Instagram verhalen (stories) advertenties: hoe u uw resultaten kunt verbeteren - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Instagram verhalen (stories) advertenties: hoe u uw resultaten kunt verbeteren

9 min


135

Adverteert u op Instagram? Vraagt ​​u zich af hoe u betere conversies kunt krijgen met uw Instagram Stories-advertenties?

In dit artikel leert u hoe u uw advertentieplaatsingen in Instagram Stories kunt optimaliseren.

Hoe Instagram-verhalenadvertenties en Instagram-feedadvertenties verschillen

In tegenstelling tot een statische afbeelding of video die in de Instagram-feed verschijnt, worden Instagram-verhalen als een aparte plaatsing behandeld. Wanneer je de Instagram-app gebruikt, hebben de nieuwste verhalen een gemarkeerde cirkel rond de profielminiatuur.

Wanneer je op de profielcirkel tikt, opent Instagram een ​​ervaring op volledig scherm voor het verhaal. Het verhaal kan een statische afbeelding zijn, maar vaker is het één video, meerdere aan elkaar gestikte video’s of een reeks statische afbeeldingen die erdoorheen draaien. In tegenstelling tot een normale video-ervaring, hebben verhalen kleine toeters en bellen die gebruikers kunnen toevoegen, zoals koppen, bijschriften en kleine afbeeldingen die Stickers worden genoemd .

Voorbeeld van advertenties voor Instagram-verhalen.

Verhalen blijven niet op je Instagram-profiel staan, tenzij je ze expliciet opslaat als hoogtepunten . Hierdoor voelt de inhoud aan als een live commercial die gebruikers bekijken, die later verdwijnt.

Instagram-verhaaladvertenties worden in de ervaring van uw klant ingevoegd wanneer ze verhalen van andere gebruikers bekijken. Deze advertenties komen in de ervaring van de kijker, zodat gebruikers de advertenties niet zo gemakkelijk kunnen vermijden als wanneer ze door de feed scrollen.

Laten we nu eens kijken naar een Instagram-feedadvertentie en een verhaaladvertentie om de verschillen tussen de twee plaatsingen te zien. Hier is een advertentie zoals deze wordt weergegeven in de Instagram-feed.

Instagram-feedadvertentie.

Kijk nu hoe de advertentie automatisch wordt weergegeven in Stories.

Voorbeeld van advertenties voor Instagram-verhalen.

De verschillen zijn behoorlijk groot, zowel letterlijk als figuurlijk. Houd er ook rekening mee dat uw primaire tekst in het verhaal wordt geplaatst, dus als de tekst lang is, ziet deze er krap en afgekapt uit in de Verhalen-advertentie. Dit valt erg op en is meestal een duidelijke aanwijzing dat de advertentie die u ziet, dezelfde advertentie is die op alle andere plaatsingen van de adverteerder wordt uitgevoerd.

# 1: Maak een aparte advertentieset voor Instagram Stories-advertenties

Ik raad aan om een ​​aparte advertentieset te gebruiken voor Instagram Stories-advertenties. Dit is een gemakkelijke manier om uw creatieve tests te isoleren en om budget toe te wijzen om de prestaties te maximaliseren.

Om te begrijpen waarom deze tactiek de moeite waard is, bekijkt u de onderstaande resultaten voor een advertentieset die op alle drie de plaatsingen wordt uitgevoerd. Merk op hoeveel kracht de plaatsing van Verhalen laat zien, maar hoe weinig geld het krijgt.

Voorbeeld van statistieken van Instagram-advertenties.

Dat wil niet zeggen dat je je hele budget daar kunt besteden. De plaatsing van Verhalen heeft lang niet de advertentieruimte die de feeds hebben. Het is echter waarschijnlijk dat u daar veel meer dan $ 27 aan uitgaven uit kunt persen, en wie zou dat niet willen met dat soort rendement?

Meestal is Verhalen standaard aangevinkt wanneer u een advertentie maakt.

Plaatsingsopties voor Instagram-advertenties.

Hoewel uw advertentie wordt weergegeven in Instagram Stories, maximaliseert een standaardadvertentie die u maakt om overal te worden weergegeven, niet de functionaliteit die u heeft als het gaat om Stories.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe het eruit ziet wanneer u dit doet en niet alleen focust op de plaatsing van Instagram Stories wanneer u een advertentie maakt. De opzet en opties zien er in beide gevallen hetzelfde uit totdat u uw asset kiest.

Als u de video-optie selecteert in een standaard creatieve opstelling, zijn dit de velden die u ziet:

Functies voor Instagram-videoadvertenties.

Maar als je een advertentieset hebt waarvan de enige aangevinkte plaatsing de plaatsing van Instagram Stories is, zie je verschillende velden. Uw tekstopties zijn teruggebracht tot de Instagram-opties, dus de velden Headline en News Feed Link Description verdwijnen. En je krijgt een selectievakje om een ​​interactieve peiling toe te voegen.

Functies voor videoadvertenties op Instagram-verhalen.

# 2: Pas videoadvertenties aan voor advertenties met Instagramverhalen

Als u een video heeft die u wilt gebruiken in uw Verhalen-advertentieplaatsing, zijn er enkele geweldige ingebouwde bewerkingstools in Advertentiebeheer waarmee u uw advertentiemateriaal kunt verfijnen.

Nadat u de video heeft geselecteerd die u in uw advertentie wilt weergeven, klikt u op de knop Video aanpassen om deze hulpprogramma’s te openen.

Functies voor het bewerken van videoadvertenties op Instagram-verhalen 1.

Video bijsnijden voor advertenties met Instagramverhalen

Onthoud dat landschapsgeoriënteerde afbeeldingen en video’s in het verhaalscherm worden geplet, dus als je ze gebruikt voor Verhalen-advertenties, krijg je een hoop ongebruikte ruimte. Als je geen verticale versie hebt van de video die je wilt gebruiken, kun je de ingebouwde tool voor bijsnijden gebruiken om dit op te lossen.

Functies voor het bewerken van videoadvertenties op Instagram-verhalen 2.

Let bij een voorbeeld van de bijgesneden video op wat je ziet, want dan verlies je delen van de originele video. Veel bijgesneden video’s werken nog steeds prima (en soms beter) omdat het brandpunt zich in het midden van het scherm bevindt. Zorg er echter voor dat er geen onderdelen zijn uitgesneden die de video voor gebruikers verwarrend kunnen maken.

Gebruik de Trim Tool om langzame intro’s aan te halen

Als je gekozen video een lange intro heeft, overweeg dan om deze te knippen, zodat de video meteen ter zake komt. Met de Trim-tool kunt u direct naar binnen gaan en delen van de video verwijderen.
Functies voor het bewerken van videoadvertenties in Instagram-verhalen 3.

# 3: Gebruik sjablonen om stilstaande beelden aan te passen voor videoadvertenties in Instagramverhalen

Ik raad bijna nooit aan om een ​​enkele statische foto in een Stories-plaatsing te gebruiken. Hoewel het op een organische manier zou opgaan in de Instagram-feed (omdat de feed een statische fotogeoriënteerde omgeving is), is Stories een op beweging gericht medium dat afhankelijk is van beeldveranderingen om de gebruikerservaring mee te nemen.

Vooral in gevallen waarin je foto niet verticaal is, verlies je een hoop onroerend goed en betrokkenheid vanwege de grootte. Hier is een voorbeeld van wat er gebeurt als u een foto in liggende richting in een verhaal laat vallen.

Instagram-verhalenadvertentie met liggende afbeelding.

Stilstaande beelden voelen ook onnatuurlijk aan als ze in Verhalen worden bekeken. Staren naar de foto en wachten tot er een time-out optreedt, onderbreekt een anders snelle gebruikerservaring.

Wanneer u een Verhalen-advertentie maakt, kunt u uw afbeeldingen beter samenvoegen tot een diavoorstellingvideo of kiezen voor een van de videosjablonen van Instagram. Beide benaderingen zorgen voor een meer dynamische gebruikerservaring die eigen is aan de plaatsing van Verhalen.

Om een ​​video te maken, uploadt u eerst de afbeeldingen waarmee u wilt werken en klikt u vervolgens op Sjablonen gebruiken in het gedeelte Uw afbeelding in een video veranderen.

Hoe u een videoadvertentie voor Instagram-verhalen met stilstaande beelden maakt, stap 1.

Nu kunt u uw creativiteit de vrije loop laten! In het venster Video Creation Kit vindt u kant-en-klare sjablonen met opvallende animaties waarin u uw foto’s kunt neerzetten en met tekst die u kunt aanpassen om uw aanbiedingen naar voren te brengen.

Op het moment van schrijven zijn er 13 sjablonen om uit te kiezen, en er komen er ongetwijfeld nog meer bij. Dit is een geweldige optie als u meerdere afbeeldingen wilt gebruiken, omdat u ze kunt samenvoegen tot een gebruiksvriendelijke sjabloon en vrij snel kunt beginnen met testen.

Er zijn veel opties, dus u zult er waarschijnlijk een paar moeten testen. Hoewel de video’s niet moeilijk te maken zijn, kan het proces meer tijd in beslag nemen dan uw gemiddelde advertentie. U moet nadenken over hoe de afbeeldingen eruitzien, wat de beste volgorde voor uw berichten is en welke kopie het beste past bij welke afbeelding. Je maakt een nieuwe video, dus wees voorbereid om hier wat tijd door te brengen.

Als je niet meerdere producten hebt, leadgericht bent of maar één foto hebt om mee te werken, is dat oké! Nadat je een verticale sjabloon hebt geselecteerd, neemt Facebook je kleine landschapsafbeelding, snijdt de zijkanten af ​​en zoomt langzaam in op het midden.

Hoe u een videoadvertentie voor Instagram-verhalen met stilstaande beelden maakt, stap 2.

Als u op de knop Aanpassen klikt, kunt u deze velden wijzigen:

  • Een kop, die standaard in het midden wordt weergegeven
  • Een tekstoverlay die aanvankelijk onderaan wordt weergegeven (dat is meestal waar u uw call-to-action plaatst, zoals Nu winkelen)
  • Uw gekozen logo

U kunt alle drie de opties onafhankelijk van elkaar op het scherm verplaatsen.

Voor elke regel tekst kunt u kiezen uit verschillende lettertypen, tekstkleuren en een achtergrondkleur die achter de tekst in een strook komt te staan.

Hoe u een videoadvertentie voor Instagram-verhalen met stilstaande beelden maakt, stap 3.

Hier is een voorbeeld van hoe het eruit ziet als u het standaard witte lettertype wijzigt met een transparante achtergrond.

Hoe u een videoadvertentie voor Instagram-verhalen met stilstaande beelden maakt, stap 4.

Neem de tijd om met deze opties te spelen. Als je lichtgekleurde foto’s hebt, gaat de standaard witte tekst verloren op het scherm en moet je misschien tijd besteden aan het vinden van kleurencombinaties die er natuurlijk uitzien bij de foto.

Twee Instagram-apps voor het opnemen van video vanaf je telefoon

Er zijn een heleboel apps beschikbaar waarmee u video voor sociale media kunt opnemen, dus ik zal ze hier niet vermelden. In plaats daarvan wil ik me concentreren op twee gratis Instagram-apps waarmee je in een handomdraai leuke en snelle advertenties kunt maken:

  • Met Hyperlapse ( iOS ) kun je iets opnemen en vervolgens kiezen hoe snel je het wilt versnellen. Het is geweldig voor het weergeven van time-lapse-video’s, vooral als je iets live aan het samenstellen bent, terwijl je op reis bent, enzovoort. Met de app kun je de video rechtstreeks op je Instagram-account delen. Als u het echter voor een advertentie wilt gebruiken, e-mail dan het videobestand naar uzelf en upload het bestand vervolgens als uw video in de advertentie.
  • Boomerang ( iOS en Android ) zal een snelle opname maken en vervolgens de beelden keer op keer herhalen. Het creëert een opvallend effect in de verhaalfeed en kan helpen bij het opbouwen van anticipatie rond het openen van een doos, het openen van een deur, het tonen van een feest of iets dergelijks. Veel plezier ermee! Net als bij Hyperlapse, moet u het bestand naar uzelf e-mailen en het vervolgens uploaden om het in een advertentie te gebruiken.

# 4: Verbeter de betrokkenheid met interactieve peilingen via Instagram Stories-advertenties

Als u uw publiek wilt betrekken en een remarketingbucket wilt bouwen voor gebruikers die interactie hebben met uw Instagram-aanbiedingen, is het toevoegen van een interactieve peiling aan uw Stories-advertenties een geweldige manier om dat te doen.

Wanneer u het advertentiemateriaal instelt, klikt u op de optie Een interactieve peiling toevoegen om de onderstaande opties weer te geven. (Onthoud dat de poll-optie alleen beschikbaar is als uw plaatsing uitsluitend is ingesteld als Verhalen op het niveau van de advertentieset.)

Hoe u een videoadvertentie voor Instagram-verhalen maakt met een interactieve peiling, stap 1.

Hier is hoe een interactieve peiling eruit ziet. Gebruikers kunnen op een van de opties tikken om hun antwoord te registreren.

Hoe u een videoadvertentie voor Instagram-verhalen maakt met een interactieve peiling, stap 2.

Er zijn twee rare eigenaardigheden met peilingen waar je op moet letten:

  • Je kunt een poll houden voor video’s of statische afbeeldingen (wat de enige keer is dat ik denk dat een statische afbeelding kan werken), maar niet als je een stilstaande foto animeert.
  • U kunt de lettertypekleur voor de peiling niet wijzigen; het is altijd wit. U kunt de plaatsing van de sticker verplaatsen of de grootte ervan wijzigen, maar hierdoor worden de lettergrootte en de locatie aangepast.

Hoewel het opzetten van interactieve peilingen een beetje arbeidsintensief kan zijn, zijn ze een geweldige manier om met uw klanten om te gaan, hun mening te krijgen over wat u ze vervolgens moet geven en vrijwel alles wat u maar kunt bedenken.

Gevolgtrekking

Het weergeven van Instagram Stories-advertenties kan een beetje overweldigend aanvoelen, omdat er veel opties en combinaties van advertenties zijn om te testen. Maak geen veronderstellingen over wat wel of niet zal werken. Wat je publiek aanspreekt, zal je misschien verbazen.

Als uw uitgaven niet zo hoog zijn, zult u dit niet zo vaak merken, maar het volume van de advertentiebeschikbaarheid voor Stories is (nog) niet wat ze op de Instagram- en Facebook-feeds hebben. Houd daarom uw advertentiefrequentie goed in de gaten voor het geval Facebook uw Stories-advertenties te vaak aan dezelfde gebruikers begint te vertonen die proberen uw budget te overschrijden.

Anekdotisch moet de creatieve Stories ook sneller worden veranderd. Dit maakt van Stories een veelgevraagde creatieve plaatsing in termen van de tijd die je erin steekt, omdat je moet plannen om elke week nieuwe advertenties te herhalen. Ik raad u aan om uit te zetten wat u wilt testen, zodat u een paar advertenties tegelijk kunt maken en ze vervolgens kunt onderbreken totdat u klaar bent om ze allemaal te testen.

Veel plezier met de plaatsing van Verhalen! Er is echt niets anders zoals dit, en als u het meeste uit deze advertenties haalt, zal uw publiek het opmerken. Stories-advertenties zijn perfect om uw merk, persoonlijkheid en aanbod te presenteren op een manier die uw gebruiker meeneemt op een uniekere reis dan uw normale advertentie.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format