Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen: 4 tips die werken - DeLaatbusiness

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen: 4 tips die werken

8 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Verkoop je producten op Instagram? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram-berichten kunt maken die kopers interesseren?

In dit artikel ontdek je vier manieren om je producten op Instagram onder de aandacht te brengen en te promoten.

Trek eerst een publiek aan dat waarschijnlijk een conversie zal genereren

Verkoop meer producten op Instagram; Voorbeeld 1.

Om succesvol te zijn met verkopen op Instagram, moet je eerst een groep mensen opbouwen die oprechte interesse hebben in jouw merk en producten. Als u niet het juiste publiek heeft, zal het moeilijk zijn om ze om te zetten in klanten.

Een manier om nieuwe volgers aan te trekken, is door hashtags in je Instagram-berichten te gebruiken . Kies hashtags die uw ideale klanten kunnen gebruiken, zoeken of volgen. Wees niet bang om te experimenteren. Het kan even duren om de juiste combinatie van hashtags te vinden die uw ideale volgers bereikt.

Als u een lokaal bedrijf of een restaurant bent (of zelfs als u dat niet bent), wilt u ook geolocaties toevoegen waar uw ideale klanten zich bevinden. De kans is groot dat ze op zoek gaan naar een specifieke locatie en dat u daar ook bij wilt zijn.

Als je eenmaal een volgeling hebt ontwikkeld die waarschijnlijk zal converteren, volgen hier enkele manieren om je producten op Instagram te promoten.

# 1: presenteer uw producten met deze 4 Instagram-afbeeldingsstijlen

Omdat Instagram een ​​visueel platform is, is het de perfecte plek om afbeeldingen van je producten en je merk te delen. De sleutel is om foto’s te plaatsen die het imago van uw merk weerspiegelen en uw producten vast te leggen op een manier die uw volgers aanspreekt. Je wilt dat ze zichzelf visualiseren met behulp van die producten.

Als je door Instagram scrolt, zie je enkele platte lay-outs, detailfoto’s, modelshots en lifestyle-afbeeldingen. Elk afbeeldingstype kan uw producten effectief presenteren.

Fotografeer producten in een platliggende omgeving

Als u uw product in een vlakke lay-omgeving wilt vastleggen , kiest u een effen, neutrale achtergrond voor uw opname. Als je geen tafel of vloer hebt die werkt, koop dan wat posterpapier bij je plaatselijke handwerkwinkel. De beste flat-lay-effecten ontstaan ​​als je van bovenaf fotografeert, dus zorg ervoor dat je een ladder of opstapje bij de hand hebt om de juiste hoek te krijgen.

Wanneer u uw product in de opname plaatst, moet u beslissen of u wat ruimte wilt laten voor een tekst- of grafische overlay en begint u met fotograferen. Maak veel foto’s zodat u uit meerdere opties kunt kiezen. (Laat in sommige misschien ruimte over voor tekst en in andere niet.) Met een beetje bewerking heb je prachtig vormgegeven productfoto’s.

In deze Instagram-post toont Better Buzz Coffee Roasters hun lekkere etenswaren op een schone, vlakke ondergrond.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, gestileerd fotovoorbeeld 1.

Leg unieke productdetails vast

Heeft uw product kleine, ingewikkelde details? Is er een soort elektronische of complexe component? Een mooi patroon aan één kant? Bijna elk product kan profiteren van close-upopnamen die zijn gericht op een uniek kenmerk.

Of je nu inzoomt voor duidelijkheid of om een ​​mooie foto te maken, detailopnames zijn een effectieve manier om je product onder de aandacht te brengen.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, gestileerd fotovoorbeeld 2.

Betrek mensen in je shot

Als je kleding, sieraden of andere draagbare producten verkoopt, is de kans groot dat je er al aan hebt gedacht om mensen te gebruiken om je waren te modelleren. Consumenten reageren meestal goed op afbeeldingen met mensen. Zelfs als je koffiemokken, notitieboekjes of producten verkoopt die je normaal niet zou associëren met een modelfoto, overweeg dan om iemand aan je foto te laten werken om het voor volgers gemakkelijker te maken om verbinding te maken met je aanbod.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, een gestileerd fotovoorbeeld 3.

Deel lifestyle-afbeeldingen

Lifestyle-afbeeldingen die uw producten in gebruik laten zien, werken ook effectief op Instagram. Deze afbeeldingen zouden meer ontspannen en minder gestileerd moeten zijn dan modelshots. Probeer uw producten op een natuurlijke manier vast te leggen, zodat klanten beter kunnen visualiseren hoe ze deze in hun eigen leven zouden gebruiken.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, gestileerd fotovoorbeeld 4.

Ontwikkel een samenhangend Instagram-raster

Wanneer je producten op Instagram presenteert, is het belangrijk om een ​​samenhangend raster op je profiel te creëren. Er is enige discussie over hoe belangrijk je grid is, maar het is beter om je te vergissen aan de kant van een strategische, goed gecoördineerde reeks afbeeldingen.

Als klanten of potentiële volgers een van uw afbeeldingen tegenkomen – bijvoorbeeld in een hashtag-zoekopdracht – en deze leuk vinden, zullen ze waarschijnlijk uw raster bezoeken om te zien wat u nog meer verkoopt. Als uw raster er losgekoppeld uitziet met een breed scala aan afbeeldingstypen en geen duidelijk thema of plan, kan dit potentiële klanten uitschakelen. Hoewel u niet wilt dat uw feed eruitziet als een catalogus, zal deze waarschijnlijk als een catalogus dienen.

Tijd vrijmaken om een ​​visuele stijl voor uw netwerk te creëren, kan een grote impact hebben op de consument. Zie je hoe alle onderstaande afbeeldingsvoorbeelden bij elkaar passen om een ​​goed uitgebalanceerd raster te maken? Dat is het doel!

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, gestileerd fotovoorbeeld 5.

# 2: Stimuleer het bladeren door producten met winkelbare Instagram-producttags

Zodra u boeiende foto’s van uw producten heeft gemaakt om op Instagram te delen, kunt u zich richten op het vereenvoudigen van het koopproces. Hoe gemakkelijker u het voor mensen maakt om te kopen, hoe beter. Door belemmeringen voor actie weg te nemen, kunt u meer van uw volgers omzetten in klanten.

Shoppable producttags kunnen bedrijven helpen meer verkeer en inkomsten te genereren . Wanneer gebruikers op een getagde afbeelding tikken om de prijs te zien, zijn ze slechts een paar tikken verwijderd van het in hun online winkelwagentje plaatsen.

Hoe Instagram-producttags werken

Door op een afbeelding te tikken die u kunt kopen, worden tags met de naam en prijs van het product weergegeven. Als gebruikers op de tag tikken, zien ze een pagina met meer afbeeldingen en een beschrijving van het product. Als ze op de link naar uw website tikken, worden ze naar een productpagina geleid waar ze het artikel gemakkelijk aan hun tas kunnen toevoegen en afrekenen.

Het soepelste deel van de ervaring is dat het aankoopproces klanten nooit buiten de Instagram-app brengt; er is geen omschakeling naar een browser. Het is een naadloze winkelervaring.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, voorbeeld van Instagram-producttags.

Hoe u Instagram-producttags instelt voor uw bedrijf

Om aan de slag te gaan met het gebruik van producttags voor uw zakelijke Instagram-account, moet u zijn goedgekeurd om te winkelen op Instagram . Een van de vereisten is dat uw producten in uw Facebook-catalogus worden vermeld. (Nee, u hoeft ze niet openbaar te laten vermelden, ze hoeven alleen daar te worden opgeslagen.) Vervolgens kunt u met een paar authenticatiestappen beginnen met het taggen van producten in uw foto’s en verhalen .

Elke marketingstrategie die u implementeert, moet traceerbaar zijn, zodat u kunt zien hoe effectief deze is, en shoppable-tags vormen hierop geen uitzondering. In je Instagram Insights kun je zien hoeveel volgers naar je productinformatie hebben gekeken of naar de productpagina zijn gekomen.

# 3: Plaats CTA’s voor aankopen in Instagram-verhalen met de functie Omhoog vegen

De populariteit van Instagram-verhalen maakt ze een perfecte plek voor merken om in contact te komen met hun volgers. Met de veegfunctie, die wordt ontgrendeld nadat uw account 10.000 volgers heeft bereikt, kunt u uw volgers rechtstreeks naar uw website leiden.

Zodra je je verhaal hebt gemaakt (of het nu een video, afbeelding of boemerang is), tik je op het kettinglinkpictogram en typ je het webadres in dat je volgers willen bereiken.

Het is ook een goed idee om ‘omhoog vegen’ of een andere call-to-action (CTA) in uw afbeeldingen op te nemen om volgers aan te moedigen tot actie over te gaan. Dit is vooral belangrijk voor mensen die niet naar je verhalen kijken met het geluid aan. De link See More onder aan het scherm kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien!

Auteur en motiverende spreker Rachel Hollis gebruikt de veegfunctie de hele tijd. Of ze naar een podcast linkt; een artikel over haar, haar bedrijf of haar boeken; of een product, hebben haar verhalen meestal ten minste één gekoppelde post. Hier heeft ze een CTA toegevoegd om mensen aan te moedigen haar nieuwste boek te kopen.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, veeg voorbeeld 1 omhoog.

Instagram-verhalen van online kledingmerk asos staan ​​vol met gekoppelde producten. Ze deden zelfs een verhaal met een vakantiethema waarin ze spraken over wat mensen doorgaans vergeten in te pakken op vakantie. Het is een geweldige manier om actueel, relevant en indrukwekkend te zijn.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, veeg naar voorbeeld 2.

Als u van plan bent om de veegfunctie te gebruiken om te verkopen, zorg er dan voor dat u een strategie heeft om deze te gebruiken. Je wilt niet dat je verhalen vol staan ​​met ‘Hé, koop dit’ en ‘Veeg omhoog om dat te kopen’. De veegfunctie kan gemakkelijk zijn effectiviteit verliezen als deze te veel wordt gebruikt of alleen wordt gebruikt om te proberen te verkopen.

In het verhaal van Rachel Hollis linkt ze naar een Forbes- artikel over haar boeken, plaatste ze citaten van mensen die Girl, Stop Apologizing lazen en plaatste ze vervolgens de omhoog-veegbare CTA.

# 4: Kondig verkopen en kortingen aan met merkafbeeldingen

Instagram-onderschriften zijn waar de persoonlijkheid van uw merk echt doorheen kan schijnen, maar soms zullen uw volgers ze over het hoofd zien, vooral wanneer ze snel scrollen. Om de aandacht te vestigen op belangrijke berichten over grote verkopen of evenementen, maakt u aangepaste afbeeldingen om ze aan te kondigen terwijl u on-brand blijft.

Een veelgebruikte manier om dit te doen is met een ouderwetse kortingafbeelding. Fare Depotgebruikte deze aangepaste Instagram-verhaalafbeelding om een ​​vluchtverkoop bekend te maken. De veegfunctie volgt naadloos het websiteverkeer dat het genereert.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, voorbeeld van een grafisch merk 1.

Je Instagram-afbeeldingen kunnen ook grote openingen, nieuwkomers, aanbevolen items, enzovoort aankondigen – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Restaurant WhipHand uit San Diego heeft het juiste idee met deze op maat gemaakte grafische reclame voor een zomers drankje.

Hoe u meer producten op Instagram kunt verkopen, voorbeeld van een grafisch merk 2.

Het ontwerpen van mooie merkafbeeldingen is belangrijk, maar niet iedereen kan het zich veroorloven om een ​​grafisch ontwerper in te huren. Gelukkig vind je hier tal van betaalbare tools waarmee je gemakkelijk professionele afbeeldingen kunt maken.

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van Canva , een gratis grafische ontwerptool met slepen en neerzetten die intuïtief te gebruiken is, zelfs voor niet-ontwerpers. Met Canva Pro ($ 12,95 / maand voor elk teamlid) kun je je eigen lettertypen of een hele merkkit uploaden om gemakkelijk toegang te krijgen tot je merkelementen.

Crello (gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 79,99 / jaar) is een andere uitstekende grafische ontwerptool die sjablonen, bewerkingstools en het uploaden van aangepaste lettertypen biedt. Blader door de inspiratiebibliotheek als u op zoek bent naar ideeën.

Hoe u meer producten kunt verkopen op Instagram, een grafisch voorbeeld van een merkverkoop 3.

Gevolgtrekking

Instagram is een van de snelstgroeiende en populairste sociale mediaplatforms, vooral voor bedrijven. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat het gemakkelijk is om een ​​goed rendement op uw investering te zien.

Om succes te hebben met verkopen op Instagram, moet je eerst een volgeling ontwikkelen die oprechte interesse heeft in je bedrijf en producten. Gebruik vervolgens de vier bovenstaande tactieken om die volgers om te zetten in betalende klanten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format