Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren - DeLaatbusiness

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren

9 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de waarde van uw Facebook-groep verbeteren? Op zoek naar zinvollere gesprekken?

# 1: Gebruik regels en moderators om groepsinhoud on-topic te houden

Wanneer je je Facebook-groep opzet , is het belangrijk om het doel van de groep te delen en ervoor te zorgen dat groepsleden hiervan op de hoogte zijn wanneer ze lid worden.

Definieer het doel of de intentie voor hoe uw groep zal worden gebruikt; welke soorten informatie, onderwerpen en inhoud zullen worden gedeeld; en wat uw groep hoopt te doen voor haar leden . Als leden zich bij uw groep aansluiten in de overtuiging dat het nuttig advies zal geven over het publiceren van een boek, zullen ze teleurgesteld zijn als ze veel posts vinden van auteurs die hun eigen boeken promoten.

Nadat je de waarden of missie van je groep hebt uiteengezet , zorg er dan voor dat je deze informatie in de groepsbeschrijving overbrengt en deelt wanneer er nieuwe leden bij de groep komen . De beschrijving is zichtbaar voor niet-leden als uw groep openbaar of gesloten is, en zij kunnen zien wat uw groep te bieden heeft.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van Facebook-groepsbeschrijving en regels door The Write Life Community

Laten we nu eens kijken naar twee manieren om inhoud en gesprekken af ​​te stemmen op de missie van uw groep.

Schakel moderators in

Het beheren van een Facebook-groep geeft je de mogelijkheid om een ​​unieke community te ontwikkelen. Als je dezelfde inhoud op je Facebook-pagina plaatst als in je groep, verhoog je de waarde die het oplevert niet en geef je mensen geen reden om lid te worden. Groepen bieden de mogelijkheid om je te concentreren op een onderwerp of gedeelde interesse en dit veel dieper te verkennen dan op een openbare Facebook-pagina, en je inhoud moet dit weerspiegelen.

Om ervoor te zorgen dat posts en opmerkingen gericht blijven op uw doel, moet u ze modereren. Net als groepsbeheerders kunnen moderators posts ook  goedkeuren, weigeren of verwijderen .

Om de rol van moderator toe te wijzen aan een gewaardeerd lid van uw groep, klikt u op het tabblad Leden en zoekt u het relevante lid . Klik op de knop… naast hun naam en selecteer Moderator maken in het vervolgkeuzemenu.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, menuoptie Facebook-groep om een ​​lid moderator te maken

Klik in het pop-upvenster op Uitnodiging verzenden . Het lid ontvangt dan een uitnodiging om groepsmoderator te worden. Zodra ze het accepteren, kunnen ze beginnen met het beheren van berichten en opmerkingen in de groep.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van het Facebook-bericht wanneer een lid is geselecteerd als groepsmoderator

Regels instellen voor groepsinteracties

Wanneer u nieuwe leden aan de groep toevoegt, kunt u een set regels of communityrichtlijnen beschikbaar stellen om de functie van de groep te verduidelijken. Door een set regels te maken, kunt u de verwachtingen schetsen over hoe groepsleden moeten omgaan en het gedrag dat u verwacht, verduidelijken .

Om regels aan uw groep toe te voegen, navigeert u naar het tabblad Groep modereren en klikt u op Regels maken .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, Facebook-menuoptie om regels te maken om uw groep te modereren

Klik vervolgens op de knop Aan de slag aan de rechterkant.

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, Facebook-optie om aan de slag te gaan met het maken van regels voor uw groep

In het pop-upvenster kunt u kiezen uit een lijst met vooraf geschreven regels voor groepen.

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, voorbeeld van vooraf geschreven regels van Facebook-groepen

Als u liever een aangepaste regel maakt, klikt u op Uw eigen regel schrijven en voegt u een titel en beschrijving toe .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, optie om uw eigen Facebook-groepsregel te schrijven

Als je ontdekt dat een bericht een van je groepsregels heeft geschonden, kan een beheerder of moderator het verwijderen. Om dit te doen, opent u het bericht en klik op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek . Selecteer vervolgens Post verwijderen in het vervolgkeuzemenu.

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, Facebook-menuoptie om een ​​bericht uit uw groep te verwijderen

Selecteer nu de regels die het bericht heeft geschonden . U kunt desgewenst ook een beschrijvende notitie aan het activiteitenlogboek toevoegen. Schakel het selectievakje onder aan het venster in als u de notitie met het lid wilt delen.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, een voorbeeld van een Facebook-optie om te bepalen welke regel (s) een bericht heeft geschonden, evenals een optie om het lid op de hoogte te stellen

Als u klaar bent, klikt u op Verwijderen . De poster ontvangt dan een melding dat zijn of haar bericht is verwijderd, waarin staat welke regels het heeft overtreden.

# 2: Schakel badges in om opmerkelijke leden te herkennen

Het is belangrijk om groepsleden te herkennen die waardevolle bijdragers zijn, en badges zijn een manier om dat te doen. Wanneer u deze functie activeert (beschikbaar voor groepen met meer dan 50 leden), verschijnen er badges naast de namen van de leden wanneer ze berichten in uw groep plaatsen, met de nadruk op de bijdragen die ze hebben geleverd.

Sommige badges zijn tijdelijk, zoals Conversation Starter, dat leden herkent wiens posts de afgelopen maand de meeste betrokkenheid hebben opgeleverd. Beheerders en groepsmoderators hebben daarentegen altijd badges.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van de Facebook-groepsbadge 'Conversation Starter' naast de naam van de groepsleden en de pop-up die andere groepsleden identificeert die die badge delen

Om badges voor uw groep te activeren, klikt u op de knop Meer en selecteert u Groepsinstellingen bewerken in het vervolgkeuzemenu.

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, menuoptie om Facebook-groepsinstellingen te bewerken

Blader nu omlaag naar het gedeelte Badges en klik op Badges beheren .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, optie om badges te beheren onder Facebook-groepsinstellingen

Selecteer de badges die u voor uw groep wilt activeren en klik op Opslaan .

# 3: Moedig leden-tot-lid relaties aan met mentorschap

Facebook biedt je de mogelijkheid om binnen je groep een mentorprogramma op te zetten. Het programma koppelt groepsleden aan mentoren die de achtergrond of expertise hebben om hen te helpen hun persoonlijke of professionele doelen te bereiken .

Wanneer u deze functie activeert, verschijnt er een tabblad Mentorschap in uw groep waar potentiële mentoren en mentees zich kunnen aanmelden.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity, de optie voor mentorschap van de Facebook-groep en het dashboardvoorbeeld kunt verbeteren

Om een ​​mentorschapsprogramma op te zetten, klikt u op de knop Meer en selecteert u Groepsinstellingen bewerken . Dan scroll naar beneden om de afdelingen en klik op Toevoegen naast Mentorship .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, optie om het mentorschapsgedeelte toe te voegen aan uw Facebook-groep

Vervolgens selecteert u het mentorschap programma dat de meeste waarde aan de leden zal bieden . Facebook biedt vooraf ontworpen mentorschapsprogramma’s waaruit u kunt kiezen, zoals het opbouwen van vaardigheden en loopbaanontwikkeling.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, bijvoorbeeld categorieopties voor Facebook-mentorschap

Als je niet ziet wat je nodig hebt, scrol dan naar de onderkant van het venster en stel een programma voor dat je Facebook wilt laten toevoegen .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, optie om een ​​categorieoptie voor groepsmentorschap aan Facebook voor te stellen

Nadat je een selectie hebt gemaakt, geeft Facebook een overzicht van de stappen die de deelnemers moeten volgen om de relatie tot een succes te maken. Ze ontvangen wekelijkse prompts om te communiceren, evenals gespreksstarters om de communicatie te vergemakkelijken. Klik op Inschakelen om het programma dat u hebt geselecteerd te activeren .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, optie om uw mentorprogramma voor Facebook-groepen te bekijken en in te schakelen

Zorg ervoor dat u het mentorschapsprogramma aankondigt aan de groepsleden . Facebook heeft een vooraf opgemaakt bericht dat u kunt aanpassen om uw aankondiging te doen. Als u leden in uw groep kent die het goed zouden doen in deze rol, stuur ze dan een bericht en vraag ze om deel te nemen.

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, voorbeeld van een groepsaankondiging voor een Facebook-mentorprogramma

Pro-tip : volg een Facebook Live-video of videopost om te delen waarom je mentorschap aan je groep hebt toegevoegd. Voeg een oproep tot actie toe voor mentoren om zich aan te melden of voor leden om hulp te zoeken .

# 4: Leer meer over nieuwe leden door openstaande lidmaatschapsvragen te stellen

Wanneer u nieuwe leden aan uw Facebook-groep toevoegt, kunt u drie vragen stellen om inzichtte krijgen in welke inhoud ze van de groep zoeken en wat ze hopen te winnen door lid te zijn .

Om openstaande vragen van leden te maken, klikt u op de knop Meer en selecteert u Groepsinstellingen bewerken . Klik onder Lidmaatschapsverzoeken op Vragen stellen .

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van een instelling voor verzoek om lidmaatschap van een Facebook-groep om nieuwe leden vragen te stellen

Vanaf hier kunt u maximaal drie vragen toevoegen . U kunt zich afvragen waarom potentiële leden zich bij uw groep willen aansluiten en uitzoeken in welke kwesties of informatie ze geïnteresseerd zijn.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van instellingen voor het aanvragen van leden van een Facebook-groep die vragen van nieuwe leden mogelijk maken

Wanneer potentiële leden nu verzoeken om lid te worden van uw groep, wordt hen gevraagd deze informatie te verstrekken. Alleen groepsbeheerders en moderators kunnen hun antwoorden zien.

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, voorbeeld van vragen voor nieuwe leden van Facebook-groepen door freelance B2B-schrijvers

11 tips om Facebook-groepsgesprekken aan te moedigen

Wanneer u een Facebook-groep beheert, is een van uw rollen het faciliteren van gesprekken en verbindingen met leden. U wilt een gemeenschap ontwikkelen waar leden van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen steunen. Hoe u uw inhoud structureert en wat u in uw berichten opneemt, is essentieel om leden te betrekken.

Hier zijn enkele tips om een ​​gesprek binnen een groep aan te moedigen:

 • Verwelkom nieuwe leden en vraag hen om zichzelf voor te stellen . Moedig ook bestaande leden aan om hen te verwelkomen.
 • Geef een overzicht van een veelvoorkomend probleem en vraag de leden om commentaar te leveren met hun oplossingen of advies voor het oplossen van het probleem.
 • Gebruik thema’s om delen aan te moedigen . Als je thema bijvoorbeeld ‘Self-Care Sunday’ is, vraag leden dan om hun eigen advies te geven of afbeeldingen te uploaden van wat ze doen om voor zichzelf te zorgen. Terugkerende thema’s op basis van dagen van de week of maand helpen bij het vergroten van het bewustzijn.
 • Deel een verhaal of ervaring en neem een ​​oproep tot actie op waarin u de leden vraagt ​​hun eigen ervaringen over het onderwerp bij te dragen.
 • Gebruik opiniepeilingen om de groep te bevragen en om feedback te vragen.
Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, een voorbeeld van Facebook live voor # SMMW19-vrijwilligers

Om de individuele bijdragen onder de aandacht te brengen, ontwikkelt u een inhoudsfunctie of thema en nodigt u opmerkelijke leden uit om hun expertise met de groep te delen. Hier zijn enkele manieren waarop u dat kunt doen:

 • Breng elke maand een nieuw lid onder de aandacht en vertel hun verhaal.
 • Benadruk de prestaties van leden die relevant of inspirerend zijn voor de groep.
 • Host Facebook Live- video’s met opmerkelijke leden en bespreek hun achtergrond en prestaties.
 • Nodig groepsleden uit om aanbevolen experts te worden en vraag hen om inhoud over hun relevante onderwerp te creëren.
 • Vraag leden om anderen voor te dragen voor erkenning . Bijvoorbeeld: “Tag een persoon in de groep die je deze week heeft geholpen of geïnspireerd.”
 • Schakel go-to-experts in om de problemen van leden op te lossen of ideeën aan te dragen.

Bekijk groepsinzichten om de inspanningen van groepsgesprekken te verfijnen

Bekijk uw Facebook-groepsinzichten om het betrokkenheidspercentage van uw groep te bekijken, te zien hoe uw inhoud presteert en wie uw actieve leden zijn.

Wanneer u het tabblad Groepsinzichten opent, ziet u een overzicht van de prestaties van uw groep, inclusief groei, betrokkenheid bij inhoud en actieve leden. Net als bij uw Facebook-pagina, kunt u een specifieke tijdsperiode selecteren om de gegevens te verfijnen.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van Facebook-groepsinzichten en een grafiek voor betrokkenheid bij berichten

Duik dieper in elke sectie om meer gedetailleerde informatie te zien. Bekijk uw belangrijkste inhoud van de afgelopen maand om erachter te komen waar uw groep waarde in vindt en waarmee u zich bezighoudt. Gebruik deze inzichten om uw inhoud aan te passen op basis van wat resoneert met uw groep .

Hoe u uw Facebook-groepsgemeenschap kunt verbeteren, voorbeeld van de statistieken die topberichten voor een Facebook-groep weergeven

U kunt ook uw beste bijdragers bekijken . Koester deze relaties en erken de bijdragen die deze leden binnen uw gemeenschap leveren.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van de statistieken die de beste bijdragers voor een Facebook-groep laten zien

Bekijk ook statistieken zoals populaire tijden van de week en dag om te posten of wanneer uw leden het meest actief zijn.

Hoe u uw Facebook-groepscommunity kunt verbeteren, voorbeeld van Facebook-groepsstatistieken die populaire dagen en populaire tijden tonen

Houd er rekening mee dat niet iedereen in uw groep met u in contact wil komen. Sommige leden kunnen simpelweg waarde halen uit de inhoud die in de groep wordt gepost. Ze voelen zich meer op hun gemak als waarnemer dan als actieve gemeenschapsleden.

Gevolgtrekking

Jouw rol als Facebook-groepsbeheerder is om een ​​veilige, inclusieve sfeer te creëren waar leden contact kunnen maken en ervaringen kunnen delen, en begeleid en ondersteund kunnen worden door een community. Door de hierboven genoemde Facebook Groups-functies te gebruiken, kun je relaties tussen leden aanmoedigen, bijdragen van leden vieren en het delen van ideeën vergemakkelijken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *