4 manieren om de acquisitiekosten van klanten te verlagen met Facebook-advertenties - DeLaatbusiness
leads chatbot

4 manieren om de acquisitiekosten van klanten te verlagen met Facebook-advertenties

5 min


140
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar manieren om uw Facebook-advertenties te optimaliseren om meer klanten te werven? Vraagt ​​u zich af hoe u campagnes kunt schalen die goed werken?

In dit artikel ontdekt u vier manieren om uw kosten voor het werven van klanten te verlagen wanneer u uw campagnes opschaalt.

Stel uw Ads Manager-dashboard in om de kosten van klantenwerving te beoordelen

Als Facebook-advertenties nieuw voor je zijn, kan het ontmoedigend lijken om het Facebook Ads Manager- dashboard te gebruiken. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste gegevens bekijkt, logt u in en sorteert u uw conversies op basis van de afgelopen 7 dagen . Dit is cruciaal omdat de gegevens van de afgelopen 7 dagen u een goed beeld geven van hoe uw campagnes hebben gepresteerd.

Log in op Facebook Ads Manager en sorteer uw conversies op basis van de afgelopen 7 dagen.

Vervolgens zorg ervoor dat u op zoek bent op het juiste metrics . Om dit te doen, selecteert u Prestaties en klikken van de Kolommen drop-down menu .

Selecteer Prestaties en klikken in het vervolgkeuzemenu Kolommen in Facebook Ads Manager.

Om uw gegevens verder te verfijnen, klikt u op de kolomkop Kosten per resultaat om uw advertentiesets te sorteren op basis van kosten per resultaat. De hoogste kosten per resultaat worden bovenaan weergegeven.

Klik op de kolomkop Kosten per resultaat om uw Facebook-advertentiesets te sorteren, zodat u de kosten van klantenwerving kunt zien.

Nu kunt u zien welke advertentiesets hoge kosten voor klantenwerving hebben. Onderbreek alle advertentiesets met kosten per resultaat die minimaal het dubbele zijn van uw verwachte kosten .

Als uw verwachte acquisitiekosten voor klanten bijvoorbeeld ongeveer $ 100 bedragen, maar uw Facebook-advertentiesets $ 200 opleveren (tweemaal de verwachte kosten voor klantenwerving), werken die advertentiesets niet voor u. Onderbreek de weergave van die advertenties.

Voor advertentiesets die nog steeds presteren binnen het verwachte bereik van de kosten per acquisitie, kunnen de volgende tips u helpen uw kosten verder te verlagen.

# 1: Verbeter de congruentie van Facebook-advertenties en bestemmingspagina’s

Nadat u weet welke advertentiesets klanten tegen redelijke kosten hebben opgeleverd, is de volgende stap om erachter te komen of uw klikfrequenties (in de advertentiesets die goed presteren) hoog genoeg zijn.

Scrol in het gedeelte Advertentiesets van uw dashboard naar rechts en zoek de kolom CTR (Link Click-Through) . Aan de hand van deze gegevens kunt u zien hoeveel mensen op de advertentie hebben geklikt om op uw bestemmingspagina te komen .

Scrol in het gedeelte Advertentiesets van uw dashboard naar rechts en zoek de kolom CTR (Link Click-Through).

Een typische Key Performance Indicator (KPI) is het behalen van een CTR van ten minste 1%. Alles wat minder is, is een teken dat uw advertentiemateriaal niet genoeg aandacht trekt of dat u niet de juiste doelgroepen target (hierover later meer).

Als u al een CTR van ten minste 1% ziet, is de volgende stap om de kosten voor klantenwerving te verlagen, het vergroten van de overeenstemming (de mate van overeenkomst) tussen uw advertentiemateriaal en de bestemmingspagina . Wanneer gebruikers op uw advertentie klikken, moeten ze een vergelijkbare gebruikerservaring op uw bestemmingspagina hebben, inclusief consistente berichten, kleurpatronen en merklettertypen.

Merk bijvoorbeeld op dat in deze Intuit QuickBooks-advertentie en bestemmingspagina de kleurtinten en het aanbod consistent zijn.

In deze Intuit QuickBooks-advertentie en bestemmingspagina ziet u dat de kleurtinten en het aanbod consistent zijn.
In deze Intuit QuickBooks-advertentie en bestemmingspagina ziet u dat de kleurtinten en het aanbod consistent zijn.

Het is een goed idee om uw bestemmingspagina’s te splitsen . Onthoud dat u slechts 8 seconden de tijd heeft om de aandacht van uw publiek te trekken nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Om te schalen met de laagst mogelijke kosten voor klantenwerving, moet u de combinatie van bestemmingspagina-elementen vinden die de meeste conversies opleveren .

Is het de kop? Of de call-to-action-knop? Test deze elementen grondig voordat u Facebook-advertentiecampagnes opschaalt.

# 2: Target nieuwe doelgroepsegmenten met lookalikes

De tactieken in het vorige gedeelte zijn van toepassing als de CTR van uw advertentiemateriaal (klikken op links) ten minste 1% is. Als die statistiek lager is dan de benchmark van 1%, of als u uw CTR wilt verbeteren, ongeacht hoe deze presteert, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw advertenties verder te optimaliseren.

Zorg er eerst voor dat u uw advertentiesplitsingstests correct instelt .

Vervolgens uw advertenties richten op een nieuw publiek . Je zou Audience Insights kunnen gebruiken om een ​​andere doelgroep te onderzoeken, maar ik vind het meeste succes door nieuwe doelgroepen te creëren door middel van lookalikes.

Om een lookalike te maken, moet u het opzetten van uw website op maat publiek eerst . Om dit te doen, openen Advertenties Manager en selecteer Audiences onder Assets.

Om een ​​aangepaste doelgroep voor de website te maken, opent u Advertentiebeheer en selecteert u Doelgroepen onder Activa.

Vervolgens klikt u op Publiek en selecteer Aangepast Publiek in het drop-down menu.

Klik op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Selecteer Websiteverkeer in het volgende venster .

Selecteer Websiteverkeer om een ​​aangepast publiek voor uw website te creëren.

Maak nu aangepaste doelgroepen van mensen die uw website in de afgelopen 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen en 180 dagen hebben bezocht . U kunt ook doelgroepen maken van mensen die de meeste tijd op uw site hebben doorgebracht (top 5%, 10% en 25%) in de afgelopen 30, 60, 90 en 180 dagen.

Maak aangepaste doelgroepen van mensen die uw website in de afgelopen 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen en 180 dagen hebben bezocht.

Nadat u een set aangepaste doelgroepen heeft gemaakt, kunt u deze gebruiken om vergelijkbare doelgroepen te maken . Klik in uw Audiences-dashboard op Create Audience en selecteer Lookalike Audience .

Selecteer in het venster Create a Lookalike Audience de aangepaste doelgroep van uw website, een locatie en een doelgroepgrootte . De doelgroepgrootte geeft aan hoe nauw de lookalike lijkt op de aangepaste doelgroep van uw website. Een lookalike publiek van 1% betekent dat ze het meest overeenkomen met uw bron.

Selecteer in het venster Create a Lookalike Audience de aangepaste doelgroep van uw website, een locatie en een doelgroepgrootte.

Naast aangepaste doelgroepen voor websites, zijn er andere soorten aangepaste doelgroepen (en lookalikes) die u misschien wilt testen. Bijvoorbeeld , upload uw klantenbestand om een aangepaste doelgroep te maken en vervolgens het creëren van een 1% lookalike publiek op basis van dat .

Als het uw doel is om meer abonnees te werven tegen lagere kosten per resultaat, selecteert u de  optie LTV opnemen voor beter presterende lookalikes wanneer u een aangepast publiek maakt op basis van uw klantenlijst. Met deze optie kunt u vergelijkbare doelgroepen targeten die vergelijkbaar zijn met uw meest waardevolle klanten (met de hoogste levenslange waarde).

Selecteer de optie LTV opnemen voor betere prestaties wanneer u een aangepaste doelgroep maakt op basis van uw klantenlijst.

# 3: Combineer uw vergelijkbare doelgroepen met interessetargeting

Een andere oorzaak van hoge kosten voor klantenwerving kan zijn dat u een te groot publiek target. Dit gebeurt meestal wanneer uw targeting op interesses te breed is.

Om uw doelgroep te verkleinen, selecteert u uw vergelijkbare doelgroep en uw op interesses gerichte advertentiesets , zoals in de onderstaande afbeelding. Door dit te doen, geeft Facebook uw advertenties weer aan gebruikers die zijn opgenomen in uw interessetargeting en 1% vergelijkbare doelgroep.

Om uw doelgroep te beperken, selecteert u zowel uw lookalike publiek als uw interessetargeting.

# 4: Schaal uw budget effectief in

Een van de veelgemaakte fouten die Facebook-adverteerders maken bij het zien van indrukwekkende eerste resultaten, is dat ze hun dagelijkse advertentiebudgetten te veel verhogen . Als u merkt dat u uw budgetten verdubbelt of verdrievoudigt en de kosten voor klantenwerving ziet stijgen, is dat waarschijnlijk de reden waarom.

Overweeg om uw budget dagelijks met 20% tot 30% te verhogen om uw kosten per resultaat te behouden . Op die manier kunt u uw advertenties effectief schalen en toch abonnees werven tegen optimale kosten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format