Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Hoe u uw Instagram-foto’s kunt verbeteren

9 min


98

Ben je blij met je Instagram-marketingafbeeldingen? Op zoek naar tips om je foto’s te verbeteren?

Waarom goede fotografie belangrijk is op Instagram

De afbeeldingen die je op Instagram plaatst, kunnen je verkopen helpen maken of breken, vooral als je vertrouwt op shoppable Instagram-berichten en -verhalen om verkoopverkeer te stimuleren.

Shoppable Instagram-posts maken het voor je volgers gemakkelijk om rechtstreeks vanuit je feed te winkelen. Door middel van shoppable posts worden consumenten direct naar verschillende productpagina’s op uw website geleid waar ze uw producten gemakkelijk kunnen kopen. TYME, een eCommerce-winkel voor haargereedschap, heeft een  toename van 44% in het verkeer van Instagram gezien sinds de integratie van shoppable posts.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, shoppable image-post van Tiffany & Co.

In 2018 breidde Instagram shoppable posts uit met verhalen . Net als bij artikelen die je kunt kopen, kunnen je volgers gewoon op het product tikken waarin ze geïnteresseerd zijn terwijl ze je verhaal bekijken, en ze worden naar de productpagina op je website gestuurd.

Hoe u uw Instagram-foto's, winkelverhalen, afbeeldingspost door Outfit Inspo kunt verbeteren

Aangezien een groot aantal consumenten afhankelijk is van sociale netwerken om aankoopbeslissingen te nemen, is het belangrijk om uw producten op de best mogelijke manier onder de aandacht te brengen. Hier zijn enkele tips om u te helpen betere productafbeeldingen te maken voor gebruik in uw Instagram-marketing.

# 1: Kies een visuele stijl

De eerste stap bij het maken van boeiende productafbeeldingen is om uw merk en de esthetiek te begrijpen die er het beste bij past. Terwijl productfotografie zich richt op het tonen van je waren, moet de persoonlijkheid van je merk naar voren komen in elke foto die je uploadt naar Instagram en sociale media.

Neem de tijd om na te denken over wat u wilt dat uw Instagram-feedthema is. Om dit te helpen, gaat u terug en bekijkt u uw merkrichtlijnen opnieuw, inclusief uw kleurenpalet, typografie, logo, patronen, pictogrammen, enzovoort . Deze informatie helpt je bij het fotograferen en uiteindelijk bij het uiterlijk van je Instagram-foto’s.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, voorbeeld van een merkkleurenpalet voor Whitewood Events

Oh Happy Day Party Shop heeft een heldere, kleurrijke Instagram-feed, waarschijnlijk afkomstig van een kleurenpalet met levendige kleuren.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, Instagram-feedthema-voorbeeld van Oh Happy Day Party Shop met een helder kleurenpalet

Als uw merk een meer gedempt kleurenpalet heeft, kan uw feed er meer uitzien als die van  Posh Little Cakes .

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, Instagram-feedthema-voorbeeld van Posh Little Cakes met een gedempt kleurenpalet

Als je eenmaal de esthetiek hebt geïdentificeerd die je wilt bereiken, is het tijd om foto’s van je producten te maken en te experimenteren met verschillende elementen.

Vergeet niet om shots van uw producten vanuit verschillende invalshoeken op te nemen

Hoewel het gemakkelijk is voor uw klanten om artikelen online te kopen, is de eerste keer dat ze het artikel dat ze hebben gekocht, wanneer het wordt afgeleverd. Uw productfoto’s moeten uw producten nauwkeurig weergeven om verwarring te voorkomen en retouren te beperken.

Om meerdere foto’s aan een Instagram-bericht toe te voegen , klikt u op het pictogram dat hieronder is omcirkeld.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 1, de knop voor het plaatsen van meerdere foto's op Instagram

# 2: Pas de juiste compositietechnieken toe

Fotocompositie is hoe u de visuele elementen in een foto rangschikt. Een goede compositie in een productfoto trekt de aandacht van de kijker naar je item. Hier zijn vier compositietechnieken die bijzonder goed werken voor productfotografie.

Regel van derden

De regel van derden is een fundamentele fotocompositietechniek die u wellicht al kent. Verdeel bij het samenstellen van uw foto uw afbeelding in drie delen , zowel horizontaal als verticaal, en plaats uw product waar de lijnen elkaar kruisen .

In dit bericht kun je zien hoe  Everlane het model positioneerde waar de scheidslijnen elkaar kruisen.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 2, rule of thirds grid-voorbeeld door Everlane

Als je een iPhone gebruikt om Instagram-foto’s te maken, kun je de Grid-functie inschakelen om rasterlijnen in de Camera-app te zien. Ga naar Instellingen> Camera> Raster om deze functie in te schakelen .

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 2a, schakel de instelling van de camerarasterlijnen in

Je kunt de regel van derden ook toepassen op foto’s die je al hebt gemaakt. Als het u niet bevalt waar het product is geplaatst, snijdt u de foto bij zodat uw product verschijnt langs de kruising van lijnen in het denkbeeldige raster .

Regel van kansen

Afbeeldingen zijn meestal aantrekkelijker als ze een oneven aantal objecten bevatten . Stel je voor hoe anders deze foto van  KEA USA eruit zou zien zonder de vijfde camera bovenaan en alleen de vier eronder.

Hoe je je Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 3, voorbeeld van de odds rule door IKEA USA

Negatieve ruimte

Negatieve ruimte is het gebied dat de onderwerpen op een foto omgeeft. Deze compositietechniek kan je helpen afleiding te elimineren en de producten op je Instagram-foto’s te benadrukken, waardoor de aandacht van de kijker erop wordt gevestigd.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 4, voorbeeld negatieve ruimte door mejuri

Gecentreerde compositie

Gecentreerde compositie druist in tegen de regel van derden, maar het kan een effectieve manier zijn om uw producten onder de aandacht te brengen.

Met deze compositie plaats je je producten in het midden van de foto . Onthoud dat minder meer is met deze techniek, dus vermijd drukke achtergronden. Je kunt ook een gecentreerde compositie combineren met een negatieve ruimte om een ​​evenwichtige look te krijgen.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 5, gecentreerd compositievoorbeeld door Aritzia

# 3: pas de witbalans aan

Een veelgemaakte fout die amateurfotografen maken, is dat de witbalans niet wordt aangepast. Maar al te vaak wordt een anders geweldig beeld onaantrekkelijk gemaakt door ongewenste tinten die uit lichtbronnen worden geworpen. De flitser van uw camera kan uw wit blauwer doen lijken en de zon of sommige lichtbronnen binnenshuis geven het wit op uw foto’s misschien een gele tint.

Bij het aanpassen van de witbalans verwijdert u die ongewenste tinten en maakt u het wit “puur wit” zonder ongewenste gele (warme) of blauwe (koele) ondertonen .

De onderstaande foto heeft koele blauwe tinten in het wit. Deze ondertonen zijn in het begin misschien moeilijk op te merken, maar als je een stuk wit papier naast de afbeelding houdt, zul je het blauw gemakkelijker oppakken.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 5, witbalans aanpassen, voorbeeld koele blauwe tinten

Als alternatief heeft de onderstaande afbeelding warme ondertonen die uit het wit moeten worden verwijderd.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 5a, witbalans aanpassen, voorbeeld warme ondertoon

U kunt de witbalans tijdens het fotobewerkingsproces aanpassen met behulp van speciale software of apps. Populaire desktopsoftware-opties voor het verbeteren van de witbalans in je Instagram-foto’s zijn onder meer Lightroom CC  en Photoshop CC  (beide inbegrepen als onderdeel van Adobe’s  fotografielidmaatschap voor $ 9,99 / maand ). Als u uw bewerkingen liever op mobiele apparaten uitvoert , probeer dan gratis apps zoals Adobe Lightroom CC ( iOS en Android ), Snapseed ( iOS en Android ) of VSCO ( iOS en Android ).

De Lightroom mobiele app maakt het gemakkelijk om de witbalans snel te corrigeren door de temperatuur van je foto aan te passen .

Als uw afbeelding te koel is en blauwe ondertonen bevat, kunt u de temperatuurschuifregelaar naar het gele uiteinde van de schaal slepen, zoals hieronder weergegeven, om deze blauwe ondertonen te corrigeren.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 5b, de witbalans aanpassen, de temperatuurschaal aanpassen

Evenzo, als het beeld te warm is (en gele ondertoon heeft), kan het slepen van de schuifregelaar naar het blauwe uiteinde van de schaal helpen om het geel te neutraliseren.

Uw beeldbewerkingssoftware bevat mogelijk een autocorrectieknop waarmee u de witbalans automatisch kunt aanpassen. Hoewel deze functie handig kan zijn wanneer u voor het eerst leert hoe u foto’s kunt bewerken, moet u er niet te veel op vertrouwen. Door uw afbeeldingen handmatig te bewerken, krijgt u meer controle en levert dit doorgaans betere resultaten op.

# 4: Tweak Exposure

Beeldbelichting is de hoeveelheid licht in uw foto’s.

Wanneer een foto overbelicht is, zoals in de linker afbeelding hieronder, is er te veel licht, waardoor details en kleur weggenomen worden en de algehele kwaliteit afneemt. Behalve dat overbelichte afbeeldingen niet erg vleiend zijn, zijn ze meestal moeilijker op te lossen tijdens het bewerkingsproces. Vaak kunnen sommige details eenvoudigweg niet worden hersteld.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 6, pas belichtingsvergelijkingsvoorbeeld aan

Als een foto onderbelicht is, zoals de middelste foto hierboven, is deze te donker, waardoor er kleurverlies en details in de schaduwen optreden. Een goed belichte foto, zoals de afbeelding rechts, lijkt op hoe de scène er in het echt zou uitzien. Merk op hoe de schaduwen en hooglichten natuurlijk lijken.

Nu u begrijpt wat belichting is, gaan we kijken hoe u deze kunt aanpassen voor en na het maken van een foto.

Pas de belichting aan voordat u een foto maakt

Idealiter wilt u bij het maken van de foto zo dicht mogelijk bij een juiste belichting komen.

Als je de camera van je iPhone gebruikt om te fotograferen, tik je eerst op het gebied van de scène waarop je wilt scherpstellen . Als u het zonpictogram ziet, sleept u uw vinger omhoog of omlaag over het scherm om de scène lichter of donkerder te maken . Maak dan de foto .

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 7, pas de belichting vooraf aan het voorbeeld aan

Als je een point-and-shoot of DSLR gebruikt om Instagram-foto’s te maken, helpt de automatische modus van je camera je om een ​​geschikt belichtingsniveau in te stellen. Als u echter  leert hoe u de belichting handmatig kunt regelen, kunt u uw foto’s naar een hoger niveau tillen.

Het is handig om enkele testfoto’s te maken en ernaar te kijken om te zien of ze te licht of te donker zijn. Breng van daaruit indien nodig aanpassingen aan.

Pas de belichting aan in een fotobewerkingsapp

Met mobiele fotografie-apps zoals Adobe Lightroom CC, VSCO en Snapseed kun je ook de belichting aanpassen nadat je een foto hebt gemaakt.

Open met Snapseed de afbeelding die u wilt bewerken en tik vervolgens op Extra onder aan het scherm. Selecteer Afbeelding afstemmen in het pop-upmenu Extra .

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 8, pas de instellingen voor belichting na het vastleggen aan

Tik op het volgende scherm op het tweede pictogram van links op de werkbalk en je ziet verschillende bedieningselementen die je kunt aanpassen om je foto te verbeteren.

Als u een over- of onderbelichte afbeelding bewerkt, focus dan op deze bedieningselementen:

  • Helderheid : maak de foto lichter of donkerder.
  • Contrast : vergroot of verklein het verschil tussen de lichtste en donkerste delen van de foto.
  • Hoogtepunten : maak alleen de heldere delen van de foto lichter of donkerder.
  • Schaduwen : maak alleen de donkere delen van de foto lichter of donkerder.
Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 9, ingebouwd, pas de instellingen van de bewerkingssoftware voor belichting na het vastleggen aan

Selecteer het besturingselement dat u wilt aanpassen en sleep vervolgens uw vinger naar links of rechts over het scherm om aanpassingen te maken. Terwijl u met uw vinger sleept, ziet u het effect op uw afbeelding.

Tip : Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en houd het vast om te wisselen tussen de originele en de bewerkte afbeelding .

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 10, pas de instellingen voor belichting na het vastleggen aan om te schakelen tussen origineel en bewerkt

U moet met deze bedieningselementen experimenteren om de juiste combinatie van aanpassingen te vinden om de gewenste resultaten te bereiken. Als je tevreden bent met je bewerkingen, tik je op het vinkje om je wijzigingen op te slaan.

Gevolgtrekking

Een geweldige Instagram-marketingfoto heeft het potentieel om gericht en koopklaar verkeer naar uw website te leiden. Wanneer u voor het eerst productfoto’s deelt, voelt u zich misschien een beetje verloren en weet u niet zeker wat werkt. Test verschillende technieken om te zien welke soorten foto’s resulteren in de meeste verkopen en / of bezoekers naar uw website via uw shoppable Instagram-berichten.

U kunt uw verkeer van Instagram meten in uw Google Analytics . Nadat u zich hebt aangemeld, gaat u naar Acquisitie> Alle verkeer> Kanalen .

Van daaruit kunt u verschillende kanalen voor uw verkeer selecteren. Klik in dit geval op Sociaal en vervolgens op Instagram om gedetailleerde analyses over uw Instagram-verkeer te zien.

Hoe u uw Instagram-foto's kunt verbeteren, stap 11, meet Google Analytics Instagram-verkeersresultaten

Als je een zakelijk Instagram-account hebt , kun je je analyses ook volgen in de Instagram-app via Instagram Insights. Elk bericht en elk verhaal bevat gedetailleerde inzichten die u zullen helpen bepalen of uw productfotografie goed presteert bij uw publiek.

Enkele belangrijke statistieken zijn:

  • Het aantal likes dat een bericht ontvangt
  • Het aantal reacties dat een bericht krijgt
  • Het aantal gebruikers dat actie onderneemt met betrekking tot uw post of verhalen (dwz klikken op uw shoppable posts, klikken op de link in uw bio, omhoog vegen, enz.)

Probeer te achterhalen welke Instagram-foto’s het beste presteren, zodat je dat succes kunt repliceren met toekomstige productfotografie.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format