4 manieren om e-mailleads van uw Facebook-groep te verzamelen - DeLaatbusiness
meer verkopen chatbots

4 manieren om e-mailleads van uw Facebook-groep te verzamelen

10 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u een e-maillijst kunt maken van uw Facebook-groep? Op zoek naar tips om te helpen?

In dit artikel leer je vier manieren om e-mails van je Facebook-groep te verzamelen.

Waarom het belangrijk is om e-mails van Facebook-groepsleden te verzamelen

Facebook-groepen kunnen een geweldige manier zijn om inhoud te delen, in contact te komen met uw volgers en uw merk op te bouwen. Het zijn ook krachtige hulpmiddelen om uw e-maillijst te laten groeien. Als het runnen van een groep deel uitmaakt van uw marketingstrategie, is het om verschillende redenen belangrijk om e-mailleads van uw groep te krijgen, waarvan de meest cruciale is dat u niet de eigenaar bent van uw Facebook-groep. Facebook doet.

Alleen op een Facebook-groep vertrouwen voor interactie met leden is riskant omdat Facebook je account op elk moment kan verbannen of je groep kan sluiten. Hoewel Facebook groepen of accounts niet vaak verbiedt, is een groter risico dat Facebook het organische bereik van uw groep kan beperken. Veel groepseigenaren (waaronder ikzelf) hebben gemerkt dat Facebook betaald verkeer verkiest boven het organische bereik van groepen.

Met deze risico’s in gedachten, raad ik je aan om de groei van je publiek rond het worstcasescenario te plannen en je te concentreren op het laten groeien van iets dat je bezit . Wanneer u e-mailadressen verzamelt om uw lijst samen te stellen , bent u de eigenaar van die lijst.

Vraag potentiële Facebook-groepsleden om hun e-mailadres in ruil voor een freebie.

Als u naast het groepslidmaatschap ook het e-mailadres van iemand heeft, vergroot u de kans dat zij uw inhoud en promoties te zien krijgen. Hoewel veel groepsleden niet deelnemen aan de groepen waar ze lid van worden, zijn deze mensen mogelijk nog steeds geïnteresseerd in jou, je inhoud en producten.

Tip : om e-mailleads van een Facebook-groep te verzamelen, heb je maar een paar tools nodig die de meeste marketeers al hebben: e-mailmarketingsoftware en een landingspagina om een ​​leadmagneet aan je volgers te bezorgen . Voor e-mailsoftware gebruik ik ConvertKit , maar er zijn nog tientallen andere goede opties beschikbaar.

Houd er bij het ontwikkelen van uw hoofdmagneten rekening mee dat het niet alleen gaat om het ontvangen van e-mails. Ze zijn een kans om een ​​relatie op te bouwen met uw groepsleden en ze direct na de start wat echte waarde te geven, waardoor de kans groter wordt dat ze fans voor het leven worden en mogelijk toekomstige klanten.

# 1: Plaats links naar een leadgeneratiepagina

In deze eenvoudige tactiek post je iets in je groep waarvoor heel duidelijk vereist is dat leden een e-mailadres delen om zich aan te melden . Mensen die bijvoorbeeld bekend zijn met online aanbiedingen voor freebies, zoals deze aanbieding voor vectorontwerpen, verwachten hun e-mailadres in te voeren om de afbeeldingsbestanden te ontvangen:

Plaats iets in uw groep waarvoor duidelijk vereist is dat leden een e-mailadres delen om zich aan te melden.

Hoewel deze methode goed werkt, aarzelen groepsleden vaak om op overdreven verkoopposten te klikken. Probeer een iets minder directe benadering om dit probleem te voorkomen: deel een blogpost, video of andere inhoud die tot een e-mailopt-in leidt . Met deze indirecte benadering zijn de conversieratio’s vaak veel hoger dan een directe schakel in een groep. Bovendien kunnen leden uw inhoud delen, wat de betrokkenheid vergroot.

Deel een blogpost, video of andere inhoud die tot een e-mailopt-in leidt.

Om uw e-maillijst samen te stellen, moet u regelmatig dingen posten die uw groepsleden in e-mailabonnees veranderen of u helpen bestaande abonnees beter te segmenteren. Plaats elke maand een mix van hoofdmagneten, quizzen, enquêtes, webinars, blogposts, wedstrijden, video’s, enzovoort . Hoe meer soorten leadgeneratoren u gebruikt, hoe meer leden u converteert.

Om u te helpen consistenter te posten , stelt Facebook beheerders in staat groepsberichten in te plannen , zodat u deze promoties van tevoren kunt plannen . Als alternatief kunt u kiezen uit vele tools van derden, zoals IFTTT , Buffer , CoSchedule en Hootsuite , waarmee u berichten ver van tevoren kunt plannen.

Facebook stelt beheerders in staat groepsberichten in te plannen, zodat u deze promoties van tevoren kunt plannen.

Bij al deze berichten heb je een betrouwbaar volgsysteem nodig, zodat je weet welke berichten het beste werken voor je publiek. Een linkverkorter zoals Bitly , Sniply of Clkim is een gemakkelijke manier om uw links gemakkelijker te volgen te maken, omdat de meeste van deze tools een soort trackability bieden. Hoewel deze tools “link shorteners” worden genoemd, zijn de kortere links bijna ondergeschikt aan de tracking-mogelijkheid.

Als uw groep erg actief is, kunnen uw berichten snel worden begraven tussen alle andere activiteiten. Naast het regelmatig posten, kunt u uw bericht ook vastzetten met de link om leads te genereren om ervoor te zorgen dat groepsleden het bericht zien. Probeer het ook als een aankondiging te markeren. Om dat te doen, klik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht en kies je Markeren als aankondiging in het menu dat verschijnt.

Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van de Facebook-groepspost en kies Markeren als aankondiging in het menu dat verschijnt.

Als uw leadgenererende post een webinar is, kunt u deze ook promoten als evenement in uw Facebook-groep . Wanneer u het Facebook-evenement maakt, stelt u de locatie in als de bestemmingspagina waar mensen zich kunnen registreren .

Wanneer u het Facebook-evenement maakt, stelt u de locatie in als de bestemmingspagina waar mensen zich kunnen registreren.

Last but not least, met de Facebook-pixel geïnstalleerd, kunt u ervoor zorgen dat groepsleden uw leadgenererende berichten zien door groepsleden opnieuw te targeten met advertenties die het bericht benadrukken . De mogelijkheid om de Facebook-pixel met groepen te gebruiken is een nieuwe functie in 2018 en het is gemakkelijk te gebruiken. Met uw advertenties kunt u mensen aanmoedigen om zich aan te melden voor uw freebie.

De mogelijkheid om de Facebook-pixel te gebruiken met groepen is een nieuwe functie in 2018.

# 2: Verzamel e-mails met onboarding-vragen voor groepen

Facebook stelt groepsmakers in staat om potentiële leden vragen te stellen voordat ze in hun groepen worden opgenomen. Of Facebook nu bedoeld is dat mensen een vraag gebruiken om e-mailadressen te verzamelen, deze vragen zijn een geweldige kans om dat te doen. Je kunt mensen die lid willen worden van je groep maximaal drie vragen stellen , dus doe een van hen op de een of andere manier een e-mailadres.

Gewoon vragen: “Kunt u alstublieft een e-mailadres opgeven?” zal niet werken. Vraag in plaats daarvan om een ​​e-mailadres in ruil voor een relevante freebie . Deze freebie moedigt nieuwe leden aan om hun inbox te controleren en uw e-mail te openen.

Mensen die de eerste e-mail openen, zullen eerder de tweede openen. Je vergroot ook de kans dat je e-mailadres op de witte lijst staat, zodat toekomstige e-mails niet rechtstreeks in de map met ongewenste e-mail terechtkomen.

U moet ook beslissen of het opgeven van een e-mailadres een vereiste is om lid te worden . Voor mijn groepen is het e-mailadres vereist. Met deze vereiste verzamel je niet alleen e-mails, maar voorkom je ook dat je een nep Facebook-account toegang geeft tot je groep. Iemand die voldoende geïnteresseerd is om een ​​e-mail te sturen, is waarschijnlijk een goed lid en een potentiële klant op lange termijn.

Stel vragen in uw Facebook-groep

Om vragen in te stellen voor iedereen die wil deelnemen aan uw groep, opent u uw groep en klikt u op de knop Meer in de bovenste balk . Selecteer vervolgens Groepsinstellingen bewerken .

Klik op de knop Meer in de bovenste balk van je Facebook-groep en selecteer Groepsinstellingen bewerken.

Om e-mails te verzamelen, moet u ervoor zorgen dat uw groep gesloten is . Selecteer in hetgebied Privacyinstelling groep wijzigen de optie Gesloten en klik op Bevestigen .

Selecteer in het gebied Privacyinstelling groep wijzigen de optie Gesloten en klik op Bevestigen.

Bij sommige groepen kunnen bestaande leden nieuwe verzoeken om lid te worden van de groep goedkeuren. Wanneer u e-mails verzamelt, mogen alleen beheerders en moderators nieuwe leden goedkeuren. Zorg ervoor dat in de instelling Lidmaatschapsgoedkeuring Alleen beheerders en moderators is geselecteerd .

Zorg ervoor dat bij de instelling Lidmaatschapsgoedkeuring Alleen beheerders en moderators is geselecteerd.

Om de vragen in te stellen, gaat u naar het gedeelte Lidmaatschapsverzoeken en klikt u op de knop Vragen stellen .

Ga naar het gedeelte Lidmaatschapsverzoeken en klik op de knop Vragen stellen.

In het formulier dat verschijnt, kunt u maximaal drie vragen stellen , die helemaal geen vragen hoeven te zijn.

Voor de FBA Today-groep zegt één vraagruimte: “Deze groep heeft een geldig e-mailadres nodig voor goedkeuring. Je ontvangt ook DRIE geweldige Amazon-gerelateerde freebies van ons als welkomstgeschenk (controleer de inbox om te bevestigen). “

Je kunt 3 vragen stellen aan de Facebook-groepsleden.

Als u klaar bent met het instellen van uw vragen, klikt u op Opslaan . Als alles correct werkt, tonen nieuwe groepsaanvragen de naam van de aanvrager en hun antwoorden op uw vragen.

Nieuwe groepsaanvragen tonen de naam van de aanvrager en hun antwoorden op uw vragen.

Voeg e-mailadressen toe aan uw e-mailsoftware

E-mails betekenen niets als u geen mensen uit uw groep aan uw lijst toevoegt en hen geen berichten stuurt. Op het moment van schrijven biedt Facebook geen directe integratie met e-maildiensten van derden, dus je moet creatief zijn. Ik raad je aan om een ​​Google Chrome-extensie van derden en Zapier-integratie te gebruiken om het proces te automatiseren , maar je kunt de e-mailadressen ook handmatig uploaden .

Om een ​​geautomatiseerd systeem te maken dat de e-mails van de Facebook-vragenlijst aan uw e-mailsoftware toevoegt, gebruikt u de Groups Ninja Chrome-extensie om e-mails van Facebook naar Google Spreadsheets te exporteren . De verlenging kost $ 9,99 per maand.

Gebruik de Groups Ninja Chrome-extensie om e-mails van Facebook naar Google Sheets te exporteren.

Om de e-mailadressen van het Google-blad naar mijn e-mailmarketingsoftware (ConvertKit) te verplaatsen, gebruik ik vervolgens een Zapier- integratie. Zapier biedt gratis en betaalde abonnementen.

Als je niet zeker weet wat Zapier is of hoe je het moet gebruiken, bieden betaalde tools zoals Groups Ninja ondersteuningsvideo’s voor integratie met Zapier en e-mailmarketingsoftware.

Om e-mails van uw groep handmatig naar uw e-mailmarketingsoftware te uploaden , kopieert u de e-mails van de groep en plakt u ze in uw e-mailsoftware of een CSV-hoofdbestand . Met het CSV-bestand kunt u in één keer een lijst met e-mails uploaden. Als u met een virtuele assistent werkt, is dit een taak die u kunt uitbesteden.

Tip : Nadat je het goedkeuringssysteem in je Facebook-groep hebt ingesteld, moet je verzoeken om lid te worden van je groep goedkeuren of weigeren. Als u het opgeven van een e-mailadres verplicht maakt en een gebruiker niet meteen een e-mailadres opgeeft, geef hem dan ten minste 3 dagen voordat u zijn verzoek afwijst. Facebook stuurt herinneringen voor 3 dagen om hen aan te moedigen de aanvraag af te maken.

Verwelkom nieuwe leden met een herinnering aan uw leadgenerator

Voor nieuwe leden die wel een e-mail sturen, kunt u een functie gebruiken waarmee groepsbeheerders en moderators alle nieuwe groepsleden kunnen verwelkomen. Elk lid wordt getagd in het bericht en u kunt het bericht naar wens aanpassen. Door uw nieuwe leden zich welkom te laten voelen, wordt de kans groter dat ze later met de groep in contact komen.

Klik op Bericht schrijven om nieuwe Facebook-groepsleden te verwelkomen.

Dit welkom is ook een geweldige manier om nieuwe leden eraan te herinneren hun e-mail te controleren op hun freebie (indien van toepassing) of hen te laten klikken op een leadgenererende link (als u geen e-mailadres nodig had om lid te worden). Ter illustratie: Chris Green heet welkom in zijn Merch by Amazon-groep. In het volgende voorbeeld verwelkomt Chris de nieuwe leden en herinnert hij hen eraan om een ​​gratis pdf te downloaden.

Deze Facebook-groepspost verwelkomt de nieuwe leden en herinnert hen eraan om een ​​gratis pdf te downloaden.

# 3: Maak een groepsomslagafbeelding met een hoofdmagneet

Bovenaan uw groep kunt u een banner weergeven die u kunt gebruiken als een reclamebord voor het verzamelen van leads. Voor deze tactiek moet je een leidende magneet aanbieden die het delen van een e-mailadres de moeite waard maakt . Onthoud dat simpelweg iets gratis aanbieden niet voldoende is, omdat mensen weten dat het delen van een e-mail hen blootstelt aan toekomstige promoties. Bied iets echt waardevols aan dat uw publiek zal willen.

U moet ook een landingspagina maken voor de hoofdmagneet waarmee u e-mailadressen kunt verzamelen . Als u geen bestemmingspagina met een hoofdmagneet heeft, kunt u verschillende tools vinden die u helpen er een te maken. (Ik gebruik ClickFunnels voor al die van mij.) Om iemand in te huren om de landingspagina voor je te maken, kijk op sites zoals Fiverr of Freelancer.com .

Bied een hoofdmagneet aan die het delen van een e-mailadres de moeite waard maakt.

Nadat u weet wat u te bieden heeft en wat de bestemmingspagina zal zijn, maakt u een omslagafbeelding van 1640 x 920 pixels met een oproep tot actie . Deze afbeelding is als een grote banneradvertentie voor uw hoofdmagneet. Identificeer in de afbeelding uw groep met uw merk en maak reclame voor uw hoofdmagneet . U kunt deze afbeelding maken met een tool zoals Canva (zowel gratis als betaalde opties) en vervolgens de afbeelding downloaden.

Wanneer u klaar bent om de afbeelding naar uw Facebook-groep te uploaden , navigeert u naar uw groepspagina , plaatst u de muisaanwijzer op de bestaande omslagafbeelding en klikt u rechtsboven op de knop Groepsomslag wijzigen . Klik vervolgens op Foto uploaden en selecteer de foto die u wilt uploaden in het dialoogvenster dat verschijnt. Nadat u de afbeelding hebt geüpload, sleept u deze rond totdat deze perfect is gepositioneerd.

Hoewel u de afbeelding van uw groepsomslag niet kunt koppelen aan uw bestemmingspagina, kunt u een link toevoegen aan de afbeeldingbeschrijving. Nadat u uw afbeelding heeft geüpload, klikt u op Beschrijving toevoegen .

Nadat je de omslagafbeelding van je Facebook-groep hebt geüpload, klik je op Beschrijving toevoegen.

Dan een korte beschrijving (zoals hiernaast afgebeeld) om uit te leggen dat bezoekers moeten klik op de link om toegang te krijgen de landing page .

Schrijf een korte beschrijving om uit te leggen dat bezoekers op de link moeten klikken om toegang te krijgen tot de bestemmingspagina.

# 4: Voeg een oproep tot actie toe in de Facebook-groepsbeschrijving

De groepsbeschrijving is een ander stuk groepsvastgoed dat u kunt gebruiken om e-mailadressen te verzamelen van mensen die in uw groep zijn geïnteresseerd. Hoewel deze beschrijving niet zo zichtbaar is als de omslagafbeelding, kan het geen kwaad om er een leadgenererende link aan toe te voegen.

Het leuke van deze tactiek is dat zelfs mensen die niet in jouw groep zitten, de link naar de hoofdmagneet zullen zien omdat de link openbaar verschijnt. Met andere woorden, u creëert de mogelijkheid om leads van mensen te verzamelen, zelfs als ze zich niet bij de groep aansluiten .

De groepsbeschrijving is een ander stuk groepsvastgoed dat u kunt gebruiken om e-mailadressen te verzamelen van mensen die geïnteresseerd zijn in uw Facebook-groep.

Nadat u zich heeft ingespannen om uw e-maillijst op te bouwen, moet u uw nieuwe abonnees meteen een e-mail sturen terwijl u nog steeds top of mind bent . Als u te lang wacht, herkennen ze u mogelijk niet of rapporteren ze uw e-mail als spam (wat de toekomstige afleveringspercentages schaadt).

Een welkomstbericht helpt ook bij langdurige betrokkenheid: abonnees die een welkomstmail ontvangen, tonen 33% meer merkbetrokkenheid op de lange termijn dan degenen die dat niet doen.

Met een beetje werk vooraf kun je een e-mailreeks maken die niet alleen nieuwe Facebook-groepsleden de freebies stuurt die je hen hebt beloofd, maar ook vervolgmails automatiseert die uitzonderlijk goed worden geconverteerd.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *