3 Instagram-marketingfouten en hoe deze te verhelpen

6 min


109

Werkt je Instagram-marketing? Vraagt ​​u zich af of u fouten maakt die u kunnen schaden?

In dit artikel hebben we enkele van de beste Instagram-marketeers van vandaag gevraagd om veelvoorkomende fouten die ze zien te delen en hoe ze deze kunnen vermijden.

# 1: Instagram-hashtags onjuist gebruiken

In 2018 stond Instagram eindelijk toe dat hashtags in de biobeschrijving van een profiel klikbaar waren vanaf mobiele apparaten.

De fout die veel mensen maakten, was om een ​​aantal hashtags in hun Instagram-bio te dumpen op dezelfde manier als in een Twitter-bio. Er zijn een paar redenen waarom dit geen goed idee is.

Ten eerste hebben de hashtags in je Instagram-bio geen invloed op de zoekresultaten van Instagram. Dit betekent dat als iemand op Instagram naar een trefwoord zoekt, je bio (en eventuele hashtags die je daar hebt toegevoegd) niet in de zoekresultaten worden weergegeven. De enige velden die door Instagram worden gescand, zijn de velden Naam en Gebruikersnaam.

Voorbeeld van correct hashtag-gebruik in een Instagram-bio.

Ten tweede, als je populaire Instagram-hashtags of hashtags gebruikt die naar de inhoud van andere mensen leiden, stuur je bezoekers weg van je eigen inhoud. Ter illustratie: als je een fotograaf bent en #Fotografie in je bio gebruikt, wanneer mensen op die hashtag klikken, verlaten ze je profiel om naar een galerij te gaan met miljoenen andere berichten die niets met jou te maken hebben. Er is geen goede reden om op deze manier mensen weg te sturen van je bio.

Ten derde ziet een lijst met hashtags in een Instagram-bio er amateuristisch uit en zal het nieuwe volgers vaak ontmoedigen.

Om deze problemen te voorkomen, plaats je geen hashtags in je bio. De uitzondering hierop is het gebruik van een enkele hashtag met een merknaam die leidt naar inhoud die betrekking heeft op uw merk of bedrijf en die vergroot wat mensen over u zien op Instagram.Jenn Herman, een social media-adviseur, spreker en wereldwijd erkende Instagram-expert, is de auteur van Instagram for Business for Dummies .

# 2: posten zonder een inhoudsstrategie

Ik zie dat te veel mensen de fout maken om willekeurige inhoud te plaatsen die niet past bij hun strategie.

In plaats van willekeurig iets te posten of te raden naar welke inhoud uw publiek op zoek is, moet u uw gegevens gebruiken om uw strategie te sturen.

Om dit te doen, verdiep je je in je Instagram Analytics . Begin met door uw eerdere inhoud te bladeren. U wilt de reactie van uw publiek op het type media (post versus video), de onderwerpen (zakelijk versus entertainment) en de resultaten (promotie versus opvoeding) vergelijken en analyseren.

Voorbeeld Instagram plaatst engagementstatistieken.

U zoekt een rode draad:

  • Met welke visuele inhoud is uw publiek al bezig?
  • Welke onderwerpen hebben een snaar geraakt?
  • Wat is de overeenkomst? Is er een specifieke filter, achtergrond of stijl waar uw publiek de voorkeur aan geeft?

Zodra je hebt vastgesteld wat werkt, kun je die succesvolle berichten vertalen naar extra stukjes visuele inhoud die dezelfde elementen gebruiken.

Om dit te visualiseren, stel je voor dat je een voedingscoach bent en dat uit je Instagram Analytics-gegevens blijkt dat je publiek dol is op gezondheids- en fitnesstips die hen laten zien hoe ze goed kunnen eten zonder honger te lijden, maaltijden op te geven of nooit uit eten te gaan.

Je zou een blogpost kunnen schrijven over gezonde manieren om van wat je eet te houden en toch af te vallen. Vervolgens, in plaats van een aantal eenmalige of willekeurige stukjes inhoud voor Instagram te maken, neemt u het ene deel van de blog dat aansluit bij uw analytische bevindingen en verandert u dat in een verscheidenheid aan visuele stukken.

Hier kun je zien hoe Laurie Christine King gebruikte wat ze leerde van de Google Analytics-gegevens van haar blog en haar Instagram Analytics om nieuwe media voor Instagram-inhoud te verbinden.

Voorbeeld van een strategische Instagram-post.

De sleutel tot deze tactiek is om je te concentreren op het voordeel, de oplossing en de transformatie die je publiek zal voelen.

Voorbeeld van een strategische Instagram-post.

In plaats van te raden, kijk je naar gegevens om het verhaal te vertellen, je strategie te sturen en je publiek te laten groeien door middel van een gerichte visuele strategie.

Rebekah Radice is de oprichter van RadiantLA, een internationale keynotespreker en de auteur vanSocial Media Mastery: A Comprehensive Guide to Strategic Growth .

# 3: Prioriteit geven aan groei boven betrokkenheid

Mensen hebben de neiging te denken dat als ze gewoon meer volgers kunnen krijgen, ze meer klanten zullen hebben. Maar zet je de volgers die je al hebt om in klanten?

Het antwoord is niet meer volgers. Het antwoord is om uw huidige publiek te verdubbelen en hen goed van dienst te zijn om uw huidige volgers om te zetten in klanten. Je moet diep gaan, niet breed.

Wat ik bedoel is dat je diep moet begrijpen waarom je huidige volgers je volgen.

Dus hoe ga je diep? Je praat met je volgers. Reageer op elke opmerking, voer een gesprek met iedereen in uw DM’s en volg elke peilingreactie op.

En als je zegt: “Jasmine, ik zou praten maar niemand praat tegen mij”, dan worden mijn vragen:

  • Hoeveel opmerkingen heb je achtergelaten op de accounts van anderen?
  • Hoeveel DM’s heb je gestuurd om een ​​beetje Instagram-liefde te geven?

Ik geloof in de 10X-regel. Als je één reactie wilt, laat dan 10 reacties achter op de posts van anderen. Als je een DM wilt, stuur dan 10 DM’s .

Voorbeeld van proactieve Instagram-betrokkenheid bij een bericht.

Als je met je volgers omgaat, begrijp je ze. Als je ze begrijpt, weet je hoe je met ze moet praten. En als je met ze praat, weet je hoe je ze kunt helpen.

Mijn vriend, we zijn niet bezig met zaken doen, we zijn bezig met het dienen van mensen zodat hun leven verandert.

De volgende keer dat u denkt dat u meer klanten nodig heeft, laat u dan niet overhalen door te denken dat u meer volgers nodig heeft. Voer in plaats daarvan diepe, zinvolle gesprekken met uw huidige publiek en los hun problemen op op een manier die bij hen past.

In een zee van anderen die dezelfde dienst of hetzelfde product aanbieden als jij, ben je de enige keuze voor je publiek omdat je ze anders begrijpt dan de anderen, je praat anders met ze en je helpt ze anders.

Jasmine Star, een internationaal erkende fotograaf, gebruikte Instagram om in haar eerste jaar een bedrijf met zes cijfers op te bouwen.

Bonus: vertrouw op automatisering

Mensen automatiseren Instagram alsof het een ander “ding” is om te doen. Ze plannen alles en vergeten vervolgens te reageren op opmerkingen, waardoor ze afstand nemen van de verloving die Instagram echt speciaal maakt.

Ja, geweldige visuals hebben is waardevol en het plannen van berichten is nuttig, maar de magie van socialemediamarketing zit in de gesprekken.

Voorbeeld van een Instagram-DM.

Dit geldt met name op Instagram, waar het voor jou en je volgers gemakkelijk is om met elkaar in contact te komen in de DM’s.

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om de focus weer op Instagram-betrokkenheid te vestigen :

Stel vragen en nodig de input van mensen uit. Als je meer betrokken volgers wilt, doe dan mee! Maak duidelijk dat u graag chatten met mensen in de DM’s. Via deze gesprekken kun je veel leren van je ideale klant.

Laat je volgers zich speciaal voelen door alleen Instagram-content te leveren. In plaats van hergebruikte inhoud van uw andere marketingkanalen te delen, kunt u uw publiek een eerste blik op iets geven, een voorproefje, een onthulling of een kortingscode alleen voor uw Instagram-verhaalkijkers.

Beantwoord elke opmerking en bericht. Als het een legitieme reactie op je Instagram-feed of -verhaal is, reageer dan zo snel mogelijk. Maak er een gewoonte van om uw DM’s een paar keer per dag te controleren om te reageren. Het lijkt misschien veel werk, maar mensen zijn op zoek naar verbinding en zullen de paar seconden die nodig zijn om te reageren waarderen (en onthouden).

Zodra marketeers Instagram minder behandelen als een manier om te verkopen en meer als een plek om relaties op te bouwen, kunnen ze gebruik gaan maken van de kracht van connecties met hun volgers … die waarschijnlijk eerder klant worden en terugkerende klanten wanneer ze kennis maken de mensen achter het merk!

Donna Moritz, een veelgevraagde spreker en trainer, is een Australische strateeg op het gebied van visuele inhoud en oprichter van de bekroonde blog Socially Sorted.

Gevolgtrekking

Instagram-marketing verandert voortdurend. Wat u denkt dat vandaag zou moeten werken, kan morgen worden bewezen. Het is gemakkelijk om marketingbeslissingen te nemen die u op het verkeerde pad brengen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *