Hoe LinkedIn dynamische advertenties te gebruiken - DeLaatbusiness

Hoe LinkedIn dynamische advertenties te gebruiken

7 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je gehoord van dynamische advertenties van LinkedIn? Vraagt ​​u zich af hoe u de naam of profielfoto van een persoon in uw advertentie op LinkedIn kunt opnemen?

In dit artikel leert u hoe u een dynamische advertentiecampagne op LinkedIn opzet om zeer gepersonaliseerde aanbiedingen te doen.

Wat zijn de dynamische advertenties van LinkedIn en waarom zijn ze belangrijk?

Met het advertentiesysteem van LinkedIn kunt u in contact komen met hun gebruikersbestand door uw advertentie aan een gericht publiek weer te geven in de nieuwsfeed, inbox of zijbalk. U kunt deze advertenties gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken, nieuwe medewerkers te vinden en naamsbekendheid te creëren of te behouden.

Nu kunt u de optie voor dynamische advertenties gebruiken om de LinkedIn-advertenties die udie gebruikers bedient, te personaliseren .

Dynamische advertenties van LinkedIn halen de naam of profielfoto van elke gebruiker uit hun LinkedIn-profiel en passen deze toe op de advertentiesjabloon die je hebt gemaakt , wat resulteert in hypergepersonaliseerde advertenties.

Met zoveel concurrentie in elke feed, zowel mobiel als desktop, kan het een van de meest uitdagende onderdelen van een campagne zijn om gebruikers uw advertentie te laten opmerken. Voer personalisatie in.

Voorbeeld van een dynamische LinkedIn-advertentie.

Personalisatie is belangrijk in marketing en wordt steeds belangrijker in pay-per-click-marketing. Door inhoud te maken die zeer relevant is voor uw doelgroep, wordt de kans aanzienlijk groter dat ze op uw advertentie reageren en dat u de resultaten ziet waarnaar u op zoek bent.

Dynamische advertenties van LinkedIn bieden adverteerders een manier om een ​​geheel nieuw niveau van personalisatie op te nemen in advertentiecampagnes die op het platform worden weergegeven. En omdat het zien van hun naam of profielfoto een zekere manier is om de aandacht van mensen te trekken, heeft dit extra contextniveau een uitstekende kans om ze te stoppen terwijl ze door hun feed scrollen.

Welke soorten dynamische advertenties kan ik weergeven?

Het proces van het maken en gebruiken van dynamische advertenties verschilt niet drastisch van het proces van het maken van andere soorten advertentiecampagnes op LinkedIn. De volgende vier typen advertentieblokken kunnen worden weergegeven met de campagnedoelstelling voor dynamische advertenties:

  • Volgeradvertenties : gebruik deze advertenties om gebruikers aan te moedigen u te volgen , waardoor het gemakkelijker wordt om op het platform volgers op te bouwen.
  • Spotlight-advertenties : deze advertenties sturen verkeer naar de bestemmingspagina of sitebestemming van uw keuze . U kunt ze gebruiken om producten, diensten, evenementen, nieuwsbrieven en meer te promoten.
  • Vacatures : laat deze advertenties zien om in contact te komen met potentiële sollicitantenen hen naar uw sollicitatiepagina’s te verwijzen.
  • Inhoudsadvertenties : deze advertenties zijn ontworpen om u te helpen leads te genereren door gebruikers te vragen uw inhoud te downloaden . Contentadvertenties zijn, in tegenstelling tot de bovenstaande opties, alleen beschikbaar voor aankoop via een LinkedIn-verkoopvertegenwoordiger. Indien u interesse hebt, kunt u contact opnemen met iemand op de Marketing Solutions sales team hier .
Voorbeeld van een LinkedIn Dynamic Content-advertentie.

Met elke dynamische advertentie-optie kunt u passende, relevante call-to-action (CTA’s) toevoegen om de impact van uw advertentiecampagne te versterken.

Opmerking : het campagnedoelstelling voor dynamische advertenties is momenteel niet beschikbaar voor gesponsorde InMail-advertenties.

Hoe u dynamische LinkedIn-advertenties maakt

Begin door naar uw LinkedIn Campaign Manager te gaan . Klik daar eenmaal op de knop Campagne maken in de rechterbovenhoek.

Dashboard van LinkedIn Campaign Manager.

U wordt gevraagd om een ​​advertentieproduct te kiezen. Klik op Selecteren naast de optie Dynamische advertenties .

Selecteer Dynamische advertenties in de productlijst van LinkedIn-advertenties.

Geef op het volgende scherm  uw nieuwe campagne een naam en kies ervoor om uw nieuwe campagne in een bestaande of nieuwe campagnegroep te plaatsen .

Pro-tip : campagnes met een algemene naam maken het moeilijk om bij te houden welke campagnes welke zijn, en de campagnecontrole wordt verward. Wees specifiek wanneer u uw campagne een naam geeft . In plaats van de term ‘dynamische campagne’ te gebruiken, kiest u voor ‘Dynamische vacaturecampagne voor klantenservice’ of ‘Volg technische campagne’.

Als een campagne eenmaal is gemaakt, kan deze niet naar een andere campagnegroep worden verplaatst, dus zorg ervoor dat u deze precies op de gewenste plek heeft neergezet.

Selecteer ten slotte de taal die uw doelgroep spreekt .

Voorbeeld van dynamische advertentiecampagnedetails van LinkedIn.

De optie Alles (automatisch vertalen) is een handige functie voor bedrijven met een publiek in meerdere talen. Het helpt u uw campagnes te schalen door uw advertentie automatisch te vertalen wanneer deze aan elk publiekslid wordt weergegeven .

Deze optie is niet voor alle advertentietypen beschikbaar. Het kan alleen worden toegepast op advertentie-indelingen met vooraf ingestelde koppen en tekst, zoals de advertentie-indelingen voor vacatures of volgers. U kunt kiezen uit een aantal vooraf ingestelde koppen en advertentietekstopties .

De vooraf ingestelde advertentiebeschrijvingen van LinkedIn zijn beschikbaar voor sommige dynamische advertentie-indelingen.

Vooraf ingestelde koppen en tekst zijn momenteel niet beschikbaar voor de spotlight-advertentie-indeling.

Vervolgens  kiest u een advertentie-indeling . De indeling die u kiest, is gebaseerd op het doel dat u met uw advertentie wilt bereiken. Wil je:

  • Contact leggen met potentiële sollicitanten? Kies Vacature.
  • Meer volgers krijgen? Kies Volgeradvertentie.
  • Leid verkeer naar een bestemmingspagina op uw site voor een product, tool of service? Kies Spotlight-advertentie.
Indelingsopties voor dynamische advertenties van LinkedIn.

Onthoud dat als u de indeling voor volgeradvertenties of vacature kiest, u de mogelijkheid heeft om de vooraf ingestelde koppen en advertentietekst te gebruiken die werken met de functie Alles (automatisch vertalen).

De vooraf ingestelde tekst die beschikbaar is voor volger- en vacatureadvertenties zijn uitstekende tools, maar alleen als ze echt in uw voordeel werken. Als geen van de opties precies past waar u voor gaat, schrijf dan uw eigen aangepaste kop . De meeste inhoud hoeft niet automatisch te worden vertaald naar elke LinkedIn-gebruiker over de hele wereld, en u kunt indien nodig een paar afzonderlijke campagnes uitvoeren met correcte handmatige vertalingen .

Dynamische advertenties van LinkedIn zijn een voorbeeld van een aangepaste kop.

Ongeacht het advertentieformaat dat u kiest, kunt u ook uw eigen advertentietekst, koppen en CTA-knopkopie maken . Dit zal echter vaak in uw voordeel werken, omdat u berichten kunt maken waarvan u weet dat uw publiek erop zal reageren.

Kijk tijdens het maken van uw campagnes naar het voorbeeldgebied aan de rechterkant om de wijzigingen in realtime te zien .

Bekijk in realtime een voorbeeld van wijzigingen in uw dynamische LinkedIn-advertenties.

Als u eenmaal een advertentietekst heeft gekozen, kiest u of u de profielafbeelding van een gebruiker in uw advertentie wilt weergeven . Vink het vakje aan naast Profielafbeelding van doelgroeplid om deze optie in te schakelen. Schakel het selectievakje uit om het uit te schakelen.

In veel gevallen is het opnemen van de profielfoto’s van gebruikers wat meteen hun aandacht trekt en stopt met scrollen, dus overweeg om deze functie ingeschakeld te houden .

Achtergrondafbeelding voor dynamische advertenties op LinkedIn en geavanceerde opties.

Het saldo van het proces voor het maken van advertenties is hetzelfde als voor andere LinkedIn-advertenties.

De volgende stap is om uw kiezen targeting criteria . Houd er bij het kiezen van de locatie van uw doelgroep rekening mee dat u specifieke gebieden kunt opnemen en uitsluiten om ervoor te zorgen dat u alleen verbinding maakt met de gebruikers die u wilt vinden.

U kunt gebruikers ook directer targeten op basis van criteria zoals functietitel, bedrijfsnaam, geslacht, enzovoort .

Doelgroeptargeting voor dynamische advertenties van LinkedIn.

Kies uw targetingcriteria zorgvuldig. Uw advertentie is alleen effectief als deze relevant is voor de persoon die deze ziet. Iedereen in de computerprogrammeerindustrie targeten voor een zoektocht naar talent zal je niet veel goed doen als je op zoek bent naar senior ontwikkelaars, maar de advertentie wordt aan studenten getoond.

Voorbeeld van gerichte dynamische LinkedIn-advertentie.

Vervolgens bepaalt u uw budget en biedingscijfers .

Uw dagbudget bepaalt hoeveel u bereid bent per dag te besteden, en uw totale budget geeft aan hoeveel u in totaal bereid bent te besteden.

Uw biedingen vertellen LinkedIn hoeveel u bereid bent te besteden per gewenste actie.

Pro-tip : let op de biedaanbevelingen van LinkedIn . Wanneer u uw bod plaatst, laat LinkedIn u zien wat andere adverteerders bieden voor een vergelijkbaar publiek. Als u concurrerend wilt zijn, vergroot u uw bod voor meer succesvolle campagnes .

Bodinstelling voor dynamische advertentiecampagnes op LinkedIn.

Daarna voert u de begin- en einddatum voor uw campagne .

Selecteer nu uw voorkeur voor advertentieroulatie . Dit vertelt LinkedIn of u wilt dat de advertenties in elke campagnegroep gelijkmatig aan de veiling meedoen, of dat u wilt dat LinkedIn de resultaten optimaliseert door het vaakst de advertenties weer te geven die het waarschijnlijk goed zullen doen.

Kies ten slotte een optie voor budgetpacing . U kunt een dagbudget instellen of LinkedIn uw bestedingsbudget laten optimaliseren op basis van de beschikbare mogelijkheden.

Budget, bod, start- en einddatums en instellingen voor budgetpacing van LinkedIn dynamische advertentiecampagne.

Nu is uw campagne klaar om in te dienen.

Gevolgtrekking

Dynamische advertenties van LinkedIn verschillen van de advertentie-opties die beschikbaar zijn op andere pay-per-click-systemen op sociale media, en gezien de aard van LinkedIn kunnen ze uitstekend passen bij bepaalde campagnes.

Dat gezegd hebbende, niet al uw LinkedIn-campagnes kunnen of moeten de functies voor dynamische advertentiepersonalisatie gebruiken. Ze zijn niet geschikt voor elk doel en elke boodschap.

Richt u op de best practices van LinkedIn-advertenties om de meest relevante, gerichte boodschap voor uw publiek te creëren. Dat is altijd de beste manier om resultaten te zien.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *