Hoe de Instagram Close Friends List voor Business te gebruiken - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Hoe de Instagram Close Friends List voor Business te gebruiken

7 min


119

Wil je Instagram-verhalen naar een gesegmenteerde lijst met volgers sturen? Heb je gehoord van de functie Close Friends van Instagram?

In dit artikel ontdek je vijf manieren om je Instagram-vriendenlijst voor je bedrijf te gebruiken.

Wat is de Instagram-vriendenlijst?

Hoewel de meeste gebruikers al lang genieten van de eenvoud van de Instagram-interface, is een van de functies die gebruikers al lang wilden, een optie voor gesegmenteerde lijsten. We kunnen lijsten maken op bijna elk ander social media-platform, maar niet op Instagram. En, realistisch gezien, volgen de meeste mensen honderden andere accounts, misschien zelfs duizenden, waardoor het moeilijk wordt om bepaalde inhoud met specifieke mensen te delen.

De oplossing van Instagram was om het afgelopen jaar een nieuwe functie te testen waarmee gebruikers een groep mensen voor een specifieke lijst konden selecteren. Na verschillende tests en bètafuncties heeft Instagram Close Friends uitgebracht , waarmee je Instagram-verhalen kunt delen met slechts een selecte groep mensen van degenen die je volgt . Hier leest u hoe u deze functie voor uw bedrijf kunt gaan gebruiken.

# 1: Stel je Instagram-vriendenlijst in

Alleen u kunt uw lijst met goede vrienden opstellen. Mensen kunnen geen verzoek indienen om lid te worden van uw lijst, of kijken of u ze heeft toegevoegd of verwijderd. Zoals met de meeste functies, wil Instagram ervoor zorgen dat je weet dat deze tool er is en er vanaf meerdere locaties toegang toe heeft.

Vanuit uw profielinstellingen

Om je goede vriendenlijst in te stellen vanuit je profielinstellingen, ga je naar je profiel op Instagram en tik je op de knop met drie regels in de rechterbovenhoek. Selecteer Vrienden sluiten in het menu .

Optie voor goede vrienden vanaf een Instagram-profiel.

De lijst met goede vrienden wordt geopend, zodat u aanbevolen gebruikers kunt toevoegen. U kunt ook het zoekveld gebruiken om specifieke gebruikers te vinden die u aan de lijst wilt toevoegen. Tik gewoon op de groene knop Toevoegen om die gebruiker naar uw goede vriendenlijst te verplaatsen .

Optie om op Toevoegen te klikken om een ​​vriend toe te voegen aan je lijst met goede vrienden op Instagram.

Om iemand uit je lijst te verwijderen , tik je op Verwijderen naast die gebruiker.

Optie om op Verwijderen te klikken om een ​​vriend te verwijderen uit je lijst met goede vrienden op Instagram.

Van uw verhaalpost

Belangrijk : deze methode om mensen aan uw lijst met goede vrienden toe te voegen, werkt alleen als uw lijst leeg is.

Begin zoals gewoonlijk met het uploaden van een Instagram-verhaal en tik op het groene sterpictogram  onder aan het scherm om mensen toe te voegen aan je goede vriendenlijst. Als er momenteel niemand op uw lijst staat, wordt er een pop-up geopend waarin u mensen aan de lijst kunt toevoegen . Zodra je mensen aan de lijst hebt toegevoegd, wordt die verhaalpost met hen gedeeld.

Optie om mensen toe te voegen aan je lijst met goede vrienden vanuit je Instagram Story-bericht.

Wat u moet weten over het toevoegen van vrienden aan uw lijst

  • U kunt op elk moment gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit uw lijst met goede vrienden.
  • Gebruikers ontvangen geen meldingen dat ze zijn toegevoegd of verwijderd.
  • Er lijkt geen limiet te zijn voor het aantal mensen dat op uw lijst kan staan ​​(ik heb meer dan 100 mensen zonder probleem toegevoegd).

# 2: Stuur Instagram-verhalen naar je goede vriendenlijst

Voorlopig staat Instagram alleen toe dat verhalen worden gedeeld met mensen op de lijst met goede vrienden. Regelmatige posts in uw feed blijven openbaar.

Om een ​​verhaal naar je lijst met goede vrienden te sturen (zodra je lijst compleet is met degenen die je wilt opnemen), maak je gewoon een verhaal, net zoals je andere zou doen. Upload een afbeelding of video , voeg stickers of tekst toe en selecteer filters voor je verhaal.

Instagram heeft de lay-out voor het delen van verhalen enigszins gewijzigd om tegemoet te komen aan de nieuwe optie Close Friends. Nu heb je onderaan het scherm voor het uploaden van verhalen de mogelijkheid om je verhaal naar je goede vrienden te sturen.

Optie om je Instagram-verhaalpost naar je goede vrienden te sturen.

Wanneer je op de knop Verzenden naar tikt op het scherm voor het uploaden van verhalen, zie je een lijst met opties voor delen, waaronder je verhaal en je lijst met goede vrienden. U kunt ook zoeken naar individuele gebruikers of groepen. Tik op de knop Delen naast Vrienden sluiten .

Tik op de knop Delen om je Instagram-verhaal te delen met je lijst met goede vrienden.

Als je eenmaal een verhaal hebt gedeeld met je goede vriendenlijst, zul je merken dat de gekleurde cirkel rond je profielfoto groen wordt, in tegenstelling tot de normale veelkleurige ring.

Groene cirkel-indicator voor je Instagram-profielfoto wanneer je een verhaal hebt gedeeld met je lijst met goede vrienden.

Wanneer je je huidige Instagram-verhalen bekijkt, worden alle verhalen die je naar je goede vrienden hebt gestuurd, als zodanig aangeduid met de groene melding bovenaan het scherm. Die verhalen verschijnen in volgorde met alle andere verhalen die je met je hele publiek hebt gedeeld.

Voorbeelden van een verhaalpost gedeeld met een goede vriendenlijst, zoals aangegeven door de groene indicator voor goede vrienden op je Instagram-verhalenpost.

Bovendien zal iedereen die op je lijst met goede vrienden staat, zien dat de berichten die je met hen hebt gedeeld, zijn vanwege hun aanwezigheid op je lijst. Ze zien de groene cirkel rond je account in de Verhalen-feed en de groene melding ‘Close Friends’ op het bericht zelf. Als ze je verhalen bekijken, zien ze ze allemaal – zowel berichten van gewone als goede vrienden – in volgorde van hoe ze zijn geüpload.

Mensen die niet op uw goede vriendenlijst staan, zien alleen de openbare berichten op volgorde.

Voorbeelden van groene cirkelindicator en Close Friends-indicator op uw Instagram-verhalen plaatsen voor uw publiek.

Belangrijk : de Instagram-verhaalposts die je deelt met je goede vriendenlijst, verschijnen niet in de Insights voor je zakelijke account . Ze worden beschouwd als afzonderlijke inhoud die niet openbaar beschikbaar is, dus er zijn geen gegevens over. U kunt echter wel zien hoeveel mensen de post hebben bekeken (en wie ze zijn) terwijl het verhaal nog 24 uur na het uploaden op uw account staat.

# 3: Gebruik een goede vriendenlijst voor bedrijven

Hoewel de tool Close Friends leuk klinkt voor de gemiddelde gebruiker, kunnen bedrijven ook van deze functie profiteren. Hier zijn een aantal manieren waarop u zou kunnen overwegen om deze nieuwe tool in te bouwen.

Onthoud : om iemand aan je lijst met goede vrienden toe te voegen, moet je diegene volgen. Dit betekent dat u mogelijk klanten of mensen moet volgen die u normaal niet zou volgen als uw bedrijf.

Geef beloningen aan uw beste volgers

Het is onvermijdelijk dat je volgers hebt die vaak, zo niet altijd, je inhoud leuk vinden of reageren op je berichten en volgers die over je producten posten of je diensten aan hun vrienden aanbevelen. Overweeg om deze toegewijde volgers toe te voegen aan je lijst met goede vrienden en exclusieve couponcodes, bonusfuncties of vroege toegang tot nieuwe releases te delen .

Stuur exclusieve inhoud en aanbiedingen naar VIP- of groepsleden

stock art met VIP-zegel

Als u uw klanten een VIP-lidmaatschap of een privégroep aanbiedt, kunt u die gebruikers op uw lijst met goede vrienden plaatsen voor een extra stimulans om zowel lid te worden van de groep als meer beloningen te ontvangen. Vergelijkbaar met het belonen van uw beste volgers, kunt u exclusieve kortingscodes, vroege toegang tot producten of functies, speciale berichten, gepersonaliseerde videoberichten en meer aanbieden .

Als je een soort coach bent (zakencoach, fitnesscoach, voedingsdeskundige, enz.), Zou dit een geweldige manier zijn om al je betalende klanten in één groep op Instagram te plaatsen, waar ze exclusieve content krijgen als betalende klanten. De rest van uw publiek krijgt nog steeds uw educatieve en waardevolle gratis inhoud, maar zij zullen de hoogwaardige tips en motivatie die u uw betalende leden geeft, niet zien.

Werk samen met beïnvloeders

Als u regelmatig samenwerkt met specifieke influencers of merkambassadeurs om uw bedrijf te promoten, kunt u deze mensen toevoegen aan uw lijst met goede vrienden om nieuwe functies, producten of updates te delen die ze kunnen gebruiken om uw merk effectiever te promoten. Dit geeft hen vroege toegang en mogelijkheden om u vragen te stellen voordat details openbaar worden gedeeld met uw publiek.

Deel privé- of achter de schermen inhoud met Mastermind Connections

Het gebruik van Instagram-verhalen om inhoud achter de schermen te laten zien, is een populaire tactiek. Maar soms wil je niet dat  iedereen  die kant van je bedrijf ziet. U kunt specifieke mensen selecteren aan wie u zich meer op uw gemak voelt om die kwetsbaarheden te laten zien of waarvan u weet dat ze meer waarde zouden vinden in die unieke perspectieven op uw merk.

Toon dankbaarheid aan loyale klanten met een video met dankjewel

We zijn zo geprogrammeerd om dingen online te doen dat we het koesteren om handgeschreven notities te ontvangen. Hoewel Instagram-verhalen niet zo persoonlijk zijn als een handgeschreven notitie, kun je een bedankvideo delen of een video waarin je een notitie schrijft om je toegewijde klanten te bedanken. En in plaats van ze allemaal een DM te moeten sturen, kun je ze allemaal in je lijst met goede vrienden plaatsen en ze allemaal tegelijk raken. Dit is nog een manier waarop u creatief kunt worden met de lijst met goede vrienden.

Alle bovenstaande tips laten leuke manieren zien om je publiek op Instagram te belonen en contact te leggen. Deze nieuwe functie is nog een manier waarop je op Instagram kunt profiteren om echte relaties op te bouwen met de volgers en klanten op je Instagram-profiel. Als u die extra stap zet om hen iets speciaals te bieden, kunt u hun aanwezigheid valideren en die loyaliteit met uw merk opbouwen.

Gevolgtrekking

Instagram-gebruikers wilden al lang een gesegmenteerde lijstfunctie. Een tijdelijke oplossing die in de loop van de tijd evolueerde, was een trend genaamd “Finstagrams”, waarbij gebruikers nieuwe Instagram-accounts zouden maken exclusief voor hun beste vrienden of een kleine groep mensen om exclusieve inhoud met die accounts te delen, zodat het nergens anders te zien was. Dit is natuurlijk vervelend en vereist het beheer van meerdere accounts, wat zeker niet praktisch is voor bedrijven.

Een andere oplossing die zich ontwikkelde, was de optie voor groepsberichten op Instagram, waarmee je directe berichten naar een specifieke groep kunt sturen om berichten, posts en verhalen te delen. Het nadeel is dat je moet aannemen dat mensen hun directe berichten zullen controleren en die post zullen zien. In het geval van verhalen, die na 24 uur verdwijnen, zien mensen de DM vaak niet op tijd om het verhaal te bekijken. Bovendien zijn er limieten aan het aantal mensen dat u aan een DM-groep kunt toevoegen.

Instagram heeft de lijst met goede vrienden samengesteld voor persoonlijke gebruikers, maar naarmate meer merken strategische manieren vinden om de tool te implementeren, hopen we in de toekomst meer van dit soort functies voor zakelijke accounts te zien. Zoals we van andere platforms weten, kan de mogelijkheid om mensen in lijsten te plaatsen en berichten specifiek op hen te richten, grote gevolgen hebben voor onze resultaten op sociale media.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format