3 manieren om Instagram-betrokkenheid te verbeteren - DeLaatbusiness

3 manieren om Instagram-betrokkenheid te verbeteren

7 min


108

Is Instagram-marketing een prioriteit voor jou? Vraagt ​​u zich af met welke soorten organische Instagram-berichten mensen het meest omgaan?

Instagram-marketingveranderingen om op te letten

In 2018 schatte eMarketer dat  31,8% van de Amerikaanse bevolking Instagram gebruikt . Dat zijn veel potentiële fans voor uw bedrijf.

Social Media Examiner’s 2018 Social Media Marketing Industry Report toonde een enorme sprong voor Instagram als een van de topplatforms voor marketeers, en klom van # 4 op de lijst naar # 2. Je zou verwachten dat in 2019 nog veel meer merken het Instagram-landschap betreden.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Social Media Marketing Industry Report 2018, de beste sociale platforms voor marketeers

Uit het Industry Report 2018 bleek ook dat organische activiteit op Instagram een ​​topprioriteit was voor de meerderheid van de ondervraagde marketeers. Dit kan komen door de veranderende houding ten opzichte van sociale advertenties die we in 2017 hebben gezien.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Social Media Marketing Industry Report 2018, toekomstige organische Instagram-activiteit

Ondanks wat je misschien hebt gehoord, is organisch bereik op Instagram niet dood. Er zijn manieren waarop u uw Instagram-inhoud voor uw publiek kunt optimaliseren, vooral als u een zakelijk Instagram-account beheert  .

We hebben de beste informatie uit het Industry Report en meer verzameld om ideeën op te doen voor je organische Instagram-inspanningen. Lees verder voor meer informatie.

# 1: Focus op Instagram-videoposts voor meer reacties

Instagram meldt dat  80% van alle Instagram-gebruikers een bedrijf volgt . Net als Pinterest zijn Instagram-gebruikers klaar om merken en bedrijven tegen te komen tussen foto’s van hun vrienden en favoriete influencers.

U moet dus beslissen welk type engagement het beste bij uw doelen past. Meer likes kunnen leiden tot fans, maar reacties kunnen resulteren in een groter bereik. Het definiëren van een doel leidt tot minder afleiding en een meer verfijnde strategie.

Het Instagram Engagement Report 2018 van Mention  bevestigt de algemene overtuiging dat  video-inhoud op Instagram over het algemeen de meeste likes krijgt. Het gemiddelde aantal vind-ik-leuks voor afbeeldingen is echter hoger dan voor video, waardoor het onderzoek concludeerde dat de meest populaire videoposts een onevenredig hoog percentage likes kunnen opleveren.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Mention's Instagram Engagement-onderzoek, vind-ik-leuks op Instagram per berichttype

Likes op Instagram kunnen een waardevol hulpmiddel zijn om te analyseren waar het publiek op dat moment het beste op reageert. Met betrekking tot de deelbaarheid kunnen opmerkingen echter een betere indicator zijn.

In het Mention-rapport wordt opgemerkt dat opmerkingen veel sterker zijn onderverdeeld naar inhoudstype. Video’s verdienden 46% van alle reacties van de 115 miljoen geanalyseerde Instagram-posts.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Mention's Instagram Engagement-onderzoek, reacties op Instagram per berichttype

Overweeg kortom het ideale gedrag dat u van uw publiek wilt en pas uw inhoud aan om uw ideale reactie te bereiken. Test verschillende soorten inhoud in verschillende frequenties en zoek vervolgens uit wat het beste bij uw publiek past .

Er is geen ideale verhouding tussen berichten van elk type. De gemiddelde mate van betrokkenheid voor Instagram-berichttypen is redelijk gelijk in het onderzoek van Mention. De gegevens suggereren dat individuele merken niet alleen worden gestraft omdat ze leunen op de inhoud die het beste werkt voor hun publiek.

Zoals de studie snel aangeeft, bevat de top 15% van alle geanalyseerde Instagram-posts een breed scala aan posts. Zelfs posts met slechts 11 likes bereikten de top van de hoop in dit onderzoek (hoogstwaarschijnlijk door uit te blinken op andere gebieden van betrokkenheid).

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Mention's Instagram Engagement-onderzoek, gemiddelde engagementen voor topberichten op Instagram

Afhalen

Zoals bij elk sociaal medianetwerk, helpt het om de doelen van het platform te definiëren met betrekking tot uw bedrijf voordat u zich bezighoudt met Instagram. Zijn uw belangrijkste klanten op Instagram? Wat zoeken ze?

Naarmate meer marketeers naar Instagram gaan, wordt het nog belangrijker om in de toekomst je eigen doelen in gedachten te houden . Er is een breed scala aan berichten op Instagram die als het populairst worden beschouwd. Het gaat erom dat u de inhoud vindt die overeenkomt met uw eigen doelen .

Betrokkenheidsaantallen zijn meestal hoog bij het hoogste aantal Instagram-berichten. Elk account hoeft niet helemaal bovenaan het volgspel te staan ​​om zinvol met klanten om te gaan. Maar daarnaast is het belangrijk om te kijken naar wat de topmerken doen om betrokkenheid te stimuleren .

# 2: Tag gebruikers om het aantal likes op Instagram te vergroten

Kijkend naar het Social Media Marketing Industry Report 2018, noemden marketeers afbeeldingen als het belangrijkste inhoudstype, gevolgd door video’s en bloggen. Instagram maakt gebruik van deze twee populaire contentformaten en brengt ze naar het publiek in een scrolbaar, emotioneel communicatief format.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Social Media Marketing Industry Report 2018, het belangrijkste type inhoud

Naast de foto’s en video’s zelf, hebben Instagram-accounts de optie om gebruikers te taggen en hashtags toe te voegen om betrokkenheid te creëren. Deze extra stappen onderscheiden Instagram van andere visuele sites zoals Pinterest.

In het Instagram Engagement-onderzoek van Mention werd zowel gekeken naar het gemiddelde aantal likes per Instagram-bericht als naar het aantal gebruikers dat in het bericht was getagd. De twee leken sterk gecorreleerd te zijn, waarbij elke getagde gebruiker 0,5 tot 1 nieuwe like aantrok.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Mention's Instagram Engagement-onderzoek, mediaan vind-ik-leuks per getagde gebruiker

Hetzelfde resultaat werd gevonden met commentaren, zij het met iets minder regelmaat. Opgemerkt moet worden dat extreem populaire berichten van enkele influencers (zoals Beyoncé) mogelijk nul of één getagde gebruiker bevatten en toch veel betrokkenheid trekken. De studie gebruikte de mediaanmaat om te controleren voor de invloed van die uitschieters.

Instagram-hashtags zijn het onderwerp geweest van veel discussie in de sociale media-gemeenschap, variërend van hoeveel je opneemt tot  waar ze moeten worden geplaatst . Het onderzoek van Mention bevestigde dat de meeste mensen binnen de limiet van 30 hashtags blijven, waarbij de meeste topgebruikers veel minder dan dat toepassen.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, vermeld het onderzoek naar Instagram-betrokkenheid bij Instagram, hoeveel hashtags gebruiken de meeste mensen

Het meest intrigerende deel van het onderzoek was de bevinding dat het verhogen van hashtags alleen niet leidt tot een grotere betrokkenheid bij gebruikers in de loop van de tijd. Er waren in feite scherpe engagement drop-offs rond de markeringen van 5 en 30 hashtags in een bericht.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, Mention's Instagram Engagement-onderzoek, meer hashtags betekenen meer Instagram-betrokkenheid

Dit rapport specificeerde ook niet of de hashtags in de hoofdtekst van de post of in de reacties waren geplaatst, wat het onderwerp is van veel experimenten onder marketeers.

Afhalen

Het taggen van andere gebruikers wint meer dan hashtags als een universele best practice voor Instagram. Misschien komt dit omdat het meer authenticiteit naar gebruikers communiceert (en geen hashtags toevoegt alleen voor het bereik).

Hashtags zijn niet dood als een praktijk, zelfs niet met een laag aantal ervan in Instagram-berichten in het algemeen. Maar het is interessant om op te merken dat meer misschien niet altijd beter is als het gaat om Instagram-hashtags.

Aandacht besteden aan wat je Instagram-publiek boeit en de inhoud van het bericht afstemmen op hun behoeften, zijn misschien betere voorspellers van betrokkenheid dan eenvoudige hashtag-vulling.

# 3: Engageer om Instagram-betrokkenheid te genereren

Een van de meest verrassende lessen uit Mention’s Instagram Engagement-rapport was de onthulling dat de meest boeiende Instagram-inhoud niet noodzakelijk afkomstig was van de meest gevolgde accounts op het netwerk. Populariteit is niet altijd hetzelfde als connectiviteit.

In het rapport ontdekte Mention dat de inhoud waar de meeste mensen mee bezig waren, afkomstig was van accounts met tussen de 10.000 en 50.000 volgers. De studie omvatte accounts met miljoenen volgers, dus deze ontdekking valt echt op.

3 manieren om de betrokkenheid op Instagram te verbeteren, vermeld het onderzoek naar betrokkenheid bij Instagram, de grootte van het aantal volgers voor de top 15% van de berichten

Wat verklaart dit resultaat? Deze gebruikers creëerden inhoud die vaker resoneerde met hun publiek dan gebruikers met een groter, algemener publiek.

Er is veel ophef geweest over de micro-influencer-beweging, waarbij de grootste en meest populaire accounts worden vermeden ten gunste van kleinere, meer gerichte influencers binnen een niche. De gegevens van Mention suggereren dat er enige waarheid schuilt in het idee dat meer volgers niet altijd meer verbinding betekent.

Zelfs als een account niet streeft naar een influencer-achtige aanpak, kunnen ze lessen trekken uit deze groep. Uit kleine enquêtes blijkt dat micro-influencers hun betrokkenheid verdienen door dagelijks te posten en regelmatig met hun volgers te praten. Accounts van deze omvang hebben mogelijk meer te winnen bij individuele volgers dan een account met miljoenen, dus zijn ze bereid de tijd te nemen om inhoud te ontwikkelen die is afgestemd op hun behoeften.

Afhalen

In plaats van op Instagram een ​​breder algemeen publiek aan te spreken, is het belangrijker om samen te werken met het publiek dat je hebt en aan zijn behoeften te voldoen . Kleinere accounts die misschien meer aandacht besteden aan het aanspreken van en communiceren met hun volgers, verdienden meer betrokkenheid van die volgers dan zelfs veel grotere accounts.

Dit is bemoedigend voor merken met lage volgersaantallen of die het gevoel hebben dat hun merk niet sexy is. Als er een trackable volgers voor je merk op Instagram is, kun je er veel baat bij hebben door rechtstreeks met dat publiek te spreken.

We moeten nog meer leren over de gewoonten van micro-influencers, omdat ze vaker worden gebruikt bij formele transacties. Maar indicatoren wijzen op hun niche-navolging als uitstekende voorbeelden van engagementpraktijken die werken en die mogelijk repliceerbaar zijn voor grotere merken.

Gevolgtrekking

Al met al beloont Instagram merken die spelen naar de smaak van hun eigen publiek. Video-inhoud regeert momenteel de dag met betrekking tot opmerkingen. Maar wat houdt 2019 in?

Merken die naar Instagram willen springen, moeten alert blijven op de behoeften van hun eigen klanten. Trek de lessen uit deze onderzoeken, maar pas uw strategieën aan op basis van wat werkt met uw publiek en wat u het beste zal helpen uw doelen op Instagram te bereiken.

Het loont ook om enorm populaire accounts als uitschieters te behandelen, en hun meest effectieve berichten te beschouwen als misschien een weerspiegeling van hun bestaande populariteit en niet hun tactiek.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format