Hoe u uw Instagram-rasterlay-out kunt stylen: 4 planningstools - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u uw Instagram-rasterlay-out kunt stylen: 4 planningstools

13 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een gemakkelijkere manier om een ​​stijlvol en samenhangend Instagram-profiel samen te stellen? Vraagt ​​u zich af hoe u kunt zien hoe nieuwe afbeeldingen eruit zullen zien in uw profiel voordat u ze publiceert?

In dit artikel ontdek je vier planningstools voor Instagram-rasterlay-outs waarmee je een visueel aantrekkelijk profielraster kunt maken.

Waarom een ​​Instagram-rasterlay-outtool gebruiken?

Instagram is altijd een visueel eerste platform geweest. In tegenstelling tot Facebook volgen Instagram-gebruikers je account waarschijnlijk eerder als ze een samengesteld raster zien dan als het een ogenschijnlijk losgekoppeld assortiment van door elkaar gegooide afbeeldingen is.

Het is cruciaal om een verhaal te vertellen en uw profiel een visuele stem te geven, zodat mensen weten wat ze van uw inhoud kunnen verwachten. Het helpt ook om een ​​duidelijke boodschap over te brengen van wat je probeert te bereiken met je Instagram, zoals het verkopen van producten of diensten, verkeer naar je blog of website sturen, voetgangers naar je winkel leiden, een gemeenschap van gelijkgestemde individuen opbouwen, of simpelweg autoriteit opbouwen in een bepaalde categorie of vakgebied.

Het andere voordeel van een samengesteld raster is dat een consistent kleurenthema of -palet de rode draad kan zijn die uw berichten met elkaar verbindt, zelfs als de inhoud helemaal geen verband houdt. Door uw berichten te koppelen met een kleurenthema of palet, kunt u meerdere inhoudstypen en onderwerpen behandelen, maar toch een raster hebben dat verbonden blijft door middel van visuele aanwijzingen.

Pro-tip : probeer iets anders door afbeeldingen over een aantal tegels te splitsen om impact te creëren met uw profiel. Speel met kleur, toon en stijl . Het splitsen van een afbeelding in negen tegels kan een sterke visuele impact hebben, wat ideaal is voor de lancering van nieuwe producten of het benadrukken van een belangrijke aankondiging.

Voorbeeld van de Instagram-feed van Estee Lauder met verschillende gesplitste afbeeldingen in hun raster.

Of je nu een tool voor het splitsen van rasters wilt gebruiken of niet, de volgende tools voor rasterplanning helpen je om je individuele berichten in kaart te brengen en een samenhangend Instagram-profiel te maken voor een optimale impact. U kunt deze tools gebruiken om ervoor te zorgen dat uw gesplitste afbeeldingen passen bij de rest van uw inhoud of u kunt eenvoudig controleren of een afzonderlijk bericht naadloos aansluit op de rest van uw inhoud.

# 1: Planoly

Planoly ( iOS en Android ) is een van de meest populaire tools voor het plannen van Instagram-rasters vanwege de intuïtieve app-lay-out en het gebruiksgemak. Het is ook handig beschikbaar op zowel mobiel als desktop als u vanaf beide apparaten een kopie moet uploaden of schrijven.

Met deze tool kun je je hashtags beheren en maken , posts en verhalen plannen en plannen en toegang krijgen tot analytische gegevens voor je account. De gratis versie bevat zeer basisgegevens, maar naarmate de abonnementsprijs stijgt, worden de gegevens gedetailleerder en uitgebreider.

Het heeft ook een fantastische functie waarmee je berichten direct kunt splitsen, zodat er geen andere tools nodig zijn. U kunt dan rechtstreeks vanuit de app plannen en u hoeft zich geen zorgen te maken over de volgorde van de berichten. Merk op dat de functie “schema” niet automatisch video, verhalen of meerdere carrouselposts automatisch zal posten; het stuurt eerder een herinnering voor het posten naar uw telefoon op het moment van posten.

De Planoly-app stuurt je een herinnering wanneer het tijd is om te posten.

Op desktop heeft Planoly een handige kalendertool waarmee je nieuwe berichten kunt plannen.

Een nadeel is dat het uploaden van de mobiele app wat traag kan zijn en dat je met de gratis versie maar 30 afbeeldingen per maand kunt uploaden.

Kosten : gratis. Upgrade voor extra functies naar een van de betaalde abonnementen, die beginnen bij $ 9 / maand. Met betaalde abonnementen kunt u meerdere gebruikers toevoegen, toegang krijgen tot meer analysegegevens en meer dan 30 afbeeldingen per maand uploaden.

Om deze tool te gebruiken, downloadt u eerst de app uit de App Store of de Google Play Store. Maak een account aan en koppel je Instagram-account . Wanneer je je aanvankelijk aanmeldt, zie je je normale Instagram-profiel in het rasterformaat.

Om posts toe te voegen, tik je op het + -symbool onder aan de app en selecteer je je afbeelding .

Tik op het plusteken om afbeeldingen toe te voegen aan je Instagram-feed met de Planoly-app.

Vervolgens wordt u naar het uploadscherm geleid.

Het mooie van Planoly is dat je je afbeelding rechtstreeks in meerdere berichten kunt splitsen . Om dit te doen, tikt u op het rooster in de rechterbenedenhoek van de afbeelding die je uploadt.

Door op het Planoly-rasterpictogram te tikken, kunt u uw afbeelding in meerdere berichten splitsen.

Kies in het pop-upmenu in welke indeling je de berichten wilt splitsen . Tik vervolgens op Splitsen onder aan het scherm.

Selectie van de Planoly-splitopties voor je Instagram-afbeelding.

Als het gesplitste voorbeeld er goed uitziet, tik je op Uploaden om de afbeelding (nu meerdere berichten) aan je account toe te voegen.

Eenmaal gesplitst, tik je op uploaden om je berichten naar je Planoly-account te laden.

Ga door met het toevoegen van afbeeldingen totdat u tevreden bent met hoe de lay-out eruitziet. Als je een afbeelding wilt verwijderen , tik je op het bericht en vervolgens op het prullenbakpictogram rechtsboven.

Tik op het prullenbakpictogram om een ​​bericht uit je Planoly-account te verwijderen.

Als je een bericht wilt verplaatsen , tik je op de afbeelding , houd je deze vast en versleep je deze om van plaats te wisselen met een andere afbeelding.

Als je tevreden bent met je raster, kun je je bericht plannen. Tik op je bericht , voeg je bijschrift toe en tik op de optie Planning . Selecteer een datum en tijd in de kalender en tik op OK .

Om je bericht via Planoly te plannen, tik je op de optie om te plannen en selecteer je een datum en tijd.

Als alles er goed uitziet, tik je op Opslaan . U zult zien dat het bericht nu is gemarkeerd als gepland en dat er een datum en tijd aan is toegewezen. Het wordt ook gemarkeerd met een “S” op uw rooster terug op het hoofdscherm.

Een geplande post in Planoly zal een datum en tijd hebben.

Als je ervoor kiest om berichten in te plannen via de app, verandert de volgorde van je berichten op het raster in Planoly totdat je alle andere berichten plant.

Een bericht is bijvoorbeeld hieronder gepland (gemarkeerd met een “S”), maar de andere niet, dus de volgorde is dienovereenkomstig gewijzigd:

Voorbeeld van een Planoly-feed met een geplande afbeelding, een andere waarbij andere moeten worden gepland.

Pro-tip : maak een alternatief (merkloos) account om inhoud te testen voordat u deze op uw hoofdaccountpagina plaatst. Als je maar een paar honderd volgers hebt, is het misschien gemakkelijker om trends en patronen te ontdekken bij het testen van content. Plaats na hettesten dezelfde (of vergelijkbare) inhoud op basis van wat het beste heeft gepresteerd tijdens uw tests.

# 2: Preview-app

Preview-app ( iOS en Android ) is een andere populaire tool voor netplanning. Net als Planoly heeft het een intuïtieve interface en kunt u met een klik op de knop schakelen en geplande berichten herschikken . Het heeft ook een ingebouwde bewerkingstool die geweldig is voor eenvoudige bewerkingen, vooral als u denkt dat de toon van een afbeelding enigszins verschilt van de andere inhoud en deze wilt wijzigen.

Het mooie van Preview is dat je hiermee een onbeperkt aantal afbeeldingen gratis kunt uploaden , dus als je met een groot aantal afbeeldingen werkt, is dit de perfecte tool. De gratis versie bevat basisanalyses en u kunt extra filterpakketten kopen of upgraden naar betaalde versies van de app.

Kosten : gratis zonder limiet voor uploads; de betaalde abonnementen beginnen bij $ 7,99 / maand voor volledige analyse, hashtag-analyse en volledige filterpakketten.

Download om te beginnen eerst de app uit de App Store of Google Play Store. Log in en verbind je Instagram-account . Zodra u zich aanmeldt, verschijnt uw raster. Om afbeeldingen toe te voegen , tik je op het + -symbool in de rechterbovenhoek van het scherm.

Tik in de Preview-app op het pluspictogram om afbeeldingen toe te voegen.

Nu selecteren en upload zo veel afbeeldingen als u wilt .

Om de volgorde van de afbeeldingen te wijzigen , klikt u op de twee afbeeldingen die u wilt verwisselen . Ze moeten wit worden weergegeven wanneer u ze selecteert (zoals hieronder weergegeven). Tik onder aan het scherm op het pictogram met de twee pijlen en de afbeeldingen wisselen van plaats.

Verwissel de plaats van twee afbeeldingen in de Preview-app met behulp van het dubbele pijlpictogram.

Om een ​​afbeelding te bewerken, tikt u op de afbeelding om deze te selecteren (nogmaals, deze zou zoals voorheen wit moeten worden) en vervolgens op het wielpictogram onder aan het scherm. Selecteer het gewenste filter en sleep de schuifregelaar onderaan om het effect te vergroten of te verkleinen . Tik vervolgens op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Tik in Voorbeeld op het wielpictogram om de afbeelding te bewerken en gebruik de schuifregelaar om het effect van een filter te vergroten of te verkleinen.

Tik bovenaan het scherm op de instellingenbalk om meer geavanceerde bewerkingsinstellingen te openen, mocht u deze moeten bewerken, bijsnijden, overlays toevoegen of oneffenheden verwijderen . De bewerkingsfunctie is een belangrijke reden waarom de Preview-app zo’n sterke rasterlay-outtool is.

Tik in de Preview-app op de bovenste instellingenknop om toegang te krijgen tot geavanceerde instellingen.

Als je klaar bent met het bewerken van de afbeelding, tik je op Gereed en vervolgens op Opslaan(beide opties staan ​​rechtsboven). Als je de afbeelding niet hebt bewerkt en alleen een filter hebt toegevoegd, kun je rechtstreeks naar de functie Opslaan gaan.

Vanaf hier kun je een bijschrift toevoegen en het bericht op je Instagram-account plannen . Om een ​​bijschrift toe te voegen, tikt u eenvoudig op de afbeelding en vervolgens op het tekstballonpictogram onderaan.

Gebruik het tekstballonpictogram om een ​​bijschrift toe te voegen aan uw bericht in Voorvertoning.

Een handige extra functie bij deze app is de mogelijkheid om naar hashtags te zoeken. Tik op Hashtags zoeken op het planningsscherm om een ​​zoekopdracht uit te voeren. Blader door de suggesties en vind een set hashtags die bij uw bericht passen . Klik vervolgens buiten het scherm om terug te gaan naar het plannen van uw bericht.

De Preview-app helpt je relevante hashtags te vinden die je aan je bericht kunt toevoegen.

Om groepen hashtags toe te voegen die je eerder hebt opgeslagen, tik je op Groepen en maak je je keuze .

Zodra je je hashtags hebt geselecteerd, tik je onder aan het scherm op Post plannen . Voeg uw gewenste datum en tijd toe en tik op OK . Tik vervolgens op Gereed .

Preview, zoals Planoly, zal je een herinnering sturen om te posten in plaats van automatisch op je account te posten.

Met de Preview-app kun je je bericht plannen.

Als je naar je agenda gaat (tik op het pictogram linksboven in het hoofdscherm), kun je het geplande bericht in de agenda zien.

Tik op het kalenderpictogram in de Preview-app om geplande berichten te zien.

# 3: UNUM

UNUM ( iOS en Android ) won aan populariteit voordat Instagram de archieffunctie creëerde omdat het gebruikers in staat stelt berichten te “verbergen” en te zien hoe het raster eruit zou zien als bepaalde berichten zouden worden verwijderd. Het is echter nog steeds een handige app, met zijn eenvoudige functie voor slepen en neerzetten en de mogelijkheid om berichten te wisselen om te zien hoe ze passen bij uw andere inhoud . U kunt ook basisbewerkingen uitvoeren of bijsnijden .

Het kan een beetje traag zijn, vooral tijdens het uploaden, en de planningsfunctie is ook een beetje onhandig. Maar aan de positieve kant is het eenvoudig te gebruiken. Als u de app niet gebruikt om te plannen, is dit een geweldige optie. En in tegenstelling tot de andere apps op deze lijst, kunt u met UNUM gratis 500 afbeeldingen per maand uploaden (met 18 tegelplanningsruimten).

Kosten : gratis; de betaalde abonnementen beginnen bij $ 4,99 / maand en bieden meer totale rasters, diepere analyses en onbeperkte uploads.

Download om te beginnen de app uit de App Store of de Google Play Store. Log in en verbind je Instagram-account .

Om een ​​of meerdere afbeeldingen tegelijk te uploaden, scrolt u omhoog , selecteert u het vierkant waar u uw afbeelding wilt toevoegen , kiest u uw afbeelding en tikt u op Gereed .

Selecteer in UNUM het vierkant in uw raster waar u een afbeelding wilt uploaden.

Nadat u al uw afbeeldingen naar de app heeft geüpload, kunt u ze opnieuw rangschikken door twee afbeeldingen tegelijk te wisselen. Om dit te doen, selecteert u twee afbeeldingen en tik op de dubbele pijl aan de onderkant om ze te verwisselen.

Gebruik het dubbele pijlpictogram in UNUM om afbeeldingen om te wisselen.

Om de bewerkingsfunctie te gebruiken, selecteert u een afbeelding en tikt u op het bewerkingspictogram onderaan in het midden van het scherm. Hiermee kunt u basisbewerkingen uitvoeren.

Tik in UNUM op de knop Bewerken om uw afbeelding aan te passen.

Als je andere berichten hebt die je in de wacht wilt houden voor toekomstig gebruik, is er bovenaan voldoende ruimte. Upload ze eenvoudig naar de planningsruimte voor toekomstig gebruik.

Upload afbeeldingen naar de planningsruimte in UNUM om ze later te gebruiken.

Om een plaatsingsherinnering in te stellen , tik je op het zandlopersymbool rechtsboven in het scherm.

Tik in UNUM op het zandloperpictogram om een ​​herinnering voor posten in te stellen.

Tik vervolgens op Aangepaste post onder aan het scherm. Tik om een ​​van uw geplande berichten te selecteren en kies uw gewenste datum en tijd . Tik op Opslaan als je klaar bent.

Tik op Aangepast plaatsen in UNUM en selecteer vervolgens de dag en tijd waarop u het naar uw feed wilt posten.

Het onhandige deel ligt in het toevoegen van het bijschrift. Je moet teruggaan naar het hoofdraster , op je bericht tikken en rechtsonder op het veergereedschap tikken . Dan voeg uw titel en  tik op Opslaan .

Tik op het veergereedschap in UNUM om een ​​bijschrift aan uw bericht toe te voegen, voordat u het publiceert.

# 4: Plann

Plann ( iOS en Android ) is vergelijkbaar met Planoly. Het biedt een beperkt aantal uploads per maand (30) en basisbewerkingsmogelijkheden, en stelt u in staat om uw raster te plannen, uw raster te beheren en berichten te plannen met een pushmelding.

Kosten : gratis; als je upgradet naar de meest eenvoudige betaalde versie (momenteel $ 4 / maand), krijg je tal van extra functies zoals analyse en een ‘strategie’-plan, waarmee je de verschillende stijlen van berichten die je wilt toevoegen in kaart kunt brengen en zelfs kleur kunt toevoegen -gecodeerde tijdelijke aanduidingen .

Gebruik kleurgecodeerde tijdelijke aanduidingen in Plann om uw Instagram-feedinhoud te plannen.

Voor een kleine prijs krijg je een alles-in-één tool met wat meer begeleiding. U kunt de beste tijd vinden om uw kleurenpalet te posten en te bekijken , wat handig is voor het identificeren van lopende of toekomstige thema’s. Het heeft een handige functie voor het stellen van doelen waarmee u trends kunt volgen en een wekelijkse focus kunt toevoegen.

In termen van analyse toont de $ 4 / maand-versie je topberichten, beste tijden om te posten, groei van volgers en best presterende hashtags. Net als sommige van de andere apps, kunt u ook opslaan sets van hashtags en plan, op te slaan, en het schema verhalen .

Aan de andere kant is Plann niet zo intuïtief als sommige andere apps en is het niet zo eenvoudig om afbeeldingen te verplaatsen. Er is ook geen kalenderfunctie buiten het raster.

Om Plann te gebruiken, downloadt u eerst de app uit de App Store of de Google Play Store. Dan log in en sluit uw Instagram-account . Tik op Doorgaan om het hoofdscherm te openen.

Om een ​​afbeelding te uploaden, tikt u op het + -symbool in de rechterbovenhoek van het scherm.

Tik in Plann op het plusteken om een ​​nieuwe afbeelding toe te voegen.

Tik op het scherm Media toevoegen op Apparaat en selecteer de afbeeldingen die u wilt uploaden .

Om de afbeeldingen die u hebt toegevoegd opnieuw te rangschikken, klikt u op een afbeelding en houdt u deze vast , en sleept u naar links of rechts om deze te verplaatsen .

Om een ​​bericht te maken, tik je op de afbeelding en voeg je een bijschrift toe . Tik op het meest linkse pictogram onder aan het scherm om de bewerkingstools te openen .

Tik in Plann op het bewerkingspictogram om de bewerkingstools te openen.

Om een berichtherinnering in te stellen , tik je op het kloksymbool en voeg je je datum en tijd toe , of tik je op het Instagram-pictogram om direct te posten . Je bijschrift wordt opgeslagen om rechtstreeks op je profiel of verhalen te plaatsen.

Bonustool: splits uw afbeelding

Pine Tools Afbeelding splitsen op desktop is een eenvoudig hulpmiddel om een ​​afbeelding voor Instagram te splitsen. U kunt tegels opsplitsen in 2, 3, 4, 6, 8 of 9 afbeeldingen.

Houd er rekening mee dat het plaatsen van 4, 6 of 8 afbeeldingen in een 2 x 2, 2 x 3 of 2 x 4-indeling betekent dat u moet coördineren met uw andere inhoud (wat de afbeeldingen in de derde kolom ook zullen vormen) en post het allemaal tegelijkertijd, wat moeilijk en tijdrovend kan zijn. Sommige gebruikers hebben ook kleinere schermen, dus een bericht van 2 x 4 heeft mogelijk niet hetzelfde effect omdat de afbeelding groter kan zijn dan hun scherm.

Ik raad je aan om gesplitste berichten ver van tevoren te plannen, en als je ze plant, houd je gesplitste berichten dan nauwlettend in de gaten wanneer ze live gaan .

Om deze tool te gebruiken, gaat u naar de startpagina van de tool en klikt u op Bestand kiezen . Vervolgens selecteert u de afbeelding die u wilt uploaden .

Gebruik Pine Tools Split Image om je afbeelding te verdelen voor plaatsing op je Instagram-feed.

Bepaal vanaf hier hoe u uw afbeelding wilt splitsen : verticaal, horizontaal of in beide richtingen. Splits beide kanten op voor maximale impact.

Kies vervolgens het aantal rijen en kolommen dat u wilt , selecteer het bestandstype dat u nodig heeft en klik op Splitsen . De afbeeldingen worden gedownload in afzonderlijke bestanden, waarbij elke afbeelding wordt gelabeld, zodat ze kunnen worden gepost.

Voordat u de afbeeldingen naar Instagram uploadt, moet u elke afbeelding afzonderlijk bekijken . Let op gesplitste tekst op één afbeelding die een woord uitspreekt dat u niet van plan was, of splits afbeeldingen die afzonderlijk een vreemd uiterlijk geven.

Gevolgtrekking

Het is belangrijk om een ​​duidelijke visie te hebben op je Instagram-content. Kies vanaf het begin een thema of filter en blijf erbij. Is je palet warm en zonnig? Donker en humeurig? Houtachtig en mannelijk? Tropisch? Heeft het een vintage gevoel, of is het moderner? Het teveel veranderen van stijlen en filters zorgt voor een rommelige en inconsistente look, wat voor potentiële volgers verwarrend kan zijn.

Gebruik een uitgebalanceerde mix van afbeeldingen die consistent zijn in thema, kleur, stijl en onderwerp. Als je Instagram-account bijvoorbeeld een badkledingmerk vertegenwoordigt, gebruik dan afbeeldingen van mensen vermengd met locatieshots van stranden, close-ups van producten en foto’s van modellen die je badkledingstukken dragen. Post een combinatie van close-ups, extreme close-ups en grotere, meer gedetailleerde scènes om ervoor te zorgen dat niet elk beeld bezet is.

Als u deze suggesties opvolgt, zou u goed op weg moeten zijn om een ​​samenhangende en consistente visuele esthetiek te ontwikkelen op dit visuele-eerst platform.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *