Hoe u de betrokkenheid van uw Instagram-verhaal(stories) kunt verbeteren - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe u de betrokkenheid van uw Instagram-verhaal(stories) kunt verbeteren

8 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je dat mensen meer tijd besteden aan de inhoud van je Instagram-verhaal? Op zoek naar tips om actieve betrokkenheid bij uw verhalen te stimuleren?

# 1: voeg een tik toe voor meer prompts

De “tik voor meer” -tactiek is vrij eenvoudig en duidelijk. Voeg in je Instagram-verhaal tekst en een pijlafbeelding toe die kijkers vraagt ​​om op de rechterkant van het scherm te tikken om je volgende verhaalsegment te zien.

Hier is hoe het eruit ziet:

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, voeg een tik toe voor meer prompts, voorbeeld 1

Je denkt misschien: “Maar het verhaal gaat hoe dan ook automatisch vooruit na 15 seconden, dus waarom maakt het uit?” Onthoud dat het kijken naar een verhaalsequentie (meerdere verhaalsegmenten achter elkaar van dezelfde gebruiker) een passieve ervaring is. Hoe meer kijkers gewoon zitten en kijken, hoe minder ze ondergedompeld zijn in uw inhoud, waardoor de kans groter is dat ze uw verhaalreeks verlaten.

Door gebruikers te vragen te tikken voor meer, kunt u vier dingen bereiken:

 • Geef kijkers een gevoel van controle. Ze zijn niet langer omstanders; ze zijn nu betrokken bij de voortgang van het verhaal.
 • Trigger kijkers om van een passieve naar een actieve toestand te gaan.
 • Wek nieuwsgierigheid op of maak gebruikers enthousiast voor uw volgende segment.
 • Verhoog de kans op een tik versus een veegbeweging (uw verhaal verlaten om door te gaan naar het volgende verhaal).

Als u een tik wilt gebruiken voor meer prompts in uw voordeel, kunt u een verhaaldia opzetten die informatie plaagt . Stel kijkers bijvoorbeeld een vraag die hun interesse wekt, zodat ze willen blijven kijken om het antwoord te zien.

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, voeg een tik toe voor meer prompts, voorbeeld 2

Er zijn verschillende manieren om de tap toe te voegen voor meer oproep tot actie: U kunt een pijl naar rechts onder emoji en gebruik de tekst gereedschap te schrijven “tap voor meer” aan de rechterkant van het scherm. Of als u zich creatief voelt, ontwerp het scherm dan in een tool van derden.

# 2: Lever veilige inhoud voor schermafbeeldingen

Een andere manier om Instagram-gebruikers te laten deelnemen aan uw verhaal, is door waardevolle inhoud te leveren waarvan ze een screenshot willen maken en deze willen opslaan.

Lever merkachtergronden

Deze tip is vrij eenvoudig: ontwerp verschillende aantrekkelijke achtergronden voor mobiel en deel ze in je verhaal, zodat gebruikers er een screenshot van kunnen maken en ze op hun telefoon kunnen gebruiken.

Voeg in je Instagram-verhaalstroom een dia toe voordat je de achtergronden plaatst om je volgers een waarschuwing te geven . Je zou iets kunnen zeggen als: ‘Ben je klaar voor coole achtergronden? Maak je klaar om een ​​screenshot te maken. ” Plaats vervolgens de achtergronden die u hebt gemaakt .

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, inhoud kunt leveren voor schermafbeeldingen, bijvoorbeeld 1 van Cubs-achtergronden

Als u denkt dat deze tactiek alleen is voorbehouden aan grafisch ontwerpers of bedrijven met prachtige producten, denk dan nog eens goed na. Elk bedrijf kan screenshotwaardige achtergronden delen.

Gary Vaynerchuk combineert prachtige ontwerpen en inspirerende citaten in zijn behang. Hier zijn een paar voorbeelden:

Hoe u de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, inhoud kunt leveren voor schermafbeeldingen, voorbeeld 2 van Gary Vaynerchuk-achtergronden

Als design niet jouw sterkste punt is, kun je aantrekkelijke achtergronden maken met een beeldbewerkingsprogramma zoals Canva of gewoon een ontwerper inhuren van Upwork .

Deel een lijst

Mensen houden van lijsten. Ze komen meteen ter zake, ze zijn praktisch en de informatie is gemakkelijk te verteren. Er zijn veel lijsten die u in uw verhaal zou kunnen delen en die uw publiek zou willen bewaren.

Als je bijvoorbeeld een ontwerper bent die iemand leert hoe je een Instagram-verhaal moet maken, deel dan een reeks video’s en vat de belangrijkste punten samen met een checklist-dia of een stapsgewijze handleiding. Het kan er ongeveer zo uitzien:

Hoe u de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, inhoud kunt leveren voor schermafbeeldingen, voorbeeld 3 van de lijst met trainingshoogtepunten

Een andere variant van een lijst is een recept. Stel dat u uw toehoorders wilt leren een taart te maken. Begin met het maken van een klassieke stapsgewijze video van het bakproces. Voeg aan het einde van de video een dia toe om je publiek voor te bereiden: “Wil je het recept? Maak je klaar om een ​​screenshot te maken. ” Plaats dan een afbeelding met het recept.

# 3: Ga door met een heen en weer gesprek

De Instagram-vraagsticker is een geweldige manier om feedback van je publiek te vragen of vragen te verzamelen voor een AMA .

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door simpelweg een foto van jezelf te maken en de vraagsticker te gebruiken om je publiek te vragen je alles te vragen wat in je opkomt . Het laat je volgers zien dat je oplet en hun input waardeert.

Als u deze functie echter op een meer strategische manier gebruikt, kunt u nuttige inzichten ontsluiten die u helpen een beter begrip te krijgen van uw koperspersoonlijkheid, erachter te komen welke inhoud uw publiek wil, en input te vragen over toekomstige producten.

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, feedback kunt vragen met een vraagsticker, bijvoorbeeld door drukte

Hier zijn enkele suggesties om te proberen:

 • “Vraag me alles wat je wilt” : door je publiek te vragen om je vragen te stellen, kun je je merk menselijker maken en ervoor zorgen dat je publiek zich meer met je verbonden voelt.
 • “Wat zijn uw grootste uitdagingen met X?” : Deze feedback kan u helpen potentiële onderwerpen te identificeren die u in uw verhaal kunt behandelen, ideeën voor nieuwe producten te onthullen en uw inhoud bovenaan de trechter te informeren.
 • “Hallo allemaal, vandaag is het [thema] dag! Stel me je vragen ” : Dit is een variatie op de tweede tactiek. Het stellen van vragen over een specifiek onderwerp kan uw inhoud in het midden van de trechter leiden.
 • “Waar wil je dat ik hierna over schrijf?” : Deze is eenvoudig. Vraag kijkers wat voor soort inhoud je moet maken. Deze input kan je helpen te leren wat je publiek van je nodig heeft, wat de Instagram-betrokkenheid in de loop van de tijd zal verbeteren.

# 4: Moedig volgers aan om je een DM te sturen

Wanneer Instagram-gebruikers uw bedrijf een DM sturen , geeft dit u de mogelijkheid om een ​​relatie met hen op te bouwen. Hier zijn twee manieren om de inhoud van uw Instagram-verhaal te gebruiken om hen aan te moedigen dat te doen.

Een onderzoek uitvoeren

Het doel hier is om gebruikers een screenshot te laten maken van een meerkeuzevragenlijst of enquête , deze te markeren en naar u terug te sturen in een DM of e-mail .

De eerste stap is om het doel van de enquête te bepalen , bijvoorbeeld voor entertainment, het leren kennen van uw publiek of het verzamelen van feedback.

Vervolgens beslissen welk type onderzoek dat u wilt maken . Enkele populaire opties zijn open vragen die gebruikers in een paar woorden kunnen beantwoorden, of een meerkeuze-enquête waarin u een vraag stelt en mensen kunnen kiezen uit een lijst met antwoorden. Hier is een voorbeeld van Le Haute Jaz:

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, vraag volgers naar DM's, voorbeeld 1 van een enquête door Le Haute Jaz

Nadat je een vraag en mogelijke antwoorden hebt gekozen, ontwerp je je verhaalafbeeldingen.

U kunt een tool voor het ontwerpen van afbeeldingen gebruiken om de enquête zelf te maken .

U moet ook twee verhaaldia’s maken om voor en na de enquête weer te geven . De dia vóór de enquête moet kijkers duidelijke instructies geven om een ​​screenshot van de enquête te maken, deze in te vullen en deze vervolgens aan u door te sturen. De dia na de enquête zou een herinnering aan die instructies moeten zijn.

Als u de betrokkenheid wilt vergroten, kunt u ook een prijs aanbieden of een wedstrijd rond de enquête maken . Vergeet het niet te vermelden in de volgorde van uw uitlegger . Uw reeks kan er ongeveer zo uitzien:

 • Dia 1: “Wil je kans maken om X te winnen?”
 • Dia 2: “Maak een screenshot van de volgende dia, vul uw antwoorden in en stuur ons de resultaten een DM!”
 • Dia 3: “Donderdag maken we de winnaar bekend op Instagram!”
 • Dia 4: “Wil je winnen? Maak je klaar voor een screenshot: “
 • Dia 5: de enquête
 • Dia 6: “Heb je de screenshot ?! Super goed! Vul het in, stuur ons een DM en u bent misschien wel de volgende winnaar. “
Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, volg DM's van volgers, voorbeeld 2 van de lettertypetoets door Monotype

Lever een download

Het weggeven van een gratis eBook, werkblad of een ander downloadbaar stuk inhoud is een van de oudste trucs om uw nieuwsbrief te laten groeien. “Geef me je e-mail en ik stuur deze gratis professionele gids voor Facebook-advertenties.” Klinkt bekend, toch?

Je kunt een vergelijkbare techniek gebruiken om een ​​download bij je Instagram-verhaal te bezorgen. Maar in plaats van mensen naar een bestemmingspagina te leiden, kunt u een oproep tot actie opnemen en gebruikers vragen om u hun e-mailadres te sturen (“Stuur me een DM met uw e-mail en ik stuur u het e-book”). Als je een op Instagram gebaseerde campagne beheert, zou je iets kunnen doen als: “Als je het eBook wilt, stuur me dan een DM en ik stuur je de link.”

Waarom zou je deze route volgen in plaats van gebruikers door te verwijzen naar een link in de biografie of hen te vragen omhoog te vegen (en ze vervolgens naar een landingspagina te sturen)? Het geeft je de kans om een ​​relatie op te bouwen. Het uitwisselen van DM’s met je volgers voelt authentieker en persoonlijker dan mensen een e-book te fotograferen via een landingspagina of e-mail.

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, volg DM's van volgers, voorbeeld 3 van DM voor blogpost

# 5: meer tijd besteden aan een verhaal met wachttijd om te lezen

Zoals je waarschijnlijk weet, bevriest het, als je je vinger op een Instagram-verhaal houdt, en gaat het niet verder naar het volgende segment. Meestal vraagt ​​u kijkers om “vast te houden om te lezen” als een afbeelding meer tekst bevat dan ze in 15 seconden kunnen lezen.

Een andere manier om naar deze tactiek te kijken, is dat je kijkers om meer tijd vraagt ​​dan ze normaal aan een verhaal zouden besteden. Je zegt: “Deze afbeelding is belangrijker dan andere afbeeldingen, dus ik wil dat je hier meer aandacht aan besteedt.”

Er zijn twee populaire manieren waarop u deze engagementtechniek kunt gebruiken:

 • Maak een lang stuk tekst en vraag ze vast te houden om te lezen . Zorg ervoor dat uw tekst goed geschreven en waardevol is, zodat ze niet het gevoel hebben dat u hun tijd verspilt.
 • Vraag hen iets in een afbeelding te zien of hun mening te geven . U kunt twee vergelijkbare afbeeldingen naast elkaar plaatsen en uw volgers vragen om de verschillen te zoeken.

Hier zijn twee voorbeelden ter inspiratie:

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, vasthouden om te lezen, voorbeeld

# 6: Cue Viewers om het volume hoger te zetten

Houd er rekening mee dat de meeste mensen Instagram-verhalen bekijken met gedempt geluid, dus je wilt dat kijkers het geluid voor je aanzetten. Hier is hoe je dat kunt doen:

 • Dia 1: laat een video zien waarop je praat. Voeg een tekstoverlay toe met de tekst ‘We moeten praten’ en een GIF / emoji van een volumeknop of een luidspreker .
 • Dia 2: bezorg uw bericht.

Onthoud dat je om extra aandacht van je volgers vraagt, dus zorg ervoor dat je iets levert dat de moeite waard is.

Hoe je Instagram-verhaalbetrokkenheid kunt verbeteren, bijvoorbeeld voor volume

# 7: Creëer polariserende peilingantwoorden

Mensen zullen zich waarschijnlijk bezighouden met standaard ja of nee vragen; die interacties zijn echter niet bijzonder memorabel. Om meer uit deze verhaaltactiek te halen, kunt u in uw antwoorden psychologische triggers en stijlen gebruiken. Het kan zo simpel zijn als het veranderen van “Ja” in “Je hebt gelijk!” Een andere mogelijkheid is om een ​​reeks vragen te stellen. Je zou je publiek kunnen vragen waarmee ze worstelen of een waarde die je wilt geven.

Rob Hanley doet dit buitengewoon goed in zijn verhalen. Zie je hoe zijn unieke reacties kleur toevoegen en je echt willen betrekken?

Hoe je de betrokkenheid van Instagram-verhalen kunt verbeteren, unieke enquêtereacties, bijvoorbeeld door Rob Hanley

Gevolgtrekking

De weg naar het opbouwen van vertrouwen en het opbouwen van een relatie met potentiële klanten is geplaveid met een reeks micro-engagementen en interacties. Hoe meer uw potentiële klanten uw inhoud zien en gebruiken, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk bij u kopen. Klopt toch?

Met meer dan 400 miljoen dagelijkse actieve gebruikers voor Instagram Stories, is het geen wonder dat meer merken het platform gebruiken. Tegelijkertijd wordt het echter steeds moeilijker om de aandacht van uw publiek te trekken en zinvolle engagementen te genereren.

De meeste merken hebben de neiging om zich te concentreren op het opvallende aspect van Instagram Stories en minder op betrokkenheid in het verhaal. Maar zeer betrokken merken weten dat om de algehele conversie te verhogen, u zich eerst moet concentreren op het laten wennen van uw gebruikers aan het omgaan met uw verhalen (tikken, screenshots maken, antwoorden of een oproep tot actie uitvoeren). De zeven eenvoudige engagementtactieken hierboven kunnen u daarbij helpen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format