Hoe u uw Instagram kunt laten groeien(meer volgers): een strategisch plan - DeLaatbusiness

Hoe u uw Instagram kunt laten groeien(meer volgers): een strategisch plan

9 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je snel je Instagram-publiek laten groeien? Op zoek naar een strategie die de juiste verbindingen aantrekt?

In dit artikel ontdek je hoe je een Instagram-groeistrategie combineert met een advertentiereeks die volgers in klanten kan veranderen.

Hoe deze Instagram-groeistrategie werkt

Volgens Reuters delen Instagram-gebruikers gemiddeld “elke dag meer dan 95 miljoen foto’s en video’s”. Dat levert veel herrie op voor Instagram-marketeers om door te breken om hun boodschap bij potentiële klanten te krijgen.

Gewoon focussen op alledaagse Instagram-groeitactieken die je keer op keer hoort uitgebraakt, zal je niet helpen om jezelf te onderscheiden. Je voegt alleen maar meer ruis op het platform toe in plaats van belangrijke activa voor je merk te bouwen.

Een betere benadering is de Instagram-strategie van $ 1,80 voor aangepaste doelgroepgroei. Gary Vaynerchuk’s Instagram-groeistrategie van $ 1,80 om uw bedrijf of merk te laten groeien, heeft alles te maken met het creëren van microverbindingen die geleidelijk worden opgebouwd tot een actieve en betrokken community op het platform.

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door een voorbeeld van dagelijkse tracking met hashtags van de $ 1,80-strategie

Hoewel het de $ 1,80-strategie wordt genoemd, is het volledig gratis te implementeren. De enige kosten voor resources zijn uw tijd en aandacht. Een keer per dag:

 • Zoek eerst 10 relevante hashtags.
 • Zoek de top 9 berichten voor elke hashtag.
 • Laat een zinvolle opmerking achter (uw twee cent [$ 0,02]).

De Instagram-groeistrategie van $ 1,80 komt neer op deze vergelijking: 10 hashtags vermenigvuldigd met 9 posts waar je je $ 0,02 = $ 1,80 aan gemeenschapsopbouw achterlaat.

Het behalen van 2x, 5x of 10x groeiresultaten met deze strategie gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het vereist dat u consequent blijft en van gemeenschapsvorming een regelmatige actie voor uw merk maakt .

Zoals Gary zegt: “Het aantal Instagram-volgers dat je hebt, betekent niets als je geen gemeenschap kunt opbouwen van gelijkgestemde mensen die erom geven en betrokken zijn.” Het zijn die mensen die vervolgens klant worden, merkevangelisten, en uw merkdoelen aanzienlijk stimuleren. Het vinden van deze groep mensen is net zo eenvoudig als deel uitmaken van het gesprek.

In 2018 hebben we deze strategie bij The Ad Strategist gebruikt om het aantal volgers op Instagram te verdubbelen. Wat nog belangrijker is: door de Instagram-groeistrategie van $ 1,80 te implementeren, groeide ons aangepaste publiek op Instagram-engagement tot bijna 3x groter dan ons aantal volgers.

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door een voorbeeld van een aangepaste doelgroepgrootte te volgen

Waarom is dit belangrijk? De grootte van uw warme aangepaste doelgroepen vertegenwoordigt het aantal gebruikers dat een zinvolle interactie met uw merk heeft gehad. Dit omvat iedereen die uw inhoud leuk vond, erop heeft gereageerd, verzonden en opgeslagen; DM’ed je; of klikte op de link in je bio. Het feit dat iemand contact met je heeft, betekent natuurlijk niet dat ze je volgen op Instagram. En als ze je niet volgen, is het onwaarschijnlijk dat ze je organische inhoud en berichten in de toekomst zullen zien.

Dat betekent echter niet dat die gebruikers voor altijd verdwenen zijn. U kunt een dynamische Instagram-advertentiereeks maken die is gericht op uw aangepaste doelgroep op Instagram-engagement en die die niet-volgers omzet in volgers en vervolgens klanten.

Het weergeven van advertenties voor deze aangepaste doelgroep voor engagement resulteerde in 50% tot 100% lagere leadkosten in een advertentie-uitgavenonderzoek van meer dan $ 45.000 met 349 varianten van advertentiesets . Dus als u zich richt op deze aangepaste doelgroep op Instagram, creëert u kosten per resultaat die aanzienlijk lager zijn dan wanneer u zich op koud verkeer zou richten.

# 1: Creëer uw aangepaste doelgroep voor Instagram-engagement

Om een ​​aangepast publiek voor Instagram-engagement te maken, navigeert u naar het Audience-dashboard in Advertentiebeheer .

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 1, de menu-optie van het publiek van Ads Manager

Klik vervolgens op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep .

Hoe u uw Instagram-volgers strategisch kunt laten groeien, stap 2, maak een aangepaste publieksmenu-optie

Kies Instagram-bedrijfsprofiel in het venster Een aangepast publiek maken .

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien, stap 3, selecteer de bronoptie voor Instagram-bedrijfsprofielen

Vervolgens selecteert u de juiste Instagram profiel en zorgen voor iedereen die betrokken bij uw bedrijf in het verleden 365 Dagen is geselecteerd .

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 4, instellingen om te selecteren welk Instagram-profiel en bezoekers van het afgelopen jaar in uw publiek op te nemen

Kies een naam voor deze doelgroep die u in de toekomst gemakkelijk kunt herkennen en klikvervolgens op Doelgroep maken . Onthoud dat het tot 24 uur duurt om de omvang van je huidige Instagram-engagement-publiek te onthullen.

Nu schrijf de huidige omvang van deze doelgroep naar het beginpunt te bepalen. Ik raad u aan om de groei van dit aangepaste publiek wekelijks bij te houden terwijl u de rest van de $ 1,80-strategie consequent implementeert om uw meetbare groei te beoordelen.

Stel een spreadsheet op om Instagram-groei bij te houden

Voor collega-spreadsheetkenners: het bijhouden van deze gegevens in een notitieblok kan aanvoelen als een blik uit je ogen steken, dus hier is hoe je je spreadsheet voor het bijhouden van resultaten kunt structureren.

Stel uw spreadsheet in om het totale aangepaste publiek voor Instagram-betrokkenheid bij te houden met een aparte kolom voor elke week .

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 5, een voorbeeld van een volgblad voor de groei van Instagram-betrokkenheid per week

Vervolgens worden de formules = sum (D5-C5) / C5 met wekelijkse groei te berekenen .

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 6, een voorbeeld van een volgblad voor de wekelijkse groeisnelheid van Instagram

Breid nu de wekelijkse groeipercentageberekening uit over alle weken .

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien na, stap 7, voorbeeld van een volgblad voor wekelijkse groeisnelheid van Instagram ingevuld

Het resultaat is de groeisnelheid van uw retargetbare aangepaste doelgroepen met behulp van de Instagram-groeistrategie van $ 1,80 in de loop van de tijd. Zodra u deze informatie voor een groter aantal weken heeft, kunt u beoordelen wat wel en niet voor u werkt, en vervolgens de rest van uw Instagram-marketingstrategie hierop afstemmen .

# 2: Onderzoek en neem relevante hashtags op

Nu u uw retargetable engagement bijhoudt, is de volgende stap het vinden van relevante hashtags voor uw bedrijf .

Open Instagram en ga naar het tabblad Zoeken en verkennen .

Hoe je je Instagram strategisch kunt laten groeien, stap 8, vind relevante hashtags, ga naar het tabblad Zoeken en verkennen op Instagram

Begin met het zoeken naar een hashtag zoals #facebookads.

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 9, relevante hashtags te vinden, bijvoorbeeld te zoeken naar 'facebookads'

Je hebt waarschijnlijk een kerngroep hashtags die je al in je eigen berichten gebruikt. Omdat u het beste dagelijks kunt zoeken en deelnemen, raad ik u aan een spreadsheet in te stellen om alle relevante hashtags die u gebruikt bij te houden, omdat de lijst snel zal groeien.

Als u een digitaal marketingbureau bent, kunt u beginnen met hashtags als deze:

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 10, relevante hashtags te vinden, voorbeeldzoekopdrachten voor hashtags voor digitale marketing

Dit is het meest verrassende deel van het implementeren van deze strategie: echt inzicht in de kwaliteit van een hashtag. Als advertentiestrateeg op Facebook zou ik aannemen dat #facebookads een ideale hashtag zou zijn voor berichten. Bij nader inzien is het type inhoud dat wordt getagd met deze specifieke hashtag:

 • Zeer promotie (vaak voor schema’s van het type ‘snel rijk worden’)
 • Geen verband met digitale strategie
 • Helemaal misleidend
 • Vaak extreem spammerig

Dit brengt me tot de conclusie dat we in de toekomst #facebookads niet zullen gebruiken in onze eigen Instagram-inspanningen.

Let bij het onderzoeken van hashtags en het uitvoeren van uw dagelijkse groeistrategie van $ 1,80 op de hashtags van de hoogste kwaliteit die u vindt . Toen die te gebruiken in bijschriften uw organische inhoud van jezelf de grootste kans in de Search te krijgen en het tabblad van uw ideale klanten te verkennen.

# 3: Identificeer en betrek 9 relevante Instagram-berichten

Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 11, relevante voorbeeldposts te vinden, voorbeeldzoekopdrachten voor '#socialmediastrategy'-video's

Nadat je je Instagram-hashtags hebt gevonden, is het tijd om door de inhoud te filteren die je hebt gevonden om te bepalen of het relevant en waardevol voor je is om je $ 0,02 achter te laten. Niet elk bericht wordt op dezelfde manier gemaakt, vooral in een wereld vol spambots en automatisering.

Neem een ​​paar seconden de tijd om elk Instagram-bericht dat je tegenkomt te analyseren . Ik raad aan om op het volledige bericht te klikken om:

 • Lees het bijschrift.
 • Meet snel het betrokkenheidspercentage (likes en reacties vs. totaal aantal volgers).
 • Klik op de profielafbeelding van het account om hun biografie en de rest van hun profiel te bekijken.

Onthoud dat deze strategie in elke branche werkt: B2B, B2C, SMB, enz. Het is het proces van door het lawaai heen zoeken om de edelstenen te vinden waar de meeste van uw concurrenten niet genoeg tijd voor uittrekken.

Hier is waar u op moet letten bij het analyseren van accounts.

Hoeveel moeite wordt er gestoken in het schrijven van een informatief bijschrift?

Veel accounts van lage kwaliteit hebben de neiging om de bijschriftbeschrijving te ‘bellen’ en zoveel mogelijk hashtags in het bijschrift te stoppen als menselijk mogelijk is – in de hoop dat het hen zal helpen om op het tabblad Zoeken en verkennen te scoren.

Goedgeschreven bijschriften met zinvolle gedachten zijn niet eenvoudig. De Instagram-gebruikers die tijd en moeite steken in het schrijven van hun eigen verhaalgestuurde bijschriften, zijn over het algemeen ook buiten hun eigen profielen actieve communityleden. Ze zijn geïnvesteerd in hun eigen Instagram-succes en jouw interactie van $ 0,02 helpt hen om het algoritme te signaleren dat hun inhoud ook relevant is.

Wat is het betrokkenheidspercentage?

In mijn algoritmische ervaring is betrokkenheid koning. Als een account 200.000 volgers heeft maar amper 500 likes en reacties op een bericht krijgt (0,2% betrokkenheid), wat zegt dat dan over de kwaliteit van hun community?

Aan de andere kant, geef nooit een korting op een account vanwege het lage aantal volgers . Als ze 200 volgers hebben en nog steeds 30 likes en reacties per post hebben (een engagementpercentage van 15%!), Dan laat dat zien dat ze een kleine maar machtige community opbouwen. Betrek weg!

Is dit profiel iets waarmee u zich van nature zou bezighouden?

Ja, u zult deze strategie inzetten voor uw inspanningen om te groeien op sociale media. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de opmerkingen die u achterlaat de potentie hebben om strategische en langetermijnwaarde te creëren voor uw merk en voor uw potentiële toekomstige gemeenschap. Anders verspil je, zoals met alles, je tijd en verdwaal je in het onkruid.

De anatomie van een geweldige Instagram-post

De meeste mensen willen deze stap overslaan (en de tijd die nodig is om de kwaliteit van het Instagram-account waar u uw $ 0,02 achterlaat, goed te beoordelen) en direct naar het eindresultaat gaan: omzetgroei. De tijd nemen om relaties op te bouwen met de juiste profielen en mensen, kan uw groei helpen versnellen.

Hoe je je Instagram strategisch kunt laten groeien, stap 12, vind relevante voorbeeldposts, voorbeelden van goede en slechte posts

Aan je linker kant:

 • De postbetrokkenheid is lager dan die aan de rechterkant (totaal aantal likes opzij).
 • Het bijschrift is gevuld met hashtags in een poging om inhoud te rangschikken versus inhoud van hoge kwaliteit te schrijven om uw publiek te betrekken.
 • Het account heeft geen biografie of andere kwalificerende details.

Aan de rechterkant:

 • De inhoud is relevant en leerzaam.
 • Het bijschrift is goed geschreven en informatief.
 • De bio vermeldt duidelijk wat ze doen en stelt u in staat om te identificeren of ze thuishoren in uw gemeenschap.

Nu op de leuke dingen! Deze is simpel: wees sociaal op sociale media. Op dit punt van uw inspanningen hoeft u alleen nog maar uw $ 0,02 achter te laten op deze nieuwe stukjes inhoud.

Laten we het even hebben over het laten van uw $ 0,02. Er is een verschil tussen een zinvolle opmerking maken die laat zien dat je deel wilt uitmaken van het grotere gesprek, versus een opmerking van drie emoji-harten achterlaten en dan stuiteren.

Als je alleen maar emoji’s achterlaat, gebruik dan niet de $ 1,80-strategie. Besteed uw tijd ergens anders aan acties / taken die de naald in uw marketing verplaatsen.

Hier zijn enkele praktische tips om mens te zijn op sociale media :

 • Deel uw eigen ervaringen . Is er iets in uw leven (of achter de schermen in uw bedrijf) dat te relateren is aan het originele bijschrift? Deel dat!
Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 13, relevante voorbeeldposts te vinden, een voorbeeld van ervaringen met het delen van open vragen
 • Stel open vragen . Het doel hier is om mensen terug te laten komen naar je Instagram-profiel en zich te engageren. Als je alleen over jezelf en je eigen ervaringen praat, verkleint dat je kans om een ​​zinvol gesprek met de ander te ontwikkelen.
 • Wees geen betweter . Laat andere mensen hun perspectief en wereldbeeld delen. Wij mensen houden ervan om vaak over onszelf te delen. Onthoud dat deze oefening niet over JOU gaat. Het gaat over de ongelooflijke mensen die u in uw marketing bedient.
Hoe u uw Instagram strategisch kunt laten groeien door, stap 14, relevante voorbeeldposts te vinden, een voorbeeld van het stellen van een vraag aan het publiek

# 4: verdien geld met uw inspanningen met een advertentiereeks

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, bent u begonnen met het bouwen van twee krachtige marketingmiddelen:

 • Een hechte gemeenschap van huidige en toekomstige klanten die voor echte inkomsten zorgen
 • Een betrokken aangepast publiek beschikbaar voor retargeting met betaalde advertenties

De eerste van deze twee activa, een captive community, zal je organische Instagram-inspanningen keer op keer voeden. De volgende keer dat je een bericht publiceert, zullen deze volgers honger hebben naar je nieuwe inhoud. Omdat u nu gesprekken met deze gebruikers hebt gevoerd, zijn ze meer bereid om deel te nemen en te reageren dan totale vreemden.

De tweede troef is een betrokken aangepast publiek dat opnieuw kan worden getarget door een Instagram-advertentiecampagne van $ 5 per dag te bouwen .

Wanneer je een Instagram-advertentiereeks van $ 5 per dag combineert met de Instagram-groeistrategie van $ 1,80, leidt elke afbeelding die je plaatst, elke DM die je verstuurt en elk hart dat je aanraakt automatisch en moeiteloos mensen naar het worden van je klant. Het hebben van een goedkope Instagram-advertentiereeks die altijd op de achtergrond draait, is een eenvoudige manier om volgers om te zetten in fanatieke (lees: betalende!) Klanten.

Bekijk deze video om het hele proces in actie te zien.

Gevolgtrekking

Maak elke dag tijd vrij om deze strategie uit te voeren. Voor mij is het maar 15 minuten per dag dat ik in een Uber zit of wacht tot een vergadering begint. Voor jou kan het een vast uur zijn van 15-16 uur per dag.

Je Instagram-groei zal niet plaatsvinden tenzij je dagelijks tijd en moeite steekt, je resultaten bijhoudt, aanpast wat niet werkt en je inspanningen continu en meedogenloos verbetert. Stel je over een jaar voor dat je account 2x, 10x, 100x groeit en wat dat zou kunnen betekenen voor je bedrijfsdoelen.

Met een eenvoudige Instagram-groeistrategie van $ 1,80 in combinatie met een Facebook-advertentiestrategie van $ 5 / dag, kun je snel je Instagram-account laten groeien met volgers die klanten worden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format