Wat is een Instagram Creator-account? - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Wat is een Instagram Creator-account?

8 min


94
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer tools om verbinding te maken met je publiek op Instagram? Heb je gehoord van Instagram-creatoraccounts?

In dit artikel leer je hoe het overschakelen naar een Instagram-creatorsaccount je kan helpen om je Instagram-marketingdoelen beter te bereiken.

Wat is een Instagram Creator-account?

Toen Instagram voor het eerst werd gelanceerd, had iedereen een persoonlijk account. Naarmate het platform evolueerde, introduceerde Instagram bedrijfsprofielen om merken meer toegang te geven tot tools zoals Insights, profielactieknoppen en betere direct message-functies. Veel grotere merken en influencers zijn blijven vragen om meer inzichten en details over hun publiek, samen met andere functies.

Als gevolg hiervan introduceerde Instagram creator-accounts. Dit accounttype is momenteel beperkt tot accounts met meer dan 10.000 volgers die ook zijn verbonden met een Facebook-bedrijfspagina. Op het moment van schrijven is Creator Studio ook beperkt tot een bètatestfase, wat betekent dat deze niet voor iedereen beschikbaar is.

Overschakelen naar een Creator-account op Instagram

Overschakelen van een persoonlijk account of bedrijfsprofiel naar een creatoraccount is relatief eenvoudig.

Om te converteren, open je je Instagram-profiel en tik je op de knop met drie regels in de rechterbovenhoek. Tik vervolgens op het tandwielpictogram Instellingen onder aan het scherm.

Schakel over naar een Instagram Creator-profiel, stap 1.

Selecteer in het menu Instellingen de optie Account en tik vervolgens op de optie Switch to Creator Account.

Schakel over naar een Instagram Creator-profiel, stap 2.

Het installatieproces leidt je door een paar schermen om de functies van je creatoraccount te bevestigen, een categorie te selecteren en je contactopties in of uit te schakelen.

Schakel over naar een Instagram Creator-profiel, stap 3.

Eenmaal voltooid, is uw creatoraccount klaar voor gebruik! U zult onmiddellijk nieuwe inzichten en functies voor directe berichten zien. Bovendien is er geen negatieve invloed op het algoritme of uw bereik wanneer u overschakelt naar het videomakersprofiel.

Laten we nu eens kijken naar vier belangrijke verschillen die Instagram-creatorsaccounts onderscheiden van zakelijke accounts.

# 1: Instagram-creatoraccounts bieden diepgaande inzichten in de groei van volgers

Instagram prees de accounts van videomakers als meer inzichten en informatie over de groei en achteruitgang van het publiek. Ze zijn bedoeld om influencers en merken meer details te geven over hoe of waarom hun publiek is verschoven. Momenteel kunnen bedrijfsprofielen alleen hun algehele groei van week tot week zien. Accounts van makers geven echter meer details over dagelijkse groei en verlies.

Als je creatorsaccount een aanzienlijke stijging of verlies van volgers heeft, kun je bepalen op welke dagen die fluctuaties plaatsvonden. U kunt vervolgens alle berichten of inhoud bekijken die op die dagen is gedeeld en die mogelijk heeft bijgedragen aan die wijzigingen.

Als je een dag in de groeigrafiek selecteert en op ‘Berichten bekijken’ tikt (boven de grafiek), zie je alle verhalen en feedposts die je op die dag hebt gedeeld. Deze informatie helpt u te bepalen welke inhoud heeft bijgedragen aan die winsten of verliezen.

Bekijk Instagram Creator Profile Insights.

Afgezien van deze nieuwe dataset, is niets in Instagram Insights anders voor creatoraccounts dan wat je zou zien voor een zakelijk profiel.

# 2: Instagram-creatorsaccounts hebben toegang tot een gefilterde inbox voor privéberichten

Een ander groot verschil met creator-accounts is de toevoeging van een nieuw tabblad in je Instagram- inbox voor directe berichten . Bedrijfsprofielen hebben één inbox en het tabblad Verzoeken voor mogelijk spamgerelateerde berichten, maar de accounts van de makers hebben naast het tabblad Verzoeken ook zowel het tabblad Primair als Algemeen.

Instagram Creator Profiel Directe berichten Inbox.

Het doel van de toevoeging van een ander tabblad is om de berichten die het meeste betekenen voor een groot merk, beter te segmenteren. Instagram gaat ervan uit dat grotere accounts regelmatig grote hoeveelheden berichten ontvangen, waardoor belangrijke berichten verloren kunnen gaan in een zee van minder belangrijke berichten.

Berichten van uw vrienden, familie, merkpartners en collega’s kunnen bijvoorbeeld een hogere prioriteit hebben dan berichten van volgers die u niet persoonlijk kent of die voor het eerst contact opnemen.

Wanneer je voor het eerst overschakelt naar een creatorsaccount, blijven al je bestaande berichten in de primaire inbox. Als u bovendien naar het tabblad Algemeen gaat, zult u merken dat meldingen zijn uitgeschakeld voor dit tabblad, ongeacht of u meldingen hebt ingeschakeld voor directe berichten. U kunt deze meldingen eenvoudig inschakelen door naar uw inbox-instellingen te gaan.

Berichten bekijken in Instagram Creator Profile Direct Messages Inbox.

Wanneer u uw bestaande berichten opent, kunt u gemakkelijk individuele berichten verplaatsen tussen de tabbladen van het Postvak IN, van primair naar algemeen of omgekeerd.

Berichten schuren in het Instagram Creator Profile Direct Messages Inbox, stap 1.

Het kan echter tijdrovend zijn om uw bestaande lijst met berichten te doorlopen en ze allemaal naar het tabblad Algemeen te verplaatsen. Het is misschien gemakkelijker om de berichten gewoon te houden zoals ze op het tabblad Primair staan ​​en nieuwe inhoud te sorteren op de juiste tabbladen.

Evenzo, wanneer u een verzoekbericht ontvangt en dit toestaat, kunt u kiezen naar welk tabblad u het wilt verplaatsen.

Instagram Creator Profile Direct Messages Inbox, stap 2.

Deze gefilterde inbox werkt mogelijk niet zo goed voor merken die willen samenwerken met influencers en andere merken. Het zou die gesprekken en relaties kunnen belemmeren door die berichten te degraderen naar het tabblad Algemeen, waar ze langzamere reacties kunnen krijgen of helemaal genegeerd kunnen worden.

# 3: Instagram-makersprofielen kunnen categorie- en contactgegevens weergeven

Op Instagram-bedrijfsprofielen krijg je een categorie op je profiel toegewezen op basis van het categorielabel van de verbonden Facebook-pagina. Instagram-creatorsaccounts hebben echter de mogelijkheid om een ​​nieuwe categorie te kiezen en te beslissen of ze deze in hun Instagram-profiel willen opnemen.

Instagram Creator Profile Category-selectie, stap 1.

U zult merken dat de meeste van deze categorieën beter aansluiten bij persoonlijke merken en beïnvloeders dan bedrijfscategorieën. Kies de categorie die het beste bij uw merk past en waarvoor uw publiek u herkent.

Naast de nieuwe categorie-opties hebben creatorsaccounts de optie om hun contactgegevens in of uit te schakelen. Bedrijfsprofielen bevatten automatisch de verschillende actieknoppen voor bellen, sms’en, e-mailen en routebeschrijvingen op basis van de opgenomen contactgegevens. Creator-accounts kunnen ervoor kiezen om dit uit te schakelen.

Instagram Creator Profiel Categorie selectie en weergave.

Als u geen ongevraagde e-mails of koude oproepen van verschillende bedrijven of individuen wilt ontvangen, kan het handig zijn om deze contactopties uit te schakelen. Als uw actieknoppen echter veel klikken ontvangen (uw inzichten zullen dit onthullen), wilt u deze knoppen misschien ingeschakeld houden om ervoor te zorgen dat u nog steeds die verzoeken en kansen ontvangt om in contact te komen met uw publiek.

Een nadeel van creatoraccounts is dat je niet de mogelijkheid hebt om extra actieknoppen op te nemen, zoals Boek nu, Reserveren en andere opties die beschikbaar zijn voor bedrijfsprofielen. Als gebruikers deze actieknoppen regelmatig voor uw merk gebruiken, kunt u overwegen om over te schakelen naar een creatoraccount.

# 4: Instagram Creator-accounts hebben bureaubladtoegang tot Analytics met Creator Studio

Naast de nieuwe functies in de Instagram-app, geeft het overschakelen naar een Instagram-creatoraccount je toegang tot Creator Studio voor desktopgebruik. Dit is rechtstreeks gekoppeld aan Creator Studio voor Facebook dat onlangs is uitgerold. Je kunt hier lezen hoe je je Creator Studio opent en instelt .

Creator Studio fungeert als een dashboardbeheertool voor desktops om al je Instagram-inhoud en inzichten te bekijken. De informatie verschilt niet veel van wat je ziet in de app Insights, maar het geeft je wel toegang tot alles op de desktop zonder dat je een tool van derden nodig hebt.

Nadat je Creator Studio op je desktop hebt geopend, kun je je Facebook-profiel, bijbehorende Facebook-pagina’s en je Instagram-account verbinden. Creator Studio gaat standaard naar de Facebook-pagina wanneer je inlogt, maar je kunt op het Instagram-pictogram bovenaan de pagina klikken om verbinding te maken met je Instagram-profiel.

Instagram Creator Profile-analyse op desktop, stap 1.

Eenmaal verbonden met je Instagram-profiel, kun je al je berichtinhoud zien. U kunt sorteren op alle soorten inhoud of op individuele soorten inhoud: video’s, foto’s, carrousels, verhalen en IGTV .

Instagram Creator Profile-analyse op desktop, stap 2.

In de inhoudsbibliotheek kun je de basisgegevens van je individuele berichten zien, inclusief vind-ik-leuks en opmerkingen, evenals de publicatiedatum. Als je naar het tabblad Verhalen navigeert, tonen de gegevens het bereik van elke Instagram-verhaalpost.

U kunt ook vertrouwen op de inhoudsbibliotheek om uw inhoud op datumbereik te sorteren of de zoeknavigatiebalk gebruiken om specifieke inhoud te vinden die betrekking heeft op een trefwoord of zin.

Instagram Creator Profile-analyse op desktop, stap 3.

Het tabblad Inzichten in het menu aan de linkerzijbalk heeft twee subpagina’s voor Activiteit en Doelgroep. Op het tabblad Activiteit worden al uw websitebezoeken, reacties op actieknoppen en profielbezoeken opgesplitst, naast uw profielbereik van de afgelopen week. Net als bij de analyse in de Instagram-app, zijn al deze details alleen beschikbaar voor de afgelopen 7 dagen.

Instagram Creator Profile-analyse op desktop, stap 4.

Het tabblad Audience Insights geeft je opnieuw dezelfde gegevens die je zou zien in je inzichten in de Instagram-app. Bovendien biedt het de demografische gegevens over leeftijd en geslacht voor uw publiek, evenals wanneer ze het meest actief zijn op het platform.

Instagram Creator Profile-analyse op desktop, stap 5.

# 5: Instagram-creatorsaccounts kunnen posts maken die kunnen worden verkocht met merkpartners

Een van de grootste prikkels voor merken en influencers om over te schakelen naar een creatoraccount, is de mogelijkheid om shoppable posts te maken met de merken waar ze van houden . Videomakers kunnen producten taggen van merken waarmee ze samenwerken, waardoor ze posts kunnen maken die hun volgers kunnen kopen.

Instagram Creator shoppable post met een getagde partner.

Deze functie is momenteel beperkt tot een kleine, selecte groep grote influencers. Naarmate het programma zich uitbreidt, wordt verwacht dat meer makers toegang krijgen tot de functie. Dit is een voordeel voor zowel makers als merken om meer verkopen te genereren.

Gevolgtrekking

Hoewel er een aantal leuke nieuwe functies zijn voor creatoraccounts, zijn er ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden.

Creator-accounts hebben geen API-verbinding voor tools van derden. De Instagram API ondersteunt alleen bedrijfsprofielen voor tools van derden. Dit betekent dat voor alle planningstools, analysehulpmiddelen of andere apps een zakelijk profiel vereist is. Als je overschakelt naar een makersaccount, verlies je die connectiviteit en kun je niet langer vertrouwen op een planningstool, automatisch publiceren of een dashboard voor het maken van inhoud om je inhoud vanaf de desktop te posten.

Je moet al je berichten opstellen vanuit de Instagram-app zelf en onmiddellijk publiceren. Zelfs als Instagram de API openstelt voor accounts van makers, moeten die tools hun apps nog steeds opnieuw coderen om die extra accountformaten te accepteren en te verwerken. Er is geen garantie dat alle tools Instagram-creators-accounts zullen ondersteunen.

Een ander punt om in gedachten te houden is dat Creator Studio het posten op Instagram niet toestaat. Creator Studio is een leuke functie om vanaf de desktop toegang te krijgen tot Instagram. Maar het biedt nog steeds geen ondersteuning voor het plaatsen van inhoud voor Instagram. Als je de functionaliteit van je dashboardbeheertool verliest, heb je geen opties om vanaf de desktop op Instagram te posten.

Is het de moeite waard om over te schakelen naar een creatorsaccount? Eerlijk gezegd is een creator-account op dit moment waarschijnlijk niet zo waardevol voor de meeste bedrijven. Sommige merken en beïnvloeders zullen waarde zien in de aanvullende in-app-inzichten voor groei en verlies van kijkers. En zolang die merken niet afhankelijk zijn van planningstools of apps van derden, zullen ze de voordelen van deze nieuwe accountoptie zien. De meeste bedrijven zien echter niet genoeg waarde in het formaat van de maker om de overstap te maken.

Bovendien blijven de accounts van creators waarschijnlijk alleen toegankelijk voor degenen die de drempel van 10.000 volgers of meer halen. Instagram heeft dit profielformaat ontworpen voor influencers en heavy-hitters en het is onwaarschijnlijk dat ze deze optie openstellen voor kleinere accounts.

Wanneer shoppable posts voor merkpartners in de toekomst worden uitgerold naar meer creatoraccounts, zal een grotere groep merken echte waarde vinden in deze nieuwe profielen. En hopelijk heeft Instagram op dat moment creator-accounts opgenomen in de API-toegang om toegang tot planning en statistieken mogelijk te maken, waardoor de overstap veel waardevoller wordt voor die accounts.

Het is ook veilig om aan te nemen dat Instagram doorgaat met het uitrollen van meer functies exclusief voor creatoraccounts, net zoals ze consequent meer functies aan bedrijfsprofielen hebben toegevoegd. Naarmate deze nieuwe functies uitrollen, kunnen bedrijven meer waarde inzien in het overschakelen naar creatoraccounts.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *