facebook chatbots

Hoe u uw vermeldingen op sociale media kunt volgen: 5 luistertools

7 min


123

Hulp nodig bij het volgen van de vermeldingen van uw bedrijf op sociale media? Op zoek naar tools om het proces te vereenvoudigen?

In dit artikel ontdek je vijf monitoringtools voor sociale media waarmee je beter online kunt communiceren.

# 1: Klantenservice verbeteren: Agorapulse

Voorbij zijn de dagen dat klanten uw callcenter zouden bellen of u een e-mail zouden sturen om een ​​vraag op te lossen of hun ongelukkigheid te uiten. Tegenwoordig is de eerste plaats waar klanten terechtkomen sociale media, wat betekent dat u dubbel waakzaam moet zijn en merkvermeldingen moet volgen om uw klantenservice te verbeteren en klanten te behouden.

Bovendien verwachten klanten op sociale media snelle reacties, dus wees snel, beleefd en geef waarde wanneer u erop reageert.

Aanbevolen hulpmiddel : Agorapulse

Agorapulse is een eenvoudige en betaalbare tool voor het beheren van sociale media (abonnementen beginnen bij $ 39 / maand). Hiermee kunt u klantgesprekken gemakkelijk volgen, waardoor uw klantenservice naar een hoger niveau wordt getild . Of het nu organische of donkere berichten zijn, met Agorapulse kun je het gedetailleerde profiel van de persoon en eerdere gesprekken bekijken om vragen effectiever te behandelen.

Begin met het toevoegen van de social media-profielen die u wilt monitoren. Met de app kun je maximaal 10 profielen toevoegen .

Hoe Agorapulse te gebruiken om te luisteren naar sociale media, stap 1: voeg een sociaal profiel toe.

Open op het dashboard het tabblad Luisteren en klik op Nieuwe zoekopdracht maken .

Hoe Agorapulse te gebruiken voor luisteren op sociale media, Stap 2: maak een nieuwe zoekopdracht op het tabblad luisteren.

Vervolgens voeg een naam voor uw zoekopdracht en het type in de zoekwoorden die u wilt zoeken . Klik vervolgens op Deze zoekopdracht maken .

Hoe Agorapulse te gebruiken om naar sociale media te luisteren, zoekdetails in stap 3.

De zoekresultaten worden links op het tabblad Luisteren weergegeven. Klik op de opmerking die u wilt bekijken . Het gedetailleerde profiel van de gebruiker verschijnt dan aan de rechterkant.

Hoe Agorapulse te gebruiken om te luisteren naar sociale media, stap 4 commentaar details.

Klik op Uitbreiden om eerdere gesprekken van deze gebruiker te zien om wat context te krijgen voordat u antwoordt.

Hoe Agorapulse te gebruiken om te luisteren naar sociale media, stap 5, vouw uit om gebruikersactiviteit te zien.

Nadat je de activiteit van de gebruiker hebt bekeken, kun je op zijn opmerking reageren of deze aan een ander teamlid toewijzen .

Deze tool is vooral handig voor grote accounts die dagelijks meerdere vragen krijgen en een team van mensen hebben die de klantenservice op sociale media beheren. Met Agorapulse mis je nooit een gesprek, kun je urgente problemen signaleren die moeten worden opgelost en ervoor zorgen dat iedereen in het team op dezelfde lijn zit.

# 2: Begrijp uw klanten: Awario

Door regelmatig merkvermeldingen bij te houden en klantgesprekken aan te gaan, krijgt u inzicht in de behoeften en pijnpunten van uw klanten en krijgt u feedback over uw product of dienst. De enige manier om de klantervaring een tandje hoger te krijgen, is door aandachtig naar uw waardevolle klanten te luisteren en hun feedback serieus te nemen.

Met de beste monitoringtools voor sociale media met één klik verwijderd, hoeft u niet langer te vertrouwen op traditionele, dure onderzoeksmethoden om klantgegevens te verkrijgen.

Aanbevolen tool:  Awario

Awario stelt u op de hoogte van de gesprekken die plaatsvinden rond uw merk, zodat u vóór iemand anders kunt reageren. Het vermindert de ruis door u eerst de belangrijke gesprekken te laten zien, waardoor u klantinzichten krijgt om uw marketinginspanningen te verbeteren. Plannen beginnen bij $ 29 / maand.

Nadat u op Project maken hebt geklikt , voert u uw merknaam en concurrenten in en klikt uvervolgens op Project maken .

Hoe Awario te gebruiken om te luisteren naar sociale media, Stap 1: maak een project.

Zodra de gesprekken in uw dashboard verschijnen, kunt u door de lijst scrollen en op de gesprekken klikken waarover u meer wilt weten .

Awario gebruiken om naar sociale media te luisteren, voorbeeldgesprekken in stap 2.

Klik in de linkerzijbalk op Statistieken vermelden om een overzicht te zien van de prestaties van uw merk in termen van vermeldingen en bereik .

Hoe Awario te gebruiken om te luisteren naar sociale media, stap 3 voorbeeldprestatiestatistieken.

Als u naar beneden scrolt, kunt u ook zien waar actieve klanten op sociale media zich geografisch bevinden, welke talen ze spreken en welke platforms de meeste merkvermeldingen genereren voor uw bedrijf.

Hoe Awario te gebruiken om te luisteren naar sociale media, vermeldt stap 4 per platform.

Awario ondersteunt meerdere talen, dus u wordt op de hoogte gehouden, waar ter wereld ook over uw merk wordt gesproken. Bovendien krijgt u toegang tot rapporten en statistieken die gemakkelijk te lezen, begrijpen en delen zijn, zodat u niet wordt overspoeld met informatie.

# 3: Omgaan met een reputatiecrisis: Talkwalker-waarschuwingen

Stel je voor dat er zich een PR-crisis voordoet zonder dat je er een idee van hebt. Dat is een situatie waarin u zich nooit wilt bevinden, want reputatieschade kan uw bedrijf kosten.

Een virale negatieve opmerking of een  kleine fout op sociale media kan jarenlang hard werken vernietigen. Zorg ervoor dat u uw merk bewaakt, zodat u een reputatiecrisis effectief en tijdig kunt aanpakken. De sleutel is om de crisis vroegtijdig te detecteren, een standpunt in te nemen en beleefd te reageren op degenen die uw merk neerhalen.

Wees niet het merk dat alleen in tijden van crisis begint met monitoren. Het is een goed idee om constant bij te houden wat er over uw bedrijf wordt gezegd en elke kleine negatieve opmerking aan te pakken.

Aanbevolen tool:  Talkwalker-waarschuwingen

Blijf op de hoogte van uw spel en bescherm uw merk tegen reputatieschade door elke vermelding die op uw pad komt te volgen met Talkwalker Alerts . Met deze tool kunt u uw merk volgen op websites, blogs, forums en sociale mediakanalen. Het enige dat u hoeft te doen, is een gratis waarschuwing instellen en updates in uw inbox ontvangen.

Voer op de startpagina van Talkwalker Alerts het onderwerp in waarvoor u een waarschuwing wilt instellen .

Hoe Talkwalker Alerts te gebruiken om naar sociale media te luisteren, Stap 1: maak een waarschuwing.

Voer in het dialoogvenster voor het instellen van waarschuwingen uw e-mailadres in , kies de frequentie van waarschuwingsmeldingen en selecteer de platforms waarop u naar vermeldingen wilt zoeken . Het is een goed idee om Alleen de beste resultaten te selecteren,zodat u op de hoogte wordt gehouden van de belangrijke gesprekken / waarschuwingen. Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden van Talkwalker, klikt u op Alert aanmaken .

Hoe Talkwalker Alerts te gebruiken om te luisteren naar sociale media, stap 2 waarschuwingsinstellingen.

Zodra je je melding hebt gemaakt, ontvang je meteen een melding over vermeldingen, zodat je elke crisis snel kunt oplossen voordat deze uit de hand loopt.

# 4: Identificeer merkadvocaten: vermeld

Merkadvocaten zijn mensen die vrijwillig positief over uw merk praten. Het zijn waardevolle bezittingen en het is in uw eigen belang om ze op te sporen, te erkennen en te koesteren. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door vermeldingen en shoutouts met betrekking tot uw merk bij te houden in de ruimte op sociale media.

Gebruik de juiste zoekwoorden die betrekking hebben op uw merk en let goed op die cheerleaders die uw inhoud consequent retweeten, positief over uw merk praten of uw merk bij hun volgers aanprijzen. Merkbelangenbehartiging bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid op, en u moet deze gemeenschap erkennen en belonen om het goede woord te verspreiden.

Aanbevolen tool:  vermeld

Met alle uitgebreide functies van Mention is influencermarketing een van de beste aanbiedingen. Met deze tool kunt u krachtige stemmen in uw branche identificeren die uw marketinginspanningen kunnen stimuleren. Het helpt je om relaties te leggen en te onderhouden met de mensen die de kracht hebben om een ​​positieve impact op je merk te hebben. Mention biedt een gratis beperkt abonnement, maar door te upgraden naar een betaald abonnement (vanaf $ 99 / maand) krijg je toegang tot het Influencer-dashboard.

Klik op het tabblad Influencers om nieuwe influencers te ontdekken die over uw merk spreken. U kunt de resultaten sorteren op basis van hun influencer-score (hieronder gemarkeerd) en met hen in contact komen .

Hoe u Mention gebruikt voor luisteren op sociale media, stap 1 zoeken naar influencer en voorbeeld van scores.

U kunt ook met potentiële influencers in uw bedrijfsdomein praten. Klik op Influencers ontdekken en zoek naar influencers . Vanaf hier kunt u een gesprek met hen aangaan om van hen merkadvocaten te maken.

Hoe u Mention gebruikt om te luisteren naar sociale media, stap 2: ontdek nieuwe influencers.

Of het nu gaat om het vergroten van merkbekendheid via de beste influencers in uw branche of om contact te leggen met relevante micro-influencers om een ​​weggeefactie op sociale media te organiseren, het influencer-dashboard van Mention geeft u een gedetailleerde lijst van influencers waarmee u kunt samenwerken op basis van uw campagnedoel en budget.

# 5: Analyseer concurrenten: Brand24

Hoewel het belangrijk is om de vermeldingen van uw merk bij te houden, is het net zo belangrijk om bij te houden hoe het met uw concurrenten gaat en waar u staat in vergelijking. Denk bij het analyseren van gegevens van concurrenten na over vragen als: “Hoe gaat het met hun campagnes?” “Welke informatie kun je meenemen?” “Welke hiaten kun je opvullen?” “Wat zeggen klanten over hen?”

Dus of het nu een keer per week of een keer per maand is, zorg ervoor dat u tijd besteedt aan het analyseren van de prestaties van uw concurrenten op sociale media en zorg ervoor dat die gegevens voor u werken.

Aanbevolen tool:  Brand24

Brand24 begrijpt hoe belangrijk het is om de prestaties van uw concurrent in de gaten te houden. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunt u met een klik op de knop zoekwoorden van concurrenten volgen en krijgt u toegang tot concurrentiegegevens die gemakkelijk te begrijpen en te analyseren zijn. Plannen beginnen bij $ 49 / maand.

Typ de namen van uw concurrenten in het zoekvak. U kunt ook hun hashtags, campagnes en productnamen opnemen .

Hoe Brand24 te gebruiken voor luisteren naar sociale media, stap 1 zoekvoorbeeld.

U kunt dan een korte samenvatting krijgen van de interacties en sentimentanalyse op verschillende platforms .

Hoe Brand24 te gebruiken voor luisteren op sociale media, stap 2-interactie en platformoverzicht.

Om dieper te duiken, klikt u op Analyse in de linkerzijbalk voor een gedetailleerd overzicht van bereik, opmerkingen, topcommentaren en gedeelde items .

Hoe Brand24 te gebruiken om naar sociale media te luisteren, stap 3 voorbeeldanalysegegevens.

Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, concurrenten lopen nooit ver achter. U kunt leren van hun fouten, inspiratie halen uit hun goede praktijken en zelfs deelnemen aan klantgesprekken die uw merk in een positief daglicht stellen. Wat uw reden ook is, het is altijd een goed idee om concurrenten te volgen met een tool als Brand24.

Gevolgtrekking

Merken kunnen volgers niet langer bombarderen met merkcommunicatie in de verwachting dat ze geïnteresseerd zijn. Social media vraagt ​​om een ​​dialoog.

Marketeers moeten zinvolle gesprekken op gang brengen, in contact komen met klanten en sociale media gebruiken om duurzame relaties op te bouwen. Hierdoor is het volgen van merkvermeldingen een belangrijk onderdeel van uw socialemediastrategie, omdat u hiermee het klantsentiment kunt volgen en beoordelen, en kunt begrijpen hoe uw merk wordt waargenomen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format