Een Instagram DM-workflow opzetten - DeLaatbusiness
leads chatbot

Een Instagram DM-workflow opzetten

7 min


91
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u alle directe berichten op Instagram (DM’s) die u ontvangt, beter kunt beheren? Wilt u DM’s gebruiken om in contact te komen met volgers en klanten?

In dit artikel leer je hoe je een Instagram DM-workflow opzet waarmee je op een professionele en succesvolle manier directe berichten voor bedrijven kunt beheren.

# 1: Bepaal de toon voor Instagram DM-antwoorden

Veel mensen denken dat de impact van een merk plaatsvindt tijdens het gesprek van een klant met een bedrijf, maar het is eigenlijk het overgebleven gevoel waarmee mensen wegkomen dat bepaalt wie je bent als merk. Daarom is het belangrijk om met uw team te praten over hoe u wilt dat mensen zich voelen nadat ze interactie hebben gehad met uw klantgerichte medewerkers .

ALT

Als u klanten een indruk van professionaliteit wilt geven, kunt u ze doorverwijzen naar een e-mailadres om het gesprek formeel voort te zetten. Dit zou perfect werken als u andere mensen bij het gesprek moet betrekken of een klacht officieel moet erkennen.

Als je wilt dat mensen je merk vriendelijk en leuk vinden, kun je een vraag van een klant beantwoorden met emoji’s , spreektaal, GIF’s of een speelse babbel. Zorg ervoor dat iedereen die uw Instagram DM’s (en uw bredere bedrijf) afhandelt, weet en begrijpt welke indruk u wilt achterlaten.

Dit is wat we op een poster in ons kantoor hebben gepleisterd: “Stel je voor dat je in de schemering in een bar op het dak zit te genieten van een cocktail en giechelt met je beste vriend. Je legt uit hoe je Instagram gebruikt onder een boom bedekt met kerstverlichting. Je bent bemoedigend, eigenzinnig, attent en behulpzaam, en niet erg conventionele leraar. “

Als je al een tijdje op Instagram bent, kan het opnieuw bezoeken van de basis je resetten voor meer succes met DM’s.

# 2: Breng een Instagram DM-workflow tot stand

Met een kleiner team van slechts een paar mensen kun je een aantal opties proberen om je Instagram-inbox te delen. Bijvoorbeeld:

 • Eén persoon verzorgt weekdagen en iemand anders verzorgt het weekend.
 • Verdeel de week in tweeën en laat elke persoon een stuk beheren.
 • Wijs dagen van de week toe aan verschillende mensen om alle Instagram-DM’s te beheren.

Naarmate uw bedrijf, team en DM’s groeien, moet u een strakkere workflow implementeren om uw inbox te beheren. Een tactiek die kan helpen, is door het vlaggensysteem van Instagram te gebruiken.

Als u op een antwoord van een klant wacht of hulp van een ander teamlid nodig heeft voordat u antwoordt, gebruik dan een vlag. Ik weet dat het populair is om items gemarkeerd als ‘ongelezen’ te houden, maar wanneer je een account deelt of een klantaccount beheert, is het niet ongebruikelijk dat iemand sluipt om te zien wat er gebeurt en per ongeluk vergeet het bericht weer als ongelezen te markeren. Een vlag houdt het voor iedereen schoon.

Hier leest u hoe u een vlagsysteem gebruikt voor uw Instagram-DM’s. Om een ​​gesprek te markeren, open je het DM-gesprek en tik je op het vlagpictogram .

ALT

Ga naar je Instagram-inbox om de gesprekken te vinden die je hebt gemarkeerd . Tik vervolgens op het pictogram rechts van het zoekvak en selecteer Gemarkeerd in het pop-upmenu. Gemarkeerde berichten hebben een oranje driehoek in de rechterbovenhoek.

ALT

Er zijn veel manieren om de berichten in je Instagram-inbox te beheren. U en uw team willen misschien verschillende technieken proberen om te zien wat voor u het beste werkt.

Als iets in de inbox niet kan worden beantwoord of als je meer tijd nodig hebt om het te onderzoeken, vraag de gebruiker dan om een ​​e-mailadres zodat je namens hem een ​​probleemoplossingsticket kunt toewijzen. Laat ze weten dat je ze zo snel mogelijk bijwerkt . Gebruikers kunnen zien of je hun bericht hebt gelezen, dus het is belangrijk om te erkennen dat ze zijn gehoord en dat je wat extra tijd nodig hebt om het te onderzoeken.

Onthoud dat het de verantwoordelijkheid van het team is om ervoor te zorgen dat deze DM’s uit de inbox worden gewist en opgelost.

# 3: Stel een Service Level Agreement Time (SLA) in

Sociale media worden steeds meer een wereld van onmiddellijke bevrediging. Gelukkig begrijpen de meeste mensen nog steeds dat het voor bedrijven onmogelijk is om de hele dag op Instagram te zitten om vragen onmiddellijk te beantwoorden.

ALT

Het is cruciaal voor uw bedrijf om een ​​SLA te hebben en u hieraan te houden. Ik raad aan om niet langer dan 6-10 uur te reageren op een DM op Instagram (dit is waar het hebben van een team helpt). Hoe snel u reageert, hangt natuurlijk af van het soort verzoek.

Als een gebruiker klaar is om te kopen, maar eerst een korte vraag moet stellen, kunt u het beste meteen reageren om te profiteren van impulsaankopen . Maar als een gebruiker een probleem heeft dat nog niet is opgelost, verkleint u het risico op slechte recensies of het publiekelijk oproepen op forums of op sociale media als u dit binnen een redelijke termijn doet. Het geeft je ook de mogelijkheid om de ervaring om te draaien en een trouwe fan te creëren.

Helaas kan sneller beter zijn. Ik ben een sterke gelovige dat u kiest hoe u uw dag bestuurt; je dag bepaalt je niet. Wijs tijden in de kalender toe om DM’s te controleren, zodat u niet van de taak wordt gehaald of vergeet.

# 4: Gebruik kant-en-klare antwoordelementen

Zodra je team hun verantwoordelijkheid begrijpt bij het beheren van je Instagram-DM’s, moet je ze de tools geven om hun werk zo effectief en snel mogelijk te doen. Hier zijn enkele dingen die u in uw Instagram DM-toolkit kunt opnemen.

Merkcitaten

Spreek veelvoorkomende eigenzinnige uitspraken uit in de stem van je merk . U kunt “Yikes!” als iets niet volgens plan is verlopen.

GIF’s, GIF’s en meer GIF’s!

In plaats van de GIF’s te selecteren die je in je Instagram-inbox kunt gebruiken, moet je duidelijk maken welke soorten GIF’s je niet wilt gebruiken . Als u wilt dat uw berichten de toon aannemen van een gesprek met een vriend, kunt u expressieve gezichtsreacties en glitters gebruiken, maar geen GIF’s van mensen die omvallen en zichzelf bezeren.

ALT

Merk Emoji’s

Kies een tiental emoji’s die bij je merk passen en gebruik ze consequent in je posts, verhalen , bijschriften en DM’s. Houd rekening met het gevoel dat de emoji’s creëren, de diversiteit van de mensen-emoji’s die u selecteert en de frequentie van gebruik . Deze factoren kunnen allemaal uw merkboodschap versterken.

Door duidelijk te zijn over hoe u wilt dat uw merk aan de buitenkant verschijnt, hebben uw team, merk en Instagram-pagina de beste kans om consistent charmant te zijn.

Snelle antwoorden

Met de Instagram Quick Replies- functie kun je standaardantwoorden instellen voor veelgestelde vragen via Instagram DM’s . De sleutel is om deze berichten menselijk te laten klinken, niet zoals u het bericht zojuist hebt gekopieerd en geplakt. Gebruikers willen op een persoonlijke manier worden behandeld, en ze ruiken meestal een reactie op kopiëren en plakken op een kilometer afstand. Het zal helpen om wat aanpassingen (zoals een voornaam) aan uw snelle antwoorden toe te voegen.

Om deze functie te gebruiken, open je je Instagram-bedrijfsprofiel en tik je op het pictogram in de rechterbovenhoek (met de drie lijnen erop). Tik vervolgens op Instellingen onder aan het pop-outmenu.

ALT

Scrol omlaag naar Bedrijfsinstellingen en tik op Snelle antwoorden .

ALT

Dan op Nieuwe Quick Reply .

ALT

Typ nu uw bericht en voer een snelkoppelingsnaam / trefwoord in die u voor het antwoord wilt gebruiken.

ALT

Als je klaar bent, tik je op Gereed en je antwoord wordt met de naam van de snelkoppeling toegevoegd aan je lijst met snelle antwoorden.

Tips om het meeste uit Instagram DM’s te halen voor klantenservice

Hier zijn enkele aanvullende tips om voor je klanten en merkadvocaten op Instagram te zorgen.

Verras je superfans

Krijg je regelmatig DM’s van volgers die echt van je merk houden en gewoon betrokken willen zijn bij wat je doet? Als ze dit rechtstreeks tegen je zeggen, hebben ze het waarschijnlijk ook in de echte wereld over jou.

Hier zijn drie manieren om exclusiviteit te creëren met je superfans via je Instagram DM’s:

 • Stuur een voorproefje van functies of ideeën waaraan u werkt en vraag wat ze ervan vinden.
 • Maak aangepaste kortingscodes voor bedankjes en deel ze elke week met een select aantal fans.
 • Stuur geselecteerde fans een handgeschreven kaart met wat lekkers om te laten zien hoe waardevol en gewaardeerd ze zijn.

Iedereen wil zich speciaal en opgenomen voelen. Als je je merkambassadeurs en nieuwe communityleden trakteert op exclusieve content, heb je fans voor het leven.

Laat mensen zich speciaal voelen met video

Hier zijn enkele manieren om mensen zich speciaal te laten voelen door hen videoreacties te sturen:

 • Is het iemands verjaardag? Stuur ze een video-DM van het team dat ‘Happy Birthday’ zingt. Maak een paar generieke versies en sla ze op in je filmrol om ze indien nodig te delen.
 • Neem uw veelgestelde vragen vooraf op als videoboodschappen en plaats ze indien nodig.
 • Als je een aangepast bericht moet typen, probeer dan een videoreactie. Het scheelt wat typen en het is een geweldige manier om verbinding te maken om enkele gezichten achter uw bedrijf te laten zien.
 • Betrek de mensen met wie u praat bij uw karaoke-shenanigans achter de schermen.
 • Heeft iemand direct na een DM-discussie een bestelling geplaatst? Stuur ze een video van hoe u hun bestelling heeft voorbereid voor verzending .

De meeste Instagram-accounts gebruiken video niet effectief, dus videoreacties helpen je op te vallen. Iedereen wil zich tenslotte speciaal voelen!

Gevolgtrekking

Het beheren van de Instagram-inbox van uw bedrijf kan een uitdaging zijn. Als u niet op de hoogte bent, kunt u potentiële klanten het gevoel geven dat ze genegeerd, ongehoord en onder de indruk zijn van de ervaring van interactie met uw merk.

Of je nu je Instagram DM’s zelf beheert, met een team of de taak uitbesteedt, je hebt een solide plan nodig om ervoor te zorgen dat je op Instagram overkomt als een bedrijf van wereldklasse.

Hoe meer je op Instagram post, hoe meer DM’s je ontvangt. In plaats van ze te negeren, angstig te zijn of ze over het hoofd te zien, kun je door deze stappen te volgen een workflow opzetten om ze te beheren en tegelijkertijd enthousiaste fans (en actievere klanten) te creëren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *