Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken - DeLaatbusiness
chatbots marketing

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken

8 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Tijdgevoelige evenementen en aanbiedingen promoten op Instagram? Vraagt ​​u zich af hoe de aftellende sticker van Instagram kan helpen?

Wat is de Instagram Countdown-sticker?

Instagram staat al lang bekend om het delen van prachtige foto’s en zelfs leuke verhalen om een ​​merk te laten zien. Maar als het gaat om herinneringen of meldingen voor evenementen, hebben de meeste marketeers zich meestal tot Facebook gewend.

De aftellende sticker op Instagram geeft je nu de mogelijkheid om een herinnering in te stellen voor elke dag en tijd (tot 1 jaar later), zodat je publiek op de hoogte kan worden gebracht . Door dit te combineren met Instagram-functies zoals Tickets kopen of andere actieknoppen op je profiel, of strategisch je Instagram-biolink te gebruiken , kun je aanmeldingen, verkopen en meervoor je bedrijf beter stimuleren .

Zodra je verhaal live gaat met de aftellende sticker, kan iedereen die het bekijkt zich aanmelden voor herinneringen . Er verschijnt vaak een pop-up op de aftellende sticker om gebruikers te laten weten dat ze kunnen tikken om een ​​herinnering te ontvangen.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, bijvoorbeeld een verhaalpost.

Wanneer een gebruiker op de aftellende sticker tikt, wordt een scherm geopend waarin hij de melding voor de einddatum / -tijd van de timer kan inschakelen. Ze kunnen op de knop Herinner mij tikken om de herinnering te starten . Ze hebben ook de optie om het aftellen naar hun eigen verhaal te delen , waardoor de aftellende sticker (maar niet de rest van je verhaalpost) in een eigen verhaal wordt geplaatst dat ze kunnen formatteren en delen met hun publiek.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, optie voor aftellen.

Wanneer iemand de meldingsherinnering voor je aftellende sticker inschakelt, zie je deze in je meldingen op Instagram, zodat je enig inzicht krijgt in wie er geïnteresseerd is in je evenement en wie er kan deelnemen .

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, bevestiging van aftelherinnering.

En tot slot, wanneer het aftellen eindigt, krijgen degenen die zich hebben aangemeld voor een herinnering een melding. Soms gaat de pushmelding uit op het moment dat het aftellen eindigt, maar ik heb gehoord dat mensen de pushmelding niet op hun telefoon krijgen. De herinnering zal consequent verschijnen in de Instagram-meldingen van de gebruiker, om hen te laten weten dat het aftellen is afgelopen.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, het aftellen eindigt in meldingen.

Nadat de afteltimer is verstreken en het verhaal nog steeds actief is, zien gebruikers de klok op nul om hen te laten weten dat de tijd is verstreken.

Voeg de Instagram Countdown-sticker toe aan je Instagram-verhaal

De aftellende sticker is beschikbaar voor de meeste Instagram-gebruikers. Als je een Instagram-verhaal uploadt , tik je op het stickerpictogram (het vierkante smileygezichtspictogram) en selecteer je de aftellende sticker uit de beschikbare opties.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, stap 1 countdown-stickerpictogram.

Nadat je de aftellende sticker hebt geselecteerd, verschijnt deze in je verhaal met bewerkingsfunctionaliteit. U kunt het aftellen een naam geven, de einddatum ervoor selecteren en de kleur ervan wijzigen.

Om de aftellende sticker een naam te geven, tik je in het veld Aftelnaam en typ je de naam van je evenement . De naam kan twee regels tekst of gemiddeld 40 tekens lang zijn. Het aantal tekens is afhankelijk van de spatiëring, dus u kunt mogelijk niet de volledige 40 tekens gebruiken.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, stap 2 aftelnaam.

Om de timer voor het aftellen in te stellen, tikt u op het klokveld . U wordt gevraagd om een einddatum te kiezen voor het aftellen . De standaardinstelling selecteert een evenement dat de hele dag duurt en u kunt elke datum kiezen tot 1 jaar vanaf de datum waarop u de sticker toevoegt . Je bent niet beperkt tot slechts 24 uur, ook al zal het verhaal zelf binnen 24 uur verdwijnen. Omdat standaard de optie Hele dag wordt gekozen, is de tijd op de aftelklok gebaseerd op 12:01 uur op de door u geselecteerde datum.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, stap 3: einddatum aftellen.

Om een ​​specifiek tijdstip voor een bepaalde datum te kiezen, tikt u op de schuifregelaar Hele dag . Hierdoor wordt een tijdselector geopend voor de door u geselecteerde datum en kunt u de exacte tijd kiezen waarop het aftellen zal eindigen. Sleep de uur- en minutenopties omhoog of omlaag om de tijd te selecteren en kies vervolgens AM of PM . Terwijl u de tijd verandert, zult u merken dat de afteltimer zich dienovereenkomstig aanpast.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, stap 4 afteltijd.

De aftellende sticker is standaard ingesteld op de blauwe en paarse kleurverloop, maar kan worden bewerkt in verschillende andere kleuropties. Tik op de regenboogcirkel bovenaan het scherm om de alternatieve kleuropties voor de sticker te zien. Kies uit verschillende kleurverloop- en effen kleuropties .

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, stap 5 aftellende stickerkleuropties.

Als je klaar bent met het benoemen van je aftelling, het instellen van de timer en het formatteren van de kleuroptie, tik je op Gereed om je sticker aan je verhaal toe te voegen. Eenmaal op het verhaalbericht kun je knijpen om het formaat te wijzigen en de sticker slepen om deze ergens op het verhaalscherm te verplaatsen.

4 manieren om de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken

Zoals veel goede Instagram-functies, beperkt alleen je fantasie hoe en wanneer je de aftellende sticker kunt gebruiken. Er zijn talloze manieren waarop u deze functie effectief voor uw bedrijf kunt gebruiken.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe anderen de aftellende sticker voor hun merken gebruiken.

Aftellen tot een live uitzendtijd

Als je live-uitzendingen host op Instagram, Facebook of ergens anders, kun je de aftellende sticker gebruiken om je publiek te laten weten wanneer je weer live bent . En wanneer de timer afloopt, krijgen degenen die herinneringen hebben ingesteld een melding, zodat ze zeker zullen afstemmen om de liveshow te zien.

Ik host regelmatig een liveshow op Instagram en ben begonnen met het gebruik van de aftellende sticker zodat mijn volgers de herinnering kunnen instellen. Ze vonden het handig om ervoor te zorgen dat ze de live-uitzending niet missen.

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen naar live-uitzending.

Als je een Facebook Live-show organiseert , kun je een screenshot maken van het Facebook-evenement , net zoals het Youth Mental Health Project deed, of een promo posten voor de Facebook-show zoals Ken Watson deed. Met beide opties kan het publiek zien dat er een show op komst is en kan de herinnering worden ingesteld om op de hoogte te worden gebracht.

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen naar liveshow.

Als je de link naar het verhaal toevoegt (als je de veegfunctie hebt) of de Facebook-evenementlink in je bio-URL plaatst , kun je mensen naar die link leiden om op het Facebook-evenement zelf te reageren .

In beide situaties laat de aftelherinnering uw publiek niet alleen zien dat u een aankomend evenement heeft, maar ook om fysiek te zien hoe lang het duurt voordat het evenement plaatsvindt. Dit creëert een gevoel van urgentie om te antwoorden of te registreren om ervoor te zorgen dat ze het evenement niet missen.

Promoot de lancering van webinars en cursussen

Als je evenementen hebt met een beperkte registratietijd, deel ze dan op Instagram-verhalen met de aftellende sticker om volgers aan te moedigen zich voor de deadline aan te melden. In deze situaties is het aftellen niet noodzakelijk voor wanneer het daadwerkelijke evenement zal plaatsvinden, maar in plaats daarvan voor wanneer de registratie wordt afgesloten.

In deze gevallen wilt u de urgentie bevorderen om u te registreren voordat het aftellen afloopt . U wilt de aftellende sticker opnemen als onderdeel van een complete verhaalset met meerdere berichten om het evenement en de waarde van registratie in detail te beschrijven .

Agorapulse organiseerde een webinarserie met een verscheidenheid aan deskundige instructeurs en Mike Allton gebruikte de aftellende sticker om de verschillende aankomende webinars te promoten.

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen naar webinar.

Amanda Robinson lanceerde een trainingsprogramma en gebruikte de aftellende sticker als onderdeel van haar lanceringspromotie om volgers te herinneren aan de beperkte tijd om zich in te schrijven tegen het inleidende tarief.

Hoe de Instagram Countdown-sticker voor bedrijven te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen tot promo-einde.

Voeg bij het promoten van webinars en trainingsprogramma’s een directe link toe om u te registreren als de swipe-uplink of de link in uw bio . Dit vergroot de kans dat uw publiek zich registreert voor uw evenement.

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen met directe link.

Breng de opening van live-evenementen onder de aandacht

Niet alles gebeurt online en uw merk organiseert mogelijk veel persoonlijke evenementen.

De band Breakdown Shakedown is begonnen met het gebruik van de aftellende sticker om hun publiek te attenderen op hun aankomende optredens. Onder meer informatie over de locatie, locatie, en meer in het kader van het verhaal ingesteld om ervoor te zorgen uw publiek shows klaar om te gaan!

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen naar een live-evenement.

Evenzo organiseert de Kamer van Koophandel van San Diego regelmatig een verscheidenheid aan zakelijke evenementen waarvoor leden en het publiek worden uitgenodigd. Ze gebruiken nu de aftellende sticker om die evenementen te promoten en bezoekers te laten registreren.

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen naar een evenement.

Als u regelmatig live-evenementen voor uw bedrijf organiseert, is de kans groot dat u maanden van tevoren op de hoogte bent van deze evenementen. Met de aftellende sticker kun je evenementen tot 1 jaar van tevoren promoten . Je kunt zelfs overwegen om de aftelling voor hetzelfde evenement meerdere keren voorafgaand aan het evenement te gebruiken om ervoor te zorgen dat meer mensen het evenement zien en op de hoogte zijn van de deadline om zich te registreren.

Deel tijdgevoelige wedstrijden of verkopen

Wedstrijden en verkopen hebben eindige tijden waarop ze verlopen. U kunt de urgentie van die tijdsbeperkingen voor uw publiek versterken door de aftellende sticker te gebruiken. Wanneer de verkoop of wedstrijd begint, post je een verhaal met het aftellen tot wanneer het evenement eindigt. Hierdoor weten mensen dat ze maar een beperkte tijd hebben om te profiteren en deel te nemen .

Way San Diego gebruikte de aftellende sticker om een ​​wedstrijddeadline voor Barnaby Nutrition en SoCal Resolution Run te promoten.

Hoe de Instagram Countdown-sticker zakelijk te gebruiken, bijvoorbeeld aftellen naar een wedstrijd.

Als het een kortstondig tijdsbestek van een dag of twee is, zou het aftellen van één verhaal voldoende zijn. Maar als de campagne een paar dagen of een week duurt, wil je misschien meerdere berichten delen om mensen aan de deadline te herinneren.

Pro-tip : Bovendien kunt u uw verhalen altijd delen in een galerij met hoogtepunten waar mensen uw aftelling nog steeds kunnen zien . Dit is gunstig voor aftellingen die veel langer duren dan de 24 uur van een verhaalpost.

Gevolgtrekking

De aftellende sticker van Instagram is misschien wel een van de meest waardevolle stickers die voor Instagram Stories worden uitgebracht. Hoewel veel van de stickers leuk zijn om te gebruiken, biedt deze veel waarde voor bedrijven, waardoor ze hun verhalen effectiever kunnen gebruiken om conversies rechtstreeks vanaf Instagram te stimuleren.

Maar de aftellende sticker is alleen goed als hij wordt gezien, dus het is in je eigen belang om hem naar zoveel mogelijk mensen te sturen.

Zoals hierboven vermeld, kunnen mensen bij het inschakelen van meldingen voor de afteltimer ook het aftellen naar hun eigen verhalen delen. U kunt uw publiek aanmoedigen om dit te doen en de informatie delen met hun eigen volgers. Dit werkt goed voor alle vier bovengenoemde soorten evenementen om meer mensen aan het praten te krijgen over je aankomende evenementen en deze te zien.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *