Hoe u een succesvolle Instagram-advertentiecampagne opzet met slechts 5 euro per dag - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe u een succesvolle Instagram-advertentiecampagne opzet met slechts 5 euro per dag

10 min


142

Wil je meer doen met Instagram-advertenties? Vraagt ​​u zich af hoe u een betaalbare Instagram-advertentiecampagne kunt maken die automatisch wordt uitgevoerd?

# 1: identificeer je meest boeiende Instagram-berichten

Laten we eens kijken hoe we ons kunnen voorbereiden op de Instagram-advertentiereeks die uw publiek zal koesteren en verkopen zal genereren.

We begeleiden u hieronder bij elke stap, maar u kunt ook deze video bekijken om het proces in actie te zien.

De eerste stap is het identificeren van vijf soorten inhoud met een hoog betrokkenheidspercentage voor gebruik in uw advertenties. Door bestaande inhoud die al goed heeft gepresteerd, te versterken, elimineert u het giswerk rond wat voor soort inhoud uw publiek wil zien.

Ten eerste, ga terug door al uw Instagram berichten , en voor elke post, klikt u op Insights .

Ik heb ongeveer 30 posts op mijn Instagram-profiel, dus het is goed te doen om ze allemaal nog eens door te nemen. Als je echter honderden of duizenden posts hebt, concentreer je dan op een bepaalde periode (bijvoorbeeld de laatste 6 maanden) of de posts die opvallen met de meeste betrokkenheid .

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, Instagram-berichten bekijken inzichten

Noteer het aantal van deze engagementen vanuit Insights:

 • Harten
 • Opmerkingen
 • Aandelen
 • Bespaart
 • Profielbezoeken
 • Website klikken
 • E-mails

Tel vervolgens al deze cijfers bij elkaar op om uw totale aantal engagements per post te krijgen.

Dit bericht ontving 562 harten, 94 reacties, 0 verzonden, 9 opgeslagen berichten en 35 interacties (profielbezoeken, websiteklikken en e-mails), dus het totale aantal engagementen is 700.

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, Instagram-voorbeeld 1

Vervolgens nemen het totale aantal vertoningen van Insights (2113 in dit geval).

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, Instagram-voorbeeld 2

Nu beschikt u over de gegevens die u nodig hebt om uw betrokkenheidspercentage te berekenen. Neem het totale aantal postbetrokkenheid en deel dit door het totale aantal vertoningen .

700 / 2.113 = 0,331

Dan vermenigvuldig dit getal met 100 om te zetten in een percentage.

0,331 x 100 = 33,1%

De Instagram-posts met de hoogste engagementpercentages doen er doorgaans goed aan om als advertenties te worden versterkt.

Stel een spreadsheet op om uw Instagram-inhoud te analyseren

Voor collega-spreadsheetliefhebbers: om het proces van het vinden van uw zeer boeiende inhoud te versnellen, maakt u een ouderwetse spreadsheet om uw Instagram Insights te analyseren . Het helpt u snel uw populairste, boeiende en effectieve inhoud te identificeren.

Stel uw spreadsheet in om het totale aantal hartjes, opmerkingen, verzonden, opgeslagen items en interacties toe te voegen . Gebruik de formule = som (C2: G2) om de opdrachten tot een totaal te maken .

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maakt en uitvoert voor slechts $ 5 per dag, maak een Instagram-spreadsheet voor het bijhouden van na-engagement-tracking, stap 1, totale engagementen

Dan voeg een kolom voor het totale aantal vertoningen .

Gebruik ten slotte de formule = som (H2 / I2) om het totale aantal engagementen te delen door vertoningen. En maak van de uitkomst een percentage .

Hoe u een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maakt en uitvoert voor slechts $ 5 per dag, maak een Instagram-spreadsheet voor het bijhouden van de betrokkenheid na het bereiken van de betrokkenheid, stap 2, betrokkenheid

Het resultaat is het totale engagementpercentage voor elke post. Zodra je deze informatie hebt voor al je (of een groot aantal) Instagram-berichten, kun je snel sorteren in de spreadsheet voor de kolom Betrokkenheidspercentage en heb je een lijst met je berichten met de hoogste betrokkenheidspercentages.

Hoe u een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, maak een Instagram-spreadsheet voor het bijhouden van de betrokkenheid bij Instagram, stap 3, sorteer op betrokkenheid

# 2: Kies de inhoud voor uw strategische reeks Instagram-advertenties

Je wilt niet zomaar een oud Instagram-bericht in een advertentie veranderen. Je meest boeiende post aller tijden is misschien een foto van je nieuwe puppy, en hoewel iedereen dol is op puppy’s, is het misschien geen goede weergave van je merk.

Om een ​​sterke Instagram-advertentiereeks te creëren, kiest u inhoud die overeenkomt met een organische klantreis . U moet een drieledige aanpak volgen om Instagram-advertenties weer te geven waarmee u uw publiek kunt vergroten, leads op de automatische piloot kunt creëren en hongerige prospects in enthousiaste kopers verandert:

 • Aansluiten
 • Commit
 • Dichtbij

Deze Instagram-advertentiereeks van $ 5 per dag is gericht op de fasen Connect en Commit. Ik ga ervan uit dat je al een bewezen bod hebt dat je kunt doen in de afsluitingsfase, en als je dat niet doet, is dit nog niets voor jou. Haal eerst je verkoopeenden op een rij door te leren verkopen op Instagram (of een ander platform trouwens). Advertenties versterken alleen wat er in uw klanttraject kapot gaat, niet repareren.

Na honderdduizenden dollars aan advertentie-uitgaven te hebben getest, heb ik de meest succesvolle advertentiereeks in de Connect- en Commit-fasen samengevat met vier soorten inhoud.

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maakt en uitvoert voor slechts $ 5 per dag, Instagram-advertentiereeks inhoudtrechter

Verbind inhoud: vergroot uw publiek met nieuwe digitale aandacht

Op het hoogste niveau draait de Connect-fase om branding en het opbouwen van een publiek dat je kent, leuk vindt en vertrouwt. Dit is inhoud die de aandacht vestigt op uw merk om een ​​nieuw nieuw publiek te interesseren voor wat u te zeggen heeft. Het is meestal ook de meest boeiende inhoud die u organisch plaatst.

Vanuit een advertentieperspectief gaat Connect helemaal over het vergroten van uw warme retargetbare aangepaste doelgroepen. Om dit doel te bereiken, selecteert u twee soorten inhoud: een engagement-advertentie en een advertentie die autoriteit opbouwt .

Inhoud die betrokkenheid oproept

Versterkende posts die de aandacht van mensen trekken, zorgen voor meer betrokkenheid en zorgen ervoor dat uw aangepaste doelgroepen sneller groeien. Bovendien kan uw publiek vertrouwd raken met uw profielpictogram, zodat ze opletten en enthousiast worden voor uw berichten. Betrokkenheidsposts zijn vaak polariserend of plaatsen de gebruiker op de voorgrond en vragen hem om zijn mening te geven of te reageren .

Deze eerste advertentie zal hen vertrouwd maken met uw Instagram-profielafbeelding en hen enthousiast maken voor uw toekomstige berichten … ahem , advertentiereeksen.

Inhoud die autoriteit aantoont

Als nieuwe volgers je voor het eerst vinden, kennen ze je niet. Dit is meestal een nadeel wanneer je Instagram organisch gebruikt, omdat ze misschien maar één keer met je profiel communiceren en dan stuiteren.

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, Instagram-advertentiereeks inhoud trechter autoriteit voorbeeld door melyssa_griffin

Met een reeks advertenties kunt u ervoor zorgen dat mensen die uw profiel bezoeken, onmiddellijk uw goede kant zien en een kans krijgen om een ​​sterkere relatie op te bouwen. Autoriteitsposts informeren uw volgers over uw prestaties en prestaties en geven hen een reden om u te vertrouwen en te volgen .

Voor deze advertentie kunt u een succes, een prijs die u heeft gewonnen, een belangrijk stuk pers, een groot interview of speciale referenties onder de aandacht brengen .

Inhoud vastleggen: voer het verkoopproces in via een opt-in

De Commit-fase duwt uw publiek verder in het klanttraject via een eenvoudige opt-in. Meestal wisselen mensen graag hun e-mailadres of contactgegevens uit voor een hoofdmagneet: een gratis stukje waardevolle inhoud bedoeld om tijd, energie, middelen, stress of zelfs een kleine hoeveelheid geld te besparen.

Dit deel van de vergelijking wordt leadgeneratie genoemd en vormt de start van de koopoverwegingsperiode van een verkoopproces. Vanuit een advertentieperspectief is dit de eindbestemming die Instagram-engagers moeten zien met de advertenties die je in deze reeks instelt. Onthoud: om deze reeks effectief te laten werken, moet u uw producten en diensten al succesvol verkopen.

Om dit doel te bereiken, selecteert u drie soorten inhoud: een blogpost en twee opt-ins .

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, voorbeeld van een aanmeldingsvoorbeeld voor Instagram-advertentiereeks met inhoudtrechter door wpengine

Inhoud die dieper gaat

Instagram-berichten zijn beperkt tot 2.200 tekens. Dat betekent dat wanneer mensen organisch met je communiceren op Instagram, de link in je bio de enige manier is om ze van het platform naar je website te krijgen.

Wanneer je Instagram-advertenties weergeeft, wordt de tekenlimiet nog steeds weergegeven, maar in plaats van mensen naar je biolink te sturen in de hoop dat ze je blog halen, kun je URL’s rechtstreeks in de Instagram-advertentie toevoegen .

Voor een advertentie voor uw reeks kunt u een Instagram-bericht kiezen met aanvullende diepgaande informatie over uw blogpost, wat leidt tot een opt-in om uw verkoopproces te starten . Je leidt je publiek constant door het klanttraject naar de verkoop.

Hoe je een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, Instagram-advertentiereeks inhoud trechter diepgaande informatie voorbeeld door Tailwindapp

Inhoud die leads genereert en het verkoopproces start

Oké, al jullie Market-y McMarketsons kunnen opgelucht ademhalen dat er eindelijk advertenties voor het genereren van leads werden genoemd. Vijfennegentig procent van de digitale marketeers probeert het genereren van leads te starten door zich te richten op een koud publiek en hen te laten opt-in.

Volgens een onderzoek naar advertentie-uitgaven van meer dan $ 45.000 met 349 variaties in advertentiesets voor The Ad Strategist, hebben we vastgesteld dat het eerst weergeven van engagement-advertenties om een ​​sterk aangepast publiek te laten groeien, leidt tot 50% tot 100% lagere leadkosten. Elke keer dat we ons op dit aangepaste publiek op Instagram-engagement richten, zijn de bijbehorende inkomstenresultaten aanzienlijk hoger en zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer we ons op een koud publiek richten.

Nu u uw doelgroepen heeft opgewarmd, is het tijd om te profiteren van die lage leadkosten en iemand de mogelijkheid te bieden zich rechtstreeks aan te melden. U kunt verschillende opt-in-aanbiedingen proberen (een voor een leadmagneet en een voor een webinar, bijvoorbeeld ), maar ik heb de neiging om gewoon naar verschillende hoeken op dezelfde te zoeken (zoals zeven redenen waarom ze mijn hoofdmagneet nodig hebben).

Het leuke van het hebben van de betrokkenheidspercentagegegevens uit uw spreadsheet is dat u niet hoeft te raden welk bericht het meest overtuigend is als advertentie – u weet het al. Uiteraard kiest u een bericht dat het aanbod u wilt maken in elke fase van de opeenvolging relevant is , en dan zorg ervoor dat wat inhoud dat je koppelen aan een dwingende opt-in arrangement is inclusief .

Pro-tip : als u geen stukje inhoud heeft dat in een van de hierboven beschreven groepen past, maak het dan en test het organisch voordat u er een advertentie van maakt.

# 3: Stel uw Instagram-advertentiecampagne van $ 5 per dag in

Het opzetten van uw Instagram-advertentiecampagne bestaat uit twee delen:

 • De doelgroep creëren die uw advertenties te zien krijgt
 • De advertentiecampagne lanceren om uw advertenties weer te geven

Creëer de doelgroep voor uw campagne

Nadat je de Instagram-berichten hebt geselecteerd om in advertenties te veranderen, wil je een aangepast publiek maken van mensen die op Instagram met je hebben gereageerd. Dit is waar de magie gebeurt voor deze specifieke reeks Instagram-advertenties.

Een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, een Instagram-advertentiecampagne maken, stap 1, een doelgroep creëren

Aangepaste doelgroepen zijn samengesteld uit mensen die al een relatie hebben met uw bedrijf. In dit geval creëer je een aangepast publiek van mensen die in de afgelopen 5 dagen interactie hebben gehad met je Instagram-account .

Open Facebook Ads Manager en ga naar Audiences om aan de slag te gaan .

Hoe u een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maakt en uitvoert voor slechts $ 5 per dag, maak een Instagram-advertentiecampagne, stap 2, doelgroepen in Facebook Ads Manager

Klik vervolgens op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, een Instagram-advertentiecampagne maken, stap 3, een aangepaste vervolgkeuzelijst voor het publiek maken

Selecteer in het eerste venster dat verschijnt Betrokkenheid als het type aangepaste doelgroep . Vervolgens selecteert Instagram Bedrijfs Vermelding in het volgende venster dat u ziet.

Een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, een Instagram-advertentiecampagne maken, stap 4, een aangepast publiek maken via de Instagram-bedrijfsprofieloptie

Selecteer in het venster voor het maken van aangepaste doelgroepen het juiste Instagram-account .

Onthoud: je moet een Instagram-bedrijfsprofiel gebruiken , geen persoonlijk profiel, om het Facebook-advertentieplatform te gebruiken. Om je persoonlijke profiel om te zetten in een zakelijk profiel, open je de Instagram-app, ga je naar instellingen en klik je op Overschakelen naar zakelijk profiel in het gedeelte Account.

Vervolgens voert u 5 in de in het vak voorbije dagen . Daarna voert u een beschrijvende naam voor uw doelgroep en klik op ‘Maak Audience .

Hoe u voor slechts $ 5 per dag een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren, een Instagram-advertentiecampagne kunt maken, stap 5, betrokken bij zaken in de afgelopen dagen

Nu volgt Facebook in een aangepast publiek iedereen die dubbeltikt, opmerkingen plaatst, uw inhoud opslaat, u een DM stuurt of op de link in uw bio klikt. Dit is behoorlijk verbazingwekkend omdat je hiermee al je organische acties op Instagram (berichten plaatsen, verhalen delen, reageren op opmerkingen, enz.) Kunt omzetten in acties die nieuwe leads voor je bedrijf genereren.

Maak uw Instagram-advertentiecampagne

U heeft de inhoud van uw Instagram-advertenties geselecteerd op basis van het betrokkenheidspercentage. Controleren.

Je hebt een aangepast publiek gemaakt van mensen die de afgelopen vijf dagen een soort van betrokkenheid bij je Instagram-profiel hebben gehad. Controleren.

Nu is het eindelijk tijd om uw reeks Instagram-advertenties op te bouwen. U maakt één campagne met vijf advertentiesets voor elk $ 1 per dag , met hun eigen individuele advertenties van de vijf items die u eerder heeft geïdentificeerd.

Maak in Advertentiebeheer een nieuwe campagne en stel het campagnedoel in op Betrokkenheid posten .

Hoe u een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren voor slechts $ 5 per dag, een Instagram-advertentiecampagne maken, stap 6, een nieuwe campagne maken met een doel na engagement

Maak nu vijf advertentiesets binnen die campagne en geef ze een naam op basis van de vijf stukjes inhoud die je hierboven hebt geselecteerd .

Hoe u voor slechts $ 5 per dag een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks kunt maken en uitvoeren, een Instagram-advertentiecampagne kunt maken, stap 7, 5 advertentiesets kunt maken binnen een campagne per contenttrechter

Stel het budget van elke advertentie in op € 1 per dag . Gemakkelijk.

Hoe u een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maakt en uitvoert voor slechts $ 5 per dag, een Instagram-advertentiecampagne maakt, stap 8, budget- en planningsopties ingesteld op $ 1 per dag

Vervolgens selecteert u de aangepaste doelgroep die u zojuist hebt gemaakt om uw Instagram betrokkenheid richten in de laatste 5 dagen.

Hoe u een zelfvoorzienende Instagram-advertentiereeks maakt en uitvoert voor slechts $ 5 per dag, maak een Instagram-advertentiecampagne, stap 9, geselecteerde aangemaakte aangepaste doelgroep

Kies Instagram als plaatsing en sluit alle andere uit .

Voeg ten slotte uw advertentietekst en advertentiemateriaal toe op basis van uw bovenstaande selecties.

Deze campagne kan nu op de automatische piloot op de achtergrond worden uitgevoerd om uw nieuwe volgers te betrekken en te koesteren en hen te begeleiden om klant te worden.

Gevolgtrekking

Het is gemakkelijk om een ​​enorme hoeveelheid tijd te besteden aan het opbouwen van volgers op Instagram. Maar heb je echt een bedrijf als je niet al die moeite geld verdient? Of is het gewoon een heel dure hobby? Ik ben een groot voorstander van het opzetten van systemen om ons te belonen voor onze marketingacties op sociale media.

Door deze reeks Instagram-advertenties in te voeren, bereid je jezelf voor om de vruchten te plukken van je menselijke, organische interactie op Instagram. Door een aangepast publiek te maken van mensen die interactie hebben met uw merk (dubbeltikken, reageren, delen, opslaan, DM, enz.), Kunt u ze taggen als potentiële nieuwe leads voor uw bedrijf.

En vervolgens helpt je zorgvuldig gemaakte Instagram-advertentiereeks nieuwkomers om een ​​relatie met je merk verder te ontwikkelen, dus tegen de tijd dat je ze uitnodigt om een ​​aankoop te doen, hebben ze al in jou en wat je te bieden hebt geïnvesteerd.

Het is een klassieke marketingstrategie die is bijgewerkt met een geavanceerde digitale advertentiestrategie. Het hebben van een goedkope Instagram-advertentiereeks die altijd op de achtergrond draait, is een eenvoudige manier om volgers om te zetten in fanatieke (lees: betalende!) Klanten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format