Hoe Instagram-ondertitels te schrijven die de betrokkenheid verbeteren - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe Instagram-ondertitels te schrijven die de betrokkenheid verbeteren

7 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je de betrokkenheid van je Instagram-berichten verbeteren? Vraagt ​​u zich af hoe u sterke Instagram-ondertitels kunt schrijven die mensen tot actie aanzetten?

In dit artikel ontdek je hoe je aansprekende Instagram-ondertitels kunt maken die je marketingboodschappen duidelijk overbrengen en mensen aanmoedigen om te handelen.

Waarom Instagram-ondertiteling belangrijk is voor marketeers

Af en toe zie je dat beroemdheden of populaire accounts foto’s op Instagram posten en de bijschriften blanco laten. Ze genereren duizenden likes en honderden reacties zonder een woord te zeggen. Maar ze hebben ook miljoenen volgers.

De meeste merken en bedrijven hebben die beroemdheidsfactor niet en kunnen niet dezelfde mate van betrokkenheid krijgen door alleen maar te ‘verschijnen’ met een bericht.

Instagram is een ongelooflijk visueel platform, voornamelijk gebaseerd op foto’s en enkele videoposts. Een sterke visuele component trekt de aandacht van uw publiek, maar genereert geen conversies. Daarom kan een goed gemaakt bijschrift met een duidelijke boodschap en mogelijk een CTA een aanzienlijke impact hebben op uw Instagram-resultaten.

Met het bijschrift kunt u de visuele boodschap van de foto een aantal stappen verder brengen.

Wilt u het boek dat u in uw afbeelding laat zien, kopen? Vertel gebruikers in uw bijschrift waar ze het kunnen kopen.

Hoe je boeiende Instagram-bijschriften schrijft, een voorbeeld van een ideale bijschriftlengte met een korte alinea door britjaye

Het is ook jouw kans om veel meer conversaties te genereren, zodat je je publiek beter van dienst kunt zijn en hoger kunt scoren in het Instagram-algoritme.

Wat is de ideale lengte van Instagram-bijschriften?

Hoe lang een Instagram-onderschrift moet zijn, hangt af van hoeveel je moet zeggen. Als u uw punt in een enkele alinea kunt maken, houd het bijschrift dan kort en teken het niet onnodig uit. Maar als je vijf alinea’s nodig hebt om je verhaal te vertellen, maak er dan geen tijd voor om ruimte te besparen.

De meeste mensen op Instagram geven de voorkeur aan minder tekst. Ze staan ​​op het platform voor de foto’s en video’s, niet om eindeloze tekstupdates te lezen. Een korte alinea is dus meestal een goed doel.

Hoe je boeiende Instagram-bijschriften schrijft, een voorbeeld van een ideale bijschriftlengte met een korte zin door zachking

Sommige accounts komen zelfs weg met een enkele zin of een pittige oneliner die gewaardeerd amusement biedt aan hun publiek.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, een voorbeeld van een ideale bijschriftlengte met meerdere alinea's door lajollamom

Als uw bericht meer context vereist of u een CTA of een ander onderdeel in uw bijschrift wilt opnemen, is het schrijven van een paar korte alinea’s volkomen acceptabel.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, een voorbeeld van een ideale bijschriftlengte met meerdere alinea's door lajollamom

Hoewel de meeste mensen niet op Instagram zijn om lange berichten te lezen, hebben sommige accounts het kunnen gebruiken als meer een microblog, door lange bijschriften te schrijven om een ​​verhaal te vertellen, belangrijk nieuws of updates te delen, of langdradige gedachten te geven . Als uw inhoud dit type bijschrift rechtvaardigt en uw publiek erop reageert, kan het voor u werken. Houd er rekening mee dat u slechts 2.200 tekens in een Instagram-bericht kunt gebruiken.

Laten we nu eens kijken naar vier tips voor het schrijven van aansprekende Instagram-ondertiteling waarmee u de betrokkenheid kunt verbeteren.

# 1: Bepaal wat je Instagram-onderschrift zal overbrengen

Het doel van een Instagram-onderschrift is om meer te vertellen van het verhaal of de boodschap achter je foto of video.

Als de foto of video over een wedstrijd, uitverkoop of evenement gaat, is het bijschrift jouw plaats om de details van je campagne in te vullen . Leg uit waar het over gaat, hoe u kunt deelnemen en wanneer het zal plaatsvinden.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 1, kies bijschriftinhoud voorbeeld te koop door prodigiesmusiclessons

Als uw bericht iets over uw bedrijf of merk gaat, is het bijschrift uw ruimte om uit te leggen wie erbij betrokken is, wanneer de foto is gemaakt, waarom het van invloed is op uw publiek of enige andere context die betrekking heeft op uw volgers .

Hoe boeiende Instagram-ondertiteling te schrijven, stap 1, kies een voorbeeld van de ondertitelingsinhoud met evenementinformatie van livealtana

Over het algemeen presteren afbeeldingen met veel tekst niet goed op Instagram. Dus terwijl u de aandacht van uw publiek kunt trekken met een geweldige afbeelding en misschien een paar woorden op de foto, is het bijschrift waar u het volledige verhaal en de details die u wilt delen, overbrengt.

Het is ook belangrijk om na te denken over de structuur van uw bijschrift. Op dit moment op Instagram, wanneer je door de feed bladert, zul je zien dat het onderschrift onder elk bericht na twee regels tekst wordt afgekapt met “… more”. Instagram doet dit om de feed visueel te houden en tegelijkertijd te verminderen hoeveel tekst tussen elk bericht verschijnt.

Maar dit betekent ook dat mensen uw volledige bijschrift niet zien, tenzij ze op “… meer” tikken om het te openen en te bekijken.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 2, kies een voorbeeld van de lengte van de bijschriften met de knop 'meer' door southcoaststyleoc

Het is duidelijk niet ideaal om een ​​geweldig bijschrift te schrijven, een heel verhaal te vertellen en een CTA toe te voegen die niemand zal lezen. Om de kans te vergroten dat mensen klikken om uw bijschrift uit te vouwen, moet u ervoor zorgen dat u een krachtige eerste zin heeft die uw volgers aanspreekt en hen aanmoedigt om te tikken om meer te lezen .

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 2, kies bijschrift inhoud lengte voorbeeld sterke eerste zin voor 'meer' door bellavasta

Die eerste zin is vergelijkbaar met een geweldige onderwerpregel voor e-mail of een kop van een blogpost. Zeg iets dat gebruikers zal intrigeren om te klikken en meer te lezen. U kunt vragen, gewaagde uitspraken, emoji’s en goed schrijven gebruiken om uw publiek te verleiden meer te willen zien.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 2, kies de lengte van de ondertitelingsinhoud Voorbeeld sterke eerste zinnen vóór 'meer' door brigeeski en jenns_trends

# 2: Voeg een CTA toe aan je Instagram-bijschrift

Instagram beperkt je tot één klikbare link, die in je bio staat. Om mensen op die link te laten klikken en actie te ondernemen, moet je ze die richtlijn geven. Dit is waar een goede CTA in het spel komt.

De meest gebruikte CTA op Instagram voor dit doel is “Klik op de link in mijn bio” of een variatie daarop.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 3, neem een ​​call-to-action op in het bijschrift, bijvoorbeeld door cloakandpetal

Deze CTA vertelt uw publiek duidelijk dat ze naar uw profiel kunnen navigeren en de link daar kunnen openen om de actie te voltooien. Dit werkt goed voor bijna elk type actie: een blogpost lezen, een freebie downloaden, ergens voor aanmelden, een video bekijken, een product kopen, een vergadering plannen, enzovoort.

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 3, neem een ​​call-to-action op in het bijschriftvoorbeeld door madeby.kasia

Er zijn andere creatieve CTA’s die u kunt gebruiken om uw publiek meer betrokken te maken en uw Instagram-conversies op te bouwen:

  • Moedig gebruikers aan om uw inhoud te delen met hun Instagram-verhalen . De meeste Instagram-gebruikers hebben nu de mogelijkheid om berichten op Instagram Stories te delen. Als u educatieve inhoud heeft of iets dat zeer deelbaar is, voeg dan een CTA toe waarin u hen vraagt ​​dit te doen.
  • Vraag uw publiek om hun vrienden in de reacties te taggen . Iets zeggen in de trant van “tag een vriend in de reacties die deze tip ook leuk zou vinden” is een goede manier om nieuwe ogen op je inhoud te krijgen en de betrokkenheid te vergroten.
  • Vraag gebruikers om te ‘tikken om te kopen’ in posts die kunnen worden gekocht op Instagram . Als je de mogelijkheid hebt om te winkelen, kun je je producten in de post taggen zodat mensen er meer over te weten kunnen komen en ze zelfs kunnen kopen. Maar als uw volgers niet weten hoe ze hiernaar moeten zoeken of hoe ze met deze functie moeten omgaan, kan een herinnering in het bijschrift als een CTA hen instrueren om te “tikken om te kopen” om meer verkopen te stimuleren.

# 3: Verdeel uw tekst in korte alinea’s

Het schrijven van een goed onderschrift, in termen van tekst, context en waarde, is belangrijk op Instagram. Maar als uw bijschrift één lange alinea is, is de kans groot dat uw publiek er niet veel van zal lezen. Verdeel in plaats daarvan uw tekst in korte alinea’s met extra spaties om de inhoud beter leesbaar te maken en de activiteit op CTA’s te vergroten.

Veel mensen proberen ruimte tussen alinea’s toe te voegen, maar na het uploaden van de post naar Instagram, merken ze dat al hun opmaak verloren is gegaan. Dit gebeurt omdat Instagram een ​​vreemde opmaakfunctie heeft waarbij je spaties of emoji’s aan het einde van een alinea moet verwijderen .

Hoe boeiende Instagram-bijschriften te schrijven, stap 4, deel langere bijschriften in alinea's, bijvoorbeeld door askyvi

Bij het typen op de meeste mobiele apparaten wordt automatisch een spatie toegevoegd aan het einde van een zin, na het laatste leesteken. Als je deze automatische ruimte verlaat en vervolgens op de Return-toets tikt, zal Instagram de ingevoegde regeleinde verwijderen wanneer je het bericht uploadt. Om dit te voorkomen, gaat u gewoon terug naar het leesteken van het laatste teken in de zin en drukt u vervolgens op de Return-toets . Wanneer u uw bericht uploadt, blijft de opmaak behouden.

Als u bovendien een emoji als laatste teken in een alinea heeft, worden de regeleinden meestal verwijderd. Dus hoewel je die emoji’s kunt gebruiken, mag je ze niet aan het einde van de alinea gebruiken.

Er is geen vaste regel voor het opmaken van een Instagram-bijschrift. U kunt opsommingstekens, alinea’s, grote spaties, lange aanloopstippen of streepjes gebruiken, welke methode u ook verkiest . Het is puur een esthetische keuze en heeft geen effect op de prestaties van uw bericht vanuit een algoritmisch perspectief. Maar je wilt er zeker van zijn dat het bijschrift je publiek aanspreekt, want als ze het niet lezen of doorklikken, moet het zeker worden vernieuwd.

Gebruik de juiste stem in je Instagram-ondertitels

Uw merk heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid, stijl en toon. Afhankelijk van je doelgroep, praat je met een specifieke groep mensen en je Instagram-bijschriften moeten dat weerspiegelen. Zorg ervoor dat u heel duidelijk weet wie uw doelgroep is en hoe u ze wilt benaderen .

Als je met vrouwen tussen de 35 en 50 jaar praat, heb je verschillende manieren om je inhoud en stem op te maken om ze aan te spreken dan wanneer je met mannen tussen de 20 en 35 jaar praat. het gebruik van emoji’s, jargon, geografische verwijzingen, populaire onderwerpen en andere aspecten van de stem van uw merk zullen u helpen een duidelijke toon over te brengen die uw doelgroep aanspreekt.

En wanneer u tegen uw publiek praat zoals ze praten, is de kans groter dat ze deelnemen en zich bezighouden met uw inhoud.

Als u een ondernemer of een klein bedrijf bent en uw eigen inhoud beheert, is het ideaal om uw bijschriften op dezelfde manier te schrijven als u praat . Dit bouwt vertrouwen en een band op met uw publiek, waar ze uw stem bijna kunnen horen terwijl ze de inhoud lezen.

Hoe boeiende Instagram-ondertitels te schrijven, voorbeeld van een merkstem met een korte alinea door tanya.plummer.fit

Gevolgtrekking

Het Instagram-bijschrift is een van de meest waardevolle stukken onroerend goed op het platform en het is absoluut noodzakelijk dat u het goed gebruikt om uw Instagram-marketinginspanningen te voeden. Hoewel het proces van het schrijven van een goed bijschrift veel tijd zal toevoegen aan het maken van je post, is het de moeite waard om iets te schrijven dat zowel aantrekkelijk is voor je publiek als waardevol voor jou bij het opbouwen van relaties, betrokkenheid en conversies vanaf Instagram.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format