Een Instagram-weggeefactie doen: ideeën en tips - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Een Instagram-weggeefactie doen: ideeën en tips

8 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u een Instagram-wedstrijd organiseert? Op zoek naar ideeën voor Instagram-weggeefacties die je kunt aanpassen?

In dit artikel vind je tips en inspiratie om je te helpen bij het plannen van een succesvolle Instagram-wedstrijd die je marketingdoelen ondersteunt.

Wat zijn de regels van Instagram voor wedstrijden?

Instagram maakt het relatief eenvoudig om wedstrijden te houden, vergeleken met Facebook-regels die toelatingseisen en voorwaarden beperken.

Als het gaat om Instagram-wedstrijden, is de vrijgave een dominante regel waaraan je je moet houden, en waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn. De volgende verklaring (of een soortgelijke) MOET worden opgenomen in alle wedstrijdposts die op Instagram worden gedeeld:

Volgens de Instagram-regels wordt deze promotie op geen enkele manier gesponsord, beheerd of geassocieerd met Instagram, Inc. Door deel te nemen bevestigen deelnemers dat ze 13 jaar of ouder zijn, ontheffen Instagram de verantwoordelijkheid en gaan ze akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Instagram.

Zorg ervoor dat je deze verklaring aan het einde van je Instagram-wedstrijdbijschrift plaatst .

Tip : als je van plan bent om regelmatig wedstrijden te houden, overweeg dan om deze woordenstroom te kopiëren en in een notitie of app op je mobiele apparaat te plaatsen, zodat je er gemakkelijk toegang toe hebt voor toekomstige wedstrijdposten.

Voeg deze verklaring toe aan het einde van je Instagram-wedstrijdbijschrift.

Instagram vereist dat je je wedstrijd legaal organiseert, zodat je zeker weet dat je geen federale, staats- of andere wetten overtreedt die van toepassing zijn op jouw regio. Bovendien vereist Instagram dat je officiële wedstrijdregels en voorwaarden voor geschiktheid opneemt .

Onthoud dat je niemand in de wedstrijdpost kunt taggen die niet echt in de post zelf staat, en je kunt gebruikers niet vragen om zichzelf te taggen op een foto waarin ze niet voorkomen. Gebruikers kunnen mensen vermelden (taggen) in de commentaren van een bericht, maar kunnen niet worden getagd in het daadwerkelijke bericht zelf.

Als je een juridische kennisgeving op je website hebt met betrekking tot wedstrijdregels en details, kun je die link in je bijschrift plaatsen . Bezoek hun helpcentrum voor een bijgewerkte lijst met de voorwaarden voor Instagram-wedstrijden .

Nu je de beperkingen en vereisten kent voor het organiseren van een wedstrijd, volgen hier de stappen die je moet nemen om een ​​wedstrijd op Instagram te houden.

# 1: Kies een doel voor je Instagram-wedstrijd

De eerste stap is om een ​​doel voor uw wedstrijd te bepalen. U wilt bijvoorbeeld:

Wanneer je Instagram-wedstrijdvereisten gebruikt om "een vriend in de reacties te taggen", doet je bestaande publiek het werk om je inhoud met hun vrienden te delen.

Over het algemeen zijn wedstrijden een geweldige manier om je publiek te laten groeien en je bereik op Instagram te vergroten. Als je wedstrijdvereisten gebruikt om “een vriend in de reacties te taggen”, zoals in het bericht hierboven, doet je bestaande publiek het werk om je inhoud met hun vrienden te delen. En als hun vrienden dezelfde interesses hebben en je Instagram-wedstrijd leuk vinden, doen ze mee en taggen ze hun vrienden ook. Je aantal volgers groeit dan exponentieel.

Als u een nieuw product of nieuwe dienst lanceert, kan een weggeefcampagne een vindingrijke manier zijn om opwinding en interesse op te wekken. Voor productgebaseerde bedrijven is UGC een krachtige manier om nieuwe inhoud te genereren en een nieuw perspectief te krijgen over hoe uw product wordt gebruikt.

Instagram-wedstrijden zullen je postbetrokkenheid meestal een boost geven, wat resulteert in meerdere voordelen met betrekking tot het Instagram-algoritme. Als uw bericht goed presteert, kan het hoger scoren in hashtag-zoekopdrachten , waardoor nieuwe doelgroepen uw inhoud kunnen vinden. En als uw publiek doorgaans niet reageert op uw normale berichten, maar zich bezighoudt met een wedstrijdpost, kan dit u helpen uw normale inhoud gedurende een bepaalde periode hoger in hun feeds te krijgen.

Een Instagram-weggeefcampagne kan een vindingrijke manier zijn om opwinding en interesse voor een nieuwe productrelease op te wekken.

# 2: Plan je Instagram-wedstrijd

Als je eenmaal een doel voor je wedstrijd hebt gekozen, ben je klaar om het te plannen.

Selecteer een relevante prijs of stimulans om deel te nemen

De prijs van uw Instagram-wedstrijd moet iets zijn dat verband houdt met uw bedrijf of merk. Geef een iPad niet zomaar weg om verkeer te krijgen; het zal geen kwaliteitsdeelnemers opleveren die uw bedrijf echt ten goede komen. U wilt een prijs kiezen die significant genoeg is om het niveau van deelname te garanderen . Hoe waardevoller de beloning, hoe meer deelname en deelnemers je krijgt.

Ter illustratie: mensen vragen om een ​​foto te maken met uw product of een actie uit te voeren en die op hun profiel te plaatsen, is een grote “vraag” en rechtvaardigt een grotere prijs. Omgekeerd is het vragen van mensen om een ​​bericht leuk te vinden en een vriend te taggen in de reacties een klein verzoek en zou een lage prijs rechtvaardigen.

In dit voorbeeld van @stickstonestyle is de prijs een leren rugzak, wat een relatief dure prijs is en de moeite waard is om een ​​bericht te maken om te winnen.

In dit voorbeeld van een Instagram-wedstrijd is de prijs een leren rugzak, wat een relatief dure prijs is en de moeite waard is om een ​​bericht te maken om te winnen.

Stel een limiet in voor uw prijswaarde of beschikbare eenheden . Misschien herinner je je de @sunnycoclothing Instagram-wedstrijd waarmee “iedereen” die zijn foto opnieuw plaatste binnen 24 uur een gratis badpak ontving. De campagne ging viraal en bracht het account ‘s nachts van 7.000 volgers naar meer dan 750.000 volgers, maar het kleine lokale bedrijf kon de bestellingen voor alle gratis pakken niet uitvoeren.

Ze schoten uiteindelijk meer dan $ 73.000 aan restituties uit voor alleen de verzendkosten. Als ze een limiet hadden gesteld aan de wedstrijd voor “de eerste 5.000 mensen”, hadden ze hun blootstelling en aansprakelijkheid kunnen beheersen.

Bepaal hoe gebruikers zullen deelnemen

U moet ook beslissen hoe gebruikers deelnemen aan de wedstrijd. Enkele mogelijkheden zijn om uw account te volgen, zoals het bericht, @vermeld een of meer andere gebruikers, iets met een hashtag te posten, naar uw website te gaan, enzovoort. Toelatingseisen kunnen een of een combinatie van deze criteria zijn.

De sleutel is om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om deel te nemen. Beperk de toelatingseisen tot drie of vier stappen .

In dit voorbeeld van @shelleywebb moeten deelnemers twee accounts volgen, zoals het bericht op elk account, en twee vrienden taggen in de opmerkingen van het bericht. Deze drie stappen zijn gemakkelijk te volgen en de moeite waard om gratis kaartjes te winnen voor een sociale mediaconferentie.

In dit voorbeeld van een Instagram-wedstrijd moeten deelnemers twee accounts volgen, zoals het bericht op elk account, en twee vrienden taggen in de reacties op het bericht.

Door deelnemers aan de wedstrijd te verplichten om inhoud te maken als toelatingseis, zorgt u ervoor dat u nieuwe bronnen van UGC verkrijgt die u na de wedstrijd opnieuw in uw account kunt opnemen (met hun toestemming). Als uw publiek bovendien inhoud over uw merk maakt en deze op hun eigen profielen plaatst, zien hun volgers die inhoud en krijgt u de beloning van extra bekendheid zonder kosten.

Definieer wedstrijdregels of -voorwaarden

Moeten deelnemers, afgezien van de informatie in het vorige gedeelte, een bepaalde leeftijd hebben of zijn er bepaalde beperkingen (zoals alleen voor inwoners van de VS)?

Ook beslissen hoe lang de campagne loopt, evenals de startdatum en einddatum . Is de campagne 1 dag, meerdere dagen, 1 week of 2 weken? Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat voor grootschalige campagnes 1-2 weken de optimale tijdsduur is. Als deelnemers aan de vereisten voor deelname een afbeelding delen of een andere, meer tijdrovende actie delen, kan het nodig zijn dat de campagne langer loopt.

Selecteer een campagne-hashtag

De hashtag van uw campagne is van cruciaal belang voor het promoten van uw wedstrijd en het vinden van content die wordt gedeeld als inzendingen voor de wedstrijd, en voor het bijhouden van uw succes en analyses. Kies een hashtag die betrekking heeft op de campagne, het thema, het product of de dienst en / of uw bedrijf .

Kies een hashtag die betrekking heeft op de campagne, het thema, het product of de dienst en / of uw bedrijf.

De campagne-hashtag moet exclusief zijn voor die individuele campagne. Zorg er ook voor dat niemand anders het gebruikt.

Hashtags voor campagnes kunnen langer zijn dan normaal, maar moeten gemakkelijk te herkennen en te spellen zijn. In dit voorbeeld van @dunkindonuts gebruiken ze de hashtag #DDLoveContest en moedigen ze volgers aan om inhoud te posten met die hashtag en rond het thema van hun liefdesverhaal.

In dit voorbeeld van @dunkindonuts gebruiken ze de hashtag #DDLoveContest en moedigen ze volgers aan om inhoud te posten met die hashtag en rond het thema van hun liefdesverhaal.

Bepaal hoe u de winnaar kiest en informeert

Bij het plannen van uw campagne moet u ook beslissen hoe winnaars worden gekozen en hoe u ze op de hoogte stelt. Gebruikt u een random generator tool (gratis online tools zijn beschikbaar) of worden inzendingen beoordeeld? Stuur je de winnaars een e-mail of DM ze op Instagram? Of een andere methode gebruiken?

Nadat je de winnaars op de hoogte hebt gebracht, kun je ze publiekelijk op Instagram bekendmaken via een campagnepost . Het is een goede gewoonte om winnaars privé te informeren voordat ze publiekelijk op Instagram worden aangekondigd .

# 3: Start en promoot je Instagram-wedstrijd

In je wedstrijdpost kun je je wedstrijd of weggeefactie communiceren met tekst in de afbeelding of afbeelding . Op deze manier wordt het niet afgedaan als zomaar een foto wanneer mensen door hun Instagram-feed scrollen.

Kies een afbeelding die gerelateerd is aan het thema / de inhoud van de campagne . Vermeld in het bijschrift van je wedstrijdpost de voorwaarden voor deelname en juridische disclaimers die hierboven zijn vermeld.

Hoe u de campagne promoot, hangt af van de duur van de campagne. Bepaal of je meerdere keren per dag of eenmaal per dag post . Bepaal op basis van je Instagram-analyses de beste tijden van de dag om te posten (die kunnen verschillen voor verschillende dagen van de week).

Kies een afbeelding die gerelateerd is aan het thema / de inhoud van de Instagram-campagne.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste wedstrijden niet viraal gaan en van de ene op de andere dag enorme resultaten opleveren. Uw eerste wedstrijd trekt mogelijk maar een paar deelnemers. Als je publiek niet gewend is dat je wedstrijden organiseert, kan het zijn dat ze aarzelen om mee te doen of niet eens merken dat het een wedstrijd is die je organiseert. Herhaling en consistentie in het hosten van wedstrijden zullen helpen om momentum voor uw merk op te bouwen.

Om ervoor te zorgen dat meer mensen de wedstrijd zien, promoot u deze in uw Instagram Stories , uw Facebook-groep of -pagina, uw nieuwsbrief of in uw winkel .

Opmerking: als meerdere mensen uw Instagram-account beheren of als u de campagne voor een klant beheert, is het belangrijk om vast te stellen wie verantwoordelijk is voor betrokkenheid en het beantwoorden van vragen met betrekking tot de campagne .

# 4: Evalueer de resultaten van de Instagram-wedstrijd

Houd de resultaten van uw wedstrijden bij om de deelname te meten, het aantal volgers, klikken naar uw website en andere criteria te meten . U kunt beginnen met het vergelijken van de gegevens van elke wedstrijd om te bepalen welke soorten prijzen, de tijden van het jaar, de inhoud en de soorten deelname die de beste resultaten voor uw bedrijf opleveren, op basis van uw individuele doelen.

Als de wedstrijd voorbij is, raad ik je aan om het onderschrift van je bericht te bewerken zodat je helemaal aan het begin van het bericht “Wedstrijd GESLOTEN” leest . Dit zorgt ervoor dat gebruikers die het bericht zien nadat de wedstrijd is verlopen, niet zullen proberen deel te nemen.

Wanneer de wedstrijd voorbij is, bewerk je het onderschrift van je bericht om "Wedstrijd GESLOTEN" te lezen.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *