Hoe u uw YouTube-kanaalprestaties kunt analyseren in Google Analytics - DeLaatbusiness

Hoe u uw YouTube-kanaalprestaties kunt analyseren in Google Analytics

6 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer weten over hoe mensen op YouTube omgaan met je kanaal? Vraagt ​​u zich af welke YouTube-videolinks het meeste websiteverkeer genereren?

In dit artikel leert u hoe u Google Analytics instelt om de effectiviteit van uw YouTube-marketing te analyseren en te beoordelen.

Waarom Google Analytics gebruiken om YouTube-kanaal te volgen en verkeer te koppelen

Google Analytics kan uw YouTube-verkeer op twee manieren volgen. U kunt zowel gebruikers volgen die uw YouTube-kanaal bezoeken als gebruikers die uw website bezoeken via YouTube.

Als je het YouTube-kanaalverkeer bijhoudt, kun je zien wie er op bezoek komt, waar ze vandaan komen en welke delen van het kanaal ze gebruiken (zoals de afspeellijsten die ze afspelen of hoe ze video’s sorteren). Hoewel deze weergave beperkt is, is het handig als je veel abonnees hebt en je bedrijf beheert via je kanaal. Als je niet veel abonnees hebt, is het instellen van kanaaltracking handig naarmate je kanaal groeit .

Het is handig om het verkeer van YouTube naar uw website bij te houden, ongeacht hoeveel abonnees uw kanaal heeft. In dit geval houdt Google Analytics gebruikers bij die op een link op YouTube klikken om uw website te bezoeken. De link kan worden weergegeven in een YouTube-videobeschrijving of op een kaart . Nadat u deze tracking heeft ingesteld, kunt u evalueren hoe uw YouTube-marketing u helpt uw ​​algemene marketingdoelen te bereiken.

Google Analytics hoe u verkeer van YouTube-kanaal naar uw website kunt volgen Tip 1

# 1: ontdek hoe gebruikers uw YouTube-kanaal vinden

Als u YouTube-gebruikers die uw kanaal bezoeken, wilt volgen, moet u het verkeer dat u bijhoudt, isoleren in Google Analytics. Om dit te doen, kunt u een weergave met een filter instellen die alleen YouTube-verkeer laat zien of een eigenschap instellen die gebruikers volgt op basis van een speciale tracking-ID. Vervolgens kun je zien hoe gebruikers je kanaal vinden en ermee omgaan.

Stel YouTube-kanaaltracking in Google Analytics in

Om een ​​weergave met een filter in te stellen, klikt u eerst op Beheerder (het tandwielpictogram) in de linkerbenedenhoek van Google Analytics. Klik vervolgens rechtsboven op Weergave maken. Geef uw weergave een naam in het formulier dat verschijnt, selecteer een tijdzone en klik op de knop Weergave maken.

Google Analytics hoe u de weergave instelt op het beheerdersscherm, tip stap 1

Maak vervolgens een filter dat alleen YouTube-verkeer doorlaat. Zorg ervoor dat uw weergave is geselecteerd in de weergavekolom op het scherm Admin en klik op Filters. Nadat u op de knop Filter toevoegen hebt geklikt, geeft u uw filter een naam en selecteert u Aangepast. Wanneer de aangepaste instellingen verschijnen, selecteert u Opnemen, kiest u Hostnaam in het vervolgkeuzemenu Filterveld en typt u “youtube” in het vak Filterpatroon. Klik vervolgens op Opslaan.

Google Analytics hoe u een weergave instelt die het YouTube-kanaalverkeer filtert stap 2

Sommige mensen vinden dat het maken van een property om een ​​tracking-ID te krijgen,eenvoudiger is dan het instellen van een weergave en filter. Nadat u een property heeft ingesteld via de Google Analytics-beheerpagina, klikt u op Trackinginfo en vervolgens op Trackingcode in de kolom Property. Kopieer vervolgens de unieke ID die op het scherm Trackingcode verschijnt.

Google Analytics hoe u een property instelt die YouTube-kanaalverkeer filtert, stap 1

Vervolgens moet je die ID aan je YouTube-kanaal toevoegen. Open in YouTube je kanaalinstellingen en klik op de link Aanvullende functies bekijken. Wanneer Creator Studio wordt geopend, klik je op Kanaal en vervolgens op Geavanceerd in de linkerzijbalk. Scrol naar de onderkant van het geavanceerde scherm en plak de gekopieerde ID in het veld Google Analytics Property Tracking ID. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan.

Google Analytics hoe u een property-tracking-ID koppelt aan YouTube-kanaal stap 2

Analyseer het YouTube-kanaalverkeer in Google Analytics

Als uw kanaal veel gebruikers heeft, kunnen Google Analytics-rapporten u vertellen hoe mensen uw YouTube-kanaal vinden en gebruiken. U ziet deze informatie door er eerst voor te zorgen dat uw gefilterde weergave is geselecteerd (als u er een heeft gemaakt).

Google Analytics hoe u de geselecteerde weergavetip controleert

Om de pagina’s te zien die deze rapporten bijhouden, klikt u op de optie Gedrag in de linkerzijbalk van Google Analytics. Selecteer in de Gedragsrapportopties Site-inhoud en vervolgens Alle pagina’s. Merk op dat het rapport Alle pagina’s alleen kanaal-URL’s vermeldt. Hoewel het volgende voorbeeld niet veel kanaalgebruikers heeft, kun je zien dat alleen kanaalpagina’s worden bijgehouden en de afspeellijst en weergaven die gebruikers selecteren.

Google Analytics hoe gebruikersgedrag op YouTube-kanaaltip te analyseren

Klik op Acquisitie in de linkerzijbalk om te zien hoe mensen uw YouTube-kanaal vinden. Selecteer Alle verkeer en open vervolgens het rapport Bron / medium. Als je veel YouTube-bezoekers hebt, geeft de kolom Bron / medium verschillende verkeersbronnen weer, zoals direct verkeer of organische zoekresultaten van Google. Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van verschillende manieren om je kanaal op de markt te brengen.

Google Analytics hoe u verkeer van YouTube-kanaallinks analyseert stap 1

# 2: Houd klikken op YouTube-links bij die naar uw website leiden

Google Analytics kan ook gebruikers volgen die op links op YouTube klikken die naar uw website verwijzen. Voor elke link die u aan een YouTube-video toevoegt, moet u eerst een UTM-trackingtag instellen , waarmee Google Analytics specifieke verkeersbronnen kan taggen. Ik raad ook aan om links die je aan YouTube toevoegt in te korten. Met de juiste linkconfiguratie kunt u vervolgens uw verkeer analyseren in het bron- / mediumrapport.

Maak aangepaste korte URL-links voor YouTube-video’s

Omdat links met UTM-tags lang en intimiderend zijn, raad ik aan om links die je aan YouTube toevoegt in te korten. Korte links zijn gemakkelijk te lezen en te volgen. Ter illustratie pas ik korte links aan zodat ze allemaal beginnen met https://measure.tips/ en vervolgens een shortcode die doorverwijst naar de langere bestemmings-URL met de UTM-tag.

U kunt een reeks linkverkorters vinden die passen bij uw workflow en behoeften. WordPress-gebruikers houden misschien van een plug-in genaamd Pretty Links , die begint bij $ 59 per jaar. Deze plug-in helpt u te bepalen hoe uw links eruitzien en waar ze naartoe verwijzen. Ik gebruik YOURLS , een gratis tool die je ook kan helpen bij het maken van aangepaste korte links, maar die een kleine hoeveelheid technische kennis vereist.

Vermijd onder de vele beschikbare verkortingshulpmiddelen voor links generieke verkortingen zoals Bitly. Hoewel het een goede tool is, gebruiken veel spammers Bitly-links, wat de reputatie van andere online platforms heeft geschaad. Daarom is het aanpassen van uw korte links een betere langetermijnstrategie.

Analyseer verkeer van YouTube naar uw website in Google Analytics

In Google Analytics kunt u het rapport Bron / medium filteren om alleen YouTube-verkeer weer te geven. Selecteer hiervoor Acquisitie in de linkerzijbalk. Klik op Alle verkeer en vervolgens op Bron / medium. Typ ‘youtube’ in het zoekvak in het bron- / mediumrapport dat verschijnt om de kolom Bron / medium te beperken tot klikken die van YouTube komen; dus je ziet alleen YouTube-verkeer.

Google Analytics hoe de bron van de tip van YouTube-kanaalgebruikers te analyseren

Hoewel Google Analytics u de specifieke video die iemand heeft bekeken niet kan laten zien, kunt u de UTM-tag instellen om u details te vertellen over de specifieke video of wat u maar wilt weten. Ik heb bijvoorbeeld mijn UTM-tags ingesteld, zodat ik kan weten waar de link op YouTube verscheen en welke videoseries de gebruiker aan het kijken was.

Als u UTM-tags in het rapport Bron / medium wilt zien, geeft u het zoekwoord weer als uw secundaire dimensie. Klik gewoon op de knop Secundaire dimensie, zoek naar de term “trefwoord” en selecteer de optie Trefwoord in de lijst die verschijnt. In het volgende voorbeeld vertelt de “ww” in mijn UTM-tag me dat een gebruiker een video heeft bekeken uit mijn Workshop Wednesday-serie.

Google Analytics hoe u verkeer van YouTube-kanaal naar uw website kunt volgen tip 2

Wijzig de optie Secundaire dimensie in het rapport Bron / medium in de optie Bestemmingspagina om te zien welke bestemmingspagina de gebruiker heeft bezocht.

Google Analytics hoe u verkeer van YouTube-kanaallinks analyseert stap 2

Als u doelen instelt in Google Analytics , zoals het toevoegen van een artikel aan de winkelwagen of het doen van een aankoop, kunt u ook zien hoe goed uw YouTube-marketing deze doelen ondersteunt. Selecteer eenvoudig het doel dat u wilt analyseren in de vervolgkeuzelijst Conversies in het rapport Bron / medium.

Een opmerking over het bekijken van YouTube Video Analytics in Google Analytics

Google Analytics laat niet de specifieke video’s zien die mensen bekijken. De gemakkelijkste manier om die informatie te zien, is door analyses op YouTube te bekijken. Voor elke video kan de YouTube-analysetool u vertellen hoeveel unieke kijkers een video hebben bekeken, hoeveel van de video ze hebben bekeken en hoeveel gebruikers op de Vind ik leuk-knop hebben geklikt.

Als u analyses voor elke video in Google Analytics wilt zien, kunt u UTM-tags gebruiken. In de voorbeelden die in dit artikel worden getoond, zijn de UTM-tags echter ontworpen om details weer te geven over de locatie van de tag op YouTube en de serie waarin de video verschijnt. Houd er bij het ontwerpen van uw UTM-tags rekening mee welke vragen uw gegevens moeten beantwoorden op basis van uw marketingdoelen.

Bekijk de video:

Gevolgtrekking

Door Google Analytics te gebruiken om YouTube-verkeer op uw kanaal en naar uw website bij te houden, kunt u meer te weten komen over hoe gebruikers uw kanaal vinden en hoe goed bepaalde soorten video’s u helpen uw marketingdoelen te bereiken.

Het installatieproces waarmee u de relevante gegevens in Google Analytics kunt zien, is vrij eenvoudig. Stel een gefilterde weergave of een property in om te zien hoe mensen je kanaal vinden. Om verkeer van uw kanaal naar uw website te zien, stelt u UTM-tags en korte links in. Van daaruit kunt u uw weergave van het bron- / mediumrapport aanpassen om uw YouTube-marketing te evalueren en te optimaliseren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *