Hoe u veilig toegang tot uw Facebook-advertenties en Google Analytics-gegevens kunt delen - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe u veilig toegang tot uw Facebook-advertenties en Google Analytics-gegevens kunt delen

13 min


146
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Beheren anderen uw Facebook-advertenties?

Vraagt ​​u zich af hoe u anderen zover kunt krijgen dat ze veilig accounttoegang tot advertentie-items delen?

In dit artikel leert u hoe u gedeelde toegang tot Facebook-advertenties, Google Analytics en leadpagina-items kunt bieden .

Hoe Client Control alle partijen beschermt

Bij het maken van digitale marketingtrechters, hebt u te maken met een scala aan tools zoals Facebook, Google Analytics, Leadpages, ONTRAPORT, ClickFunnels en meer. Elk platform heeft zijn eigen accountconfiguratiestructuren en soms meerdere configuraties.

Met name Facebook biedt veel mogelijkheden. Om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot Facebook-pagina’s van een klant, heb je een scala aan keuzes:

 • Uw persoonlijke profiel kan rechtstreeks toegang krijgen tot de pagina.
 • U als individu kunt als medewerker worden toegevoegd aan de Business Manager van de klant en toegang krijgen tot de pagina.
 • U als individu kunt als beheerder worden toegevoegd aan Business Manager en hebt toegang tot alle activa van de klant.
 • U kunt uw eigen Business Manager hebben en als partner aan hun pagina worden toegevoegd.
 • U kunt uw eigen Business Manager hebben en als partner worden toegevoegd aan hun Business Manager.
Om accounttoegang tot hun Facebook-pagina's te delen, moet de klant u als partner aan hun Business Manager toevoegen.

Dan zijn er alle keuzes voor het maken van en het verlenen van toegang tot Facebook-advertentieaccounts. Dit alles kan duizelingwekkend en gecompliceerd zijn, en de verkeerde configuratie kan leiden tot hoofdpijn voor u en uw klanten wanneer u probeert uit elkaar te gaan.

Onlangs had ik iemand contact met me op over Facebook-advertenties . Ze had iemand $ 12.000 betaald om advertenties voor haar bedrijf te maken. Hij had bestemmingspagina’s gemaakt en de advertenties voor haar weergegeven. Toen ik naar haar advertentieaccount keek, waren er geen advertentiecampagnes. Ze mailde me een rapport dat hij haar had gestuurd; het was een screenshot van zijn Ads Manager van de campagne op campagneniveau. Hij had de advertenties uit zijn eigen advertentieaccount laten lopen.

De bestemmingspagina’s waren dezelfde deal. Hij had de landingspagina’s in zijn eigen account gebouwd. Toen ze hem verliet, verloor ze de bestemmingspagina’s. “Vertel je me nu dat ik $ 12.000 heb uitgegeven en dat ik alleen maar een screenshot heb?” Ik had de ongelukkige taak haar het slechte nieuws te vertellen.

Na een investering van $ 12.000, wat een enorm bedrag is voor een klein bedrijf, had ze geen campagnegegevens, gegevens over taal of creatieve effectiviteit, een Facebook-pixel met geschiedenis, aangepaste doelgroepen op basis van die pixel of bestemmingspagina’s. De bestemmingspagina’s waren nog steeds live, maar ze had er geen controle over en ze had ook niet de mogelijkheid om ze te wijzigen zonder terug te gaan naar haar vorige provider.

Het verhaal van deze klant is niet uniek. Ze verliet haar vorige advertentiebeheerder en toen ze volledig begreep wat er was gebeurd, voelde ze zich benut. Dit is niet de laatste indruk die u bij uw klanten wilt achterlaten.

Wanneer u klantaccounts instelt zodat de klant het eigendom behoudt en de accounts gemakkelijk kunnen worden overgedragen , beschermt dit u. Dit is waarom:

Als u klantgegevens van klanten verzamelt in uw eigen account (dwz een ClickFunnels-trechter met bestemmingspagina's en e-mailreeksen), zou u in de positie kunnen komen van gegevensverwerker of gegevensbeheerder en dus aansprakelijk onder de AVG.
 • U kunt aansprakelijkheid op grond van de AVG verwijderen . Als u klantgegevens van klanten in uw eigen account verzamelt (dwz een ClickFunnels-trechter met bestemmingspagina’s en e-mailreeksen), kunt u zich in de positie bevinden van gegevensverwerker of gegevensbeheerder en dus aansprakelijk onder de AVG.
 • Als de relatie verzuurt, kun je snel en netjes wegkomen.
 • beschermt uw reputatie . Het kan zijn dat klanten de moeren en bouten van gegevens en digitale trechters niet goed begrijpen wanneer ze met u gaan werken, maar uiteindelijk zullen ze het begrijpen. Als ze zich aan het einde van je relatie misbruikt voelen, zullen ze niet veel over je spreken tegenover hun mede-ondernemers.

Voor social media- en advertentiebeheerders doet dit probleem van overdraagbaarheid zich het vaakst voor bij toegang tot Facebook Business Manager en Facebook-advertentieaccounts, Google Analytics en bestemmingspagina’s. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van deze accounts, zodat ze gemakkelijk kunnen worden overgedragen aan de klant.

# 1: Accounttoegang instellen en delen voor Facebook Business Manager en Facebook-advertenties

Facebook-advertentieaccounts zijn de meest gecompliceerde configuratie vanwege de vele mogelijke configuratiecombinaties. Er zijn twee soorten Facebook-advertentieaccounts: accounts die eigendom zijn van een persoonlijk profiel en accounts van een Business Manager-account. U wilt advertenties voor klanten weergeven vanuit een account waarvan zij eigenaar zijn , niet vanuit uw eigen persoonlijke account. Hiervoor zijn twee redenen.

Ten eerste kan elk advertentieaccount slechts één pixel hebben, en de pixel is hoe u aangepaste doelgroepen maakt . Elke klant heeft unieke aangepaste doelgroepen, dus ze hebben hun eigen pixel nodig en dus hun eigen advertentieaccount. Ten tweede kunnen klanten hun eigen creditcardgegevens op hun advertentieaccount zetten, zodat ze Facebook rechtstreeks betalen voor advertentie-uitgaven; u hoeft geen tussenpersoon te zijn.

Hier zijn de stappen die u moet nemen om toegang te krijgen tot het advertentieaccount van een klant .

Wanneer u het persoonlijke advertentieaccount van de klant gebruikt

Als u met een eigenaar van een klein bedrijf werkt, kunt u toegang vragen tot het persoonlijke advertentieaccount van de klant. Als ze echter klaar zijn voor een team om hun Facebook-advertenties te beheren, zijn ze klaar voor Business Manager en een zakelijk advertentie-account.

Facebook-bedrijfsmanager.

Om de advertentieaccounts van uw klant in te stellen in zijn Business Manager-account, heeft u twee opties:

 • Maak voor hen een nieuw advertentieaccount aan dat eigendom is van hun Business Manager.
 • Zet een bestaand persoonlijk advertentieaccount over naar hun Business Manager.

Het overgrote deel van de tijd wilt u dat de klant een nieuw advertentieaccount in Business Manager krijgt dat eigendom is van Business Manager, in plaats van een individuele persoon .

Deel accounttoegang met een bestaand persoonlijk advertentieaccount door het over te dragen naar de Business Manager van uw klant.

Misschien wilt u het persoonlijke account van de eigenaar naar Business Manager halen als de klant zijn pixel al correct heeft ingesteld op zijn website, die pixel heeft gebruikt om een ​​aanzienlijk aantal advertenties weer te geven en aanzienlijke gegevens voor aangepaste doelgroepen zou verliezen als u een nieuw advertentieaccount.

Opmerking: als u een persoonlijk account in Business Manager trekt, wordt het advertentieaccount losgekoppeld van dat persoonlijke profiel en kan het account niet worden teruggezet.

U kunt via Business Manager toegang vragen tot het persoonlijke advertentieaccount van de eigenaar, maar het is schoner – voor later overdraagbaarheid – om advertenties weer te geven vanuit een advertentiecampagne die eigendom is van Business Manager. Maak meestal gewoon een nieuw account aan in Business Manager.

Een opmerking over non-profitorganisaties

Het is vooral belangrijk dat non-profitorganisaties die advertenties weergeven meteen naar Business Manager gaan. Met een klein bedrijf is het niet het einde van de wereld als het bedrijf advertenties weergeeft vanuit het persoonlijke account van de eigenaar. De eigenaar gaat waarschijnlijk niet weg. Non-profitorganisaties hebben echter geen enige eigenaar. Iedereen kan op elk moment vertrekken.

Stel uw non-profitklanten in met hun eigen Business Manager-account en een advertentieaccount die eigendom is van die Business Manager om ervoor te zorgen dat ze voor de lange termijn worden beschermd.

Wanneer u klantadvertentieaccounts maakt in Client Business Manager-accounts

Voordat u een nieuw advertentieaccount voor een klant maakt, moet u ervoor zorgen dat de klant een Business Manager heeft waarvan hij eigenaar is .

Business Manager geeft u drie opties om toegang te krijgen tot een advertentieaccount:

 • Een advertentieaccount toevoegen : draag het eigendom van het account over aan de verzoekende bedrijfsmanager. (Dit is hoe u een persoonlijk advertentieaccount naar Business Manager haalt.)
 • Vraag toegang tot een advertentieaccount aan : laat het advertentieaccount staan ​​en voeg de verzoekende bedrijfsmanager toe als partner aan het advertentieaccount.
 • Maak een nieuw account aan : maak een advertentieaccount aan waarvan het Business Manager-account eigenaar wordt. Dit advertentieaccount kan niet worden overgedragen aan een andere Business Manager.
U heeft drie opties om toegang te krijgen tot een advertentieaccount in Business Manager.

Advertentieaccounts die zijn gemaakt in of overgedragen naar een Business Manager-account, zijn eigendom van die Business Manager. Ze kunnen niet worden overgedragen aan een andere Business Manager, dus het is belangrijk om het advertentieaccount van de klant in zijn eigen Business Manager aan te maken, niet die van jou .

Een paar jaar geleden heb ik een klant geërfd van een groter bureau dat de klant ontgroeid was. Dat bureau had echter het advertentieaccount van de klant ingesteld in de Business Manager van het bureau. De klant had zijn eigen Business Manager, die toegang had tot het advertentieaccount. Maar omdat het advertentieaccount is gemaakt in en daarom eigendom is van de Business Manager van het oorspronkelijke bureau, kon het niet worden overgedragen aan de Business Manager van de klant.

Iedereen was nog steeds op zeer goede voet, maar het oorspronkelijke bureau kon geen zuivere pauze nemen. Ze zaten vast met het feit dat het advertentieaccount beperkte ruimte innam in hun Business Manager, omdat ze ons niet zouden afsnijden en al het werk dat ze met de klant hadden opgebouwd, zouden verliezen.

Elk Business Manager-account is beperkt tot het bezit van vijf advertentieaccounts en het aanmaken van twee Business Managers, dus u moet klanten begeleiden bij het opzetten van hun eigen Business Manager-accounts waartoe u toegang kunt krijgen.

Elk Business Manager-account is beperkt tot het bezit van vijf advertentieaccounts en het aanmaken van twee Business Managers.

Hier zijn de stappen om voor een juiste installatie te zorgen. Bij deze stappen wordt ervan uitgegaan dat u al een eigen Business Manager heeft. (Bekijk dit artikel voor een uitleg om aan de slag te gaan met Business Manager .)

Laat de klant eerst een Business Manager-account aanmaken met zijn eigen zakelijke e-mailadres op https://business.facebook.com/ . U moet ze door dit proces leiden , dus ik raad aan om een ​​schermafbeelding uit te voeren.

Nadat ze een Business Manager-account hebben ingesteld, moet de klant u als beheerder toevoegen . Om dit te doen, moeten ze naar Bedrijfsinstellingen gaan .

Om de klant accounttoegang te laten delen, moet u Business Manager openen en naar Bedrijfsinstellingen navigeren.

Klik vervolgens in de linkerzijbalk op Mensen onder Gebruikers en klik op de knop Toevoegen .

Klik in Bedrijfsinstellingen op Personen onder Gebruikers en klik op de knop Toevoegen.

Laat ze in het pop-upvenster Mensen uitnodigen Admin Access selecteren en uw e-mailadres invoeren in het tekstvak. Klik vervolgens op Volgende .

Selecteer Admin Access in het pop-upvenster Mensen uitnodigen en voer uw e-mailadres in het tekstvak in.

Laat ze op de volgende pagina op Uitnodigen klikken om de uitnodiging naar u te verzenden.

Een opmerking over deze stap: u kunt de klant de Business Manager van uw bureau meteen als partner laten toevoegen, maar uw bureau kan geen Business Manager-beheerder zijn. U bent dus beperkt in wat u kunt doen als één persoon niet ook een beheerder van de Business Manager van de klant zelf is.

Als u eenmaal beheerder bent van de Business Manager van uw klant, maakt u een nieuw advertentieaccount in de Business Manager van de klant .

Voeg vervolgens de Business Manager van uw bureau als partner toe aan de Business Manager van de klant . Ga hiervoor naar Bedrijfsinstellingen . Kies vervolgens Partners en klik op Toevoegen .

Voer in het pop-upvenster uw bedrijfs-ID in . (U wijst uw team toe aan de activa van de klant in uw Business Manager.)

Om de accounttoegang te delen, voegt u de Business Manager van uw bureau als partner toe aan de Business Manager van de klant.

Tip : u kunt uw bedrijfs-ID vinden in uw eigen bedrijfsinstellingen. Scrol omlaag naar Bedrijfsinfo in de linkerzijbalk. U vindt uw ID onder Bedrijfsmanagerinfo aan de rechterkant.

Open Bedrijfsinstellingen en selecteer Bedrijfsinformatie om uw bedrijfs-ID te vinden.

Wijs nu het advertentieaccount, de pagina en andere items van de klant aan u toe .

Wijs het advertentieaccount, de pagina en andere items van de klant aan u toe.

Wijs vervolgens het advertentieaccount, de pagina en andere items van de klant toe aan uw bureau .

Wijs het advertentieaccount, de pagina en andere items van de klant toe aan uw bureau.

Wijs in uw Business Manager uw team de juiste rollen toe aan het advertentieaccount, de pagina en alle andere activa van de klant .

Dit zijn de voordelen van deze opstelling:

 • U kunt uzelf en uw bureau eenvoudig met een paar klikken verwijderen uit de Business Manager van de klant .
 • De klant kan u en uw bureau met een paar klikken snel en eenvoudig verwijderen uit zijn Business Manager .
 • U kunt de toegang van uw team tot de activa van de klant beheren vanuit de Business Manager van uw bureau zonder dat u elk individueel teamlid hoeft toe te voegen aan de Business Manager van de klant.
 • Het hebben van twee beheerders op het Business Manager-account beschermt de klant in het geval dat een persoonlijk account wordt gehackt of geblokkeerd . Dit gebeurt vaak bij kleine socialemediabureaus en het kan echte problemen veroorzaken voor hun bedrijf en klanten.

# 2: Accounttoegang instellen en delen voor Google Analytics

Google Analytics heeft drie niveaus: account (het bedrijf), eigendom (de website) en weergave (de gegevens). Het Property-niveau is de website die wordt bijgehouden. Het weergaveniveau is een filter waardoor de gegevens worden uitgevoerd. Het accountniveau, het hoogste niveau, is de paraplu voor alle eigendommen (websites) en de respectievelijke weergaven van elke woning.

Google Analytics heeft drie niveaus: account (het bedrijf), eigendom (de website) en weergave (de gegevens).

Maak een klantaccount aan in Google Analytics

Om uw klanten zo in te stellen dat ze de volledige controle over hun eigen gegevens hebben, moet u ervoor zorgen dat elke klant zijn eigen Google Analytics-account heeft , in plaats van eigendommen voor de website van elke klant onder uw account te maken.

Belangrijke opmerking: Voordat u een nieuw Google Analytics-account voor een klant maakt, moet u eerst controleren of deze geen bestaand Google Analytics-account heeft . Klanten hebben vaak meerdere Google Analytics-accounts, soms zelfs met meerdere trackingcodes op hun website. Neem bij het aan boord gaan van een nieuwe klant de tijd om te bevestigen of deze al dan niet een bestaand account heeft.

Laat de klant u toevoegen aan zijn account

Als de klant al een bestaand account heeft, laat hem u dan als gebruiker aan zijn account toevoegen . Als u een nieuwe woning moet maken voor een andere website waarvan de klant eigenaar is, maak deze dan aan onder zijn account.

Als de klant al een bestaand Google Analaytics-account heeft, laat hem u dan als gebruiker aan zijn account toevoegen.

Maak een nieuw klantaccount aan vanuit uw Google Analytics-account

Als de klant geen bestaand Google Analytics-account heeft, kunt u vanuit uw Google Analytics-account een nieuw account voor de klant maken . In tegenstelling tot Facebook kunt u dit voor de klant doen en deze later toevoegen .

Klik op het tabblad Beheerder in uw Google Analytics-account op Account maken .

Klik op het tabblad Beheerder in uw Google Analytics-account op Account maken.

Voer als accountnaam de naam van de klant in .

Gebruik de domeinnaam van de klant als naam van de website . Op deze manier is het later precies duidelijk naar welke woning u kijkt. Naarmate klanten groeien, zullen ze vaak meerdere domeinen hebben, dus het benoemen van de eigenschap met de domeinnaam zal later verwarring voorkomen. Het maakt niet uit hoe u dit opmaakt, want dit veld wordt gewoon de naam van de eerste eigenschap onder het account.

Vul informatie in om een ​​nieuw klantaccount aan te maken vanuit uw Google Analytics-account.

Vervolgens voert u de URL van de website . Zorg ervoor dat u https: // selecteert in het vervolgkeuzemenu als u een SSL-certificaat heeft ingeschakeld op de site. Ook selecteert u de categorie voor uw klant en de klant tijdzone industrie .

Vul informatie in om een ​​nieuw klantaccount aan te maken vanuit uw Google Analytics-account.

Klik onder aan de pagina op Tracking-ID ophalen en accepteer vervolgens de Servicevoorwaarden . Hierdoor worden automatisch de eigenschap en de standaard, ongefilterde weergave met de naam Alle websitegegevens gemaakt.

Voeg nu uw klant toe als gebruiker op accountniveau . Klik in het beheerdersdashboard onder Account op Gebruikersbeheer .

Klik in het Google Analytics-beheerdersdashboard onder Account op Gebruikersbeheer.

Klik in het pop-upvenster op de blauwe knop + en selecteer Nieuwe gebruikers toevoegen .

 Klik op de blauwe + knop en selecteer Nieuwe gebruikers toevoegen.

Vervolgens voert u het e-mailadres van uw klant en laat U alle van de vakken, waaronder Gebruikers beheren . Gebruikers beheren is het essentiële onderdeel om uw klanten controle te geven over hun gegevens. Als u klaar bent, klikt u op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek.

Uw klant ontvangt een e-mail van noreply-analytics@google.com met de mededeling dat ze aan het account zijn toegevoegd.

Voer het e-mailadres van uw klant in en vink alle vakjes aan, inclusief Gebruikers beheren.

Maak klanteigenschappen aan onder het Google Analytics-account van uw bureau

Sommige bureaus zullen onder hun eigen account nieuwe woningen voor elke klantwebsite creëren. Deze opzet is problematisch omdat de klant geen controle heeft over zijn eigen gegevens; Het Google Analytics-account van het bureau is eigenaar van het eigendom van de klant. Ook kan de klant zijn gegevens niet op één plek ordenen, vooral niet als hij meerdere websites heeft. Deze opzet zorgt ook voor organisatorische problemen voor u.

Houd er rekening mee dat u beperkt bent tot 50 property’s per Google Analytics-account, maar u kunt maximaal 100 Google Analytics-accounts per Google-account hebben.

Draag een eigendom van een klant over van uw Google Analytics-account naar dat van een klant

In het verleden stond Google je niet toe om eigendommen van het ene account naar het andere over te zetten, maar gelukkig hebben ze deze mogelijkheid toegevoegd. Als u eigendommen van klanten onder uw eigen account heeft, kunt u nu de woning en zijn historische gegevens overzetten naar de rekening van de klant.

Om een ​​woning over te dragen, volgt u de bovenstaande stappen om een ​​account voor de klant aan te maken en uw klant toe te voegen als gebruiker op accountniveau . Als uw klant al een account heeft, laat hem u dan als gebruiker toevoegen. (Mogelijk moet u ze door dit proces leiden.)

Ga naar uw beheerdersdashboard en selecteer het account dat u wilt verplaatsen . Klikvervolgens op Eigenschapinstellingen . Klik op de volgende pagina op Property verplaatsen .

Selecteer het account dat u wilt verplaatsen, klik op Property-instellingen en klik vervolgens op Property verplaatsen.

Kies in het vervolgkeuzemenu het klantaccount dat u zojuist hebt gemaakt en selecteer Bestaande weergave en machtigingen behouden .

Als uw klant een bestaand Google Analytics-account had en u een dubbele property onder zijn account verplaatst, kan er een scenario zijn waarin u de bestaande property en weergave wilt vervangen. Deze optie moet echter alleen worden geselecteerd als u een ervaren gebruiker van Google Analytics bent, omdat u het risico loopt gegevens te verliezen.

Als u klaar bent, klikt u op Verplaatsen starten . Zodra het proces is voltooid, heeft u nog steeds toegang tot het account van uw klant, maar uw klant behoudt de controle over zijn gegevens.

Kies het klantaccount dat u heeft gemaakt en selecteer Bestaande weergave en machtigingen behouden.

# 3: Accounttoegang tot bestemmingspagina’s van campagnes instellen en delen

Deze is vrij eenvoudig: als u een tool van derden (zoals Leadpages , ClickFunnels of ONTRAPORT) gebruikt om bestemmingspagina’s voor uw klant te maken, laat de klant dan zijn eigen account kopen en de bestemmingspagina’s in zijn account maken . U wilt er zeker van zijn dat de klant de volledige controle over dit account heeft en het kan meenemen als hij uw bureau verlaat.

Bepaalde gemeenschappen hebben een uitgesproken mening over dit onderwerp. Je hebt misschien een aanbod om reseller te worden, maar de klant kan zijn account niet meenemen als hij weggaat. Het kan verleidelijk zijn om de klant geld te besparen en de pagina’s in uw account te maken. Wanneer u echter uit elkaar gaat, wilt u dat de klant op goede voorwaarden vertrekt, en als de pagina’s in uw account staan, bent u beperkt in hoe u de pagina’s kunt delen, of helemaal niet.

Momenteel hebben Leadpages, ClickFunnels en ONTRAPORT alleen de mogelijkheid om kopieën van uw pagina’s te delen, niet de pagina zelf of de gegevens ervan. In feite deelt u een bewerkbare sjabloon; de pagina zelf en de gegevens van de pagina worden niet overgedragen met deze share.

Als je al klantpagina’s onder je eigen account hebt aangemaakt, is het beter om de klant nu met een eigen account te maken . Op die manier kunt u de sjablonen overbrengen en nieuwe versies van de pagina’s starten . En de nieuwe pagina’s kunnen beginnen met het verzamelen van gegevens die de klant beheert.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format