleidelijk om alleen super populaire hashtags te gebruiken, maar de waarheid is dat er gewoon te veel inhoud is, zodat die van jou verloren kan gaan. Gebruik een combinatie van verschillende soorten hashtags: populaire hashtags, niche-hashtags, locatie-hashtags, enzovoort.

Hulpmiddelen om Instagram-hashtags te vinden en te gebruiken

All Hashtag is een hulpmiddel voor het identificeren, maken en analyseren van hashtags. Om het gratis te gebruiken, typ je een hashtag / trefwoord in en geef je aan of je wilt zoeken naar Top (alleen de meest populaire relevante hashtags), Willekeurige of Live hashtags.

ALT

Je zoekresultaten zullen tientallen (in sommige gevallen zelfs honderden) hashtags bevatten, inclusief vergelijkbare hashtags om te overwegen. U kunt deze groepen hashtags met één klik kopiëren om ze op te slaan voor later gebruik (of ze rechtstreeks toevoegen aan een van uw updates).

ALT

Keyhole (vanaf $ 29 / maand, met een gratis proefperiode van 7 dagen) is een hashtag-, online monitoring- en analysetool die werkt met meerdere sociale platforms, waaronder Instagram. Met één functie kunt u een hashtag in realtime volgen.

Naast het tonen van de beste berichten met behulp van die hashtags, analyseert het het gebruik van die hashtag in de loop van de tijd, toont het het sentiment achter de updates, onthult de beste beïnvloeders die die hashtag gebruiken en toont het andere populaire onderwerpen.

ALT

Je kunt Keyhole ook gebruiken om de prestaties van je eigen Instagram-account en hashtags bij te houden.

ALT

Als bonus kunt u uw concurrenten volgen om te zien hoe hun hashtag-strategieën evolueren en wat u van hen kunt leren.

Gebruik de optimale bijschriftlengte voor uw inhoud

De lengte van je Instagram-bijschrift hangt gedeeltelijk af van het type inhoud dat je plaatst.

Als je een link in je bio wilt promoten en er bezoekers naartoe wilt trekken, kun je het bijschrift het beste kort en eenvoudig houden, zodat mensen je CTA kunnen zien zonder meerdere alinea’s te hoeven lezen.

Als je daarentegen iets wilt leren of een verhaal wilt vertellen, gebruik dan een langer bijschrift zoals TED Talks in dit bericht doet.

ALT

Voor sommige berichten is geen CTA vereist, zoals een foto van een Labradoodle die iemand naar het werk heeft gebracht, alleen voor entertainment- en engagementdoeleinden. Maar over het algemeen moet u waar mogelijk CTA’s toevoegen, anders krijgt u mensen niet de actie die u wilt dat ze doen.

Er zijn verschillende plaatsen waar u een CTA kunt toevoegen: uw bijschrift, afbeeldingen en biografie. Welke actie je mensen ook wilt laten ondernemen – een webpagina bezoeken, iets kopen, een opmerking achterlaten, enzovoort – maak het duidelijk in je bijschrift en inhoud, zoals GoPro hier doet.

Gevolgtrekking

Als je een klein bedrijf bent zonder de naamsbekendheid van topmerken, kan het moeilijk zijn om resultaten te halen uit sociale media en Instagram is niet anders.

Veel van wat we in deze gids hebben behandeld, zal je helpen bij het maken en delen van inhoud die helpt om meer Instagram-volgers en betrokkenheid aan te trekken, waaronder:

 • Gebruik een consistent plaatsingsschema
 • Elke dag verschillende soorten inhoud posten
 • Gebruikmakend van de juiste mix van hashtags

Hoewel Instagram zeker spam kan zijn (met een aandeel nepvolgers, nepaccounts en dergelijke), zijn er veel echte gebruikers die elke dag inloggen om nieuwe inhoud te zien van hun vrienden, influencers en ja, zelfs van merken . En hoewel u de aandacht van sommigen van hen kunt trekken met geweldige inhoud en de juiste hashtags, is een andere manier om uw volgers en betrokkenheid te laten groeien, in contact te komen met gebruikers.

Hier zijn enkele praktische tips voor Instagram-betrokkenheid:

 • Gebruik CTA’s in uw berichten en bijschriften om mensen aan te moedigen om met uw inhoud te werken en opmerkingen achter te laten.
 • Besteed elke dag tijd aan het leuk vinden van posts, het bekijken van verhalen en video’s, en het communiceren met je volgers, relevante influencers in jouw niche, enzovoort.
 • Zoek regelmatig naar nieuwe gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw merk en communiceer met hen.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format