3 Facebook-advertentietypen die de verkoop verbeteren - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

3 Facebook-advertentietypen die de verkoop verbeteren

7 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw verkoop verbeteren met Facebook-advertenties? Bent u op zoek naar verschillende advertentie-indelingen om uit te proberen?

In dit artikel ontdek je hoe je met drie Facebook-advertentietypen je producten beter kunt presenteren en de verkoop kunt stimuleren.

# 1: profiteer van het eerste bewustzijn met een Facebook-carrouseladvertentie

De carrouseladvertentie is een van de meest effectieve Facebook-advertentie-indelingen voor productpositionering via remarketing in uw verkooptrechter . Carrouseladvertenties zijn interactiever dan de enkele afbeelding of enkele video-indeling, en zorgen doorgaans voor meer betrokkenheid en meer tijd die aan de advertentie wordt besteed.

Bijvoorbeeld, Ik houd van Gin maakt gebruik van de carrousel advertentie-indeling om een korting te bieden op hun Gin abonnement product te positioneren.

Deze carrouseladvertentie-indeling plaatst een kortingsaanbieding op een maandelijks abonnementsvak.

U kunt een Facebook-carrouseladvertentie opsplitsen in drie componenten:

  • Kopiëren : gebruik de kopieermethode Snap, Benefit, Action (SBA) om de aandacht van uw publiek te trekken (bijvoorbeeld met een kortingsaanbieding) en trek bezoekers naar uw website om meer te weten te komen en een aankoop te doen.
  • Creative : De meerdere kaarten in de carrousel-formaat kunt u de creatieve variëren in uw advertentie. Gebruik zowel productvideo’s als productafbeeldingen om de aandacht van uw publiek vast te houden en hun betrokkenheid te vergroten.
  • Headline en CTA : Herhaal je Snap-headline opnieuw in je eerste twee carrouselkaarten om het aanbod te versterken. Voeg meer kaarten toe voor elk van de kernfuncties om belangrijke informatie over uw product te geven om de overweging verder te stimuleren. Gebruik de call-to-action (CTA) Nu winkelen op elke kaart om de intentie van de koper te versterken.
Gebruik de call-to-action (CTA) Nu winkelen op elke kaart in uw carrouseladvertentie om de intentie van de koper te versterken.

Tip : Als u een promotiecode gebruikt als onderdeel van uw productaanbieding, herhaalt u de code in de beschrijving van de carrouselkaart om ervoor te zorgen dat uw publiek de code niet vergeet tegen de tijd dat ze afrekenen.

Maak uw Facebook-advertentie

Om een ​​carrouseladvertentie te maken, navigeert u naar het advertentieniveau van uw campagne. Dan ofwel een nieuwe advertentie te maken in uw campagne, of als je gewoon een nieuwe campagne heeft gemaakt, selecteert u uw ontwerp advertentie en klik op Bewerken .

Scrol omlaag naar het gedeelte Advertentie maken en selecteer Advertentie met meerdere afbeeldingen of video’s in een carrousel . Dan schrijf uw advertentie exemplaar in het tekstvak hieronder, met behulp van de SBA kopie methode.

Scrol omlaag naar het gedeelte Advertentie maken en selecteer Advertentie met meerdere afbeeldingen of video's in een carrousel.

Stel individuele kaarten in

Nadat u uw exemplaar heeft toegevoegd, gaat u verder met de afzonderlijke carrouselkaarten. Standaard worden er drie kaarten gemaakt in uw Facebook-advertentie. U kunt echter maximaal 10 kaarten toevoegen. Klik eenvoudig op het + -pictogram om een ​​kaart toe te voegen .

Klik op het + -pictogram om een ​​kaart toe te voegen aan uw Facebook-carrouseladvertentie.

Vervolgens maakt elk van de kaarten in je carrousel, te beginnen met je sterkste creatieve(zoals een korte product video). Vergeet niet je Snap te herhalen in de kop van de eerste twee kaarten, want dit is het eerste dat je publiek in de nieuwsfeed ziet.

Ga door met het maken van kaarten die overeenkomen met de kernfuncties van uw productaanbod , waarbij de URL naar de productpagina linkt.

Voeg een Shop Now Call-to-Action-knop toe

Selecteer ten slotte de Shop Now CTA en zorg ervoor dat de Pixel Tracking-schakelaar is ingeschakeld .

Selecteer de Nu winkelen CTA voor uw carrouseladvertentie.

# 2: Bouw voort op specifieke productinteresse met een Facebook-slideshow-advertentie

Het formaat van de diavoorstelling is een van de meest onderbenutte advertentie-indelingen van Facebook, maar het kan de effectiviteit van uw campagne vergroten door afzonderlijke productafbeeldingen in een video te groeperen.

Dit formaat werkt het beste nadat uw doelgroep uw productpagina’s al heeft bezocht. Een creatieve diavoorstelling van de productafbeeldingen op uw website in combinatie met het getuigenisgedeelte van de RTM-methode (Herinneringen, Getuigenissen en Messenger) is een geweldig recept om de verkoop te verhogen.

Deze advertentie van Belo + Me gebruikt een diavoorstellingvideo om een ​​korting op een specifiek product te promoten.

Deze Facebook-advertentie maakt gebruik van een diavoorstellingvideo om een ​​korting op een specifiek product te promoten.

Hier zijn de verschillende componenten van een Facebook-diavoorstelling-advertentie:

  • Kopiëren : begin met een productgetuigenis om direct sociaal bewijs op te bouwen. Als u dat volgt met een kortingsaanbieding op het product (zoals in het bovenstaande voorbeeld), helpt u het waargenomen risico te verminderen dat gepaard gaat met het kopen van een nieuw bedrijf.
  • Creatief : maak een diavoorstellingvideo van meerdere productafbeeldingen . Neem een ​​aantal productafbeeldingen van de bestemmingspagina van het product om de bekendheid te versterken, zodat de gebruiker de pagina niet verlaat zodra hij op de advertentie klikt.
Neem in uw Facebook-diavoorstellingsadvertentie enkele productafbeeldingen van de productlandingspagina om de bekendheid te versterken.
  • Kop en CTA : presenteer de kortingsaanbieding als de hoofdkop samen met de kortingscode als de beschrijving van de nieuwsfeedlink. Gebruik de Nu winkelen CTA om de koopintentie achter de advertentie te versterken.
Presenteer de kortingsaanbieding als de hoofdkop samen met de kortingscode als de beschrijving van de nieuwsfeedlink.

Maak uw slideshow-advertentie

Navigeer , net als bij het carrouselvoorbeeld, naar het advertentieniveau van uw campagne en selecteer uw conceptadvertentie om te bewerken .

Zodra het bewerkingsvenster wordt weergegeven, scrolt u naar het gedeelte Advertentie makenen selecteert u Advertentie met afbeelding of video . Vervolgens selecteert u de Video / Slideshow optie knop en klik op Maken Slideshow .

Selecteer de optieknop Video / diavoorstelling en klik op Diavoorstelling maken.

Stel uw diavoorstelling in

Voeg in het venster voor het maken van een diavoorstelling uw foto’s toe door ze te selecteren in uw bibliotheek of door ze vanaf uw computer te uploaden. U kunt maximaal 10 afbeeldingen gebruiken in dit type Facebook-advertentie.

Voeg in het venster voor het maken van een diavoorstelling uw foto's toe door ze te selecteren in uw bibliotheek of door ze vanaf uw computer te uploaden.

Vervolgens kiest u de beeldverhouding . De vierkante 1: 1-verhouding is het optimale formaat voor schermimpact en het gemakkelijkst te matchen met de relevante productafbeeldingen van uw website.

Stel vervolgens de duur van uw dia in en kies een overgangseffect . Diavoorstellingen kunnen maximaal 15 seconden lang zijn, dus hoe meer afbeeldingen u gebruikt, hoe korter de duur van elke afbeelding.

Kies de beeldverhouding, stel de duur van uw dia in en kies een overgangseffect voor uw Facebook-diavoorstellingadvertentie.

Kies ten slotte uw achtergrondmuziek. Klik op het tabblad Muziek en upload uw eigen audio of selecteer een nummer uit de Facebook-bibliotheek .

Klik op het tabblad Muziek en upload uw eigen audio of selecteer een nummer uit de Facebook-bibliotheek.

Als u tevreden bent met uw instellingen voor diavoorstellingen en muziek, klikt u op Diavoorstelling maken .

Maak uw advertentie compleet

Terwijl uw diavoorstelling wordt verwerkt, gaat u verder met het maken van de advertentie. Voegin het tekstvak uw testimonial-exemplaar toe, gevolgd door uw productaanbieding , zoals eerder beschreven.

Voeg daaronder de URL van uw productpagina toe en vul uw kop en linkbeschrijving in met de aanbieding en kortingscode .

Voeg de URL van uw productpagina toe en vul uw kop en linkbeschrijving in met de aanbieding en kortingscode.

Tip : als u remarketing uitvoert voor doelgroepen die doorgaans kleiner zijn dan inhoudsdoelgroepen boven aan de trechter (zoals videokijkers of websiteverkeer), kunt u de conversiedoelstelling gebruiken . Maar begin met het optimaliseren voor een actie hoger in uw verkooptrechter , zoals Toevoegen aan winkelwagentje, in plaats van Kopen.

# 3: Duik diep in productfuncties met een Facebook-videoadvertentie

Het zou geen verrassing moeten zijn dat video op dit moment het populairste type inhoud op Facebook is. Het lijkt erop dat elk ander bericht in de nieuwsfeed een soort video is.

Facebook-video trekt de aandacht van uw doelgroep in de nieuwsfeed en houdt die aandacht vervolgens vast voor meer betrokkenheid. Door video’s in uw advertenties te gebruiken, kunt u uw concurrenten voor zijn die alleen afbeeldingen gebruiken om hun producten te verkopen.

Met het enkele videoformaat kunt u een hoofdvideo gebruiken als uw advertentie, en een van de beste soorten video’s voor e-commerce is de productuitlegvideo.

Ter illustratie gebruikt matrassenbedrijf Simba een enkele productuitlegvideo als belangrijkste advertentie voor deze advertentie.

Een enkele productuitlegvideo is de belangrijkste advertentie voor deze Facebook-advertentie.

U kunt een videoadvertentie met een productuitleg opdelen in drie componenten:

  • Copy : In de bovenstaande videoadvertentie introduceert Simba hun nieuwe hybride matras met een kenmerkende verklaring over de vijf lagen springveren en traagschuim, gevolgd door het voordeel voor de eindklant. Klanten kopen immers voordelen, geen functies.
  • Creatief : Simba gebruikt een enkele video van 90 seconden om kijkers een overzicht te geven van de technologie en functies achter het product, samen met hun impact op het gebruik van het product. Gemaakt in de 1: 1 vierkante verhouding, neemt deze video meer ruimte in de nieuwsfeed in dan een standaard 16: 9 rechthoekige video.
  • Headline en CTA : Omdat dit geen directe promotie-advertentie is, is er geen prijsprikkel; de kop is alleen de productnaam en de CTA is Nu winkelen. Hoewel gezien de inhoud van de advertentie, zou de meer informatie-CTA even goed kunnen werken.
De kop van deze Facebook-videoadvertentie is alleen de productnaam en de CTA is Nu winkelen.

Maak uw videoadvertentie

Navigeer , net als bij de vorige twee advertentietypen, naar het advertentieniveau van uw campagne . Eenmaal daar, selecteer uw ontwerp advertentie en klik op Bewerken .

Scrol in het pop-upvenster voor bewerken omlaag naar Advertentie maken en zorg ervoor dat Advertentie met afbeelding of video is geselecteerd . Vervolgens selecteert u de Video / Slideshow optie knop en klik op Selecteren Video .

Selecteer de optieknop Video / diavoorstelling en klik op Video selecteren.

Selecteer je video

In de video keuzevenster, kies de video die je wilt uit uw bibliotheek of het uploaden van de video van uw computer .

Zorg ervoor dat u bij video’s met commentaar een ondertitelingsbestand opneemt of ondertiteling insluit in de video zelf. Op die manier kan uw doelgroep het nog steeds begrijpen wanneer de video in de nieuwsfeed wordt afgespeeld met het geluid uit.

Kies in het videoselectievenster de video die u uit uw bibliotheek wilt, of upload de video vanaf uw computer.

Voltooi de advertentie

Maak nu de tekst en kop van uw videoadvertentie en selecteer een call-to-action .

Gebruik de SBA-kopieermethode om waar nodig uw advertentietekst te maken. Om dit te visualiseren, samen met een productdemovideo, kunt u een promotie voor het product aanbieden in plaats van simpelweg de functies en voordelen te presenteren.

Als u klaar bent, klikt u op Publiceren en uw nieuwe campagne gaat live.

Waar u op verkoop gebaseerde campagnes in uw Facebook-advertentietrechter plaatst

Als het gaat om het verkopen van producten op Facebook , is het niet zo eenvoudig als het positioneren van op verkoop gebaseerde campagnes voor een koud publiek. Hoewel dit soort campagnes op korte termijn effectief kunnen zijn, verzadigt u snel de hyperresponsieve groep in uw koude publiek en vermindert u de effectiviteit van uw campagnes.

In plaats daarvan wilt u een driedelige trechter gebruiken met de naam ALL: Awareness, Level 1 Remarketing en Level 2 Remarketing. Eerst verwarmt u uw koude publiek met video-inhoud , vervolgens remarket u naar betrokken mensen met productgebaseerde campagnes en richt u vervolgens advertenties op uw websiteverkeer .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format