Hoe Facebook geautomatiseerde regels te gebruiken om Facebook-advertenties te beheren - DeLaatbusiness

Hoe Facebook geautomatiseerde regels te gebruiken om Facebook-advertenties te beheren

10 min


142
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Besteedt u te veel tijd aan het beheren van uw Facebook-advertentie-uitgaven? Wilt u uw Facebook-advertentiecampagnes efficiënter beheren?

Waarom geautomatiseerde regels van Facebook gebruiken om Facebook-advertentiecampagnes te beheren?

Er zijn twee hoofdfasen van Facebook-advertenties : installatie en beheer. De opzetfase is de basis van uw advertenties en omvat activiteiten zoals publieksonderzoek; het creëren van opgeslagen, aangepaste en vergelijkbare doelgroepen; Instellingen voor het bijhouden van Facebook-pixels en conversies; en natuurlijk het maken van uw daadwerkelijke campagnes in uw Ads Manager-dashboard.

De beheerfase omvat alle activiteiten die u doet zodra uw campagnes live zijn en worden weergegeven, en uw advertenties zijn ingebed in het Facebook-advertentie-algoritme . Dit is de belangrijkste maar meest tijdrovende taak om succesvolle advertenties weer te geven.

Het beheren van uw Facebook-advertenties betekent dat u continu de prestaties van uw advertenties in al uw campagnes analyseert en, op basis van de bevindingen, wijzigingen implementeert zoals tests of optimalisaties om de resultaten te verbeteren.

Het niet actief beheren van advertentiecampagnes is een van de grootste fouten die marketeers maken met Facebook-advertenties. Als u gewoon een campagne opzet en deze laat lopen zonder enige analyse of wijzigingen, zullen de prestaties na verloop van tijd afnemen als gevolg van  advertentie-vermoeidheid .

Als u geautomatiseerde regels maakt in Advertentiebeheer, zal Facebook u  automatisch updaten of u op de hoogte stellen van wijzigingen in uw campagnes, advertentiesets en advertenties, en de acties ondernemen die u specificeert . Ze geven u meer controle en verminderen de tijd die u besteedt aan het handmatig beheren van uw campagnes.

Hoe Facebook geautomatiseerde regels te gebruiken in Facebook Ads Manager

Het maken van geautomatiseerde regels omvat drie hoofdonderdelen:

  • Het niveau van uw campagnestructuur waarop u de regel wilt toepassen
  • De actie die u wilt dat uw regel implementeert
  • De voorwaarden waaraan moet worden voldaan om de actie van uw regel te activeren

Dit artikel richt zich op het maken van regels om handmatige analyse te verminderen op basis van de statistieken die worden gebruikt om uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) te meten, evenals andere statistieken voor advertentieanalyse . U kunt regels toepassen op al uw campagnes, advertentiesets of advertenties, of op specifieke met behulp van het veld Voorwaarden .

Hoewel geautomatiseerde regels de tijd die nodig is om uw advertenties te beheren, verminderen, moet u toch de algehele prestaties van uw advertenties bijhouden om er zeker van te zijn dat ze aan uw marketingdoelen voldoen.

Hoe Facebook geautomatiseerde regels, campagne-elementen te gebruiken

Welke prestatiestatistieken van Facebook-advertenties zijn van belang?

Voordat ik u laat zien hoe u verschillende geautomatiseerde regels kunt maken, is het de moeite waard om een ​​overzicht te geven van de statistieken waarop deze regels zullen zijn gebaseerd.

ROAS is de algemene maatstaf voor de effectiviteit van uw Facebook-advertentiecampagnes. Het is de belangrijkste statistiek omdat deze u vertelt hoe winstgevend uw advertenties zijn en wat hun financiële impact op uw bedrijf is. Facebook heeft twee kern-ROAS-statistieken: ROAS voor aankoop van mobiele apps, die is gekoppeld aan uw mobiele app-evenementen, en ROAS voor websiteaankoop, die is gekoppeld aan de standaardgebeurtenis voor aankoopconversie.

Als u iets online verkoopt, moet u de actie Standaard aankoopgebeurtenis gebruiken om alle aankopen op volume en waarde bij te houden. (Hier leest u hoe u het bijhouden van conversiesinstalleert  als u dit nog niet heeft ingesteld.) ROAS wordt uitgedrukt als een ratio, dus 2,5 zou bijvoorbeeld een rendement van 250% op advertentie-uitgaven zijn.

Nadat u uw ROAS op campagne- en vervolgens op advertentieniveau heeft geanalyseerd, zijn de andere vier belangrijkste advertentiestatistieken die u moet analyseren: kosten per resultaat, relevantiescore, frequentie en CPM. Voor een volledige, diepgaande evaluatie van deze statistieken,  klik hier , en voor een complete gids over het meten van uw ROAS,  klik hier .

Geautomatiseerde regels vinden in Facebook Ads Manager

Laten we nu eens kijken waar u geautomatiseerde regels in Advertentiebeheer kunt vinden en dieper ingaan op de verschillende regels die u kunt maken om tijd te besparen bij het beheren van uw campagnes. Navigeer in uw Ads Manager-dashboard naar het hoofdmenu en selecteer Geautomatiseerde regels onder de kolom Maken en beheren.

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, vind regels in Facebook Ads Manager stap 1, maak en beheer een kolom

In het dashboard met geautomatiseerde regels ziet u twee tabbladen. Op het tabblad Regels staan ​​uw regels en of ze actief of inactief zijn, en op het tabblad Activiteit wordt de geschiedenis van de wijzigingen in uw regels weergegeven.

Wanneer u voor het eerst naar het dashboard met geautomatiseerde regels gaat, zijn beide tabbladen leeg en ziet u een bericht met de tekst ‘Geen automatische regels’.

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, vind regels in Facebook Ads Manager stap 2, geen automatiseringsregels

Om een ​​nieuwe regel te maken, klikt u eenvoudig op de knop Regel maken in de rechterbovenhoek.

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, vind regels in Facebook Ads Manager stap 3, maak een regelknop

Het Create Rule-venster verschijnt. Stel vanaf hier deze vier regels in om uw campagnes te helpen beheren.

# 1: Verhoog het dagbudget wanneer de ROAS hoger is dan 2

Deze eerste regel verhoogt het dagbudget voor advertentiesets die een 2X ROAS opleveren.

Selecteer in het venster Regel maken Alle actieve advertentiesets in het vervolgkeuzemenu Regel toepassen op.

Selecteer vervolgens onder Actie de optie Budget aanpassen> Dagbudget verhogen met en voer in het veld ernaast een percentage in tussen 10 en 20 . Bij de eerste schaalverdeling is het een goed idee om met 10% te beginnen om een ​​langzame schaal te implementeren. U kunt het zo vaak verhogen als u wilt, maar hoe hoger het stijgingspercentage, hoe langer het duurt voordat uw advertentiesets zijn verrekend met het nieuwe budget in het advertentie-algoritme.

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, verhoog het budget wanneer ROAS groter is dan 2, stap 1, stel actie in

Onder Actie vindt u twee opties: maximale dagbudgetlimiet en actiefrequentie. Stel een maximum dagbudget in van ten minste tweemaal uw huidige budget . Dus als u € 100 per dag aan elke advertentieset uitgeeft, stelt u een maximale budgetlimiet van € 200 in.

Stel vervolgens uw actiefrequentie in . Dit is de minimale hoeveelheid tijd dat dezelfde actie kan worden ondernomen voor een regel. Standaard is het 12 uur. Het verhogen van het budget met 10% om de 12 uur zou echter te snel zijn, dus verander de actiefrequentie naar Eenmaal per dag .

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, verhoog het budget wanneer ROAS groter is dan 2, stap 2, actie-instellingen

Laten we nu verder gaan met het gedeelte Voorwaarden van de regel. Dit is wat er moet gebeuren om de actie die u zojuist hebt gemaakt, te implementeren.

Selecteer ROAS voor websiteaankoop in de eerste vervolgkeuzelijst . U krijgt dan een aantal voorwaarden te zien, zoals Groter dan, Kleiner dan, Tussen en Niet tussen. Selecteer Groter danen voer in het numerieke veld aan de rechterkant 2 in , wat betekent dat ROAS groter is dan 2 (of 200%).

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, verhoog het budget wanneer ROAS groter is dan 2, stap 3, stel voorwaarden

Omdat u alleen advertentiesets wilt schalen die consistent een 2X ROAS of meer opleveren, en ook de mogelijkheid van statistische kans wilt uitsluiten, kiest u Afgelopen 7 dagen in de vervolgkeuzelijst Tijdsbestek .

Vervolgens laat de toekenning raam op de standaard en zet de schema om de in beginsel dagelijks controleren . Laat de instelling Meldingen als standaard, inclusief e-mail, en geefvervolgens uw regel een naam . Als u klaar bent, klikt u op Maken .

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, verhoog het budget wanneer ROAS groter is dan 2, stap 4, voorwaardeninstellingen

Samenvattend: u heeft een langzame schaalregel gemaakt waarmee het dagbudget elke 24 uur met 10% wordt verhoogd van elke advertentieset waarvan de ROAS van de afgelopen zeven dagen groter is dan 2.

# 2: Stop advertentiesets die onder uw minimum ROAS vallen

Met deze regel worden advertentiesets uitgeschakeld wanneer de ROAS onder uw acceptabele minimum daalt.

Selecteer in het venster Regel maken Alle actieve advertentiesets in de vervolgkeuzelijst Regel toepassen op. Kies vervolgens in de vervolgkeuzelijst Actie de optie Advertentiesets uitschakelen.

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, stop advertentieset wanneer ROAS onder minimum, stap 1, actie-instellingen valt

Wanneer u een op ROAS gebaseerde regel maakt, waarbij u slecht presterende advertentiesets wilt onderbreken, wilt u de regel alleen toepassen op campagnes voor nieuwe klantenwerving die zijn gericht op het genereren van verkoop , niet op bewustmakingscampagnes die een koud publiek ‘opwarmen’ door te laten zien ze inhoud. Dit komt doordat bewustmakingscampagnes een negatieve of ongelijkmatige ROAS hebben en u niet wilt dat ze worden onderbroken door uw regel.

Pro-tip : dit is waar het hebben van een consistente en juiste naamgevingsstructuur voor campagnes erg nuttig is. Als u campagnes een naam geeft op basis van hun plaats in uw verkooptrechter —TOF voor de bovenkant van de trechter (bekendheid), MOF voor het midden van de trechter (klantenwerving), en BOF voor de onderkant van de trechter (websiteremarketing klantenwerving) – kunt u eenvoudig alle TOF’s uitsluiten bewustmakingscampagnes.

In het gedeelte Voorwaarden is de eerste voorwaarde die u wilt instellen, dat u zich alleen richt op uw campagnes voor het werven van klanten. Selecteer in de eerste vervolgkeuzelijst Instellingen> Campagnenaam , kies vervolgens de voorwaarde Bevat niet en typ TOF in het aangrenzende veld . Dit betekent dat de regel alleen van toepassing is op campagnes waarin TOF niet in de naam staat, namelijk al uw campagnes voor het werven van klanten.

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, stop advertentieset wanneer ROAS onder minimum valt, stap 2, stel voorwaarden

Om deze regel correct te gebruiken, moet u uw minimaal haalbare rendement berekenen , wat uw laagste aanvaardbare ROAS is waarmee u nog steeds winst kunt maken op uw aankopen.

Om dit te berekenen, moet u uw gemiddelde Facebook-aankoopwaarde, kosten van verkochte goederen en brutomarge vinden . Om het simpel te houden, stel dat u in de afgelopen drie maanden 3.000 aankopen met uw Facebook-advertenties heeft gegenereerd en dat ze een conversiewaarde van $ 150.000 hadden.

Daarom is de gemiddelde bestelwaarde $ 50 ($ 150.000 / 3.000). Het kost $ 10 om het product te maken en te verzenden, dus je hebt een marge van $ 40. Dit betekent dat u klanten moet werven voor minder dan $ 40 om winst te maken bij de eerste aankoop. Het break-evenpunt zou 1,25x ROAS zijn ($ 50 gedeeld door $ 40) en alles boven de 1,25 zou winstgevend zijn. Daarom is 1,26 uw minimaal aanvaardbare ROAS.

Klik in het gedeelte Voorwaarden op het blauwe + pictogram om een ​​andere voorwaarde aan uw regel toe te voegen. Selecteer ROAS voor websiteaankoop onder Meest gebruikelijk in het vervolgkeuzemenu . Kies vervolgens Is Kleiner dan en voer de minimaal aanvaardbare ROAS in(1,26 voor dit voorbeeld).

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, stop advertentieset wanneer ROAS onder minimum, stap 3, conditie-instellingen valt

De laatste voorwaarde die u wilt instellen, is om deze regel alleen uit te voeren op advertentiesets die al minimaal 1 week actief zijn. Klik nogmaals op het blauwe + pictogram en selecteer in de eerste vervolgkeuzelijst Tijd> Uren sinds aanmaak , selecteer vervolgens Is groter dan en voer 168 in (dit is het aantal uren in 7 dagen).

Selecteer ten slotte onder Tijdsbestek Laatste 7 dagen (dit is het standaard analysevenster voor ROAS-metingen). Houd het attributievenster op de standaardinstelling (klik van 28 dagen en weergave van 1 dag) maar wijzig het schema van de regel om dagelijks te controleren , in plaats van continu.

Geef ten slotte uw regel een naam en klik op Maken .

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, stop advertentieset wanneer ROAS onder minimum, stap 4, regelnaam daalt

Samenvattend: u heeft een regel gemaakt die alleen uw advertentiesets voor klantenwerving uitschakelt wanneer de ROAS van de afgelopen zeven dagen onder uw minimaal aanvaardbare ROAS valt.

# 3: Schakel advertentiesets uit wanneer de uitgaven meer dan 2 keer uw kosten per aankoop bedragen EN er minder dan 1 aankoop zijn

Met deze regel kunt u uw budgetten beter beheren en slecht presterende advertentiesets uitschakelen. Gebruik het als u problemen ondervindt bij het berekenen van uw minimaal acceptabele ROAS en regel 2 niet kunt gebruiken.

Kies in het venster Regel maken Alle actieve advertentiesets in de eerste vervolgkeuzelijst. Selecteer Advertentiesets uitschakelen als uw actie en ga verder naar het gedeelte met voorwaarden.

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, stop advertentieset wanneer uitgaven twee keer zo duur zijn en minder dan 1 aankoop, stap 1, van toepassing zijn op alle advertentiesets

Nogmaals, net als bij de vorige regel, wilt u dat dit alleen van toepassing is op uw campagnes voor klantenwerving. De eerste voorwaarde is dus om die campagnes alleen op te nemen door een naamgevingsvoorwaarde toe te voegen. Stel in dat geval een voorwaarde in om uw TOF-bewustmakingscampagnes uit te sluiten .

De tweede voorwaarde die u wilt instellen, is een bestedingsniveau voor een advertentieset dat tot twee keer hoger is dan uw huidige kosten per aankoop. Om dit te doen, selecteert u Besteedin de eerste vervolgkeuzelijst Voorwaarden; selecteer vervolgens Is groter dan ; en voer tenslotte uw waarde in, dat is twee keer uw kosten per aankoop . Dus als uw huidige kosten per aankoop € 20 zijn, voer dan € 40 in bij Besteed.

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, stop advertentieset wanneer uitgaven twee keer zo duur zijn en minder dan 1 aankoop, stap 2, voorwaarden

De laatste voorwaarde die moet worden gesteld, is een minimaal aankoopvolume. Voeg opnieuw een nieuwe voorwaarde toe en selecteer in de eerste vervolgkeuzelijst Websiteconversies> Aankopen (Facebook-pixel) . Vervolgens kiest die kleiner zijn dan en in het vak veld, voert u het nummer 1 .

Selecteer in het gedeelte Tijdsbestek Laatste 3 dagen in de vervolgkeuzelijst en laat de rest op de standaardwaarde, behalve het wijzigen van het schema in Dagelijks . Dan voeg een naam voor de regel en klik op Maken .

Gebruik geautomatiseerde Facebook-regels, stop advertentieset wanneer uitgaven twee keer zo duur zijn en minder dan 1 aankoop, stap 3, aanvullende regelinstellingen

Samenvattend: met deze regel worden advertentiesets voor klantenwerving uitgeschakeld die de afgelopen drie dagen minder dan één aankoop hebben gedaan en die ten minste twee keer uw kosten per aankoop hebben uitgegeven. Dit is een goede regel voor het uitschakelen van advertentiesets die niet goed presteren in de eerste week of die een plotselinge negatieve wijziging in de resultaten ervaren vanwege problemen met advertentie-vermoeidheid.

# 4: ontvang een melding wanneer de advertentiefrequentie hoger is dan 2.1

Met deze volgende regel vermindert u de tijd die u besteedt aan het controleren van uw advertentiefrequentie. Door deze regel te implementeren, wordt u automatisch op de hoogte gesteld als advertenties de frequentievoorwaarde activeren. Dit helpt ook om uw efficiëntie te verbeteren, omdat u de wijzigingen in de prestaties van een advertentie sneller kunt opvangen en daardoor verspilde advertentie-uitgaven kunt verminderen.

Kies Alle actieve advertenties in het venster Regel maken en selecteer onder de actie Alleen melding verzenden .

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, melding bij advertentiefrequentie boven 2.1, stap 1, advertentieset en actie-instellingen

De voorwaarde voor deze regel is om u op de hoogte te stellen wanneer de frequentie van een advertentie 2.1 bereikt. Onthoud dat hoe hoger uw frequentie stijgt, hoe vaker uw publiek uw advertentie ziet. Als het meer dan 2 stijgt, kunt u negatieve veranderingen in de advertentieprestaties ervaren, dus dit is het moment om uw resultaten te analyseren.

Selecteer in de sectie Condities Frequentie en de parameter Is groter dan en stel de conditiewaarde in op 2.1 .

Gebruik geautomatiseerde regels van Facebook, melding bij advertentiefrequentie boven 2.1, stap 2, voorwaardeninstellingen

Selecteer Levensduur voor het tijdsbereik omdat frequentie een levenslange metriek is, beginnend bij 1. Laat de attributie op de standaard staan, maar verander het schema in Dagelijks . Geef ten slotte uw regel een naam en klik op Maken .

Omdat deze regel alleen van invloed is op actieve advertenties, moet u, als u, op basis van de bevindingen van uw analyse, besluit een nieuwe advertentietest te maken en de advertentie te wijzigen (bijvoorbeeld), de oude advertentie onderbreken, zodat deze niet steeds de regel.

Om samen te vatten: u heeft een regel gemaakt die u een melding en een e-mail stuurt wanneer de frequentie van een advertentie hoger is dan 2.1. U kunt dan verdere advertentieanalyse uitvoeren om te bepalen welke wijzigingen u in uw campagne moet aanbrengen.

Gevolgtrekking

Geautomatiseerde regels kunnen de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het beheren van uw advertentiecampagnes aanzienlijk verminderen. Door ROAS-gebaseerde regels te implementeren, kunt u winnende advertentiesets sneller schalen en ook verspilde advertentie-uitgaven verminderen door slecht presterende advertentiesets eerder te stoppen dan met handmatige analyse.

De frequentieregel helpt de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het controleren van die statistiek te verminderen en zal u automatisch op de hoogte stellen wanneer u mogelijk te maken krijgt met problemen met advertentie-vermoeidheid, gemarkeerd door een toenemende frequentie.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *