Instagram-advertenties maken die converteren - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Instagram-advertenties maken die converteren

11 min


101

Meer weten over adverteren op Instagram? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram-advertenties kunt maken die tot verkopen leiden?

Om te ontdekken hoe je Instagram-advertenties kunt maken die werken, interview ik Andrew Hubbard . Andrew is een Facebook- en Instagram-advertentie-expert en de oprichter van Hubbard Digital, een bureau dat Instagram- en Facebook-advertenties voor informatieproducten beheert. Zijn cursus heet  Amplified Ads .

Andrew vertelt hoe hij advertenties kan maken en aanpassen voor elk type Instagram-plaatsing. U vindt er ook aanbevelingen voor hulpprogramma’s voor het maken van advertenties en meer.

Lees hieronder een samenvatting van het interview. Scroll naar het einde van dit artikel om naar het interview te luisteren.

Voordelen van het uitvoeren van Instagram-advertenties

Instagram is een snelgroeiend platform dat alle andere sociale medianetwerken overtreft, inclusief het moederbedrijf Facebook. Volgens de meest recente Instagram-statistieken heeft Instagram vanaf deze podcastopname 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers en 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers voor Stories alleen .

Ik voeg toe dat de groeimogelijkheid op Instagram verder wordt ondersteund door bevindingen uit het 2019 Social Media Marketing Industry Report , die suggereren dat Instagram het platform is waar marketeers het meest over willen leren. Instagram is waar de oogbollen en aandacht op gericht zijn. Als je nog niet op Instagram zit, mis je een grote kans om te zijn waar die doelgroepen zijn.

Of u nu een B2B- of B2C-merk bent, met Instagram-advertenties bent u alomtegenwoordig voor een breed publiek. De meerderheid van het wereldwijde publiek van Instagram is tussen de 18 en 34 jaar en is gelijkmatig verdeeld over geslachten. Deze demografie omvat zowel belangrijke besluitvormers bij B2B-bedrijven als consumenten. Instagram gebruiken om vanuit beide perspectieven te adverteren is buitengewoon effectief.

Veel mensen zijn actief op zowel Instagram als Facebook. In feite koppelde Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg voortdurend “Facebook” en “Instagram” in zijn openingstoespraak op Facebook’s laatste F8 Developer Conference. Door advertentiecampagnes op Instagram en Facebook uit te voeren, worden merken op de meest effectieve manier op meerdere plaatsen voor het publiek getoond.

Opties voor het plaatsen van advertenties op Instagram

Plaatsingsopties voor Instagram-advertenties.

Het verschil tussen het weergeven van advertenties op Facebook en Instagram is dat je niet op dezelfde manier concurreert met veel andere merken op Instagram als op Facebook. Facebook heeft meerdere keren verklaard dat het geen onroerend goed meer heeft en op zoek is naar meer mogelijkheden om inkomsten te genereren buiten het vlaggenschipplatform.

Een ander belangrijk onderscheid tussen Instagram en Facebook is dat Instagram een ​​mobiel platform is. Hoewel veel mensen de neiging hebben om op Facebook te browsen op een desktop of laptop, is Instagram exclusief ontworpen en gebouwd voor mobiel gebruik.

De tekst, afbeeldingen en video’s in uw Instagram-advertenties moeten altijd geschikt zijn voor mobiele doelgroepen. Dit betekent dat uw bestemmings- of verkooppagina en alle andere post-click-ervaringen die verband houden met uw Instagram-advertenties volledig moeten zijn geoptimaliseerd voor mobiel. Alles wat minder is dan een geweldige gebruikerservaring als het gaat om het uiterlijk, de laadtijd en de functionaliteit, heeft een negatieve invloed op de prestaties van uw advertenties op Instagram.

Instagram biedt twee soorten advertentieplaatsingen: Verhaaladvertenties en feedadvertenties.

Instagram Verhalen Advertenties

Voorbeeld van een Instagram Stories-advertentie.

Instagram-verhalen bevatten een 1080 x 1920 verticale afbeelding of video op volledig scherm die op unieke wijze het volledige scherm op mobiele apparaten overneemt. Aan het einde van elk verhaal begint automatisch een ander en worden Stories-advertentiesnaadloos tussen de verhalen geplaatst. Voor adverteerders betekent dit dat 100% van de aandacht van het publiek naar uw advertentie gaat. Nergens anders op een andere Facebook-site of plaatsing is dit mogelijk.

Instagram Stories-advertenties zijn niet alleen zuiniger dan andere advertenties die op het platform worden weergegeven, maar zijn ook de enige plaatsing waar de vraag het aanbod nog niet heeft overtroffen. Het aantal mensen dat naar verhalen kijkt, heeft zoveel advertentieplaatsingen gegenereerd dat adverteerders eenvoudigweg niet hebben ingehaald. Degenen die lenig en snel zijn, kunnen echter instappen en profiteren van deze situatie.

Hoe meer uw advertenties eruitzien en aanvoelen als native content die doorgaans door gewone Instagram-gebruikers wordt gepost, hoe beter ze presteren. Ter illustratie: Instagram-verhalen zijn maximaal 15 seconden lang. Of je nu video’s of stilstaande beelden gebruikt, als je je Stories-advertenties tot deze lengte beperkt, kunnen ze consistent zijn met andere inhoud die organisch wordt gedeeld in Stories.

Carrouseladvertenties voor Instagramverhalen

Instagram heeft onlangs carrouseladvertenties vrijgegeven voor Instagram Stories, waardoor maximaal drie video’s van 15 seconden kunnen worden weergegeven als een onderbroken reeks verhalen die achter elkaar worden afgespeeld. Met deze update kunnen adverteerders individuele Stories-advertenties op Instagram weergeven die in feite tot 45 seconden lang zijn, maar er nog steeds uitzien als individuele verhalen van 15 seconden.

Op dit moment moeten deze video’s van 30 of 45 seconden worden gemaakt en geüpload als afzonderlijke video’s van 15 seconden. Hoewel Instagram de optie test om de lange video’s automatisch op te splitsen in kleinere video’s van verhaalformaat, is deze update nog niet overal beschikbaar voor alle zakelijke accounts.

Afbeeldingen en video’s gebruiken voor Instagramverhalen

Gebruik afbeeldingen of video’s met een specifiek formaat en gemaakt voor plaatsing op Instagram Stories. Hergebruikte advertenties of berichten die al op andere platforms worden weergegeven, zien er niet altijd goed uit op Instagram. Instagram zal de afbeelding aanpassen aan het scherm, wat kan leiden tot onbedoeld bijsnijden of het missen van fragmenten in je bericht.

Instagram Stories-advertenties worden gefactureerd op basis van vertoningen, niet op basis van kijktijd. Of iemand nu je Stories-advertenties 1 seconde of de volledige 15 seconden bekijkt, je krijgt hetzelfde bedrag in rekening gebracht, dus zorg ervoor dat die 15 seconden tellen door iets opvallend en interessants te uploaden.

Links naar advertenties voor Instagramverhalen toevoegen

Voorbeeld van linkgebruik in een Instagram Stories-advertentie.

Zodra uw Stories-advertentie wordt weergegeven, kan de gebruiker naar rechts vegen om uw advertentie over te slaan en naar het volgende verhaal te gaan, of omhoog vegen om meer van uw merk te zien. De veegfunctie van Instagram voor verhalen is doorgaans gereserveerd voor accounts die zijn geverifieerd of meer dan 10.000 volgers hebben.

Deze regel is echter niet van toepassing op Stories-advertenties. Merken die Stories-advertenties kopen, kunnen de veegfunctie gebruiken om te linken naar hun website, bestemmingspagina of waar ze willen dat klanten actie ondernemen.

Instagram Feed-advertenties

De feed van Instagram is geschikt voor meerdere afbeeldingsformaten: liggend, verticaal en vierkant. Andrew raadt het gebruik van vierkante afbeeldingen aan voor Instagram-feedadvertenties. Over het algemeen lijken vierkante afbeeldingen die aan alle eisen en standaarden van Instagram voldoen, meer op het platform afgestemd.

Net als bij Stories-advertenties, heeft hij ontdekt dat hoe meer uw advertenties lijken op organische berichten van vrienden of gewone gebruikers, hoe beter ze presteren. Afbeeldingen die gewoon natuurlijke foto’s zijn, in tegenstelling tot professioneel ontworpen afbeeldingen met tekst en effecten, presteren goed als Instagram-feedadvertenties.

Tekst en oproepen tot actie schrijven voor de Instagram-feed

Instagram Stories-advertentie met meerdere links.

Bij het schrijven van webteksten voor Instagram advertenties, in gedachten houden dat de gebruikers slechts een kleine hoeveelheid van de tekst zal aan de onderkant van het beeld als ze scrollen door hun Instagram-feed op mobiele apparaten. Gebruikers zien waarschijnlijk slechts 10-15 woorden van de kopie in je Instagram-ondertiteling, net als bij een gewone post. Dus haal het beste uit die eerste zin.

Een sterke openingszin in uw Instagram-advertentietekst moedigt mensen aan om op de knop Meer te klikken en uw daadwerkelijke call-to-action (CTA) te ontdekken. Je kunt maximaal 2000 lettertekens in het uitgevouwen bijschrift op Instagram hebben en het kan elke gewenste spatiëring, opmaak of punt bevatten. Schrijf in Advertentiebeheer gewoon de advertentietekst zoals u deze op Instagram wilt weergeven.

In tegenstelling tot Stories-advertenties, mogen de feedadvertenties van Instagram geen CTA in de afbeelding hebben. Laat de CTA in het bijschrift staan ​​of gebruik knoppen in plaats van overlappende tekst op uw advertentiefoto’s.

Hoewel het momenteel niet mogelijk is om uw Instagram-feedadvertenties te hotlinken, kunnen zakelijke accounts hun boodschap aanpassen en mensen doorverwijzen naar de knop Meer informatie, waar ze de volgende stap kunnen zetten, een pdf kunnen downloaden, zich kunnen aanmelden voor een webinar of wat dan ook. zou willen. Andere vooraf bepaalde CTA-knoppen zijn onder meer Boek, Winkel, Reserveren, Bestelling starten en meer.

Instagram-videoadvertenties maken

Voorbeeld van een Instagram-videoadvertentie.

Instagram ondersteunt video’s tot 60 seconden lang in de feed. Kies bij het maken van video-inhoud voor de Instagram-feed voor een vierkant formaat en houd de video kort. Voeg bijschriften of ondertitels toe aan je video’s omdat het geluid niet automatisch wordt afgespeeld in de Instagram-feed.

U kunt bijschriften aan uw Instagram-videoadvertenties toevoegen door SRT-bestanden te uploaden of door de woorden in uw afbeeldingen te bakken. Andrew raadt aan om video’s in liggend formaat op te nemen en balken aan de boven- en onderkant toe te voegen voordat je ze uploadt naar Instagram. De bovenste balk kan een kop voor de advertentie bevatten. De onderste balk geeft je een ruimte om je ondertitels in te sluiten in volledig aanpasbare lettertypen, formaten en kleuren om ze beter leesbaar te maken.

Als u tijd of middelen nodig heeft, laat dan een transcriptieservice zoals Rev.com een ​​SRT-bestand genereren. Upload het vervolgens samen met uw videoadvertentie naar Instagram. Hoewel video’s met ingesloten titels en ondertitels doorgaans iets beter presteren, is het verschil niet significant. “Klaar” is in dit geval beter dan “perfect”. Er is niets mis mee om gewoon een video daarboven te krijgen met de normale SRT-ondertiteling.

Carrouseladvertenties voor de Instagram-feed

Carrouseladvertenties op de Instagram-feedfunctie zijn vergelijkbaar met carrouseladvertenties op Facebook en het is mogelijk om ze te maken om met succes op beide platforms te worden weergegeven. Carrouseladvertenties op Instagram zien eruit en werken net als posts met meerdere afbeeldingen en video’s op het platform. U ziet de eerste afbeelding en kunt er doorheen bladeren om de volgende te zien.

Het grootste verschil tussen carrouseladvertenties op Instagram en Facebook is de plaatsing van de kopie en de mogelijkheid om enigszins een voorbeeld van de volgende afbeelding in de serie te bekijken. Omdat Instagram een ​​meeslepender ontwerp heeft, zelfs als het om de feed gaat, is de eerste afbeelding alles wat gebruikers zien terwijl ze scrollen.

Tenzij mensen stoppen en de stippen onder de afbeelding zien die aangeven dat er meer te zien is, weten ze misschien niet dat ze naar links of rechts moeten vegen om te zien wat de toekomst biedt in uw advertentie. Het is de moeite waard om in de kopie te vermelden om eroverheen te vegen en de rest van de afbeeldingen te bekijken.

Voorbeeld van een Instagram-carrouseladvertentie.

Een andere manier waarop carrouseladvertenties verschillen op de twee platforms, is dat Instagram-ondertitels statisch blijven voor alle afbeeldingen. Op Facebook kan elke afbeelding vergezeld gaan van een eigen aangepaste kop en kopie. Voordat u uw Facebook-carrouseladvertenties kruislings op Instagram plaatst, moet u een bijschrift herschrijven dat logisch is voor alle afbeeldingen in de serie.

Tips voor het maken van effectieve Instagram-advertenties

Hergebruik Instagram Stories-advertenties op Facebook

Adverteerders kunnen een combinatie van video’s en afbeeldingen gebruiken voor advertentieplaatsingen op Instagram en Verhalen. Andrew gebruikt echter voornamelijk video voor Stories-advertenties. Ze zijn momenteel de best presterende advertenties voor zijn bureau en kunnen worden gebruikt als videoadvertenties voor Facebook, waar ze ook grip krijgen.

Na het maken van een Instagram-verhaal met een professionele afbeelding; tekstoverlays, GIF’s en andere Instagram-stickers toevoegen; en door het op het platform te publiceren, downloadt Andrew het. Hij uploadt het vervolgens naar Facebook als een videoadvertentie met alle verbeteringen in Instagram Stories. Deze aanpak vermindert effectief de redactie- en ontwerptijd, wat op zijn beurt de leadkosten voor zijn klanten verlaagt.

Beperk tekst in Instagram-advertenties

Facebook vindt in de regel dat afbeeldingen en video’s met minder dan 20% tekst beter presteren. Om een ​​goede ervaring voor het publiek en adverteerders te creëren, worden zowel beeld- als videoadvertenties die voor weergave op Instagram worden ingediend, beoordeeld en beoordeeld op basis van een lage, gemiddelde of hoge hoeveelheid tekst.

Facebook-tekstoverlay-tool.

Advertenties met grotere hoeveelheden afbeeldingstekst worden mogelijk niet weergegeven, kunnen worden gemarkeerd of kunnen meer in rekening worden gebracht door Facebook en Instagram. Facebook kan ook het bereik van advertenties beperken die de tekstlimiet van 20% overschrijden.

Facebook biedt een tool voor tekstoverlay om het aandeel tekst in uw advertentie-afbeeldingen te meten voordat u ze uploadt naar Advertentiebeheer. Voor videoadvertenties meet Facebook de hoeveelheid tekst in uw miniatuur, maar niet de hoeveelheid tekst in de video.

Wanneer je een native video uploadt voor gebruik in een Instagram-advertentie, maak dan een thumbnail die slechts een zuivere foto is of een versie van de hoofdafbeelding met minder tekst. Zolang de geselecteerde miniatuur onder de tekstlimiet van 20% blijft, voldoet uw advertentie aan de normen van Facebook en Instagram.

Gebruik audio-ondertiteling in Instagram-advertenties

Instagram Stories-advertentie met een geluidssticker.

Met audio kunt u uw boodschap effectiever overbrengen in verhalen en de feed. Gebruik zoveel mogelijk audio, vooral in je Instagram Stories-advertenties.

Verhalen spelen automatisch de audio af, maar mensen kunnen hun telefoon hebben gedempt of het geluid uitschakelen tijdens het browsen op het platform. Onderschrijf daarom altijd uw videoadvertenties of geef aan dat er geluid is door de Sound On-sticker te gebruiken om mensen te laten weten dat er meer te beleven is.

Tips voor het maken van Instagram-videoadvertenties die werken

Gebruik verhaalfuncties om een ​​video te maken van een enkele afbeelding

Als het maken van videoadvertenties voor Instagram nieuw voor je is, zijn native-gemaakte verhalen een geweldige plek om te beginnen. Andrew deelt het eenvoudige proces voor het maken van Instagram-videoadvertenties van afbeeldingen en eenvoudige versieringen die rechtstreeks op uw telefoon zijn aangebracht. Aan de hand van het voorbeeld van het promoten van een webinar legt hij uit hoe je dit doet.

Instagram interactieve verhalen stickers.

De eerste stap is om een ​​screenshot te maken van de landingspagina van je webinar en de afbeelding te gebruiken om een ​​Instagram-verhaal op je telefoon te maken. Plaats het screenshot vooraan en in het midden en voeg tekst toe die zegt: “Kijk! Als je meer wilt weten over het maken van geweldige Instagram-advertenties, heb ik zojuist deze coole nieuwe workshop gemaakt. Veeg omhoog als je het wilt bekijken. “

U kunt deze eenvoudige afbeelding vervolgens in een video veranderen door interactieve stickers , GIF’s met bewegende pijlen die naar de schermafbeelding wijzen, en meer toe te voegen . Omdat de bewegende pijlen beweging geven aan het verhaalbericht, kunt u het exporteren als video en opnieuw gebruiken als videoadvertentie.

Verzamel getuigenissen van screenshots of face-to-camera video

Instagram Stories-advertentie met een getuigenis van een klant.

U kunt hetzelfde proces voor het maken van video’s gebruiken voor het maken van schermafbeeldingen van positieve getuigenissen over uw producten of services, of het verzamelen van face-to-camera-video’s, en een van deze twee als advertenties gebruiken.

Videogetuigenissen hoeven niet ingewikkeld of ingewikkeld te zijn. Hoe rauwer of natuurlijker ze overkomen, hoe aantrekkelijker ze zijn voor je publiek. Het idee is om een ​​snelle video van 15 seconden in verticale richting op te nemen. Het moet de aandacht van kijkers trekken, solide redenen geven om je merk uit te proberen of je les te volgen, en hen vertellen welke actie ze vervolgens moeten ondernemen. Uw onderwerp kan gewoon naar de camera kijken en opnemen.

Pauzeer voordat de Verhalen-advertentie eindigt

Houd de structuur van uw Verhalen-advertenties eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Zeg precies wat u wilt dat uw publiek doet. Als je ze nodig hebt om naar boven te vegen om je bestemmingspagina te bezoeken, vertel ze dan dat ze dat in de video moeten doen en neem dan een gezonde pauze.

Als iemand je Verhalen-advertentie van 15 seconden bekijkt en je wacht tot de allerlaatste seconde om te vermelden dat ze ‘omhoog moeten vegen voor meer informatie’, gaat Instagram door naar het volgende verhaal voordat ze de kans krijgen om dat te doen. Geef mensen de tijd om uw woorden te verwerken en beweeg hun hand om uw advertentie omhoog te vegen.

Hoewel gebruikers zeker terug kunnen scrollen naar uw advertentie, is het effectiever om ze 2 of 3 seconden de tijd te geven om actie te ondernemen, in plaats van terug te scrollen.

Tools voor het maken van video’s

Andrew biedt naast de Instagram-app twee bronnen om advertenties voor de feed en verhalen te maken.

Spark-camera

Spark Camera is een coole gratis app waarmee gebruikers meerdere korte videofragmenten kunnen maken en deze kunnen samenvoegen om een ​​bericht of advertentie te maken. Je tikt op een grote rode opnameknop in de app om de opname te starten en te stoppen terwijl je van locatie, achtergrond en landschap verandert of rondloopt. De voltooide video ziet eruit alsof deze meerdere jump-cuts heeft.

Videotool Instagramverhalen, voorbeeld 1.

Clipomatic

Clipomatic is een slimme videobewerkingsapp waarmee u automatisch ondertiteling kunt opnemen terwijl u verticale video’s opneemt. Het verandert alles wat je zegt in live ondertitels, wat gemakkelijker is dan het uploaden van SRT-bestanden of het bewerken van je video’s om ondertitels op te nemen, zoals eerder in de show werd voorgesteld. Clipomatic biedt verschillende ondertitelingsstijlen die passen bij het uiterlijk van uw video’s, ondersteunt meerdere talen en meer.

Clipomatic is beschikbaar in de iOS App Store voor een eenmalig bedrag van $ 4,99.

Videotool Instagramverhalen, voorbeeld 2.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format