Hoe u een Facebook-locatiepagina maakt - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u een Facebook-locatiepagina maakt

9 min


95
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft uw bedrijf meer dan één locatie? Vraagt ​​u zich af hoe u afzonderlijke bedrijfslocaties kunt promoten bij een specifiek lokaal publiek?

In dit artikel ontdek je hoe je Facebook kunt gebruiken om een ​​Facebook-locatiepagina op te zetten en te promoten voor al je storefronts.

# 1: Maak een Facebook-locatiepagina voor elk zakelijk adres

Facebook introduceert een nieuwe functie waarmee u afzonderlijke locatiepagina’s voor elk van uw storefronts kunt maken en deze kunt koppelen aan uw belangrijkste merkpagina . Uw individuele locatiepagina’s worden weergegeven in Facebook-zoekopdrachten, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om winkels en kantoren in de buurt te vinden.

Individuele locatiepagina's worden weergegeven bij zoekopdrachten op Facebook.

Nadat u locatiepagina’s heeft ingesteld, voegt Facebook een tabblad Locaties toe aan uw belangrijkste merkpagina. Wanneer gebruikers op dit tabblad klikken, zien ze uw dichtstbijzijnde locaties op een kaart . Ze kunnen ook het zoekvak gebruiken om locaties in een bepaald gebied te zoeken.

Als u op het tabblad Locaties op een Facebook-pagina klikt, worden afzonderlijke locaties op een kaart weergegeven.

Voordat u uw eerste Facebook-locatiepagina kunt maken, moet u locaties voor uw pagina instellen.

Om dit te doen, meldt u zich aan Business Manager en selecteer Vestigingen onder Assets. Of ga rechtstreeks naar https://business.facebook.com/business_locations/ .

Log in op Business Manager en selecteer Bedrijfslocaties onder Activa.

Vervolgens selecteert u de Facebook-pagina van het drop-down menu in de linkerbovenhoek van de pagina. Klik vervolgens op Aan de slag .

Klik op Aan de slag op de pagina Uw locaties beheren.

Als uw hoofdpagina een adres heeft, ziet u een waarschuwingsbericht als u locaties probeert toe te voegen. Facebook beschouwt uw hoofdpagina als uw overkoepelende merk en uw locatiepagina’s als onderliggende pagina’s, dus uw hoofdpagina mag geen fysiek adres hebben.

Als uw belangrijkste Facebook-pagina een adres heeft, ziet u een waarschuwingsbericht als u locaties probeert toe te voegen.

Als uw hoofdpagina een adres heeft, kunt u dit adres als locatie toevoegen . Facebook zal je vragen om beoordelingen en recensies ook naar dit adres over te dragen. Opmerking: deze worden sowieso samengevoegd op de hoofdpagina, dus u verliest niets.

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op Volgende .

Als uw hoofdpagina een adres heeft, kunt u dit adres toevoegen om een ​​Facebook-locatiepagina te maken.

Klik nu op Locaties toevoegen om uw eerste Facebook-locatiepagina in te stellen.

Klik op Locaties toevoegen om uw eerste Facebook-locatiepagina in te stellen.

Vervolgens zie je drie opties voor het toevoegen van locaties:

 • Typ handmatig een adres (aanbevolen voor 1-10 locaties).
 • Upload een CSV-bestand met een sjabloon van Facebook (voor bulkupload). Hier leest u hoe u de spreadsheet opmaakt .
 • Migreer een bestaande pagina naar Locatiemanager . Kies deze optie als u al Facebook-pagina’s heeft voor uw verschillende locaties en deze wilt omzetten in locatiepagina’s.
U ziet drie opties voor het toevoegen van locaties aan uw Facebook-pagina.

Als u ervoor kiest om handmatig locaties toe te voegen, vult u de details over uw storefront inen klikt u op Opslaan .

Vul de details van uw bedrijfslocatie in en klik op Opslaan.

Opmerking: u kunt de naam van een Facebook-locatiepagina niet wijzigen, omdat de standaard uw merknaam en het adres van de locatiepagina zijn.

# 2: Bewerk en optimaliseer uw Facebook-locatiepagina’s

Om lokale pagina’s te laten werken, is het belangrijk dat de details op uw locatiepagina kloppen. Navigeer naar uw belangrijkste Facebook-pagina en klik op Instellingen. Blader vervolgens naar beneden en selecteer Locaties in de linkerzijbalk.

Selecteer Locaties in de linkerzijbalk in je Facebook-pagina-instellingen.

Uw bedrijfslocaties- dashboard wordt geopend. Op het tabblad Locaties kunt u al uw locatiepagina’s bekijken .

Op het tabblad Locaties van uw dashboard Bedrijfslocaties kunt u al uw locatiepagina's bekijken.

Klik op een locatiepagina om die pagina te openen. Het moet op uw merkpagina lijken, omdat de omslagfoto’s automatisch van uw merkpagina worden gehaald.

Mogelijk ontbreken er enkele details op uw locatiepagina. Facebook genereert al enige tijd automatisch pagina’s van locaties, maar de aard van de automatisering kan er soms toe leiden dat sommige details na verloop van tijd verloren gaan.

Voeg in het gedeelte Over details over deze winkel of kantoor toe . Zorg ervoor dat u een telefoonnummer, openingstijden en websiteadres opgeeft . Overweeg ook om een ​​verhaal toe te voegen . Hoe persoonlijker en locatiespecifieker je je verhaal maakt, hoe aantrekkelijker je Facebook-locatiepagina zal zijn voor het lokale publiek.

Voeg details over uw winkel toe in het gedeelte Over van uw Facebook-locatiepagina.

Hoewel consistentie in NAP (naam, adres, telefoonnummer) belangrijk is, moet elk van uw locatiepagina’s aangepaste lokale inhoud bevatten en een link naar de relevante webpagina’s voor uw winkel of kantoor als uw bedrijf franchises heeft.

# 3: Pas de zichtbaarheid en inhoudsinstellingen op uw Facebook-locatiepagina’s aan

Misschien wilt u niet dat uw locatiepagina’s uw andere locaties en alle inhoud van uw hoofdpagina laten zien. Om de zichtbaarheid op locatiepagina’s te beheren, opent u uw Bedrijfslocaties-dashboard en klikt u op het tabblad Instellingen .

Om de zichtbaarheid op locatiepagina's te beheren, opent u uw Bedrijfslocaties-dashboard en klikt u op het tabblad Instellingen.

Lokale inhoud

Ten eerste kunt u bewerken welke berichten van uw merkpagina worden weergegeven op uw locatiepagina’s . Uw opties zijn:

 • Toon altijd posts van de merkpagina op locatiepagina’s.
 • Toon posts van de merkpagina alleen als locatiepagina’s hun eigen posts niet publiceren.
 • Laat nooit posts van uw merkpagina zien op locatiepagina’s.

De standaardoptie voor locatiepagina’s is dat berichten op hoofdpagina’s van merkpagina’s alleen op locatiepagina’s worden weergegeven als locatiepagina’s geen eigen berichten hebben.

Bewerk welke berichten van uw merkpagina worden weergegeven op uw locatiepagina's.

Berichten die op de bedrijfspagina worden geplaatst, kunnen op alle locatiepagina’s worden geplaatst, maar niet omgekeerd. Dit betekent dat u identieke updates op al uw locaties kunt posten terwijl u, indien nodig, unieke en op maat gemaakte inhoud op die pagina’s aanbiedt.

Zie het op deze manier: uw bedrijfspagina is uw overkoepelende merkpagina en uw locatiepagina’s zijn individuele franchises van dat merk. De pagina’s van afzonderlijke winkels moeten het lokale publiek voorzien van inhoud op maat om de betrokkenheid te maximaliseren.

Hoewel grotere bedrijven een van de laatste twee opties kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat hun lokale teams locatiepagina’s kunnen beheren, raad ik kleinere bedrijven aan altijd merkpaginaberichten op locatiepagina’s weer te geven en die inhoud aan te vullen met lokale inhoud.

Tabblad Locaties

De instelling van het tabblad Locaties bepaalt of uw andere locaties zichtbaar zijn op uw locatiepagina’s . Uw opties zijn Toestaan, Alleen op mobiel toestaan ​​of Niet toestaan.

Berichten en berichten van bezoekers

Wanneer u een nieuwe Facebook-locatiepagina maakt, kunnen bezoekers standaard geen berichten plaatsen op de tijdlijn van de pagina of een bericht naar de pagina sturen. Om deze instellingen te wijzigen, gaat u naar de locatiepagina en klikt u op Instellingen . Bewerk op hettabblad Algemeen de instellingen voor Bezoekersposts en Berichten .

Bewerk op het tabblad Algemeen van uw Facebook-pagina-instellingen de instellingen voor Bezoekersposts en Berichten.

# 4: Plan lokale organische inhoud voor elke Facebook-locatiepagina

U bent helemaal klaar met bedrijfslocaties, dus wat nu? Denk goed na over die doelgroepen wanneer u kiest welke inhoud u op uw locatiepagina’s wilt delen. Locatiepagina’s zijn bedoeld om u hyperlokale inhoud te bieden die zeer relevant is voor uw volgers . Die inhoud kan zijn:

 • Updates van het lokale team
 • Kijkt achter de schermen naar lokale winkels, catalogi en collecties, en werk
 • Webinars van experts voor een lokaal publiek
 • Lokale vacatures
 • Lokale blogberichten
 • Vertaalde inhoud die specifiek is voor uw bedrijfslocatie

Als je weinig tijd of middelen hebt, denk dan strategisch na over welke fasen van de reis van de koper het meeste baat hebben bij gelokaliseerde inhoud . De meeste kopers doorlopen ten minste drie fasen: bewustwording, overweging en beslissing. Als u alleen een kale benadering kunt volgen, zorg er dan voor dat uw locatiepagina’s op zijn minst inhoud bieden die is afgestemd op de beslissingsfase.

Gratis proefversies, kortingscodes en gratis consulten zijn gebruikelijk in deze fase, omdat uw publiek op zoek is naar een bedrijf om mee om te gaan. Aanbieden om een ​​lokaal publiek te verbinden met het lokale team in plaats van het wereldwijde team kan een toegevoegde waarde zijn. Het plaatsen van inhoud over artikelen op voorraad op uw locatiepagina’s is een andere manier om een ​​publiek uw winkel te laten selecteren.

Zorg voor hyperlokale inhoud die zeer relevant is voor volgers van uw Facebook-locatiepagina.

Door uw publiek erbij te betrekken en hen uw inhoud te laten delen, vergroot u uw organische bereik nu meer dan ooit. Voor locatiepagina’s kan dit zo simpel zijn als het oproepen van nostalgie of betrokkenheid bij een lokale persoon of onderwerp. Ook na te denken over wat maakt uw locatie en het publiek duidelijk .

Facebook heeft hun Evenementen-app opnieuw gelanceerd als Facebook Lokaal , en locatiepagina’s zullen ongetwijfeld een grote rol spelen bij het al dan niet verschijnen in de app. Lokale evenementen, openingstijden en promoties hebben waarschijnlijk allemaal invloed op uw zichtbaarheid.

# 5: Bouw een lokaal publiek op voor elke Facebook-locatiepagina met Facebook-advertenties

Locatiepagina’s hebben veel potentieel als het gaat om betaalde campagnes op Facebook . U kunt lopen lokale bewustzijn advertenties om hulp te bereiken mensen in de buurt van uw locaties en rijden voetverkeer, gesprekken en een website bezoeken . U kunt dit doen door middel van promoties en het maken van algemene advertenties.

Stel een actie op

Om een ​​promotie uit te voeren, gaat u naar uw Facebook-locatiepagina en klikt u op het tabblad Promoties in het bovenste menu. Vervolgens selecteert u Alle Promotions in het linker menu.

Vervolgens klikt u op Nieuwe Promotion .

Klik op het tabblad Promoties van uw Facebook-locatiepagina op Nieuwe promotie maken.

Kies voor lokale bedrijven een van deze opties :

 • Promoot je pagina.
 • Maak reclame voor uw knop Nu bellen.
 • Laat Facebook je begeleiden door een paar vragen te beantwoorden.
Kies een doel voor de promotie op uw Facebook-locatiepagina.

Facebook vult automatisch de doelgroepinstellingen in op basis van uw locatiepagina. Dit zorgt ervoor dat lokale mensen de advertentie te zien krijgen, maar niet degenen die uw merkpagina al leuk vinden.

Facebook vult automatisch de doelgroepinstellingen in op basis van uw locatiepagina.

Zet een lokale bewustmakingscampagne op

U kunt ook advertenties voor lokale bekendheid genereren via Ad Creation. Met deze methode kunt u mikken op winkelbezoeken.

Wanneer u uw campagne maakt, selecteert u Winkelbezoeken als uw campagnedoelstelling .

Selecteer Winkelbezoeken als uw Facebook-campagnedoelstelling.

Klik onder Bedrijfslocatietargeting op Nieuwe locatieset maken en selecteer uw bedrijfslocaties op het tabblad Bladeren .

Klik onder Bedrijfslocatietargeting op Nieuwe locatieset maken en selecteer uw bedrijfslocaties op het tabblad Bladeren.

U wordt gevraagd om een straal rond uw locatie te definiëren die u wilt targeten . Je kunt dit op automatisch laten staan ​​met een maximale straal, of je kunt een vaste straal kiezen die kleiner is dan 80,4 km.

Definieer een straal rond uw locatie die u wilt targeten.

Als u deze doelgroep wilt opslaan voor toekomstige campagnes , selecteert u het selectievakje Deze locatie opslaan en voert u een naam in voor de locatieset. Klik vervolgens op Maken .

Schakel het selectievakje Deze locatie opslaan in en voer een naam in voor de locatieset.

Zodra u dit heeft gedaan, is het maken van advertenties vrijwel hetzelfde als voor elke andere campagne. U kunt ervoor kiezen om een aanbieding toe te voegen (bijvoorbeeld 20% korting) om meer conversies te genereren of zonder . De plaatsing is aan jou.

Omdat locatiepagina’s een nieuwe functie zijn, is optimalisatie van bereik en meting voor de doelstelling Winkelbezoeken nog niet beschikbaar. U betaalt op basis van vertoningen.

Voor advertentiemateriaal kunt u kiezen of de advertentiestem afkomstig is van uw hoofdpagina of van uw locatiepagina .

Kies of de advertentiestem afkomstig is van uw hoofdpagina of van uw locatiepagina.

Store Visits wordt momenteel uitgerold en functioneert via passief wifi-gebruik, locatieservices, check-ins en polling. Hoewel deze functie puur een schatting is (u kunt niet garanderen dat de locatie-instellingen van hun telefoon zijn ingeschakeld), is het toch een geweldige tool. Opmerking: zoals bij alle statistieken, zijn schattingen van winkelbezoeken nauwkeuriger op een grotere schaal en worden ze niet weergegeven voor minder dan 100 bezoeken.

Advertenties voor lokale bekendheid zijn bedoeld om u het grootste bereik te geven voor het kleinste bedrag. Een budget van slechts $ 1 per dag kan geweldige resultaten opleveren, vooral als u het meeste uit retargeting haalt.

Om de beste resultaten uit uw budget te halen, test u verschillende advertentieteksten en advertentiemateriaal , en voert u veel advertentiesets tegelijk uit (met hetzelfde budget) om advertentie-vermoeidheid te voorkomen . Als een gebruiker altijd langs uw winkel loopt op weg naar zijn werk, zal hij zich waarschijnlijk snel vervelen met uw advertenties. Daarom is het belangrijk om meerdere advertenties te hebben en uw bericht constant te vernieuwen.

Onthoud dat dit mensen zijn die fysiek dicht bij uw winkel zijn, dus geef ze een reden om binnen te komen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *