Hoe Instagram-naamlabels te gebruiken voor marketing - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe Instagram-naamlabels te gebruiken voor marketing

8 min


109
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een snelle en gemakkelijke manier waarop mensen je op Instagram kunnen vinden? Heb je gehoord van Instagram Nametags?

In dit artikel ontdek je hoe je je Instagram-naamplaatje kunt vinden en aanpassen, zodat mensen je Instagram-account snel kunnen volgen.

Wat zijn Instagram-naamlabels?

Gebruikers kunnen uw Instagram-naamplaatje scannen om u snel te volgen.

Naamtags op Instagram lijken erg op Snapchat’s snapcodes en Facebook Messenger-codes. Ze zijn ontworpen om snel te worden gescand en brengen mensen gemakkelijk naar uw profiel of laten ze u volgen.

Als je hebt geprobeerd je Instagram-publiek te vergrotendoor mensen je Instagram-gebruikersnaam te vertellen, ben je waarschijnlijk situaties tegengekomen waarin dit een moeizaam proces wordt. De grootste uitdaging is om mensen je naam correct te laten spellen in de zoekbalk op Instagram. Als u onderstrepingstekens, punten, afkortingen of iets ongewoons in uw gebruikersnaam heeft, wordt de uitdaging alleen maar vergroot.

Naamlabels zijn hier een gemakkelijke oplossing voor. Ze stellen gebruikers in staat om snel uw code te scannen zonder informatie toe te voegen of te typen , en hebben onmiddellijk de mogelijkheid om uw profiel te bekijken of u te volgen .

Bovendien kan het hebben van uw naamplaatje bij de hand of tentoongesteld een niet-zo-subtiele trigger zijn om iemand aan te moedigen u te volgen, zonder dat u hen daar specifiek om hoeft te vragen. Het is een minder onder druk staande interactie met uw klanten of publiek.

Hier leest u hoe u aan de slag gaat met het gebruik van Instagram-naamlabels.

# 1: Scan een Instagram-naamplaatje

U kunt een naamplaatje op twee manieren scannen. De eerste manier is om naar je Instagram-profiel te gaan , op de knop met drie regels in de rechterbovenhoek te tikken en het tabblad Naamlabel te kiezen . Tik vervolgens op Een naamlabel scannen onder aan het scherm.

Tik op Een naamlabel scannen onder aan het scherm.

De tweede manier is om je te openen Instagram Verhalen camera , en houdt u het schermwanneer je klaar bent om een naamplaatje te scannen. Dit is een aanzienlijk snellere manier om toegang te krijgen tot de scancamera.

Open de Instagram Stories-camera en tik en houd het scherm vast als je klaar bent om een ​​Instagram-naamplaatje te scannen.

Nadat u een naamplaatje heeft gescand, ziet u een scherm waarmee u het profiel van dat account kunt bezoeken . Als je dat account nog niet volgt, is er ook een grote knop beschikbaar om dat account te volgen. Als je het account al volgt, laat de pop-up je weten dat dit het geval is.

Nadat je een Instagram-naamplaatje hebt gescand, zie je een scherm waarmee je het profiel van dat account kunt bezoeken.

Er is een kleine uitdaging als je iemands scanbare naamplaatje op Instagram of ergens anders ziet: je kunt het niet gemakkelijk ‘scannen’ terwijl je het op je telefoon bekijkt. De camera waarmee u naamlabels kunt scannen, moet open zijn en u kunt die camera niet openen wanneer u zich op een ander social media-platform of ergens anders op uw mobiele apparaat bevindt.

De oplossing is om een screenshot te maken van het naamplaatje wanneer je het tegenkomt. Ga vervolgens naar je Instagram-account om toegang te krijgen tot de Stories-camera of de naamplaatje-camera .

Als je je Stories-camera opent, ga je naar de foto- of galerij-optie in de linkerbenedenhoek en tik je op de afbeelding die je zojuist van het naamplaatje hebt gemaakt. Hierdoor wordt het naamplaatje in de camera getrokken en automatisch gescand op de verbinding.

Ga naar de foto- of galerij-optie in de linkerbenedenhoek en tik op de afbeelding die je zojuist hebt gemaakt van het Instagram-naamplaatje.

Als je de Nametag-camera opent via je profielinstellingen, tik je op de galerieknop in de rechterbovenhoek van het scherm om je filmrol te openen. Selecteer het screenshot van het naamlabel dat u wilt scannen en het scanproces zal automatisch plaatsvinden.

Tik op de galerieknop in de rechterbovenhoek van het scherm om je filmrol te openen.

# 2: Vind en pas je Instagram-naamplaatje aan

Alle gebruikers hebben toegang tot de functie Nametags op Instagram. U heeft automatisch een naamlabel voor uw account ingesteld, maar u kunt dit aanpassen.

Om toegang te krijgen tot uw naamplaatje, gaat u naar het tabblad Instellingen van uw Instagram-profiel (de knop met drie regels in de rechterbovenhoek van uw profiel). Selecteer Naamlabel in de lijst met opties .

Ga naar het tabblad Instellingen van je Instagram-profiel en tik op Naamlabel.

Er zijn drie opties voor de achtergrond van uw naamplaatje – Kleur, Emoji of Selfie – die allemaal kunnen worden bewerkt voor uw eigen voorkeur of merk. Om tussen de drie opties te navigeren, tikt u bovenaan het scherm op het type achtergrondoptie dat u wilt aanpassen .

Dan tik op de achtergrond van het scherm om de kleur te veranderen , opent u het emoji toetsenbord (een emoji selecteren), of verander de selfie effecten .

Tik op de schermachtergrond om je Instagram-hashtag aan te passen.

Als je eenmaal een achtergrond hebt die je bevalt, tik je gewoon op de “X” om het venster te sluiten . Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Tip : wees creatief en selectief met uw achtergrondopties . Als u een keuze maakt uit de achtergronden met kleurverloop, selecteert u er een die overeenkomt met uw merkkleuren. Als je kiest voor een emoji-achtergrond, kies dan een emoji die relevant is voor jouw merk. Als u bijvoorbeeld een fotograaf bent, selecteert u de camera-emoji. Als je een bloemist bent, kies dan een bloemenemoji.

# 3: Deel je Instagram-naamplaatje

Je kunt je Instagram-naamplaatje op verschillende manieren verspreiden, alleen beperkt door je creativiteit. Hier zijn enkele manieren waarop andere merken hun naamlabels delen.

Toon uw naamplaatje prominent in uw winkel

Chocolate Johnny runt Perfection Chocolates in Australië en het @perfectionchocolatesInstagram-account. Hij is een grote fan van snapcodes en neemt nu Instagram-naamkaartjes op in zijn winkel. Een eenvoudige kaartplaatsing door de hele winkel en op de vitrines maakt het voor klanten gemakkelijk om hem te volgen.

In deze situaties zijn klanten al in zijn winkel, praten met hem of de andere medewerkers en genieten van de producten. Ze willen hem hoogstwaarschijnlijk volgen op Instagram, gezien de relatieopbouw die al in de winkel plaatsvindt.

Perfection Chocolates deelt hun Instagram-naamplaatje in de winkel.

Deel uw naamplaatje op evenementen

U kunt uw naamplaatje ook laten zien op beurzen en exposities. Vaak promoot u uw bedrijf op deze evenementen bij potentiële klanten. Door hen de mogelijkheid te bieden contact met je op te nemen op Instagram voordat ze vertrekken, kan de kans op conversies en verkopen na afloop van het evenement toenemen. En het is geen visitekaartje dat verloren gaat in de bodem van een tas of bij thuiskomst in de prullenbak terechtkomt.

Emily van Lone Mountain Farms deed dit onlangs voor een expo die ze bijwoonde. Ze printte kaarten met haar naamplaatje voor @lonemountainfarms , gepersonaliseerd met een leuke boerenemoji , om rond de stand te plaatsen en gemakkelijk te verbinden.

Francesca van @ francescavitali.paperjewelry hing haar naamlabels rond haar stand om het mensen gemakkelijk te maken om verbinding te maken met haar Instagram-account zonder dat ze elke keer haar accountnaam moesten spellen, anders zouden ze het risico lopen dat ze haar account niet kunnen vinden vanwege spelling.

Voorbeelden van het delen van Instagram-naamlabels op evenementen en beurzen.

Als u regelmatig zakelijke conferenties of netwerkevenementen bijwoont, slaat u de afbeelding van uw Instagram-naamplaatje op als de foto op het vergrendelscherm van uw telefoon . Op deze manier, wanneer u op een evenement bent en contact met iemand wilt maken, opent ueenvoudig uw telefoon voor het vergrendelingsscherm en is deze klaar om te worden gescand. Nogmaals, dit maakt het gemakkelijk om op een unieke manier in contact te komen met andere bezoekers, niet zomaar een visitekaartje.

Veel conferenties hebben videoborden die een lus met inhoud afspelen die rond een hashtag is gemaakt. Je zou je naamplaatje op Instagram en / of Twitter kunnen  posten met behulp van de evenement-hashtag en je naamplaatje op het videoscherm laten verschijnen zodat alle andere bezoekers het kunnen zien.

Evenzo, als u deze conferenties of evenementen coördineert, zorg er dan voor dat het naamplaatje van uw merk als een statische afbeelding op het videobord staat gedurende het evenement om bezoekers aan te moedigen uw account te volgen.

Als u een evenement organiseert waar u desserts of lekkernijen aanbiedt, overweeg dan om aangepaste, eetbare decoraties te laten ontwerpen met uw naamplaatje , wat zorgt voor heerlijke en functionele advertenties!

Ontwerp eetbare decoraties met je Instagram-naamplaatje.

Maak reclame voor uw naamplaatje op uw sociale kanalen en blog

Promoot uw naamplaatje op andere sociale mediaplatforms om te profiteren van het publiek dat u op die andere platforms heeft. Amy Boyle deelde het naamplaatje voor haar @amyboylephoto Instagram-account op Twitter en vroeg haar publiek om haar te volgen op Instagram.

Maak crosspromotie van uw Instagram-naamplaatje op sociale kanalen zoals Twitter.

Amanda Robinson met @shewakeboards gebruikt een Facebook Messenger-bot om regelmatig met haar publiek te communiceren. Ze voegt haar Instagram-naamplaatje toe aan haar bot om crosspromotie te maken en meer volgers naar haar Instagram-account te halen.

Mike Allton van de Social Media Hat heeft een exit-pop-up ingeschakeld op zijn website om sitebezoekers aan te moedigen hem te volgen op Instagram. Mensen op zijn site zijn al geïnvesteerd in zijn inhoud en blogposts, die allemaal worden gedeeld en aangekondigd op zijn Instagram-account, dus het is logisch om hem op Instagram te volgen en meer te weten te komen over nieuwe blogposts.

Een exit-pop-up met een Instagram-naamplaatje.

Als iemand die regelmatig op conferenties spreekt en webinars geeft, ben ik van plan mijn naamplaatje op diapresentaties op te nemen in mijn presentaties. Het zal het voor bezoekers van het publiek gemakkelijker maken om mijn Instagram-account te volgen en contact met mij op te nemen nadat de sessie is voltooid.

Gebruikers aanmoedigen om uw Instagram-naamplaatje te scannen

Als je eenmaal hebt besloten waar je je Instagram-naamplaatje wilt promoten, volgen hier enkele tips om gebruikers aan te moedigen het te scannen.

Leer gebruikers hoe ze uw naamplaatje kunnen scannen

U moet ook op de hoogte zijn van uw publiek en bereid zijn om hen te helpen begrijpen hoe ze scanbare naamlabels moeten gebruiken. Wij als marketeers springen vaak in op deze nieuwe functies, maar gewone gebruikers zijn zich er misschien niet van bewust of begrijpen niet hoe ze ze moeten gebruiken. Voeg handige tips of richtlijnen toe om uw publiek te leren hoe ze naamlabels kunnen scannen en gebruiken, indien nodig.

Evergreen Credit Union staat op Instagram als @evergreen_credit_union en heeft zijn naamplaatje op digitale displays gezet, samen met het delen van instructies voor het scannen en openen van het naamplaatje.

ALT

Geef gebruikers een stimulans

Denk na over de stimulans die u geeft door mensen te vragen u te volgen. Hoewel Instagram-naamlabels momenteel leuk en opwindend zijn, deelt iedereen zijn naamlabels en vraagt ​​om volgers. Maar waarom zou iemand nieuw je volgen? Wat is het voordeel voor hen?

Overweeg om uw naamplaatje te promoten wanneer u een campagne voert voor een gratis weggeefactie of download . Als je een Instagram-wedstrijd organiseert en deelname wilt aanmoedigen, deel je naamplaatje dan met die aanbieding om deel te nemen .

Als je een tutorial of livevideo met je Instagram-verhalen hebt gedeeld die waardevol is voor je publiek, promoot deze dan samen met je naamplaatje op andere sociale mediaplatforms, zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden en de video kunnen bekijken.

Anne Buttar runt @missannekemp op Instagram en is van plan een gratis boekdownload aan te bieden als stimulans die zal worden versterkt door haar naamplaatje te delen met andere sociale mediasites en marketingmethoden terwijl ze eraan werkt om haar aantal volgers te vergroten.

Pro-tip : het is de moeite waard erop te wijzen dat je voorzichtig moet zijn met hoe en waar je je Instagram-naamplaatje plaatst. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om het op een reclamebord te plaatsen. In deze situatie rijden auto’s snel voorbij en hebben ze geen tijd om te stoppen en te scannen. Hetzelfde zou gezegd kunnen worden over het plaatsen van uw naamplaatje op een voertuig, als iemand die dichtbij genoeg rijdt om het te lezen, te dichtbij is!

Gevolgtrekking

Instagram-naamlabels zijn een snelle en gemakkelijke manier om anderen met u in contact te laten komen. Hoewel het uiteindelijke doel op Instagram nooit alleen over het aantal volgers mag gaan, helpt deze functie je om gemakkelijker volgers toe te voegen en het contact met nieuwe mensen efficiënter te maken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format