Hoe u een effectieve retargetingtrechter voor Facebook-advertenties maakt - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u een effectieve retargetingtrechter voor Facebook-advertenties maakt

7 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw retargeting-campagnes op Facebook verbeteren? Vraagt ​​u zich af hoe u een Facebook-advertentietrechter kunt bouwen die u tijd en moeite bespaart?

In dit artikel ontdek je hoe je een Facebook-advertentietrechter bouwt die gebruikers gedurende een aanzienlijke periode opnieuw met meerdere advertenties target.

Over Facebook-retargeting en advertentie-vermoeidheid

De meeste bedrijven hebben een relatief klein warm publiek. Tenzij je voor een groot merk werkt, is het onwaarschijnlijk dat je honderdduizenden e-mailabonnees of miljoenen websitebezoekers hebt om opnieuw te targeten, dus je zult je warme publiek veel sneller doorbranden dan een groter koud publiek. Dit kan gemakkelijk vermoeidheidsproblemen van Facebook-advertenties veroorzaken , wat onvermijdelijk leidt tot een daling van de resultaten.

Door kleine dagbudgetten te gebruiken en tegelijkertijd een warm publiek te targeten, kunt u advertentie-vermoeidheid voorkomen, omdat uw potentiële klanten uw advertenties niet te vaak te zien krijgen. Deze tactiek levert echter zelden het hoogste rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) op.

Uw warme publiek zijn uw hyperreactieve prospects. U wilt een aanzienlijk deel van uw advertentiebudget aan deze mensen besteden, omdat ze het beste op uw advertenties reageren en eerder geneigd zijn om de door u gewenste actie te ondernemen.

Een van de beste manieren om advertentie-vermoeidheid bij deze potentiële klanten te voorkomen, is door een aantal verschillende advertenties te maken die tegelijkertijd op hetzelfde warme publiek zijn gericht . Wanneer u elke advertentie in een eigen advertentieset plaatst en de frequentielimietfunctie gebruikt , zorgt u ervoor dat mensen elke advertentie niet vaker dan één keer per week zien .

Gebruik de functie Frequency Cap in uw Facebook-retargeting-campagne om ervoor te zorgen dat mensen elke Facebook-advertentie niet vaker dan één keer per week zien.

En als u voldoende advertenties maakt, kunt u met deze techniek evergreen retargeting-campagnes opzetten die maandenlang kunnen worden uitgevoerd zonder dat er aanpassingen nodig zijn .

Dit artikel laat zien hoe je een Facebook-retargeting-campagne maakt die zich richt op websitebezoekers, maar je kunt deze tactiek gemakkelijk gebruiken met je klantenlijst, videokijkers, vind-ik-leuks op Facebook, enzovoort.

# 1: Maak een aangepaste doelgroep voor een websitebezoeker

Om een aangepast publiek van een websitebezoeker te maken , moet de Facebook-pixel op uw website zijn geïnstalleerd. Als je het nog niet hebt toegevoegd, volgt hier een stapsgewijze handleiding voor het installeren van de Facebook-pixel .

Open nu Advertentiebeheer en selecteer Doelgroepen onder Activa.

Open Advertentiebeheer en selecteer Doelgroepen onder Activa.

Klik vervolgens op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Klik op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Selecteer Websiteverkeer in het venster dat wordt geopend .

Selecteer Websiteverkeer om uw aangepaste Facebook-doelgroep te maken.

Vervolgens zie je het venster voor het maken van een publiek. Facebook geeft je veel flexibiliteit bij het retargeten van websitebezoekers. Als u op het vervolgkeuzemenu Alle websitebezoekers klikt , onthult u opties om mensen te targeten die specifieke pagina’s bezoeken, veel tijd op uw site doorbrengen of aan evenementcriteria voldoen .

Als u op het vervolgkeuzemenu Alle websitebezoekers klikt, onthult u opties om mensen te targeten die specifieke pagina's bezoeken, veel tijd op uw site doorbrengen of aan evenementcriteria voldoen.

Om het voor dit artikel eenvoudig te houden, target u alle websitebezoekers in de afgelopen 180 dagen , zoals hieronder wordt weergegeven. Dit geeft je het grootste aangepaste publiek op de website.

Door alle websitebezoekers in de afgelopen 180 dagen te targeten, krijgt u het grootste aangepaste publiek op de website.

Vervolgens typ een naam voor de aangepaste publiek en klik maken Audience .

Facebook zal je vragen of je een advertentie wilt maken om je nieuwe aangepaste doelgroep te targeten of deze wilt uitbreiden door een vergelijkbare doelgroep te creëren. Negeer die berichten voorlopig en ga verder met stap # 2.

# 2: Zet een Facebook-bereikcampagne op

Nu u de aangepaste doelgroep van uw website heeft gemaakt, is het tijd om de Facebook-campagne op te zetten die zich op deze gebruikers richt.

Open Advertentiebeheer en klik op Campagne maken . Geef uw nieuwe campagne een naamin het venster Snel maken en selecteer de campagnedoelstelling Bereik .

Met de Reach-doelstelling kunt u de functie frequency caps gebruiken, die voorkomt dat uw advertenties te vaak in korte tijd aan uw potentiële klanten worden getoond.

Geef uw nieuwe campagne een naam in het venster Snel maken en selecteer de campagnedoelstelling Bereik.

Typ ten slotte plaatsaanduidingen voor uw eerste advertentieset en advertentie en klik op Opslaan in concept in de rechterbenedenhoek.

# 3: Target de aangepaste doelgroep van uw websitebezoeker in uw advertentieset

Nu moet u uw nieuwe advertentieset zo instellen dat deze is gericht op de aangepaste doelgroep van uw websitebezoeker.

Om dit te doen, navigeert u naar de advertentieset in uw nieuwe campagne en scrolt u omlaag naar het gedeelte Doelgroep .

Typ in het veld Aangepaste doelgroepen de naam van de aangepaste doelgroep van uw websitebezoeker .

Typ in het veld Aangepaste doelgroepen de naam van de aangepaste doelgroep van uw websitebezoeker.

Ik raad u aan de rest van uw targetingopties open te laten, zoals hierboven weergegeven. U hoeft geen extra targetingcriteria toe te voegen, omdat u alleen adverteert voor mensen die uw website hebben bezocht. Door andere targetingcriteria op te nemen, verkleint u de omvang van uw doelgroep, wat u niet wilt.

# 4: Stel een frequentielimiet in

Om een ​​frequentielimiet in te stellen, blijft u binnen uw advertentieset en scrolt u omlaag naar het gedeelte Optimalisatie en levering .

Ten eerste, zorg ervoor dat optimalisatie voor Ad Delivery is ingesteld op Reach . Kies vervolgens het maximale aantal advertentievertoningen dat u wilt dat elke potentiële klant gedurende een bepaalde periode heeft .

Hier heb ik elke 7 dagen 1 vertoning geselecteerd, wat betekent dat elke persoon in de doelgroep eenmaal per week een advertentie in deze advertentieset te zien krijgt:

Selecteer elke zeven dagen één vertoning, zodat elke persoon in de doelgroep één keer per week een advertentie in deze advertentieset te zien krijgt.

Elke zeven dagen een vertoning is een goede plek om te beginnen als u ten minste 14 verschillende advertenties gaat maken. Op die manier kan elke potentiële klant twee keer per dag, doorlopend wekelijks, een andere advertentie krijgen dan uw bedrijf. Als u echter maar van plan bent om met tien advertenties te beginnen, kunt u de frequentie verhogen naar één vertoning per vijf dagen.

# 5: Maak meer dan 10 Facebook-retargeting-advertenties

Om deze campagne groenblijvend te maken, moet u stappen ondernemen om advertentie-vermoeidheid te voorkomen. De beste manier om dit te doen, terwijl u het meeste uit uw Facebook-retargetingcampagnes haalt, is door veel verschillende advertenties te maken die van elkaar verschillen . Kleine variaties in de tekst zullen advertentie-vermoeidheid niet voorkomen.

Voor servicebedrijven kunt u korte video’s maken die waarde toevoegen aan uw doelmarkt en eindigen met een oproep tot actie . Aan de andere kant kunnen productgebaseerde en e-commercebedrijven een aantal verschillende advertenties maken die reclame maken voor verschillende producten .

Gebruik waar mogelijk ook meerdere advertentie-indelingen . Combineer videoadvertenties met beeldadvertenties, carrouseladvertenties en zelfs eenvoudige tekstadvertenties.

Hier is een Facebook-retargeting-campagne met 12 verschillende advertenties die tegelijkertijd worden weergegeven:

Hier is een Facebook-retargeting-campagne met 12 verschillende advertenties die tegelijkertijd worden weergegeven.

Hoe meer advertenties u maakt, hoe langer u deze campagne onder dezelfde doelgroep kunt laten zien. En als u voldoende advertenties maakt, kan deze retargeting-campagne een aanzienlijke tijd worden uitgevoerd zonder dat u enige aanpassingen hoeft te doen.

# 6: Dupliceer uw Facebook-advertentieset voor elke Facebook-advertentie

Het is belangrijk dat u niet al uw advertenties in één advertentieset plaatst. Elke advertentie heeft een eigen advertentieset nodig, anders zien uw potentiële klanten slechts één advertentie per zeven dagen.

Door voor elke advertentie een aparte advertentieset te maken, kunt u meerdere keren per dag adverteren voor uw doelmarkt , maar elke advertentie wordt slechts één keer per week weergegeven.

Het dupliceren van een advertentieset is eenvoudig. Schakel eenvoudig het selectievakje naast uw advertentieset in en klik op Dupliceren .

Schakel het selectievakje naast uw advertentieset in en klik op Dupliceren.

U kunt advertentiesets dupliceren in de oorspronkelijke campagne of een andere, en u kunt meerdere duplicaten tegelijk maken.

Voor deze tactiek dupliceert u de advertentieset in de oorspronkelijke advertentiecampagne en maakt u een duplicaat voor elke advertentie .

Dupliceer de advertentieset in de oorspronkelijke advertentiecampagne en maak een duplicaat voor elke advertentie.

Gebruik versnelde levering bij het opnieuw targeten van kleine aangepaste doelgroepen

Deze laatste stap is een optionele geavanceerde techniek die u kunt gebruiken als u een klein aangepast publiek target.

Wanneer u de campagnedoelstelling Bereik selecteert, plaatst Facebook uw advertenties voor zo veel mogelijk mensen tegen de laagste kosten. Dit kan betekenen dat slechts een klein percentage van uw aangepaste doelgroep uw advertenties daadwerkelijk te zien krijgt. Gebruik de functie Versnelde levering om dit probleem op te lossen . U betaalt veel meer per 1000 vertoningen, maar een groter percentage van uw aangepaste doelgroep krijgt uw advertenties te zien.

Om versnelde weergave te gebruiken, navigeert u naar een van uw advertentiesets en scrolt u omlaag naar het gedeelte Optimalisatie en levering . Facebook laat je geen versnelde bezorging gebruiken, tenzij je eerst een bodlimiet instelt. U moet een vrij grote bodlimiet gebruiken om ervoor te zorgen dat een hoog percentage van uw aangepaste doelgroep uw advertenties te zien krijgt.

Om versnelde weergave te gebruiken, navigeert u naar een van uw advertentiesets en scrolt u omlaag naar het gedeelte Optimalisatie en levering.

Ik raad u aan een bodlimiet in te stellen van vier tot vijf keer de CPM van uw normale warme doelgroep (kosten per 1000 vertoningen) . Het is belangrijk op te merken dat dit bedrag veel hoger zal zijn dan Facebook zal aanbevelen.

Stel dat wanneer u uw e-maillijst opnieuw target met standaardlevering, uw CPM gewoonlijk rond de $ 10 ligt. In dit geval kunt u een bodlimiet van € 50 instellen wanneer u versnelde weergave gebruikt.

Onder Biedstrategie selecteert u het een bod instellen Cap checkbox en voer uw bedrag . Klik vervolgens op Meer opties onder aan het venster en selecteer Versnelde levering .

Voor dit voorbeeld zou uw advertentieset er als volgt uit moeten zien:

Klik op Meer opties onder aan het venster en selecteer Versnelde levering.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format