6 Tactieken voor het genereren van leads op Instagram - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

6 Tactieken voor het genereren van leads op Instagram

7 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je een betrokken publiek op Instagram? Wilt u uw Instagram-volgers omzetten in leads?

In dit artikel ontdek je hoe je call-to-action kunt combineren met Instagram-functies om meer leads voor je bedrijf binnen te halen.

# 1: Koppel uw profielbiografie aan een bestemmingspagina die leads genereert

Om leads op Instagram zo goed mogelijk vast te leggen, moet u ervoor zorgen dat uw profiel correct is opgemaakt en klaar voor gebruik is .

Op je Instagram-profiel moeten alle belangrijke componenten zijn voltooid. Upload een goede profielafbeelding en stel een goedgeschreven biografie samen waarin wordt uitgelegd wie je bent, wat je doet en waarom de bezoeker om je bedrijf moet geven .

Voorbeeld van Instagram Business profielfoto en bio-informatie door @tylerjmccall.

Bovendien moeten de URL en actieknoppen correct zijn opgemaakt voor eenvoudig gebruik.

De link in je Instagram-bio is een primaire goudmijn voor het verzamelen van leads. Stel uw bio op met een oproep tot actie (CTA) of een voorstel met toegevoegde waarde voor het klikken op de link in uw bio . De link zelf moet rechtstreeks verwijzen naar de bestemmingspagina voor uw download, aanmelding, opt-in of andere aanbieding die u heeft. Zorg ervoor dat de bestemmingspagina een formulier bevat om gedetailleerde leadinformatie vast te leggen.

Toen @thelovebombco onlangs een campagne voerde om een ​​gratis product te krijgen, konden klanten er gemakkelijk een krijgen in ruil voor hun informatie.

Voorbeeld van Instagram Bedrijfsprofiel bio met aanbieding door @thelovebombco.

# 2: Voeg een verkeersgestuurde CTA toe aan je Instagram-feedposts

Om het meeste uit uw biolink te halen, kunt u het beste inhoud in uw feed maken die mensen naar die link drijft .

@ madeby.kasia plaagde een nieuw product en moedigde haar publiek aan om zich aan te melden voor haar nieuwsbrief om er zeker van te zijn dat ze de aankondiging niet zouden missen. Deze oproep tot actie is eenvoudig en effectief omdat het haar bestaande publiek aanspreekt en verkeer naar haar website leidt terwijl ze haar e-maillijst opbouwt.

Instagram-bericht met oproep tot actie voor klik op biolink door @ madeby.kasia.

Er zijn tal van creatieve manieren waarop u de link in uw Instagram-profiel kunt gebruiken om leads te verzamelen, afhankelijk van hoe u uw website en lead capture-technologie gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een pop-up gebruikt om e-mailadressen op uw website vast te leggen, kunt u uw biolink sturen om bezoekers naar een blogpost of een informatiepagina te sturen .

Instagram-bericht met oproep tot actie voor klik op biolink door @jenns_trends.

Om meer bereik voor uw CTA-feedpost te krijgen , moedigt u uw gewone publiek aan om dit met hun verhalen te delen . De meeste gebruikers kunnen een gewone feedpost delen met een verhaal. Wanneer een gebruiker je post in zijn of haar verhaal deelt, kan er op je post worden geklikt en kunnen kijkers zowel je post als je profiel rechtstreeks vanuit de Instagram-verhaalpost bezoeken. Dit helpt je om een ​​nieuw publiek te bereiken, allemaal dankzij je bestaande volgers.

Pro-tip : om de effectiviteit van uw leadgeneratie op Instagram nauwkeurig te meten, gebruikt u een speciale bestemmingspagina op uw website met een URL die alleen op Instagram wordt gedeeld . Bekijk vervolgens de analyses van uw website om het aantal bezoeken van Instagramnauwkeurig bij te houden , evenals de gedragsstroom en / of conversies van bezoekers nadat ze op deze pagina zijn beland.

Instagram-bericht van @jenns_trends gedeeld met verhaal van @revciancio.

# 3: Hack Instagram-actieknoppen om leads te vangen

Instagram begrijpt dat bedrijven effectieve middelen nodig hebben om rechtstreeks contact te maken met hun publiek, en het platform heeft veel gedaan om die functionaliteit te verbeteren met actieknoppen met één klik op Instagram-bedrijfsprofielen . U kunt maximaal drie actieknoppen op uw profiel hebben. De standaardknopopties zijn Bellen, Tekst, E-mail of Routebeschrijving.

Routebeschrijving is duidelijk geen goede optie, en hoewel de e-mailknop misschien de voor de hand liggende keuze lijkt voor het genereren van leads, is dat eigenlijk niet zo. De knop E-mail is geweldig voor een onmiddellijk gesprek, omdat door op die knop te tikken, de e-mailapp van de gebruiker wordt geopend en deze je een directe e-mail kan sturen. Dit is waardevol voor directe communicatie en zelfs het sluiten van een verkoop, maar het is niet ideaal voor het verzamelen van een e-mailadres en het samenstellen van uw lijst.

Waarom? Omdat u iemand niet aan uw e-maillijst kunt toevoegen, simpelweg omdat hij u een e-mail heeft gestuurd. Het e-mailen naar u geeft geen toestemming of een opt-in voor uw lijst zelf. Dus hoewel de e-mailknop absoluut goed is, vertrouw er niet op voor het vastleggen van leads.

Gebruik de standaardtekstactieknop

Veel bedrijven hebben aanbiedingen waarmee gebruikers een specifieke zin naar een vijfcijferig nummer kunnen sms’en om mee te doen aan een wedstrijd of om bijvoorbeeld een link te ontvangen om te downloaden . Daarbij verzamelt het bedrijf de telefoonnummers van elke deelnemer voor remarketingdoeleinden.

Om dit type leadgeneratie op Instagram uit te voeren, kun je de actieknop Tekst gebruiken om het sms-naar-nummer in te stellen zodat mensen een trefwoord of zin kunnen indienen. Om dit te doen, bewerk je Instagram-profiel en selecteer Contact Opties . Dan tik op telefoonnummeren selecteer de optie Tekst voor het invoeren van uw vijf cijfers tekstcode .

Instagram-tekst een zin setup-opties.

Gebruik actieknoppen van derden

Je kunt ook kiezen uit extra actieknoppen die zijn gekoppeld aan tools van derden, zoals Resy, Eventbrite of Grubhub. Deze geïntegreerde actieknoppen zijn ontworpen om onmiddellijke acties mogelijk te maken, zoals het kopen van tickets, het maken van een reservering, enzovoort.

Als uw bedrijf echter contactgegevens van gebruikers verzamelt als onderdeel van het transactieproces binnen een van die tools van derden, wordt het gemakkelijk een leadgeneratieproces naast een onmiddellijke transactie.

Leid verkeer naar uw actieknoppen

Op dezelfde manier kunt u een CTA in een bericht gebruiken om mensen ertoe aan te zetten op de link in uw bio te klikken, kunnen goede bijschriften in uw berichten verkeer naar uw actieknop leiden. @cloakandpetal is een restaurant dat deze tactiek vaak gebruikt.

Instagram-bericht met call-to-action voor actieknop-klik door @cloakandpetal.

# 4: deel Instagramverhalen voor het genereren van leads

Een van de eerste dingen die mensen bedenken voor het genereren van leads in Instagram Stories, is het gebruik van de swipe-uplink om kijkers naar een specifieke link te leiden waarop ze kunnen klikken.

Om dit te illustreren, gebruikt Amy Porterfield ( @amyporterfield ) de swipe- uplink om kijkers aan te moedigen zich aan te melden voor een gratis trainingssessie.

Instagram-verhalen plaatsen met een swipe-oproep tot actie door @amyporterfield.

Pro-tip : als je regelmatig swipe-links in je verhalen gebruikt, bewaar die verhaalberichten dan op je Instagram-hoogtepunten om een ​​galerij te maken met inhoud die mensen kunnen bezoeken lang nadat je eerste verhaal is geüpload. Deze inhoud blijft opt-ins of aanmeldingen voor uw hoofdmagneet stimuleren.

De swipe-uplink is momenteel echter alleen beschikbaar voor bedrijfsprofielen met meer dan 10.000 volgers. Het is dus niet voor iedereen van toepassing.

Maar er zijn andere manieren waarop u creatief kunt worden met uw gebruik van Instagramverhalen!

Voeg een CTA toe aan uw verhaalpost

Ook al heb je misschien niet de mogelijkheid om de link omhoog te vegen in je verhalen, je kunt mensen toch vragen om op de link in je bio te klikken , zoals je zou doen in een gewoon bericht. In dit voorbeeld van @ lisadanforth1 moedigt ze kijkers aan om zich in te schrijven voor haar gratis trainingsles door naar haar profiel te gaan voor toegang tot de link:

Instagram-verhalen plaatsen met oproep tot actie voor biolink-klik door @ lisadanforth1.

# 5: Uitzending op IGTV voor het genereren van leads

Een van de beste marketingfuncties van IGTV is dat uw videobeschrijvingen lang kunnen zijn en een klikbare link kunnen bevatten, ongeacht de grootte van uw publiek! Iedereen kan dus een klikbare link aan de videobeschrijving toevoegen.

Er zijn tal van manieren waarop u een leadmagneet kunt  opnemen als uw link in de IGTV-beschrijving .

U kunt een link toevoegen naar een gratis pdf-download met meer informatie over het onderwerp dat in uw video wordt behandeld . Of u kunt doorlinken naar een opt-in-pagina voor een trainingsvideo met meer informatie over het onderwerp van de IGTV-video .

Onthoud dat IGTV een kanaal is dat mensen gebruiken om video te bekijken, en dat ze niet noodzakelijk de hele beschrijving alleen hoeven te openen of te lezen. Voor de beste resultaten met IGTV-videobeschrijvingslinks, moet u tijdens de video aangeven dat kijkers uw download of aanvullende informatie kunnen krijgen door op de link in de videobeschrijving te klikken .

IGTV-videobeschrijving met oproep tot actie voor klik op biolink door @octonation.

# 6: Combineer IGTV en verhalen voor een krachtige tactiek om leads te genereren

Veel accounts die niet in aanmerking komen voor de swipe-uplink in Stories, hebben de mogelijkheid om een ​​swipe-uplink naar hun IGTV-kanaal op te nemen. Volg in deze situatie deze stappen om leads vast te leggen:

  • Maak een video voor IGTV die het onderwerp behandelt dat verband houdt met uw hoofdpagina of opt-in. Zorg ervoor dat u de link vermeldt in de beschrijving van de video.
  • Neem de link naar de hoofdpagina op in uw IGTV-videobeschrijving.
  • Ontwerp een bericht (of een reeks berichten) voor je Instagram-verhalen die het onderwerp van je IGTV-video plagen of bespreken.
  • Voeg de swipe-link naar uw IGTV-video toe aan uw verhaalpost.
  • Verwijs mensen naar de link omhoog vegen om de video te bekijken.

Deze tactiek zal mensen van je Instagram-verhaal naar je IGTV-kanaal en video leiden, en uiteindelijk naar je hoofdpagina.

Dit vereist wel een paar extra stappen van zowel uw kant als die van de kijker. Maar de kwaliteit van de opt-ins die u genereert met deze strategie, zorgt ervoor dat ze de meeste kans hebben om te converteren zodra ze zich in uw trechter bevinden.

Pro-tip : Instagram heeft onlangs een nieuwe functie uitgebracht waarmee je een teaser van je IGTV-video kunt maken die je rechtstreeks kunt delen met je Instagram-verhaal . Dit creëert een onmiddellijke link terug naar uw IGTV-video, zodat het beeld op dezelfde manier kan worden gebruikt om verkeer naar uw IGTV-kanaal te leiden.

Gevolgtrekking

Instagram is geen platform dat marketeers gemakkelijk associëren met het genereren van leads.

In tegenstelling tot Facebook, Twitter, LinkedIn en anderen, biedt Instagram niet de mogelijkheid om links in berichten op te nemen, en biedt het ook geen algemene tools voor het genereren van leads. En omdat het een visueel platform is met afgekapte bijschriften in de feed, zijn de meeste gebruikers niet op zoek naar links of opties om op te klikken.

De meeste marketeers begrijpen de waarde van het genereren van leads. We waarderen de mogelijkheid om volgers van sociale media van sociale platforms en in onze eigen trechters te krijgen.

Dus hoewel andere bedrijven de optie om Instagram te gebruiken voor het vastleggen van leads kunnen omzeilen, kunt u met de tips hier uw Instagram-profiel gaan gebruiken als een ander hulpmiddel voor het genereren van leads voor uw bedrijf.

Instagram heeft verschillende creatieve manieren om leads voor uw bedrijf te genereren. Uiteindelijk wil je mensen naar de link in je bio leiden, de swipe-uplink in je verhalen gebruiken of je IGTV-videobeschrijvingen gebruiken om doorklikken naar je leadregistratie op je website te stimuleren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format