Hoe u Google Data Studio gebruikt om uw Facebook-advertenties te analyseren - DeLaatbusiness

Hoe u Google Data Studio gebruikt om uw Facebook-advertenties te analyseren

11 min


132
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de prestaties van uw Facebook-advertenties beter begrijpen? Heeft u overwogen Google Data Studio te gebruiken?

In dit artikel leert u hoe u zeven waardevolle Google Data Studio-grafieken maakt waarmee u uw Facebook-advertentiecampagnes beter kunt analyseren.

Hoe u grafieken maakt in Google Data Studio

Data Studio is een gratis tool die door Google is gemaakt en die eindeloze variaties in grafieken kan aandrijven om informatie uit verschillende bronnen te laten zien .

Socialmediamarketeers kunnen visualisaties maken van gegevens van Facebook Ads Manager en Google Analytics. Van eenvoudige rapportagetabellen tot meer geavanceerde grafieken, marketeers kunnen de prestaties van Facebook-advertentiecampagnes beter volgen en analyseren met behulp van Data Studio.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, voorbeeld van gegevens die worden weergegeven in een Google Data Studio-dashboard

Stroomdiagrammen voor gegevensbronnen die zijn gemaakt in Data Studio. Een gegevensbron verbindt de informatie van Facebook Ads Manager, Google Analytics en andere marketingplatforms met Data Studio, zodat u grafieken kunt maken binnen een rapportagedashboard .

Om een ​​gegevensbron te maken, haalt u informatie van Facebook Ads Manager en Google Analytics binnen met behulp van een connector voor deze platforms.

Google Analytics is een native connector in Data Studio, dus u heeft geen andere integratie nodig om deze gegevens in uw rapport op te nemen. Voor Facebook Ads Manager kunt u een partnerconnector gebruiken. Supermetrics is een populaire optie voor integraties met Facebook Ads Manager, Facebook Insights, Instagram Insights en andere.

# 1: Maak een gegevensbron voor Google Analytics

Dit is de eenvoudigste gegevensbron die u maakt. Ga naar de Google Data Studio- gegevensbronnenpagina . Klik vervolgens op de blauwe cirkel met een “+” teken om een ​​nieuwe gegevensbron te maken.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 1, optie om een ​​gegevensbron in Google Data Studio te maken

Vervolgens ziet u uw keuzes voor connectoren. U kunt naar Google Analytics scrollen of zoekenen deze selecteren .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 2, optie om Google Analytics als uw gegevensbron te gebruiken

Zoek naar de naam van uw Google Analytics-account en selecteer de property en bekijk de gegevens die u wilt analyseren in uw dashboard. Klik op Connect .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 3, optie om een ​​specifiek Google Analytics-account te selecteren voor analyse

Vervolgens wordt de gegevensbron automatisch bijgewerkt naar de naam van de weergave die u hebt geselecteerd. Als u de naam wilt wijzigen , klikt u linksboven op de naam van de gegevensbron .

# 2: Maak een gegevensbron voor Facebook-advertenties

Om een ​​Facebook Ads-gegevensbron te maken, volgt u een vergelijkbaar proces als uw Google Analytics-gegevensbron. U moet een partnerconnector gebruiken om gegevens van Ads Manager naar Data Studio te halen .

Supermetrics biedt een gratis proefperiode van 14 dagen om de volledige mogelijkheden van de service te testen. Het biedt ook een gratis versie waarmee u de laatste 10 dagen aan gegevens kunt ophalen, en goedkope betaalde abonnementen vanaf $ 19 per maand.

Om een ​​Facebook Ads Manager-gegevensbron te maken met Supermetrics, keert u terug naar de hoofdpagina van de gegevensbronnen en klikt u nogmaals op de blauwe knop Toevoegen .

Zoek of vind de Facebook Ads-connector van Supermetrics en selecteer deze .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 4, optie om Facebook Ads-connector van Supermetrics als uw gegevensbron te gebruiken

Wanneer u voor het eerst een gegevensbron van Facebook Ads Manager maakt, moet u inloggen op uw Facebook-account . Supermetrics vraagt ​​u dit te doen met “Om meer toe te voegen / Facebook Ads-gebruikersaccounts te beheren, bezoek” en biedt de link om uw Facebook-account toe te voegen.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 5, optie om Facebook-account toe te voegen aan uw Facebook Ads-connector

Vervolgens selecteert u uw advertentieaccount in het vervolgkeuzemenu . Zorg ervoor dat u de instellingen voor de conversieperiode afstemt op de instellingen van de toeschrijvingsperiode in uw advertentieaccount , evenals de rapportagetijdzone.

Als je conversies rechtstreeks via Facebook Ads Manager wilt rapporteren, moet je het standaard bijhouden van gebeurtenissen instellen met de Facebook-pixel .

Wijzig ten slotte de naam van de gegevensbron zodat deze overeenkomt met de naam van uw advertentieaccount of bedrijf .

# 3: Bouw een diagram met gegevensinstellingen

Begin met een leeg rapport in Data Studio. Ga naar de startpagina van Data Studio en kliklinksboven op de lege sjabloon .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 6, optie om een ​​blanco rapport in Google Data Studio te selecteren

Data Studio maakt een nieuw rapport aan, dat u linksboven kunt hernoemen.

Vervolgens wilt u uw gegevensbronnen voor Facebook-advertenties aan uw rapport toevoegen. Ga naar de rechterkolom en selecteer uw Facebook Ads-gegevensbron . U voegt de Google Analytics-gegevensbron later toe.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 7, optie om uw gegevensbron te selecteren als uw Facebook-advertentieconnector

Om een ​​diagram te maken, klikt u op Een diagram toevoegen in de navigatiebalk . Data Studio biedt de opties voor het type diagram dat u aan uw rapport wilt toevoegen.

De eenvoudigste grafiek is een scorekaart, dus het is een geweldige plek om te beginnen voor uw eerste poging. Selecteer Scorekaart uit de opties en Data Studio zal deze automatisch maken.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 8, optie om de scorekaart in Google Data Studio te selecteren

# 4: pas de kaart aan met stijlinstellingen

Elk diagram bevat instellingen voor zowel gegevens als stijl, die u kunt zien in de rechterkolom wanneer een gegevensbron in het rapport is geselecteerd.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 9, menu-opties in Google Data Studio om uw grafiekgegevens en stijl aan te passen

Werk de scorekaart bij naar een tabel om de instellingen te bekijken die u met elk diagram gaat verkennen. Ga naar de kaartinstellingen direct boven de instellingen voor gegevens en stijl en selecteer de optie Tabelgrafiek in de vervolgkeuzelijst.

Gegevensinstellingen

In de gegevensinstellingen wilt u bekend zijn met:

 • Dimensie – een gegevenscategorie, zoals een campagne of advertentieset
 • Statistiek – een aantal van een bepaalde belangrijke prestatie-indicator, zoals vertoningen of conversies
 • Sorteren – hoe u uw gegevens kunt ordenen of organiseren
 • Datumbereik – de tijdsperiode van gegevens die u wilt weergeven, zoals vorige maand
 • Vergelijkingsperiode – de tijdsperiode waarmee u uw gegevens wilt vergelijken, zoals de vorige periode
 • Filters – specificaties om alleen bepaalde gegevens weer te geven, zoals alleen conversiecampagnes
 • Segmenten (voor Google Analytics) – dezelfde segmenten die u kunt toepassen op Google Analytics-gegevens, zoals een aangepast segment om alleen sociale-mediagegevens weer te geven
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 10, menu-instellingen om uw grafiekgegevens aan te passen

Stijlinstellingen

U kunt de grootte, kleur en vormgeving van diagramelementen aanpassen in uw stijlinstellingen . U wilt bijvoorbeeld uw grafieken aanpassen aan uw bedrijfsbranding, of slagschaduwen of achtergronden toevoegen aan grafieken.

7 grafieken voor het analyseren van Facebook-advertentieprestaties

Nu u een basiskennis heeft van het maken en aanpassen van grafieken in Data Studio, gaan we eens kijken naar zeven verschillende grafieken die u kunt maken om uw Facebook-advertentieprestaties te analyseren.

# 1: Beoordeel de algehele prestaties van Facebook-accounts

Maak een tabel met al uw advertentieaccountgegevens om een ​​holistisch beeld te krijgen van uw Facebook-advertentieprestaties. Houd de statistieken op hoog niveau als u campagnes met meerdere doelstellingen opneemt.

Deze tabel is vergelijkbaar met de informatie die u zou zien in Facebook Ads Manager. Gebruik dit diagram om de algehele prestaties voor een opgegeven datumbereik te analyseren .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, bijvoorbeeld grafiekgegevens voor de algehele prestaties van Facebook-advertenties

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Facebook-advertenties
 • Grafiektype: Table
 • Dimensie: campagnenaam
 • Statistiek: vertoningen, CPM, klikken, postbetrokkenheid, website-aankopen
 • Selecteer ‘Overzichtsrij weergeven’
 • Tijdsperiode: de meest toepasselijke periode voor uw analyse
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, bijvoorbeeld gegevensinstellingen om een ​​grafiek te bekijken voor de algehele prestaties van Facebook-advertenties

Voor statistieken die valuta zijn, werkt u de instellingen van de statistieken bij naar Amerikaanse dollars. Plaats de muisaanwijzer op de statistiek die u wilt bijwerken en klik op de knop Potlood bewerken .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 11, bewerk metrische instellingen voor diagramgegevens

Klik vervolgens op Type , selecteer Valuta en zoek de valuta die overeenkomt met uw gegevens.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 12, bewerk gerelateerde instellingen voor metrische gegevens van diagrammen

Instellingen voor kaartstijlen

Selecteer Tekstomloop onder Tabelkop om ervoor te zorgen dat geen van uw tabelkoppen wordt afgekapt.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 13, optie om koptekst in te pakken

Als een van uw statistieken wordt weergegeven als nul, werkt u de selectie onder Ontbrekende gegevens bij naar “0” .

Als u deze resultaten wilt analyseren in vergelijking met een eerdere periode, werkt u het datumbereik voor de vergelijking bij in de gegevensinstellingen.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 14, optie om het datumbereik bij te werken voor uw gegevensvergelijking

Onder de stijlinstellingen kunt u kiezen voor welke statistieken u de vergelijkingsgegevens wilt zien . In het onderstaande voorbeeld bevatten vertoningen, klikken en postbetrokkenheid geen vergelijkingsgegevens.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, bijvoorbeeld grafiekgegevens voor de algehele prestaties van Facebook-advertenties

Gebruik een diagram met vergelijkingsgegevens om de algehele prestaties voor een opgegeven datumbereik te analyseren in vergelijking met een ander opgegeven datumbereik .

# 2: Meet op campagnes gebaseerde prestaties met een heatmap

Deze tabel lijkt erg op de algemene prestatiegegevens; Het verschilt echter omdat het zich uitsluitend op één doel richt en een heatmap bevat om gegevens visueel met kleur te categoriseren.

Om dit te visualiseren, gebruikt u een filter om alleen conversiecampagnes weer te geven en rapporteert u over aankopen, kosten per aankoop, ROAS en aankoopconversiewaarde voor elke campagne en / of advertentieset om te zien hoe ze ten opzichte van elkaar presteren.

Voeg deze tabel toe aan uw rapport om campagnes met elkaar te vergelijken wanneer ze hetzelfde doel gebruiken . Gebruik deze tabel ook om de prestaties van de advertentieset binnen een specifieke campagne te vergelijken .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, een voorbeelddiagram waarin de prestaties van de advertentieset worden vergeleken

Het bovenstaande diagram toont vier advertentiesets binnen een campagne die is geoptimaliseerd voor aankopen. De hoogste metriek in elke kolom is de donkerste kleur en het laagste getal in elke kleur is de lichtste. Je kunt zien dat het vergelijkbare publiek van de fans van deze Facebook-pagina de laagste aankopen tegen de hoogste kosten genereerde en de laagste ROAS had. Bij het optimaliseren zou u kunnen overwegen deze advertentieset uit te schakelen.

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Facebook-advertenties
 • Grafiektype: tabel met heatmap
 • Dimensie: advertentieset
 • Statistieken: website-aankopen, kosten per website-aankoop, conversiewaarde van website-aankoop, ROAS, vertoningen, CPM, bestede bedrag
 • Selecteer ‘Overzichtsrij weergeven’
 • Sorteren: website-aankopen, aflopend
 • Tijdsperiode: de meest toepasselijke periode voor uw analyse
 • Filter: opnemen, campagnedoelstelling gelijk aan CONVERSIONS

Het is je misschien opgevallen dat de tabelkoppen in het bovenstaande diagram er anders uitzien dan de statistieken die zijn opgenomen in de vermelde gegevensinstellingen. Bewerk de naam van een metriek zodat deze beter overeenkomt met wat die metriek vertegenwoordigt . Werk ter illustratie de waarde van “Conversiewaarde van website-aankoop” bij naar “Opbrengst” om het uiterlijk van uw tabel te verbeteren.

Om een ​​metrieknaam te bewerken, beweegt u de muisaanwijzer over de metriek in de gegevensinstellingen en klikt u op het potloodpictogram dat verschijnt .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 15, bewerk metrische instellingen voor diagramgegevens

Werk vervolgens de metrische naam bij naar een verkorte of directere naam . U ziet nog steeds de oorspronkelijke naam onder de bijgewerkte naam ter referentie.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 16, optie om metrische namen bij te werken

Om het filter voor dit diagram te maken, klikt u op Filter toevoegen onder Filter> Tabelfilter .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 17, optie om een ​​filter toe te voegen onder Filter en Tabelfilter

Creëer de voorwaarden om campagnes op te nemen waarvan het doel gelijk is aan conversies . Dit filter beperkt de gegevens in uw diagram tot alleen de campagnes met een conversiedoelstelling.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 18, filterinstellingen om grafiekgegevens te verfijnen

Instellingen voor kaartstijlen

 • Werk de heatmap-kleuren van elke kolom bij naar de kleur van uw keuze.
 • Voeg een randschaduw toe voor uiterlijk.
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 19, optie om een ​​randschaduw toe te voegen voor weergave

# 3: Houd campagneresultaten bij op basis van demografische gegevens

Maak een gestapeld staafdiagram om de resultaten weer te geven op basis van leeftijd en geslacht . Gebruik dit diagram om inzicht te krijgen in de leeftijden en het geslacht die de meeste resultaten uit uw campagnes genereren. Deze grafiek is handig bij het rapporteren over hoogwaardige acties zoals leads en aankopen om te bepalen waar u uw Facebook-advertentiebudget kunt toewijzen .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, een voorbeeld van een demografische doelgroep

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Facebook-advertenties
 • Diagramtype: Gestapeld staafdiagram
 • Afmeting: leeftijd
 • Uitsplitsingsdimensie: geslacht
 • Statistiek: website-leads
 • Soort: leeftijd, oplopend
 • Tijdsperiode: de meest toepasselijke periode voor uw analyse
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 20, voorbeeldgegevensinstellingen om een ​​demografische staafdiagram te bekijken

Instellingen voor kaartstijlen

 • Staafdiagram
 • Selecteer ‘Gestapelde staven’
 • Selecteer ‘Gegevenslabels weergeven’
 • Selecteer “As-titel weergeven” onder Instellingen voor linker Y-as
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 21, instellingen voor gegevens in staafdiagramstijlen

# 4: Analyseer platform- of plaatsingsprestaties met een uitsplitsing van de kosten per resultaat

Analyseer platform- en plaatsingsresultaten met een horizontaal staafdiagram met de resultaten en kosten per resultaat voor elk. Als u momenteel automatische plaatsingen gebruikt voor uw campagnes op Facebook, Instagram, Audience Network, Messenger en Stories, laten dit soort grafieken zien waar u resultaten behaalt en tegen welke prijs.

Gebruik Publisher Platform als de dimensie wanneer u de prestaties tussen Facebook, Instagram, Audience Network en Messenger wilt zien .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, een voorbeeld van een gegevensgrafiek voor het uitgeversplatform

Gebruik plaatsing als de dimensie wanneer u dieper wilt ingaan op welke plaatsingen binnen elk platform tot resultaten leiden en tegen welke kosten .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, een voorbeeld van een diagram met plaatsingsgegevens

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Facebook-advertenties
 • Diagramtype: horizontale balk
 • Dimensie: uitgeversplatform of plaatsing
 • Statistiek: website-leads (resultaten) en kosten per website-lead (kosten per resultaat)
 • Sorteren: Website-leads, aflopend
 • Tijdsperiode: de meest toepasselijke periode voor uw analyse

Instellingen voor kaartstijlen

 • Selecteer ‘Gegevenslabels weergeven’

Maak filters om uw gegevens te verfijnen om alleen campagnes met hetzelfde doel weer te geven, zodat u een nauwkeuriger beeld krijgt van de resultaten voor die campagnes.

# 5: Onthul resultaten en trends in kosten per resultaat in de loop van de tijd

Heeft u vragen als: “Hoe weet ik of ik op de lange termijn vooruitgang boek met mijn optimalisaties?” Als je dat doet, zul je deze grafiek geweldig vinden.

Maak een staafdiagram om de resultaten per maand (of dag, week, enz.) Over een langere periode weer te geven . Gebruik dit type diagram om de prestaties over een kwartaal, maand of jaar te analyseren, afhankelijk van het type gegevens dat u wilt zien.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, voorbeeld van een staafdiagram met resultaten per maand

Met deze grafiek wilt u zien hoe uw resultaten zich ontwikkelen in vergelijking met uw kosten per resultaat . In de bovenstaande grafiek stegen de leads in de loop van de tijd en lieten de kosten per lead een aanzienlijke verbetering zien van december tot januari vergeleken met september tot november. Houd bij het analyseren van deze gegevens rekening met het effect dat de totale advertentie-uitgaven zullen hebben op uw totale aantal resultaten.

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Facebook-advertenties
 • Diagramtype: verticale balk
 • Dimensie: jaar en maand (of een andere toepasselijke periode)
 • Statistieken: website-leads (resultaten) en kosten per website-lead (kosten per resultaat)
 • Sorteren: Website-leads, aflopend
 • Tijdsperiode: de meest toepasselijke periode voor uw analyse

Instellingen voor kaartstijlen

 • Selecteer ‘Gegevenslabels weergeven’
 • Selecteer “Dubbel” onder Instellingen assen

# 6: Toon websitebetrokkenheid van Facebook-campagneverkeer

Maak een diagram op basis van Google Analytics-gegevens om de statistieken van uw campagneverkeer en betrokkenheid bij uw site weer te geven, inclusief de gemiddelde sessieduur en de gemiddelde tijd op de pagina. Evalueer de kwaliteit van het verkeer dat uit uw campagnes komt .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties, sessiegegevensgrafiek te analyseren om de kwaliteit van het verkeer te evalueren

Om de Google Analytics-gegevensbron aan uw rapport toe te voegen, selecteert u Tabel met staven in het menu Een diagram toevoegen. Klik op de gegevensbron Facebook Ads en zoek naar de gegevensbron Google Analytics-gegevens voor uw website .

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 22, optie om Google Analytics te selecteren uit uw Facebook-advertentiegegevensbron

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Google Analytics
 • Grafiektype: Tafel met staven
 • Dimensie: campagne
 • Statistiek: sessies, gemiddelde sessieduur, pagina’s / sessie
 • Sorteren: sessies
 • Tijdsperiode: de meest toepasselijke periode voor uw analyse
 • Segment: maak een segment in uw Google Analytics-account om alleen verkeer van Facebook-bronnen weer te geven

In plaats van een segment te maken in Google Analytics, kunt u ook een filter maken in Data Studio om alleen Facebook-campagneverkeer op te nemen.

Instellingen voor kaartstijlen

 • Selecteer ‘Toon nummer’ voor elke statistiek
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 23, optie om het nummer voor elke statistiek weer te geven

# 7: Verzamel cumulatieve gegevens van jaar tot jaar

Toon big-picture data met jaar-op-jaar vergelijkingstabellen. Bepaal hoe u het hele jaar door loopt in vergelijking met gegevens van de Facebook-advertentie-inspanningen van vorig jaarmet een grafiek die de cumulatieve gegevens voor het huidige jaar laat zien in vergelijking met het voorgaande jaar.

Deze grafiek werkt goed met Facebook-advertentiegegevens en Google Analytics-gegevens.

Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, bijvoorbeeld een jaar-op-jaar gegevensgrafiek

Instellingen voor kaartgegevens

 • Gegevensbron: Google Analytics of Facebook-advertenties
 • Grafiektype: Tijdreeksen
 • Dimensie: datum
 • Statistiek: sessie- of andere statistieken
 • Tijdsperiode: dit jaar vergeleken met vorig jaar
 • Segment: maak een segment in uw Google Analytics-account om alleen verkeer van betaalde Facebook-bronnen weer te geven

Instellingen voor kaartstijlen

 • Selecteer “Cumulatief” onder Serie # 1
Gebruik Google Data Studio om uw Facebook-advertenties te analyseren, stap 24, grafiekstijlinstelling voor cumulatieve datalijn

Gevolgtrekking

Dit artikel biedt verschillende manieren om uw Facebook Ads Manager- en Google Analytics-gegevens te integreren in Google Data Studio voor betere rapportage en analyse. Gebruik deze aanbevelingen, samen met andere aanpassingen, om het meeste uit Data Studio te halen en uw Facebook-advertenties te verbeteren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *