4 manieren om uw B2B Facebook-advertenties te verbeteren - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

4 manieren om uw B2B Facebook-advertenties te verbeteren

6 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Richt uw bedrijf zich op andere bedrijven? Vraagt ​​u zich af hoe u Facebook-advertenties kunt gebruiken om contact te maken met potentiële klanten?

In dit artikel vind je vier manieren om Facebook-advertenties te gebruiken om B2B-klanten te bereiken.

# 1: Target specifieke functietitels en bedrijven met Facebook-advertenties

U heeft hoogstwaarschijnlijk al een goed idee wie uw doelgroep is. De Audience Insights- tool van Facebook kan echter enkele aanvullende details over uw publiek op Facebook onthullen.

Hoewel de meeste analysetools zich richten op de basisdemografische gegevens van volgers (leeftijd, geslacht, locatie), biedt Facebook Audience Insights een uitgebreid overzicht van meer persoonlijke statistieken, zoals relatiestatus, opleidingsniveau, enzovoort.

Kijk voor B2B-doelgroepen naar nuttige inzichten zoals functietitel. Op het tabblad Demografie, kunt u de beroepen van volgelingen uw Facebook-pagina’s te zien en te weten het percentage van volgelingen in elk veld / industrie .

Audience Insights biedt een uitgebreid overzicht van meer persoonlijke statistieken, zoals relatiestatus, opleidingsniveau, functietitel, enzovoort.

Door de functietitel van uw volgers te beoordelen, kunt u zien welke soorten bedrijven zich voornamelijk bezighouden met uw pagina en inhoud . Stel van hieruit een lijst samen met functietitels die het hoogste niveau van betrokkenheid / impressies opleveren , samen met de functietitels waarvan u meer grip wilt krijgen.

U kunt ook op Geavanceerd klikken in de linkerkolom om extra categorieën weer te geven, zoals Levensgebeurtenissen (waar u de gegevens kunt verfijnen op basis van de gebeurtenis New Job life) en Office Type (waar u de gegevens kunt verfijnen naar het grote kantoor, het kleine kantoor of thuiskantoormedewerkers die uw volgers vormen).

Klik op Geavanceerd in de linkerkolom van uw Facebook-doelgroepinzichten om categorieën zoals levensgebeurtenissen en kantoortype weer te geven.

Gebruik deze gegevens nu om een ​​Facebook-publiek te creëren. Om dit te doen, opent u het publiek dashboard in Ads Manager. Klik op Doelgroep maken en selecteer Opgeslagen doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Klik op Doelgroep maken en selecteer Opgeslagen doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Scrol in het venster Een opgeslagen doelgroep maken omlaag naar het gedeelte Gedetailleerde targeting en typ de functietitels, het gedrag, de interesses of levensgebeurtenissen die u wilt targeten op basis van uw inzichten. Facebook genereert automatisch gerelateerde suggesties voor deze doelgroepen die u mogelijk nuttig vindt.

Scrol in het venster Een opgeslagen doelgroep maken omlaag naar de sectie Gedetailleerde targeting en begin de functietitels in te typen die u wilt targeten.

Filter uw website opnieuw op doelgroep op functietitel

Retargeting is een cruciale stap om uw B2B-leads te beveiligen via advertentiecampagnes. Om een ​​Facebook-retargeting-campagne op te zetten, moet u de Facebook-pixel op uw website installeren . Met deze code kunt u bezoekers en conversies naar uw site vanaf Facebook volgen.

Om de code te krijgen, open Business Manager en selecteer Pixels .

Om de Facebook-pixel te installeren, opent u Business Manager en selecteert u Pixels.

Klik vanaf daar op Pixel maken en volg de aanwijzingen om de pixelcode te kopiëren . Dan plak de code in de header sectie voor uw website of vraag uw web ontwikkelaar om dit te doen.

Nadat u de pixel heeft geïnstalleerd, kunt u een aangepast publiek voor uw websiteverkeer maken .

Creëer een aangepaste Facebook-doelgroep op basis van uw websiteverkeer.

Begin uw retargeting-inspanningen door een advertentiecampagne te maken die zich richt op de aangepaste doelgroep van uw websiteverkeer. Om ervoor te zorgen dat uw retargeting-advertenties uw B2B-doelgroep bereiken, filtert u uw doelgroep op de eerder bepaalde functietitels die u wilt targeten in het gedeelte Gedetailleerde targeting .

Met deze tactiek kunt u uw doelgroep verleiden door extra middelen aan te bieden . Facebook-retargeting verandert warme leads in populaire en stelt u in staat om specifiekere berichten te maken met incentives zoals gratis proefversies, promoties en meer.

# 2: implementeer actiegerichte Facebook-advertenties

Het ontwerpen van een visueel aantrekkelijke advertentie is de sleutel om iemands aandacht te trekken, maar bepaalde ontwerpen / afbeeldingen zijn effectiever voor B2B-advertenties. Hoewel B2C-advertenties over het algemeen licht, luchtig en informeel zijn en vaak afbeeldingen van mensen bevatten, moeten B2B-advertenties verfijning en autoriteit uitstralen . B2C-advertenties zijn gericht op vermakelijke inhoud, terwijl B2B-advertenties gericht zijn op het bieden van informatieve inhoud.

Als het gaat om de visuele elementen voor B2B-advertenties , zijn er drie dingen die u moet onthouden: donkere achtergronden met lichte tekst roepen de meeste kracht op , grafieken / afbeeldingen genereren een hogere klikfrequentie en schreefloze lettertypen presteren beter .

Esthetiek is echter niet de enige belangrijke factor. Zorg ervoor dat u ook een tot nadenken stemmende boodschap bedenkt en een verleidelijke oproep tot actie toevoegt .

De berichtgeving in de Hootsuite Facebook-advertentie is duidelijk en beknopt.

De berichtgeving in de Hootsuite- advertentie hierboven is duidelijk en beknopt. De advertentie vermeldt in het kort de diensten die de tool biedt (“beheer sociale medianetwerken, maak contact met klanten en laat uw merk groeien”), terwijl het tegelijkertijd een verleidelijke oproep tot actie biedt. Het komt meteen ter zake.

De advertentie is actiegericht en doelspecifiek en wijkt af van de vage call-to-action voor meer informatie die u normaal ziet bij B2C-advertenties. In plaats daarvan spoort het zijn kijkers aan om zich aan te melden, een actie die een diepere toewijding oproept en een signaal is voor langetermijninvesteringen, zoals meestal het geval is bij B2B-transacties.

# 3: Werk samen met beïnvloeders en denkleiders voor Facebook-campagnes

Influencer-marketing vergroot uw bereik en geloofwaardigheid door uw product / dienst te introduceren bij het publiek van de influencer. En als de influencer een vertrouwde autoriteit is binnen die branche, zullen je resultaten nog beter zijn.

Samenwerken met influencers en opinieleiders die bekend zijn in uw branche, is een strategie van onschatbare waarde. Bedrijven willen zien dat bekende professionals achter uw product / dienst staan. Naast het opnemen van influencers en opinieleiders in uw Facebook-advertenties, kunt u hen ook vragen om hun eigen inhoud te maken die uw product sponsort.

Deze advertentie voor American Express Business bevat Susan Cain, een bekende leiderschaps- en managementexpert die bekendheid verwierf met een recente TED Talk:

Deze Facebook-advertentie voor American Express Business bevat Susan Cain, een bekende leiderschaps- en managementexpert die bekendheid verwierf met een recente TED Talk.

Hoewel sommige publieke figuren misschien buiten bereik zijn voor kleinere bedrijven, zijn er influencers van elk kaliber. Vind influencers met een soortgelijk aantal volgers als die van jou, en wanneer je contact met hen opneemt, deel dan wat je bewondert aan hun werk . Je kunt ook een voet tussen de deur krijgen door ze te noemen of door een deel van hun inhoud met je volgers te delen.

Maak een pitch nadat je een relatie hebt ontwikkeld. Benadruk wat uw bedrijf te bieden heeft en waarom u denkt dat die influencer een waardevolle aanwinst zou zijn om het woord te verspreiden.

Zoek ook naar bedrijven in schouderindustrieën (met vergelijkbare afmetingen en doelen als de uwe) en sluit partnerschappen met hen voor wederzijdse goedkeuring .

Hoewel het vinden van influencers op Facebook momenteel uitgebreid onderzoek en een goed geslepen pitch vereist, kan de Brand Collabs Manager misschien helpen. Met deze tool kunnen merken en makers hun niche / branche definiëren, zodat ze elkaar gemakkelijk kunnen vinden en contact kunnen opnemen voor partnerschappen en sponsoring. Het is momenteel alleen beschikbaar voor sommige merken, maar u kunt zich aanmelden voor de wachtlijst.

# 4: Behoud een consistente merkstem in Facebook-advertenties, berichten en opmerkingen

Alle B2B-merken kunnen profiteren van een consistent merkpersonage. Een leuk en speels merkpersonage kan bijvoorbeeld variëren van sarcastisch of snel van begrip tot enthousiast en opwindend (denk aan veel uitroeptekens, GIF’s en smileys). Andere B2B’s doen het goed met een meer subtiele of rechtlijnige aanpak.

B2B's kunnen het goed doen met een subtiele of ongecompliceerde benadering in Facebook-advertenties.

Zodra u uw merkstem heeft gedefinieerd, gebruikt u deze om te reageren op uw commentatoren op Facebook. Laat zien dat je naar het gesprek luistert. De sleutel is om anderen het gevoel te geven dat ze op persoonlijk niveau met uw bedrijf communiceren .

Veel B2B-marketeers denken dat het menselijk maken van een bedrijf alleen relevant is voor B2C-marketing. Zakelijke klanten willen echter weten dat ze hun tijd en geld investeren in een B2B die hun visie, waarden en algehele persoonlijkheid deelt.

Salesforce wordt alom geprezen om hun effectieve B2B-marketingstrategieën en onderscheidende merkpersoonlijkheid. In de onderstaande advertentie trekt de slogan “Laat uw bedrijf groeien – en uw geest” onmiddellijk lezers naar binnen, omdat werk stressvol is en iedereen op zoek is naar verlichting. De persoonlijke touch wordt nog eens extra benadrukt door het gratis 1-jarig abonnement op de meditatie-app Headspace.

In deze Facebook-advertentie trekt de slogan "Laat je bedrijf groeien - en je geest" onmiddellijk lezers

De grootste fout die B2B-marketeers maken, is hun boodschap de wereld in sturen en er vervolgens geen aandacht aan schenken. Overweeg de stem / persona die u wilt dat uw merk belichaamt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format