7 manieren om een ​​betere Instagram-betrokkenheid voor bedrijven te creëren - DeLaatbusiness
meer verkopen chatbots

7 manieren om een ​​betere Instagram-betrokkenheid voor bedrijven te creëren

11 min


138

Ben je op zoek naar manieren om meer Instagram-betrokkenheid te krijgen? Vraagt ​​u zich af hoe u sterkere consumentenrelaties kunt opbouwen?

In dit artikel ontdek je zeven manieren om je Instagram-betrokkenheid te verbeteren.

# 1: Volg de betrokkenheid van volgers om op de hoogte te blijven van uw gemeenschap

Hoewel het de eerste regel is van socialemediamarketing, volgen veel merken en marketeers de betrokkenheid van volgers met hun inhoud niet. Wanneer je een bericht op Instagram deelt, wees dan bereid om vragen in de reacties te beantwoorden , ze in verhalen te markeren en ernaar te verwijzen in andere berichten .

Beauty merk glanzender gespot een grote vraag in hun opmerkingen plaatsen, zodat ze een screenshot gedeeld Stories, bood een antwoord, en nam de kans om een shopping koppeling delen met hun volgers.

Glossier beantwoordt een klantvraag in hun Instagram-verhaal en bevat een winkelbare link naar een relevant product.

Echte betrokkenheid gaat verder dan alleen reageren op je volgers. Je moet ze actief uitnodigen om deel te nemen en dan reageren. Stel een onderwerp op , luister naar de mening van je volgers , geef ze feedback , spoel af en herhaal. Met andere woorden, voer een gesprek!

Instagram heeft een heleboel functies die dit gemakkelijker maken. Vraagstickers, poll-stickers en emoji-schuifregelaars zijn al populaire tools voor Instagramverhalen. Voer een enquête uit om duidelijke meningen te krijgen of ga dieper met een open vraag . Gebruik deze dynamiek om uw klanten te vermaken , snelle productrecensies te krijgen en zelfs volgers te vragen de inhoud te kiezen die ze in de toekomst willen zien .

Voedselmagazine Bake from Scratch gaf hun Instagram-volgers controle over hun inhoudsschema met deze korte peiling.

Voedselmagazine Bake From Scratch gaf hun Instagram-volgers controle over hun inhoudsschema met deze korte peiling.

Hoewel Verhalen geweldig zijn om een ​​gesprek te hebben met al je volgers, kun je met de functie Snelle antwoorden op individueel niveau contact maken. Met Snelle antwoorden kunt u algemene antwoorden voor specifieke mensen in uw DM ‘s schrijven en opslaan .

Om dit te visualiseren, kunt u een bedankbericht maken dat u naar iedereen kunt sturen die op uw verhalen reageert. Het is gemakkelijker dan iemand in het openbaar te roepen. Maar een waarschuwing: zorg ervoor dat uw antwoorden niet ingeblikt of kunstmatig klinken . Het doel is om te relateren, niet te vervreemden.

# 2: Verwerk veranderende stijl en platformfuncties in campagnes

Natuurlijk heeft elk merk zijn eigen unieke stijl, stem en waarden. Hoewel je daar niet te ver van wilt afwijken, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de huisstijl van Instagram, de nieuwste designtrends en zelfs memes . Als je nog steeds inhoud plaatst die er vorig jaar goed uitzag, verliezen je volgers hun interesse.

Blijf op de hoogte van de nieuwste Instagram-functies en releases, en houd je concurrenten nauwlettend in de gaten om trends te volgen . Het is ook de moeite waard om te onderzoeken welke inhoud en stijlen populair zijn.

Het is bijvoorbeeld vrij algemeen bekend dat foto’s met een enkele dominante tint en veel textuur beter scoren bij gebruikers. Maar u kunt ook uw kleurenkeuze en filters aanpassen aan het seizoen, zoals LLBean hieronder doet, of tips van ontwerpexperts ophalen om uw voer te laten opvallen.

Herfstweer, mode en filters van LL Bean's Instagram.

Hoewel Instagram een ​​visueel platform is, mag u tekst niet vergeten. De manier waarop u opmerkingen, bijschriften en tekstoverlay gebruikt, kan van invloed zijn op uw berichten. Er zijn trends in tekst, net als in foto-ontwerp. Zo was 2018 voor grote merken op social media het jaar van uitgestrekte humor.

Hot Pockets heeft zich aangesloten bij de trend voor excentrieke humor en sneaky reacties. Door dit Twitter-screenshot te plaatsen, komen ze ook in lijn met de multi-channel trend.

Hot Pockets Instagram-bericht met kenmerkende excentrieke humor.

# 3: Cross-promotie van inhoud en aanbiedingen om volgers verder te brengen dan de Instagram-feed

Bij sociale media draait alles om verbindingen, en dat geldt ook voor uw marketing. Je kunt niet het maximale uit Instagram halen, tenzij je koppelingen maakt met andere kanalen, merken en tools. Het belangrijkste is dat u uw sociale media-inhoud moet verbinden met het verkooppunt .

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende. Sinds Facebook Instagram heeft overgenomen, zijn de twee netwerken steeds meer geïntegreerd. U kunt Facebook-advertenties gebruiken om uw berichten tegelijkertijd op Facebook en Instagram uit te zenden .

Je kunt ook veel bereiken door functies binnen Instagram te mixen. Gebruik ter illustratie uw verhalen om berichten op uw profiel te markeren en vice versa . U kunt verhalen of videoposts gebruiken als trailers voor langere inhoud op uw IGTV , zoals Nike hier doet.

Nike Instagram-bericht dat IGTV promoot

Maar vergeet niet dat het niet alleen gaat om het vergroten van het bereik binnen sociale media. U kunt volgers laten bouncen op uw sociale kanalen, website, winkel en meer . Laat gemeenschappen kennismaken met een nieuwe reeks inhoud en moedig hen aan om te ontsnappen aan de “ommuurde tuinen” van individuele sociale netwerken.

# 4: Gebruik Instagram-verhalen om de reis van de koper te begeleiden

Instagramverhalen is het geheim van de snelle opkomst van het sociale netwerk in het afgelopen jaar. Meer dan 400 miljoen gebruikers kijken nu dagelijks naar verhalen.

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruik je Instagram Stories om een verhaal te vertellen . Alleen omdat het videoformaat kort is, wil nog niet zeggen dat je geen verhaal kunt opbouwen. Herinner je Vine nog? Het korte sociale netwerk is allang verdwenen, maar het heeft ons geleerd dat je een episch verhaal in 6 seconden of minder kunt vertellen.

Hier is een eenvoudig, effectief verhaal uit het tijdschrift Travel Insider . Met één afbeelding, een korte tekstoverlay en een swipe-uplink hebben ze de toon gezet en anticiperen ze op een volledig artikel.

Een eenvoudig, effectief Instagram-verhaal dat anticipeert op een volledig artikel.

Probeer na te denken over het verhaal van de reis van de koper. Hoe kunt u uw volgers helpen uw inhoud te zien, ermee te communiceren en een aankoop te doen ? Het lastige van Stories is natuurlijk om die verbinding over te zetten van Instagram. Bekijk de volgende twee secties voor enkele verhaalspecifieke tips.

# 5: Zorg dat elke link telt

Een van de grootste uitdagingen op Instagram is de schaarste aan live links. In tegenstelling tot andere sociale netwerken kun je geen klikbare links delen, behalve in je Instagram-bio of via specifieke zakelijke tools. Dit helpt het platform spamvrij te houden. Het is zelfs een van de redenen waarom gebruikers zo van Instagram genieten.

Dus als je een positieve indruk wilt maken, is het de kunst om met de beperkingen van Instagram te werken in plaats van ertegen.

Zorg ervoor dat elke link telt. De manier waarop u links gebruikt, is afhankelijk van uw branche, niche en marketingstrategie. U kunt verbinding maken met een bestemmingspagina , uw link regelmatig bijwerken met nieuwe inhoud of uw weddenschappen afdekken met een link-channeling-service zoals Linktree .

Hier zijn contrasterende linkstrategieën van twee Instagram-bedrijfsprofielen. ARCH Motorcyclestuurt volgers naar hun hoofdwebsite, terwijl The North Face’s Instagram voor klimliefhebbers linkt naar het schema voor een filmtour van de beste klimfilms van het jaar.

de beste klimfilms van het jaar.

Als u uw bedrijfsprofiel gebruikt om advertenties te maken, meer dan 10.000 volgers heeft of een geverifieerd account heeft, nemen uw opties toe. U kunt een swipe-uplink aan uw verhalen toevoegen of links in advertenties opnemen .

Hoe u links ook deelt, verlies uw strategie niet uit het oog. Geef gebruikers een opvallend beeld en een duidelijke oproep tot actie . Zorg ervoor dat de link volledig functioneel is voor mobiele kijkers.

Een opvallende visual en een duidelijke oproep tot actie op een Instagram Stories-post van Dollar Shave Club.

# 6: Creëer verkooppunten met verkoopbare tags

Shoppable tags zijn de meest directe vorm van linkmarketing op Instagram. Gebruikers reageren goed op rijke inhoud en links met toegevoegde waarde, maar soms wil je gewoon een simpele oproep tot actie en een verkoop.

Tags zijn ook wat Instagram onderscheidt van Snapchat. We weten allemaal dat de populariteit van Snapchat bij mobiele gebruikers, vooral bij jonge mensen, ongeëvenaard is. Maar tot nu toe was het voor de meeste merken onmogelijk om geld te verdienen.

Instagram is het compromis van de marketeer. Het combineert visuele, waardevolle inhoud met de kans om de verkoop te stimuleren. De afweging lijkt ook te werken voor gebruikers: elke maand tikken 90 miljoen gebruikers om tags in winkelposten te onthullen.

H&M deelt Instagram Stories-berichten met tags die kunnen worden gekocht.

Het platform test momenteel een speciaal winkelkanaal op het tabblad Verkennen. Mogelijk hebt u dit al uitgerold gezien of wacht u mogelijk nog op de update. Er gaan zelfs geruchten dat Instagram een ​​aparte shopping-app zou kunnen lanceren.

Na een wankele start voor IGTV, vragen sommigen zich af of een zelfstandige app voldoende gebruikers zou krijgen. Aan de andere kant testen apps zoals Pinterest en 21Buttons het concept van social shopping met enig succes . Hoe dan ook, je moet goed in de gaten houden hoe nieuwe Instagram-functies en gebruikersreacties zich ontwikkelen.

# 7: Beloon actieve volgers met weggeefacties

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over praktische tools om de betrokkenheid van Instagram te verbeteren. Maar laten we de psychologische kant van de dingen niet vergeten. U kunt gebruikersinteracties stimuleren met positieve bekrachtiging. Met andere woorden, laat je volgers wat liefde zien.

Een populaire methode is een Instagram-weggeefactie . U kunt producten en diensten onder de aandacht brengen, betrokkenheid aanmoedigen en volgers laten zien dat ze gewaardeerd worden . Het beautymerk Birchbox van het abonnement trakteerde hun volgers op deals, weggeefacties en verrassingen ter gelegenheid van de Dag van de Klantwaardering.

Het Instagram-account van Birchbox trakteerde volgers op deals, weggeefacties en verrassingen ter gelegenheid van de Dag van de Klantwaardering.

Het succes van een weggeefactie hangt af van hoe u deze uitvoert. U moet de deal bekendmakenin uw berichten, verhalen, advertenties en zelfs op andere platforms. Voeg een duidelijke oproep tot actie toe en geef uw aankondigingen een gevoel van urgentie .

Zorg ervoor dat je alle visuele tools gebruikt die Instagram je biedt. Deel een prijsafbeelding , voeg filters toe en breng speciale effecten zoals Superzoom aan in je verhalen.

Abonnementsdienst Gentleman’s Box organiseert regelmatig wedstrijden en co-branded promoties. Ze houden weggeefverhalen bij in hun hoogtepunten, zodat nieuwe volgers een glimp opvangen van eerdere beloningen en aanbiedingen.

Gentleman's Box promoot een co-branded weggeefactie op Instagram Stories.

De prijs die u kiest, is de sleutel tot uw succes. Het moet relevant en actueel zijn en iets dat gebruikers zullen waarderen. U kunt prijzen koppelen aan thema’s of speciale evenementen.

En onderschat de kracht van co-branding niet: je kunt samenwerken met andere merken of influencers om een ​​breder scala aan prijzen aan te bieden . De NBA werkte samen met sponsor Kia Motors om wedstrijdtickets weg te geven om het nieuwe seizoen te vieren.

De NBA werkte samen met sponsor Kia Motors om aan het begin van het seizoen op Instagram gametickets weg te geven.

De beste prijzen zijn dingen waar je volgers van houden, maar die ze normaal gesproken niet voor zichzelf zouden winnen. Dollar Shave Club wint deze, met een prijs die letterlijk niet van deze wereld is.

Instagram-weggeefactie van Dollar Shave Club.

Kies ten slotte een opwindende dynamiek; vraag gebruikers niet om u te volgen, hun vrienden te spammen of foto’s opnieuw te posten. Het opnieuw plaatsen van foto’s is zelfs expliciet verboden in de communityrichtlijnen van Instagram . In de praktijk komt dit neer op een verschil in techniek. Er is een groot verschil tussen het delen van de foto van een enkele volger met de originele afbeelding en de juiste eer, en het vragen van volgers om duizenden korrelige schermafbeeldingen van je berichten te plaatsen.

Probeer in plaats daarvan gebruikers een open vraag te stellen of hen aan te moedigen originele inhoud te delen . Dit verbetert de kwaliteit van uw interacties, wat het doel is om actieve volgers te belonen. Het vermindert ook spam en creëert door gebruikers gegenereerde inhoud die u opnieuw kunt gebruiken.

Tips om door gebruikers gegenereerde inhoud op Instagram aan te moedigen

Er zijn slechts twee soorten door gebruikers gegenereerde inhoud die nuttig voor u zijn op Instagram: berichten en opmerkingen. Hoewel verhalen met opiniepeilingen en vraagstickers een snelle en gemakkelijke manier kunnen zijn om de mening van gebruikers te horen, is het veel moeilijker om reacties op te nemen of met anderen te delen.

Met de juiste tools kunt u met de API van Instagram daarentegen opmerkingen, berichten en de verantwoordelijke gebruikersnamen verzamelen . Verhalen zijn leuk als je betrokkenheid op korte termijn wilt stimuleren. Als je een langdurige, datagestuurde socialemediastrategie wilt, zijn reacties en posts wellicht informatiever.

Laten we beginnen met opmerkingen.

Veel merken vragen gebruikers om hun vrienden te taggen in reacties op berichten, wat kan helpen om nieuwe kijkers aan te trekken. U kunt echter verder gaan en meer informatie vragen. Vraag volgers hoe ze uw producten gebruiken, wat ze van de nieuwste release vinden en waarom ze van uw merk houden . U kunt zelfs uw volgers inschakelen als productontwerpers en onofficiële focusgroepen.

Artiest ghost_puff gebruikt een vriendelijke, herkenbare poststijl die uitnodigt tot babbelen van de gemeenschap op Instagram.

Maar laten we de realiteit niet uit het oog verliezen. De waarheid is dat veel merken en influencers zich al heel lang bezighouden met goedkope, ‘like en share’-achtige engagementen. Dit betekent dat uw volgers vaak niet gewend zijn om echte, zinvolle inhoud te delen. Om te beginnen hebben gebruikers wellicht een stimulans nodig. Maak gebruik van de populariteit van weggeefacties en kortingscodes om uw volgers aan te moedigen om te delen .

Merk mode ModCloth gevraagd gebruikers in staat om hun eigen ontwerpen in de originele delen berichten en bood een royale bonus (in verhouding tot de opdracht): de kans om een $ 500 gift card te winnen.

ModCloth vroeg Instagram-gebruikers om hun eigen ontwerpen te delen in originele posts en bood een genereuze incentive (in verhouding tot de opdracht): de kans om een ​​cadeaubon van $ 500 te winnen.

Naast opmerkingen zijn originele berichten van gebruikers een belangrijke vorm van door gebruikers gegenereerde inhoud. Bekijk de voorbeelden in dit artikel eens: je ziet dat merken de content van hun volgers gebruiken voor fotoposts, productontwerp en promotiemateriaal. En tot nu toe was het gemakkelijk om gebruikersposts te verzamelen door hen te vragen inhoud te delen met een merk-hashtag.

Instagram heeft echter een grote wijziging in de API geprogrammeerd, die op 11 december aankomt. Het maakt deel uit van de lopende campagne op sociale netwerken om de privacy en de kwaliteit van betrokkenheid te verbeteren. Wanneer de volledige Instagram Graph APIvan kracht wordt, kun je niet alleen gebruikersinhoud van hashtags verzamelen. Maar dit betekent niet dat door gebruikers gegenereerde inhoud voorbij is.

Instagram heeft eerder dan verwacht een aantal API-wijzigingen doorgevoerd.

Zoals altijd is de beste strategie om met Instagram te werken, niet ertegen. De strengere API is een kans om opnieuw te laten zien dat je een goede relatie hebt met je volgers, en dat ze je kunnen vertrouwen. Bijgewerkte apps zijn al beschikbaar waarmee u gebruikersinhoud kunt verzamelen, met up-to-date rechten . U kunt zelfs meer contextuele informatie krijgen dan voorheen, zoals e-mailadressen.

Uw behandeling van door gebruikers gegenereerde inhoud is ook een kans om uw respect voor uw volgers te tonen. Zorg ervoor dat uw privacy- en gegevensbeleid up-to-date, leesbaar en eerlijk is . Geef gebruikers een duidelijk idee van hoe u hun inhoud wilt gebruiken. Maak bovenal alle winnaars van de wedstrijd tijdig en transparant bekend . Valse promoties vinden plaats op Instagram en gebruikers bellen ze snel in het openbaar.

Gevolgtrekking

Wat betekent engagement op Instagram voor jou? Voor te veel merken is het zo simpel als het krijgen van likes en volgers. Maar anno 2018 is dat niet langer genoeg voor een succesvolle Instagram-marketingstrategie. De feeds van gebruikers worden overspoeld met inhoud en het is zelfs heel gewoon mogelijk dat iemand je profiel volgt en je berichten nooit meer ziet. Dus hoe kunt u de zichtbaarheid vergroten en de betrokkenheid bij uw berichten verbeteren?

Het algoritme van Instagram geeft de voorkeur aan berichten op basis van interesse, recentheid en uw relatie met anderen. U moet dus regelmatig aantrekkelijke inhoud posten. En het allerbelangrijkste: u moet een echte relatie met gebruikers online opbouwen.

Betrokkenheid bij kwaliteit kost meer moeite dan likes en volgers, maar het levert meer op.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format