Hoe Messenger Bot-abonnees opnieuw te targeten met Facebook-advertenties - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Hoe Messenger Bot-abonnees opnieuw te targeten met Facebook-advertenties

6 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je een Facebook Messenger-bot? Heb je erover nagedacht om je botabonnees opnieuw te targeten met Facebook-advertenties?

In dit artikel leert u hoe u aangepaste en vergelijkbare bot-doelgroepen kunt maken voor targeting op Facebook-advertenties.

Waarom Retarget Messenger Bot-abonnees?

Er is geen warmer publiek dan een Facebook Messenger-bot . Deze gebruikers zijn doorgaans zeer betrokken en goed bekend met uw bedrijf en inhoud, waardoor ze een ideaal publiek zijn voor het vermarkten van uw betaalde producten . Wanneer u zich richt op een warmere doelgroep, zult u merken dat u sneller converteert en dat uw advertenties minder kosten.

Als u ManyChat  gebruikt om uw Messenger-bot te beheren, kunt u uw lijst met botabonnees van het platform exporteren en deze gebruiken om een ​​aangepast Facebook-publiek te maken .

Behalve dat het een warm publiek is, heeft het een importpercentage van 100% omdat de gegevens die u exporteert uit ManyChat hun Facebook-gebruikers-ID-nummer zijn, dat is gekoppeld aan hun Facebook-profiel. De enige reden waarom een ​​Facebook-gebruikers-ID niet in uw aangepaste doelgroep zou worden geïmporteerd, is als die persoon niet langer actief is op Facebook.

Wanneer u uw Messenger bot-abonneelijst importeert om een ​​aangepast publiek te maken, wijst Facebook hun Facebook-gebruikers-ID toe, dat aan hun profiel is gekoppeld.

Bovendien kunt u een lookalike publiek creëren op basis van uw aangepaste publiek . Hoewel de aangepaste doelgroep een replica is van uw abonnees, bestaat de vergelijkbare doelgroep uit mensen die erg op uw abonnees lijken. Door u te richten op deze vergelijkbare doelgroep, kunt u uw abonneebestand uitbreiden met gelijkgestemde gebruikers.

Laten we nu eens kijken hoe u uw botabonneegegevens uit ManyChat kunt exporteren, zodat u aangepaste en vergelijkbare doelgroepen kunt maken en uw advertenties op het juiste moment aan de juiste mensen kunt laten zien.

# 1: Exporteer Facebook Messenger Bot-abonneegegevens

De eerste stap is om de abonneegegevens van uw Messenger-bot te exporteren vanuit ManyChat.

Om dit te doen, logt u in op ManyChat en navigeert u naar uw Audience-tabblad in het linkermenu. Je ziet dan een lijst met al je Messenger-botabonnees .

Klik op het tabblad Publiek in ManyChat om een ​​lijst te zien van al je Messenger-botabonnees.

Als u een grote abonneelijst heeft en deze wilt segmenteren voordat u exporteert, klikt u op het pictogram Filter en vervolgens op + Voorwaarde .

Als u een grote abonneelijst heeft en deze wilt segmenteren voordat u exporteert, klikt u op het pictogram Filter en vervolgens op + Voorwaarde.

Hier kunt u een willekeurig aantal tags, segmentatie en voorwaarden selecteren .

Selecteer een willekeurig aantal tags, segmentatie en voorwaarden die u wilt.

Als u van plan bent om op basis van deze lijst Facebook-lookalike-doelgroepen te maken, zorg er dan voor dat uw dataset (ook wel gebruikerslijst genoemd) groot genoeg is . De minimale dataset is 100 gebruikers. Dit betekent dat 100 mensen met succes in uw lijst moeten worden geïmporteerd om een ​​vergelijkbaar publiek te creëren.

Houd er rekening mee dat hoe groter uw dataset, hoe beter uw lijst zal zijn. Lookalike doelgroepen zullen nauwkeuriger zijn als Facebook veel weet over uw publiek. U zult waarschijnlijk ook lagere advertentiekosten en hogere conversies van uw advertenties zien.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon uw volledige lijst met abonnees te exporteren, wat ook prima is.

Zodra u de lijst heeft die u wilt exporteren, klikt u op Bulkacties en selecteert u PSID’s exporteren in het vervolgkeuzemenu. De gegevens die u exporteert (PSID’s of ID’s met paginabereik) zijn de ID-nummers die worden aangemaakt wanneer gebruikers communiceren met de Messenger van uw Facebook-pagina.

Zodra u de lijst heeft die u wilt exporteren, klikt u op Bulkacties en selecteert u PSID's exporteren in het vervolgkeuzemenu.

Om toegang te krijgen tot de functie PSID’s exporteren, moet u upgraden naar een ManyChat Pro-account. Het Pro-abonnement bevat veel geweldige tools en begint bij slechts $ 10 per maand voor maximaal 500 abonnees.

# 2: Importeer uw Messenger Bot-abonneegegevens om een ​​aangepaste Facebook-doelgroep te maken

Zodra u uw lijst met Facebook-gebruikers-ID’s in een CSV-bestand heeft, kunt u deze gebruiken om een ​​aangepast publiek te maken . Open Facebook Ads Manager en selecteer Audiencesonder Assets.

Open Facebook Ads Manager en selecteer Audiences onder Assets.

Wanneer het Audiences-dashboard wordt geopend, klikt u op Create Audience en selecteert uvervolgens Custom Audience in het vervolgkeuzemenu.

Wanneer het Audiences-dashboard wordt geopend, klikt u op Create Audience en selecteert u Custom Audience in het vervolgkeuzemenu.

Omdat u het CSV-bestand wilt gebruiken dat u uit ManyChat heeft geëxporteerd, selecteert u Klantbestand als basis voor de aangepaste doelgroep die u maakt.

Selecteer Klantbestand als basis voor de aangepaste Facebook-doelgroep die u maakt.

Selecteer vervolgens Klanten uit uw eigen bestand toevoegen of Gegevens kopiëren en plakken.

Selecteer Klanten uit uw eigen bestand toevoegen of Gegevens kopiëren en plakken.

Nu bereid je je dossier voor. Klik op Selecteer de oorsprong van deze upload en kies de bron van uw gegevens . In dit geval is het van een partner (ManyChat).

Klik op Selecteer de oorsprong van deze upload en kies de bron van uw gegevens.

Klik vervolgens op Upload Your File en ga naar je CSV-bestand . Als u klaar bent, klikt u op Volgende .

Facebook laat je een voorbeeld zien van de ID’s die ze zullen gebruiken om je gegevens in kaart te brengen. Selecteer Facebook-pagina Gebruikers-ID in het vervolgkeuzemenu .

Selecteer Gebruikers-ID Facebook-pagina in het vervolgkeuzemenu.

U merkt misschien dat u nog steeds niet verder kunt gaan en uw gegevens nog niet kunt uploaden. Dit komt doordat de gegevens nog steeds niet in kaart zijn gebracht. Klik hiervoor op de koppeling Facebook-pagina-ID’s invoeren .

Klik op de link Facebook-pagina-ID's invoeren.

Voer in het pop-upvenster het pagina-ID-nummer in dat overeenkomt met de Facebook-pagina die is gekoppeld aan ManyChat waar u deze gegevens hebt ontvangen.

Voer het pagina-ID-nummer in dat overeenkomt met de Facebook-pagina die is gekoppeld aan ManyChat waar u deze gegevens hebt ontvangen.

Het in kaart brengen van de gegevens zorgt ervoor dat adverteerders niet op ongepaste wijze gegevens importeren die niet van hen zijn en houdt de privacynormen voor Facebook-gebruikers in stand. Met andere woorden, Facebook wil niet dat u gegevens van verschillende bedrijfspagina’s in één advertentieaccount importeert. Deze stap zorgt ervoor dat de gegevens die u importeert, behoren tot de pagina waarmee de eindgebruiker oorspronkelijk interactie heeft gehad.

Om uw pagina-ID-nummer te vinden , gaat u naar het gedeelte Over van uw pagina en scrolt u naar beneden . Je ziet het daar genoteerd. Kopieer en plak het in het pop-upvenster en  klik op Toevoegen .

Als u klaar bent, klikt u op Uploaden en maken om uw aangepaste doelgroep op te bouwen.

# 3: Creëer een vergelijkbare doelgroep op basis van uw aangepaste doelgroep

Op de pagina die bevestigt dat uw doelgroepgegevens zijn geüpload, ziet u de optie om een ​​vergelijkbaar publiek te maken , wat u kan helpen uw lijst met Messenger-botabonnees verder uit te breiden. Zoals eerder vermeld, moet uw aangepaste doelgroeplijst ten minste 100 gebruikers hebben om een ​​vergelijkbare doelgroep te creëren.

Nadat u uw aangepaste doelgroep heeft gemaakt, klikt u op Een vergelijkbare doelgroep maken.

U kunt ook een vergelijkbare doelgroep maken vanuit het Audiences-dashboard. Klik op Create Audience en kies Lookalike Audience in het vervolgkeuzemenu.

Selecteer in het venster Create a Lookalike Audience het aangepaste publiek dat u wilt gebruiken om uw lookalike publiek te creëren . Facebook vult automatisch de locatie in waar het grootste deel van uw ideale klantenbestand zich zal bevinden. Voel je vrij om dit te wijzigen om een ​​andere locatie te targeten.

Selecteer in het venster Create a Lookalike Audience de aangepaste doelgroep die u wilt gebruiken om uw vergelijkbare doelgroep te creëren.

Vervolgens sleept u de schuifknop om uw doelgroep te selecteren . Een doelgroepgrootte van 1% komt het meest overeen met uw bronpubliek en naarmate u tot 10% stijgt, wordt uw publiek breder. Ik raad je aan om verschillende doelgroepen te maken op basis van je bronpubliekslijst,zodat je meerdere opties hebt om te testen in je Facebook-advertenties.

Als je klaar bent met het kiezen van parameters voor je lookalike publiek, klik je op Create Audience .

# 4: voer uw campagnes uit

Nadat u uw aangepaste en vergelijkbare doelgroepen heeft gemaakt, stelt u uw Facebook-campagnes in zoals u dat normaal zou doen en richt u zich op de doelgroepen die u zojuist hebt gemaakt . Je aangepaste publiek is een erg warm publiek, dus het is het beste publiek om aan te verkopen. Uw lookalike publiek is ideaal om uw abonneebestand te vergroten en gebruikers warm te maken voordat u uw producten of diensten aan hen aanbiedt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format