Boeiende Instagram verhalen (stories maken: 5 apps voor marketeers - DeLaatbusiness

Boeiende Instagram verhalen (stories maken: 5 apps voor marketeers

12 min


123

Wil je sterkere Instagram-verhaalinhoud maken? Bent u op zoek naar tools om uw verhalen te verbeteren en te bewerken?

In dit artikel vind je vijf Instagram Stories-apps waarmee je een aantrekkelijk en boeiend verhaal kunt maken.

# 1: A Color Story

Door opvallende beelden in je Instagram-verhalen te gebruiken, blijven mensen betrokken bij je inhoud. A Color Story , gemaakt door dezelfde mensen achter A Beautiful Mess, verbetert de kleuren in je foto’s en laat je een verscheidenheid aan visuele effecten toevoegen, zoals fakkels, lichtlekken en kleurwaas. Het hart van de app zijn de vier belangrijkste tools – penselen, lettertypen, ontwerpen en stickers – waarmee je naar hartenlust kunt bewerken.

Een Color Story is beschikbaar voor zowel iOS als Android . Hoewel de app gratis is, zijn enkele uitstekende add-on-functies beschikbaar voor aankoop in individuele pakketten (vanaf $ 0,99). Of u krijgt toegang tot alle filters / effectenpakketten met een ACS + -abonnement ($ 24,99 / jaar; beschikbaar als gratis proefperiode van 3 dagen).

Wanneer je de app voor het eerst opent, kun je uit drie opties kiezen om een ​​foto te uploaden:

  • Kies een foto of video uit een album op je telefoon.
  • Toegang tot uw camera om een foto te maken .
  • Selecteer meerdere foto’s of video’s om in één keer in batch te bewerken.
Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 1 met uploadopties.

Nadat u een foto heeft geselecteerd, ziet u basisbewerkingsgereedschappen waarmee u de afbeelding kunt bijsnijden, draaien of rechttrekken en meer. Als je klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, tik je op Doorgaan .

Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 2 met bewerkingshulpmiddelen.

Nu heb je toegang tot filters, effecten en tools om je foto te verbeteren. Voor dit voorbeeld heb ik op Effecten en vervolgens op Starter getikt.

Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 3 met gereedschapsopties.

Ik koos voor het Flare-effect om wat lichte sprankeling aan een van de champagneglazen toe te voegen. Nadat u een effect hebt toegevoegd, tikt en sleept u het effect om het op de foto te verplaatsen . Sleep de schuifregelaar onder de foto om de intensiteit van het effect aan te passen .

Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 4 met een filteroptie.

U kunt het effect ook spiegelen en omdraaien . Nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht, tikt u op het vinkje om ze op te slaan.

Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 5 met filteropties.

Als u de kleur en verzadiging van de afbeelding wilt aanpassen, tikt u op het gereedschapspictogram (de sleutel) en vervolgens op het kleurenwiel . Selecteer een kleur en sleep de schuifregelaars voor tint, verzadiging en luminantie totdat je de gewenste look hebt.

Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 6 met kleurinstellingen.

Als je tevreden bent met je foto, tik je op Bekijken in de rechterbovenhoek van het scherm om de afbeelding op je filmrol op te slaan .

Tag je Instagram-foto’s met de hashtag #AColorStory en maak kans om uitgelicht te worden door @acolorstory . Hun Instagram-account laat ook zien hoe ze verschillende app-functies kunnen gebruiken.

Maak een A Color Story Instagram-verhaal stap 7 met een voltooide post.

# 2: Splitsing

Splice is een gratis iOS- app van de makers van GoPro waarmee je eenvoudig verticale video kunt maken van foto’s en videoclips. Een van mijn favoriete functies is de mogelijkheid om muziek toe te voegen vanuit de in-app-bibliotheek of vanuit iTunes. U kunt uw inhoud ook bijsnijden en bijsnijden; titels, animaties en effecten toevoegen; snelheden veranderen; en meer. Ga naar #spliceapp om te zien wat anderen aan het maken zijn ter inspiratie!

Ga aan de slag door uw video naar de app te uploaden of maak de video in de app. Wanneer je de app opent, tik je op Start een nieuw project .

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 1 met de start van een nieuw project.

Vervolgens selecteert u de foto’s of video’s die u wilt gebruiken . Kies er zoveel als je wilt, maar ik heb gemerkt dat het ideaal is om 8-10 foto’s of korte videoclips te kiezen. Onthoud dat dit een video is die je op Instagram Stories deelt, dus probeer de voltooide video onder de 1 minuut te houden.

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 2 met foto- en videoselectie.

U kunt uw media eenvoudig opnieuw rangschikken in elke gewenste volgorde. Gewoon tik op en sleep de afbeelding of video om het te verplaatsen . Als je klaar bent, tik je op Toevoegen boven aan het scherm.

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 3 met de optie voor het herschikken van media.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om muziek toe te voegen. Kies een muziekselectie uit de Splice-bibliotheek of verbind uw iTunes-account om muziek uit uw bibliotheek toe te voegen(onderworpen aan copyright).

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 4 met audio-opties.

De laatste stap is het kiezen van uw projectinstellingen. Typ een naam voor je project en zorg ervoor dat je de portretmodus kiest voor Instagramverhalen. Als je klaar bent, tik je op Gereed .

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 5 met projectinstellingen.

Op het volgende scherm zie je je voltooide video samen met een tijdlijn. Tik op de afspeelknopop de video om een voorbeeld ervan te bekijken . Als je de volgorde van de elementen in je video wilt wijzigen, tik je gewoon op de tegels en sleep je ze naar de gewenste positie op de tijdlijn .

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 6 met een voorbeeldproject.

Tik op het pictogram tussen tegels om een ander overgangstype te selecteren .

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 7 met overgangsopties.

Om de video te bewerken, tikt u op de tegel voor de inhoud die u wilt bewerken en vervolgens op Foto bewerken . Hier zie je opties om een filter toe te passen , de duur te wijzigen , tekst toe te voegen of fotobeweging in of uit te schakelen .

Op het tabblad Audio kun je het volume en de duur wijzigen van de muziek die je aan de video hebt toegevoegd. Als je een voice-over wilt opnemen , tik je op de rode stip en begin je te spreken .

Maak een Splice Instagram-verhaal stap 8 met voice-overrecorder.

Wanneer u tevreden bent met uw video bent, tikt u op de pijl knop in de rechterbovenhoek van het scherm om uw voltooide video te downloaden . Vervolgens kun je het uploaden naar je Instagram-verhaal en elke gewenste tekst, GIF’s of andere details toevoegen. Ik hou ervan hoe eenvoudig deze app is om te gebruiken.

# 3: ontvouwen

Toen ik Unfold ontdekte  (gratis beschikbaar op iOS en Android ), was ik enthousiast. Ik was op zoek naar een app waarmee ik collages kon maken in Instagram Stories, en Unfold doet dat en nog veel meer. Het heeft een bibliotheek met schone, moderne sjablonen, zowel gratis als betaald. Wat ik leuk vind aan deze app, is dat hij perfect is om een ​​samenhangend verhaal te maken.

Als u het verhaal van uw product of dienst deelt, maakt deze app het gemakkelijk om een ​​verhaal uit meerdere delen te maken dat nog steeds on-brand is. U kunt de tekst, lettertypen en grootte bewerken. Met Uitvouwen kun je ook een voorbeeld van je verhaal bekijken met de Verhaalmodus, zodat je de kans krijgt om te zien hoe je verhalen eruit zullen zien op Instagram voordat je op Post klikt – de droom van een marketeer!

Hier is hoe eenvoudig het is om een ​​verhaal te maken met Unfold. Open de app en tik op de knop + om een ​​nieuw verhaal te maken. Typ een naam voor uw verhaal in de pop-up  en tik op Maken .

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 1 met een nieuw verhaalscherm.

Tik nu op de knop + om de eerste pagina van je verhaal toe te voegen.

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 2 met het scherm voor het toevoegen van een pagina.

Kies onder aan het scherm een indeling . Als u een collage maakt, selecteert u een lay-out met het aantal afbeeldingscontainers dat u wilt gebruiken.

Pro-tip : zorg ervoor dat de foto’s die u in uw project gaat gebruiken, in de juiste richting staan: verticaal of horizontaal. Je kunt geen foto’s omdraaien als je ze eenmaal in de app hebt geplaatst.

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 3 met opties voor paginasjablonen.

Vervolgens tikt u op het + teken om een foto toe te voegen aan uw project. Je kunt foto’s uit je filmrol kiezen op het tabblad Galerij , of als je geweldige stockfoto’s nodig hebt, is Unsplashrechtstreeks in de app ingebouwd! Open het tabblad Unsplash en je ziet prachtige stockfoto’s om uit te kiezen. Gebruik het zoekvak om de juiste te vinden voor uw verhaal. Als je klaar bent, tik je op Selecteren in de rechterbovenhoek van het scherm.

Maak een uitvouw Instagram-verhaal stap 4 met Unsplash-stockfoto's.

Nadat je je sjabloon en foto hebt gekozen, kun je de foto verplaatsen naar de plek waar je hem wilt hebben of je kunt hem samenknijpen om het formaat te wijzigen .

Om tekst toe te voegen, tik je op het vormpictogram in de rechterbenedenhoek en vervolgens op het T + -pictogram . Dubbeltik op de plaatsaanduidingstekst om deze te bewerken. Tik op Tekst bewerken om opties voor het wijzigen van het lettertype en de lettergrootte te onthullen . Het vergroten van de afstand helpt veel!

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 5 met opties voor het bewerken van tekst.

Hier is een voorbeeld van het begin van een verhaal nadat ik de sjabloon heb gekozen, tekst heb toegevoegd en de lettertypen heb gewijzigd. Deze app werkt erg goed als je denkt dat je verhaal een begin, midden en einde heeft . Tik op het + -pictogram onder aan het scherm om pagina’s aan je verhaal toe te voegen .

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 6 met pagina toevoegen aan verhaalscherm.

Als je een sjabloon kiest die niet werkt, tik je gewoon op het prullenbakpictogram om de pagina uit je verhaal te verwijderen . Gemakkelijk!

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 7 met een paginasjabloon met prullenbak.

Voor dit verhaal besloot ik om in het volgende deel alle boeken te laten uitlichten die ik wilde noemen. Ik heb de onderstaande foto toegevoegd en vervolgens de tekst in een groot lettertype dat paste bij de rest van het verhaal.

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 8 met een voorbeeldpagina.

De volgende sjablonen markeren enkele van de boeken. Je kunt zien dat ik sjablonen heb gekozen met veel witruimte. Zodra ik dit project heb opgeslagen en aan mijn Instagram-verhaal heb toegevoegd, ga ik naar binnen en tag ik elke auteur.

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 9 met een pagina met alleen afbeeldingen.

Het laatste deel van mijn verhaal gebruikt hetzelfde beeld uit het eerste deel om alles samen te binden. Ik heb ook een oproep tot actie toegevoegd.

Maak een uitvouw Instagram-verhaal stap 10 met tekst op de fotopagina.

De laatste stap is om op de pijlknop in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken om je verhaal op te slaan . U kunt het volledige verhaal opslaan of slechts een deel ervan. Ga dan naar je Instagram Stories en upload je complete verhaal!

Maak een Unfold Instagram-verhaal stap 11 met opties voor het opslaan van verhalen.

# 4: Filmmaker Pro

Als je van professionele video-inhoud houdt, raad ik je aan om  Filmmaker Pro te bekijken (gratis beschikbaar voor iOS ). Dit is een van de beste apps voor Instagramverhalen, omdat je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat professionele video-inhoud kunt maken.

Deze robuuste app bevat tal van opties en tools, waaronder vakkundig vervaardigde filters, overgangen, tekstoverlays en meer. Upgrade naar een betaald abonnement (vanaf $ 3 / maand) om het watermerk te verwijderen, toegang te krijgen tot extra lettertypen en muziek en meer. Merk op dat dit een horizontale editor is, maar je kunt hem ook gebruiken om verticale video te bewerken.

Om een ​​snelle verticale video te maken met Filmmaker Pro, tikt u op het + -teken om een ​​nieuw project te starten. Kies vervolgens uw oriëntatie in het pop-upmenu. Kies Portret voor Instagramverhalen .

Maak een Filmmaker Pro Instagram-verhaal stap 1 met de maatopties.

Het volgende scherm leidt u door de navigatie- en bewerkingsopties. Tik op het + teken om te beginnen. Geef in het pop-upmenu aan welk type media u wilt importeren (foto’s voor dit voorbeeld).

Maak een Filmmaker Pro Instagram-verhaal stap 2 met gereedschapsopties.

Vervolgens beslissen hoe lang de foto’s worden weergegeven in de video . Meestal werkt 1 seconde het beste voor Instagramverhalen.

Maak een Filmmaker Pro Instagram-verhaal stap 3 met de timinginstellingen van de fotoweergave.

De volgende stap is het kiezen van een aspectverhouding . Ik kies graag Fit to Project Aspect Ratio, dus alle foto’s / video’s die ik kies, worden bijgesneden in verticale video.

Maak een Filmmaker Pro Instagram-verhaal stap 4 met de instellingen voor de beeldverhouding.

Selecteer nu  de foto’s die u wilt importeren . Als de app klaar is met het importeren van je afbeeldingen, kun je op het muzieknootpictogram tikken om muziek toe te voegen of op het potloodpictogram tikken om tekeningen te maken als je wilt.

Maak een Filmmaker Pro Instagram-verhaal stap 5 met audio-opties.

Om tekstoverlay toe te voegen, tikt u op het T-pictogram en dubbeltikt u vervolgens op het scherm om de tekst te bewerken .

Maak een Filmmaker Pro Instagram-verhaal stap 6 met tekstopties.

Als je tevreden bent met je video, tik je op het uploadpictogram aan de linkerkant om de videoop je filmrol op te slaan . Upload het dan naar Instagram Stories!

# 5: Over

Over (beschikbaar voor iOS en Android ) is al jaren een favoriet op mijn iPhone en de makers hebben hem een ​​grote make-over gegeven. Het is een ideale app voor het maken van unieke en boeiende Instagram-verhalen, en biedt tekst- en grafische opties die je gemakkelijk over je foto’s en video’s kunt leggen.

U zult genieten van de sjablonen die de app biedt, of u kunt gewoon helemaal opnieuw beginnen. Over is gratis beschikbaar, maar het Pro-abonnement biedt waardevolle functies voor merken, zoals de mogelijkheid om uw eigen logo en merklettertypen te uploaden, samen te werken met uw team en meer. Bekijk de community-hashtag #bestofover voor inspiratie.

Wanneer je de app opent, tik je op het pictogram Maken in de werkbalk onder aan het scherm.

Maak een Over Instagram-verhaal stap 1 met het startscherm.

Vanaf hier heb je veel opties. Ik begin graag met een lege transparante achtergrond en bouw van daaruit mijn Instagram-verhaal.

Maak een Over Instagram-verhaal stap 2 met achtergrondopties.

Vervolgens kiest u een formaat voor uw project . Ik koos voor de iPhone-sjabloon voor Instagramverhalen. U kunt met Over snel en eenvoudig afbeeldingen in veel verschillende formaten maken, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor marketeers.

Maak een Over Instagram-verhaal stap 3 met de maatvoering.

Nu komt het leuke gedeelte. Tik op Afbeelding in de werkbalk om een foto van je filmrol toe te voegen en kies vervolgens een van de filters om deze te verbeteren . Ik ben onder de indruk van hoeveel gratis opties deze app biedt (hoewel ik heb betaald voor een paar bijgewerkte lettertypen).

Maak een Over Instagram-verhaal stap 4 met filteropties.

Tik op Afbeeldingen om toegang te krijgen tot een gratis bibliotheek met afbeeldingen die u kunt gebruiken en afbeeldingen die u kunt kopen. Alle afbeeldingen die u heeft gekocht, zijn beschikbaar op het tabblad Aangeschaft. Als u een Pro-account heeft, kunt u uw logo toevoegen op het tabblad Logo’s .

Maak een Over Instagram-verhaal stap 5 met gekochte afbeeldingen.

Met het Pro-plan krijgt u toegang tot de Shape-tool. Dit werkt goed voor het toevoegen van een callout aan je Instagram-verhalen.

Maak een Over Instagram-verhaal stap 6 met de Pro Shape-tool.

Een andere gratis optie is om video op te nemen. Tik op het videopictogram op de werkbalk om toegang te krijgen tot de stockvideobibliotheek of kies zelf een video .

Maak een Over Instagram-verhaal stap 7 met stockvideo-opties.

Als je tekst wilt toevoegen en lettertypen wilt selecteren , tik je op het pictogram Tekst .

Maak een Over Instagram-verhaal stap 8 met tekstopmaak.

Als je tevreden bent met je ontwerp, tik je op het pictogram rechtsboven in het scherm om het op je filmrol op te slaan . Upload het vervolgens naar je Instagram-verhaal.

Maak een Over Instagram-verhaal stap 9 met een voltooid bericht.

Gevolgtrekking

Met meer dan 300 miljoen gebruikers is Instagram Stories enorm populair geworden en het is een van de beste manieren voor marketeers om in contact te komen met consumenten. Volgens  Brandwatch zijn de belangrijkste soorten Stories-content voor merken productpromoties, inside-looks en overnames van influencers. Met de vijf bovenstaande apps kun je je eigen professionele en boeiende Instagram Stories-inhoud maken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format