chatbot bouwen

Hoe u uw YouTube-kanaal kunt laten groeien met een videoserie

7 min


118

Heb je moeite om je YouTube-kanaal te laten groeien? Vraagt ​​u zich af hoe u video’s kunt maken die mensen zullen vinden en bekijken?

Waarom onderzoek en maak een 5-delige videoserie op YouTube?

Door uw ideeën voor YouTube-videoonderwerpen te filteren via het onderzoeks- en planningsproces dat hier wordt beschreven, krijgt u inzicht in welke oplossingen en antwoorden uw ideale publiek online zoekt.

Door een actuele videoserie te maken die deze vragen behandelt, kunt u een waardevolle bron voor uw publiek worden, nieuwe kijkers aantrekken en uzelf vestigen als een autoriteit in uw niche. Op zijn beurt zal je YouTube-kanaal groeien.

Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

# 1: Onderzoek en identificeer levensvatbare onderwerpen voor uw videoserie

Het videoplanningsproces begint met het genereren van haalbare ideeën voor videoonderwerpen. U wilt onderwerpen kiezen die het juiste publiek en de juiste community naar uw YouTube-kanaal trekken.

Een goede plek om te beginnen met brainstormen over video-onderwerpen, is door naar uw YouTube Analytics te kijken om te zien wat uw populairste video’s zijn en deze te gebruiken als startideeën voor toekomstige video’s. Om deze statistieken te vinden, ga je naar YouTube Studiovoor je YouTube-kanaal en klik je op Analytics in de linkerzijbalk.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, menuoptie voor YouTube-analyse

Dan scroll naar beneden naar de grafiek toont Top video’s .

Hier kunt u relevante statistiekkolommen toevoegen, zoals Unieke kijkers, Gemiddeld bekeken percentage en Vind-ik-leuks. Gebruik deze gegevens om te bepalen welke onderwerpen uw publiek leuk vindt op uw YouTube-kanaal , en maak een lijst met gerelateerde onderwerpen waarover u meer video’s kunt maken .

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, bijvoorbeeld gegevens over YouTube-videobetrokkenheid

U kunt ook de statistieken voor Watchtime en Viewer Retention gebruiken om toekomstige video-onderwerpen te begeleiden. Ga naar YouTube Studio en selecteer Video’s aan de linkerkant om deze gegevens voor een specifieke video te zien .

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, menuoptie om een ​​specifieke YouTube-video te selecteren om analytische gegevens te bekijken

Selecteer vervolgens aan de rechterkant de video waarvoor u gegevens wilt zien .

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, YouTube-optie om de gegevens voor een specifieke video te bekijken

Vervolgens klikt u op Analytics in de zijbalk links op de analytics voor die video te zien. Bekijk op het tabblad Overzicht de gemiddelde weergaveduur in de kijkersloyaliteitsgrafiek .

In dit voorbeeld is de kijkersloyaliteit 35,3%. De grafiek laat zien waar kijkers afhaken om een ​​andere video te bekijken of terug te keren naar de zoekresultaten.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, bijvoorbeeld een kijkersloyaliteitsgrafiek voor een YouTube-video

Als je de zoektermen wilt zien die kijkers naar je video hebben gehaald, klik je op het tabblad Kijkers bereiken boven aan de pagina. Dan opent de Traffic Bron: rapport YouTube zoeken .

Als je deze gegevens onderzoekt, kun je beter begrijpen waar kijkers naar zoeken en potentieel gerelateerde onderwerpen identificeren die ze mogelijk interessant vinden op je kanaal. Dit zou je een goed idee moeten geven van welke onderwerpen je moet nastreven om je YouTube-kanaal te laten groeien en je videoserie te schetsen.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, voorbeeld van verkeersbronnen voor een YouTube-video

Als je nog geen YouTube-kanaal hebt, kijk dan in Google Analytics voor je blog of website . Maak een lijst met onderwerpen die verband houden met uw meest populaire pagina’s en berichten en gebruik deze om een ​​lijst met haalbare video-onderwerpen te maken.

Je kunt ook je publiek om input vragen. Gebruik een e-mailenquête of plaats een Instagram-verhaalenquête om erachter te komen waarin ze geïnteresseerd zijn . Door om hun input te vragen, neem je ze op in je planningsproces en leer je tegelijkertijd waar ze mee worstelen. U kunt de oplossingen bieden die ze zoeken in uw videoserie.

Pro-tip : het consequent aanbieden van inhoud op YouTube is een van de grootste uitdagingen als maker van video-inhoud. Een techniek die kan helpen, is om per keer een maand aan YouTube-inhoud te plannen. Op die manier kom je nooit zonder een geweldig idee voor een videoonderwerp!

# 2: Ontwikkel een lijst met trefwoorden en woordgroepen om de titel, beschrijving en tags van elke video voor zoeken te optimaliseren

Nadat u een lijst met mogelijke video-onderwerpen heeft opgesteld, is de volgende stap het beoordelen van de doorzoekbaarheid van deze onderwerpen. Voer zoekwoordonderzoek uit om ervoor te zorgen dat uw video-onderwerpen aansluiten bij datgene waarnaar kijkers op YouTube zoeken . Tools zoals TubeBuddy (gratis en betaalde abonnementen vanaf $ 9 / maand), VidIQ (gratis en betaalde abonnementen vanaf $ 7,50 / maand) of MorningFame (plannen vanaf $ 4,90 / maand) kunnen helpen.

TubeBuddy’s Keyword Explorer is een van mijn favoriete tools omdat het gemakkelijk te gebruiken is. Hoewel deze tool beschikbaar is met het gratis TubeBuddy-abonnement, kunt u overwegen om te upgraden naar een betaald abonnement om meer gedetailleerde resultaten te krijgen.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, menuoptie voor TubeBuddy's zoekwoordverkenner

Begin met een idee voor een zoekterm en sluit deze aan op de tool . Bekijk vervolgens de zoekresultaten om de gegevens over zoekvolume, concurrentie, optimalisatiekracht en aantal zoekopdrachten te bekijken.

In dit voorbeeld bleek de uitdrukking “hoe youtube-video’s te bewerken” een slechte keuze. Terwijl het zoekvolume hoog is, is dat ook de concurrentie. Voor deze zoekterm kun je beter een van de nauwere gerelateerde suggesties gebruiken, zoals ‘hoe je YouTube-video’s op je telefoon kunt bewerken’.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, voorbeeldgegevensuitvoer van TubeBuddy's zoekwoordverkenner

Nadat je bruikbare trefwoorden hebt geïdentificeerd, werk je ze in de titel, beschrijving en tags van de video. Je moet YouTube vertellen waar je video’s over gaan, zodat het weet waar ze op het platform passen. Door gedetailleerde informatie te verstrekken, vergroot u de kans dat de juiste kijkers uw video’s vinden in de zoekresultaten of in de zijbalk Aanbevolen video’s.

Wanneer u uw video publiceert, neemt u in het veld Titel de zoekterm op waarnaar u wilt rangschikken in de zoekresultaten van YouTube . Vul in de beschrijving zo veel mogelijk details over de video in . U kunt ook links naar gerelateerde video’s, een overeenkomstig bericht op uw blog of website of zelfs gelieerde links in de beschrijving toevoegen.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, bijvoorbeeld een YouTube-videobeschrijving en titel met behulp van trefwoorden

Voeg in het vak Tags de titel van je video en eventuele gerelateerde zoektermen toe die op je video van toepassing zijn .

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, voorbeeldtags om toe te voegen aan een YouTube-video

# 3: Maak een serie van 5 YouTube-video’s gerelateerd aan één onderwerp

Begin met het maken van een serie van vijf video’s. Kies bij het plannen van de serie onderwerpen die direct met elkaar verband houden. Op deze manier kunnen kijkers die een van je video’s vinden, ze gemakkelijk aanmoedigen om een ​​andere video in de serie te bekijken.

Tactisch gezien werkt een videoserie goed op YouTube, omdat je kunt linken naar de “volgende” en “vorige” video’s in je serie via het eindscherm van de video, YouTube-kaarten en links in de videobeschrijving.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, een voorbeeld van een YouTube-serie met vijf video's over één onderwerp

Pro-tip : als je een publiek hebt op een ander platform, zoals een blog, is het maken van een korte serie over een niche-onderwerp een geweldige manier om je publiek enthousiast te maken over het abonneren op je YouTube-kanaal.

Behandel uw onderwerp in de eerste 60 seconden

YouTube bekommert de Watch Time en Viewer Retention metrics, dus het is belangrijk voor u om deze gegevens te begrijpen. De meest eenvoudige manier om rekening te houden met kijkbaarheid, is door in elke video zo snel mogelijk ter zake te komen.

Als je bijvoorbeeld een instructievideo maakt, begin dan in de eerste 60 seconden met het tonen van de stappen of het proces. Als mensen op zoek zijn naar een oplossing, hopen ze die oplossing zo snel mogelijk te vinden, dus een korte inleiding waarin wordt uitgelegd wat je in de video gaat onderwijzen, helpt daarbij.

Herinner videokijkers eraan zich te abonneren

De gemakkelijkste manier om een ​​kijker uit te nodigen om actie te ondernemen en zich te abonneren op je YouTube-kanaal, is door ze simpelweg te vragen zich te abonneren ! Aan het einde van de video kun je iets zeggen als: “Als je deze video leuk vond en nog een keer van me wilt horen, klik dan op de knop Abonneren voordat je vertrekt.”

Een andere tactiek is om een link naar je kanaal op te nemen in een vastgezette reactie . Elke keer dat je de kijker vraagt ​​om een ​​call-to-action, zoals ‘Abonneer je op meer video’s’, gevolgd door een link naar je kanaal, vergroot je de kans dat ze doorgaan.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, voorbeeld van een vastgezette YouTube-videoreactie met link door Meredith Marsh

Verplaats YouTube-kijkers naar uw off-channel verkooptrechter

Onthoud dat de groei van YouTube-kanalen niet noodzakelijk gelijk staat aan groei van het bedrijf, en dat de groei van het aantal abonnees u niet direct meer inkomsten oplevert. Omdat YouTube echter zo’n krachtige zoekmachine is, kan het aantrekken van kijkers u helpen leads te genereren.

Overweeg naast de call-to-action om je op je YouTube-kanaal te abonneren, andere manieren om kijkers aan te moedigen samen met jou nog een stap te zetten, zoals:

  • Download een gratis gids (uw leidende magneet).
  • Meld u aan voor een gratis webinar door u te abonneren op uw chatbot.
  • Word lid van uw Facebook-groep .

Al deze acties kunnen helpen om een ​​YouTube-kijker naar uw verkooptrechter of community te halen, waar u ze van dienst kunt blijven.

Het is niet ongebruikelijk om samen met een YouTube-video een hoofdmagneet te leveren voor het maken van lijsten. Ik bied vaak een pdf van één pagina met een spiekbriefje of een samenvatting van de inhoud. Ik heb een link in de videobeschrijving gezet en deze in de video vermeld, zodat kijkers weten waar ze de spiekbrief kunnen downloaden.

Hoe u een videoserie gebruikt om uw YouTube-kanaal te laten groeien, voorbeeld van een leadmagneetlink die is gekoppeld aan een YouTube-video

Gebruik bij het genereren van leads voor uw e-maillijst een nurture-reeks om nieuwe abonnees te helpen u beter te leren kennen en meer te weten te komen over uw producten of services . Als u een verkooptrechter heeft, is YouTube een krachtige manier om leads aan te trekken die via uw verkooptrechter en -proces naar klanten worden geconverteerd.

Dit proces hoeft echter niet naar een e-maillijst te leiden. Chatbots werken op een vergelijkbare manier, maar in plaats van e-mail kun je communiceren met potentiële klanten en klanten via een geautomatiseerde (of handmatige) Facebook-chat. Dit is een populaire methode voor het maken van lijsten geworden, en tools zoals ManyChat en Chatfuel maken het gemakkelijk.

Gevolgtrekking

Dit onderzoeks- en planningsproces helpt je te ontdekken naar welke oplossingen en antwoorden je ideale publiek op YouTube op zoek is. Door een videoserie te maken die de kennis biedt die ze zoeken, ben je goed op weg om inhoud te maken die het juiste publiek en de juiste community zal aantrekken en die je YouTube-kanaal helpt groeien.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format