Hoe u uw advertentiebudget tussen Facebook en Instagram kunt optimaliseren - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u uw advertentiebudget tussen Facebook en Instagram kunt optimaliseren

5 min


131

Adverteert u op Instagram en Facebook? Vraagt ​​u zich af hoeveel u moet budgetteren voor elke platformplaatsing?

In dit artikel leert u hoe u de split-testfunctie van Facebook gebruikt om te laten zien hoe u uw advertentie-uitgaven het beste kunt verdelen op Facebook en Instagram.

Is het toewijzen van advertentie-uitgaven via automatische plaatsing in uw beste belang?

Wanneer u adverteert via het platform van Facebook, heeft u vier belangrijke plaatsingsopties: Facebook, Instagram, Audience Network en Messenger.

lijst met plaatsingsopties voor Facebook-advertentiecampagnes

Veel eigenaren van kleine bedrijven vertrouwen op de (aanbevolen) automatische plaatsingsfunctie van Facebook om hun advertentiebudget over deze plaatsingen te verdelen.

Automatische plaatsingen optie geselecteerd voor Facebook-campagne

Hoewel de meeste bedrijven goede resultaten zullen behalen met deze optie, vraagt ​​u zich misschien af ​​of een grotere uitgave op Instagram betere resultaten zal opleveren. Of misschien vraag je je gewoon af of Instagram-advertenties voor jou zullen werken.

Dus hoe kom je erachter? Voer een split-test uit voor één campagne met twee identieke advertentiesets en verdeel de advertentie-uitgaven 50/50 over Facebook en Instagram .

Met de Facebook-split-testfunctie kunt u snel en eenvoudig verschillende versies van uw advertentiecampagnes testen om te zien wat werkt en wat niet , zodat u op gegevens gebaseerde beslissingen kunt nemen om toekomstige advertentiecampagnes te verbeteren (in plaats van te vertrouwen op uw gevoel). klaar om te beginnen?

# 1: Stel een split-test op voor de plaatsingsprestaties van Facebook en Instagram

Ten eerste, geopend Facebook Business Manager of Ads Manager en maak een nieuwe campagne . Merk op dat de Facebook-split-testfunctie werkt met de volgende 10 campagnedoelstellingen: verkeer, app-installaties, leadgeneratie, conversies, videoweergaven, catalogusverkoop, bereik, betrokkenheid, berichten en merkbekendheid. Kies voor dit voorbeeld de verkeersdoelstelling .

Nadat u uw doel heeft gekozen, typt u een naam voor uw campagne en schakelt u de functie Splitstest maken in , die zich daar direct onder bevindt. Klik vervolgens op Doorgaan om verderte gaan.

Voeg de campagnenaam toe en selecteer de optie Gesplitste test maken voor de Facebook-verkeerscampagne

Terwijl u zich een weg baant door het maken van de advertentieset, ziet u het gedeelte Variabele. Klik op het vervolgkeuzemenu Wat wilt u testen om vier opties weer te geven: Advertentiemateriaal, Leveringoptimalisatie, Doelgroep en Plaatsing. Kies Plaatsing voor deze Facebook-split-test .

Selecteer Plaatsing als de variabele om te testen met de Facebook-splitstest

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, bouwt Facebook automatisch twee afzonderlijke advertentiesets die u kunt aanpassen om u op een specifieke platformplaatsing te concentreren.

Advertentieset A en advertentieset B voor de splitstest van Facebook-variabelen

Klik in het gedeelte Advertentieset A op de optieknop Plaatsingen bewerken om alle beschikbare plaatsingsopties weer te geven. Schakel Instagram, Audience Network en Messenger uit . Dit zorgt ervoor dat de advertentie alleen wordt weergegeven op Facebook-feeds, instantartikelen, in-stream-video’s, rechterkolom, voorgestelde video’s, marktplaats en verhalen.

Selecteer alleen Facebook-plaatsingen voor advertentieset A

Blader nu omlaag naar het gedeelte Advertentieset B en klik op de optieknop Plaatsingen bewerken . Schakel deze keer Facebook, Audience Network en Messenger uit . Dit zorgt ervoor dat de advertentie alleen wordt weergegeven op de plaatsingen van Instagram Feed en Stories.

Selecteer alleen Instagram-plaatsingen voor advertentieset B

Als u instellingen wijzigt in het gedeelte Mobiele apparaten en besturingssystemen of specifieke uitsluitingen gebruikt, zorg er dan voor dat u identieke aanduidingen of uitsluitingen uitbreidt voor beide advertentiesets .

Optie in het gedeelte Mobiele apparaten en besturingssystemen van de Facebook-campagne

Vul nu de details van het doelgroepgedeelte en het gedeelte voor weergave-optimalisatie van de advertentieset in.

Wanneer u bij het gedeelte Testbudget en -planning splitsen komt, ziet u twee opties: Levensduurbudget en Dagbudget. Kies voor deze test Dagbudget .

Selecteer Dagbudget voor het advertentiebudget

U zult zien dat Facebook suggereert automatisch $ 200 voor de dagelijkse budget . Omdat u probeert te leren waar u een aanzienlijk budget kunt toewijzen, hoeft u hier niet veel geld uit te geven. Begin met een klein dagbudget van $ 2 – $ 5 .

De volgende is de split-variabele. U ziet twee opties in het vervolgkeuzemenu Splitsen: zelfs splitsen en gewogen splitsen. Kies Even splitsen . Deze instelling zorgt ervoor dat 50% van uw budget wordt toegewezen aan advertenties die op Facebook worden weergegeven en 50% wordt toegewezen aan advertenties die op Instagram worden weergegeven.

Kies Even splitsen in de vervolgkeuzelijst Splitsen.

Voor het schema heb je twee opties. Als u de optie Split-test vanaf vandaag uitvoeren kiest , selecteert u 7 dagen in het vervolgkeuzemenu Duur.

Selecteer de optie Split-test starten vanaf vandaag voor Facebook-split-test.

Als u kiest voor de optie Een begin- en einddatum instellen , stelt u een datumspreiding van 7 dagen in .

Selecteer de optie Stel een begin- en einddatum in voor de Facebook-splitstest.

De duur van uw experiment is afhankelijk van de unieke kenmerken van uw publiek, maar u zou binnen vier tot zeven dagen resultaten moeten zien.

Voltooi nu uw advertentiemateriaal en begin met het weergeven van uw advertenties .

Een opmerking over uw individuele advertenties: wanneer u een Facebook-split-test uitvoert, is het belangrijk dat u slechts één variabele tegelijk test . Omdat u de prestaties van plaatsing test, moet u er zeker van zijn dat u identiek advertentiemateriaal in beide advertentiesets weergeeft. Elk verschil in beeldmateriaal, advertentietekst of call-to-action zal de resultaten vertroebelen.

# 2: Analyseer de resultaten

Zoals hierboven vermeld, raad ik u aan uw campagne een week lang uit te voeren . Aan het einde van die tijd kunt u de resultaten bekijken.

Open Facebook Ads Manager en klik op het tabblad Campagnes . Zoek naar een klein flespictogram naast de campagnenaam om snel uw gesplitste testcampagne te vinden.

Flespictogram in resultaten voor Facebook-splitstest

Klik op de campagnenaam en klik vervolgens op het niveau van de advertentieset om de resultaten weer te geven en te vergelijken.

# 3: Gebruik prestatieresultaten om uw budget te verdelen tussen Facebook en Instagram

Als u naar uw advertentieresultaten kijkt, controleer dan of de advertentie-uitgaven op beide platforms relatief gelijk zijn .

Ongeveer gelijke advertentie-uitgaven tussen Facebook- en Instagram-plaatsingen voor een split-test.

Vervolgens kunt u verder gaan met het analyseren van bereik en frequentie . Als alles gelijk blijft, kijk dan naar de statistiek kosten per resultaat om u te helpen beslissen hoe u uw budget over plaatsingen verdeelt:

  • Als de kosten per resultaat lager zijn voor Instagram, wijs dan meer van uw advertentie-uitgaven toe aan Instagram voor toekomstige uitvoeringen van deze campagne.
  • Als de kosten per resultaat lager zijn voor Facebook, overweeg dan om minder van uw advertentie-uitgaven aan Instagram toe te wijzen voor toekomstige uitvoeringen van deze campagne.

Als een duidelijke prestatie-anomalie niet waarneembaar is, overweeg dan om de test met nog eens 7 dagen te verlengen .

Gevolgtrekking

Helaas is er geen duidelijk antwoord op de vraag: “Hoe moet ik mijn advertentie-uitgaven verdelen over Facebook- en Instagram-plaatsingen?” Voor sommige bedrijven werkt het goed om het budget in tweeën te splitsen. Anderen vinden misschien dat ze nog steeds tot 75% van hun budget op Facebook en 25% op Instagram moeten uitgeven. Ongeacht het type bedrijf dat u bezit, split testing is de beste manier om erachter te komen wat het beste voor u werkt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format