Instagram Live: live-content maken en opnieuw gebruiken - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Instagram Live: live-content maken en opnieuw gebruiken

7 min


112

Wil je je publiek laten groeien met Instagram Live?

Op zoek naar tips voor het maken van Instagram Live-video’s?

Instagram Live

De beperkingen van Instagram Live

Een deel van wat Instagram Live gebruiksvriendelijk maakt, zijn de beperkingen. De no-nonsense uitzendingen maken van Instagram Live een pratend hoofdplatform. Op veel andere live videoplatforms kunt u afbeeldingen toevoegen en uw scherm delen. Instagram Live heeft geen functies waarmee je al deze dingen kunt doen. Om live te gaan op Instagram, moet je ook je mobiele telefoon of tablet gebruiken.

Dit is een screenshot van het Instagram Live-videoscherm dat verschijnt nadat je een live video hebt beëindigd. Het scherm heeft een donkere, onscherpe achtergrond die de beelden van de live video weerspiegelt. Rechtsboven is een optie Opslaan met een witte pijl omlaag boven een dunne witte lijn. In het bovenste derde deel staat de tekst "Live video eindigde 1 kijker". De profielfoto van de kijker verschijnt in een kleine cirkel. In het onderste derde deel staat de tekst 'Deel je video voor de komende 24 uur zodat meer mensen ernaar kunnen kijken'. Naast deze tekst is een blauwe en witte omschakeloptie. Helemaal onderaan is een witte knop met het label "Delen". Todd Bergin zegt dat hij soms de mogelijkheid ziet om een ​​Instagram Live-video op te slaan, maar niet wanneer hij een gast uitnodigt voor zijn live-uitzending.

Om iets te laten zien dat verder gaat dan een pratend hoofd, moet je oplossingen bedenken. Om dit te visualiseren liet Todd ooit een scherm zien voor een tutorial door twee iPads tegenover elkaar te plaatsen. De ene liet de how-to zien en de andere zond de live video uit.

Instagram Live-video is ook beperkt tot een uur. Na 2 minuten verschijnt er een aftelling bovenaan uw scherm en dan is er een harde uitschakeling. Instagram heeft echter wijzigingen aangebracht die het bekijken van een live video gemakkelijker maken. In eerste instantie kon je de video alleen zien terwijl deze live was. Nu verschijnt de live video 24 uur lang in je verhaal.

Soms kun je de live video ook opslaan op je Instagram-hoogtepunten, maar de opslagfunctie werkt niet altijd. Wanneer Todd 15-20 minuten live gaat als solo-omroep, ziet hij een optie om de video op te slaan. Wanneer hij echter een gast meeneemt naar zijn livevideo, heeft hij nooit de mogelijkheid gehad om op te slaan. Als Todd een video heeft opgeslagen, is de kwaliteit goed.

De voordelen van Instagram Live

Instagram Live is een geweldige plek om sterke verbindingen te maken. In tegenstelling tot elders op het Instagram-platform is live video in realtime. Als kijkers reageren, kun je direct reageren. In tegenstelling tot foto’s in de nieuwsfeed of verhalen, stelt Instagram Live mensen in staat je te horen spreken en je gezichtsuitdrukkingen te zien, zodat ze je beter kunnen leren kennen.

Instagram Live biedt een geweldige manier om een ​​aantal waardevolle potentiële klanten te laten groeien, omdat Instagram fantastische deelnamecijfers heeft en gebruikers de neiging hebben om te praten en de hele dag op het platform door te brengen. Wanneer je live gaat, ontvangen je volgers ook een melding (als ze meldingen hebben ingeschakeld) en verschijnt je avatar bovenaan de mobiele interface.

Dit is een screenshot van Instagram-gebruikersstatistieken voor bedrijven van het Instagram-blog. Aan de linkerkant is een foto van de Instagram-feed in een witte iPhone. Bovenaan verschijnen cirkels voor Instagramverhalen en in de feed verschijnt een foto van een jong meisje dat op een bergtop staat met uitzicht op de wolken en een boeket van ongeveer honderd verschillend gekleurde ballonnen vasthoudt. Aan de rechterkant staat het kopje "Waarom Instagram?" Onder de kop staan ​​statistieken in grote rode tekst gevolgd door kleine grijze tekst, die als volgt van links naar rechts wordt gelezen, beginnend in de linkerbovenhoek: 25 miljoen + bedrijfsprofielen wereldwijd, 2 miljoen + adverteerders wereldwijd gebruiken Instagram om hun verhalen te delen en zaken te stimuleren resultaten, zegt 60% van de mensen dat ze nieuwe producten ontdekken op Instagram, bezoeken meer dan 200 miljoen Instagrammers dagelijks minstens één bedrijfsprofiel, 80% meer tijd besteed aan het bekijken van video op Instagram, en 1/3 van de meest bekeken verhalen is afkomstig van bedrijven. Todd Bergin zegt dat de hoge gebruikersparticipatie van Instagram Instagram een ​​geweldige plek maakt om te netwerken en je publiek te laten groeien via live video.

Als je een gast host (of een gast bent) tijdens een live video, kun je je bereik nog verder vergroten doordat zowel de volgers van de gastheer als de gast een melding ontvangen. Op deze manier kunnen een aantal mensen die misschien niet weten wie je bent je ontmoeten en van je leren, waardoor Instagram Live een geweldige plek is om te netwerken.

Tips voor het maken van Instagram Live Video

Om te beginnen raadt Todd aan om vaak en consequent live te gaan. Kies onderwerpen waarvan u denkt dat mensen deze interessant zullen vinden en maak regelmatig contact met hen. Daarnaast raadt Todd aan om een ​​statief te gebruiken, ervoor te zorgen dat je audio helder is en een plek te zoeken met goede verlichting.

Statieven : het stabiliseren van uw telefoon met een statief is erg belangrijk voor het succes van uw live video. Voor een stilstaande live video plaats je het statief op een bureau. Een ministatief is gemakkelijk in een rugzak of in de voorstoel van uw auto te gooien voor het geval u het nodig heeft. Bijvoorbeeld, Cowboy Studio maakt een leuke kleine mini-statief.

Als Todd loopt, steekt hij zijn telefoon in een klem en houdt hem iets verder van zijn gezicht af zodat kijkers wat achtergrond kunnen zien. Statieven van Arkon Mounts zijn Todds favoriet omdat ze worden geleverd met een veerbelaste klem die je telefoon op zijn plaats houdt. De klem is draaibaar zodat je hem zowel voor landschaps- als verticale video kunt gebruiken. (Instagram Live is verticaal.)

Dit is een screenshot van de Arkon Mounts-website. De bedrijfsnaam wordt linksboven in donkerblauwe tekst weergegeven. Onder de naam staat een navigatiebalk met de volgende opties: Live Stream, Vloot, Tablet, Telefoonhouder, Camera, GoPro, Alle Mounts, Uitverkoop en een zoekpictogram. Onder de navigatiebalk zijn twee foto's naast elkaar geplaatst. Aan de linkerkant is een foto die afbeeldingen van verschillende mounts samenstelt. De tekst bovenaan de foto luidt "Robust Mount-serie, 25 mm (1 inch), 26 mm, 38 mm (1,5 inch), dubbele kogelaansluitingen en adapters". De rechterfoto toont een tablet die naast de stereobediening in een auto is gemonteerd. Een tekstkolom aan de linkerkant bevat de volgende woorden: smartphone, tablet, camera, wagenpark, AMPS, VESA. Todd Bergin raadt mounts van Arkon Mounts aan voor Instagram Live-video.

Als u uw telefoon op een statief plaatst, moet u dichtbij genoeg zijn om de opmerkingen te kunnen lezen. Als uw locatie interessante details bevat, kunt u de camera in een hoek plaatsen om enkele hiervan op te nemen.

Als je een gast uitnodigt voor je live video, weet dan dat het frame zal veranderen en dat je vaak je telefoon moet aanpassen zodat je in het frame verschijnt. Kleine tafelstatieven maken deze aanpassingen eenvoudig. Als je telefoon tegen soepblikken leunt, is het moeilijker om de hoek aan te passen.

Audio : door uw audio te upgraden, kunnen uw livevideo’s opvallen. Soms is de ingebouwde microfoon op je telefoon prima. Ter illustratie: wanneer Todd voor zijn huis staat en er is geen verkeer, klinkt de ingebouwde microfoon geweldig. Als hij echter in het openbaar is, kan hij zijn Apple-headset of een lavalier-microfoon gebruiken om de audio een beetje te upgraden.

Wanneer Todd de audioapparatuur in zijn podcastingstudio gebruikt voor zijn Instagram Live-video, krijgt hij veel complimenten over de audio. Dus audiokwaliteit is absoluut iets dat mensen waarderen. Zijn podcasting-opstelling omvat een professionele microfoon die door een compressor gaat en een mixer en andere apparatuur die het geluid echt rijk maakt.

Dit is een screenshot van een Instagram Live-video met Todd Bergin en Stephanie Liu. Het bovenste frame toont Todd vanaf de borst. Hij is een blanke man met bruin haar, gekleed in een kastanjebruin en grijs geruit overhemd en een bril met zwart montuur. Hij gebruikt een witte koptelefoon en praat in een professionele microfoon. De achtergrond is een boekenkast in een thuisstudio. Het onderste frame toont Stephanie vanaf de kin. Ze is een Aziatische vrouw met lang zwart haar, versleten, en ze draagt ​​make-up. De achtergrond is een grijze muur met een witte richel met een fotolijst, en een onderste plank heeft een vaas met witte bloemen. Linksonder begroeten de commentaren van live videokijkers de gastheren en andere kijkers.

Verlichting : goede verlichting staat centraal in elke live video, inclusief Instagram. Daglicht is voldoende. Binnenin zou je naar een raam kunnen kijken als het je niet verblindt. Om je verlichting te controleren, bekijk je de preview van jezelf voordat je live gaat. Als de verlichting te donker lijkt, ga dan ergens anders heen. Zo simpel is verlichting.

Luister naar de show om mijn mening te horen over het gebruik van Apple AirPods voor audio.

Hoe Instagram Live Video opnieuw te gebruiken

Todd deelt verschillende manieren om livevideo opnieuw te gebruiken. Als gastheer van twee dagelijkse podcasts heeft Todd Instagram Live gebruikt om interviews voor zijn podcast op te nemen. Om dit te doen, neemt Todd het interview extern op met een digitale voicerecorder. Om uitstekende audio in te pompen en zijn gast op te nemen, moest Todd de juiste apparatuur bedenken en de verbindingen op de juiste manier opzetten.

U kunt ook audio opnemen met een basisconfiguratie. U kunt bijvoorbeeld een audiobestand rippen van een schermopname van een Instagram Live-video. Gebruik de ingebouwde schermopnamefunctie om uw scherm op een iPhone of iPad op te nemen . Schermopname-apps voor Android zijn ook beschikbaar. (Omdat recente Android Pie-beveiligingsupgrades de toegang tot de microfoon beperken , moet u testen of een app audio kan opnemen.)

Om een ​​goede schermopname te maken na een live video, zet je je telefoon eerst op Dempen en Niet storen. Begin vervolgens met het opnemen van het scherm op uw apparaat. Speel vervolgens je eigen live video af. Je hebt 24 uur voordat de live video verdwijnt. Als je klaar bent, kun je een app gebruiken om een ​​audiobestand van je schermopname te rippen.

This is a screenshot of iOS Do Not Disturb settings. The first option is to toggle Do Not Disturb on or off. In this screenshot, the setting is off. Below the setting is the text “When Do Not Disturb is enabled, calls and alerts that arrive while locked will be silenced, and a moon icon will appear in the status bar.” Below this option is the Scheduled option, which is toggled off. Then two options for Silence appear: Always or While iPhone Is Locked. In this screenshot, While iPhone is Locked is selected and the following text appears “Incoming calls and notifications will be silenced while iPhone is locked.” Todd Bergin turns on Do Not Disturb and Always silence messages while he’s streaming an Instagram Live video.

Als je een Instagram Live-video op je telefoon kunt opslaan, zoals eerder besproken, kun je de video op verschillende manieren hergebruiken. Ten eerste kun je de video opnieuw uploaden naar een Instagram TV (IGTV) -kanaal.

Om de opgeslagen video opnieuw te gebruiken voor YouTube, kunt u de verticale video verkleinen en een achtergrondkaart met een hoofdmagneet toevoegen. Of in Adobe Premiere een video bijsnijden en bewerken met een gast, zodat de ene persoon aan de linkerkant verschijnt en de andere aan de rechterkant.

Als je de opgeslagen video in een vierkante video verandert, kun je deze op elk social media-platform plaatsen. Om verticale video om te zetten in vierkante video, houdt Todd van de mobiele app Squaready for Video . Met een aparte video-editor kun je een clip van 1 minuut maken van je live video, Squaready gebruiken om de clip vierkant te maken en de clip vervolgens meteen delen in je Instagram-nieuwsfeed.

Verschillende manieren om Talking Head Live-video’s te doen

Todd deelt verschillende ideeën en voorbeelden om mensen op weg te helpen met video’s met sprekende hoofden. Chris Strub, een van Todds favoriete makers, maakt veel live-walk-and-talk-video’s. Todd vindt dat walk-and-talk-video’s een paar kijkers erg betrokken krijgen, waardoor de video wel een uur kan duren.

Om een ​​walk-and-talk-video te maken, kun je overal zijn en over een ervaring praten. Chris deed er bijvoorbeeld een toen hij een slechte dag had en toen een probleem had met zijn band. De mensen bij een bandenhandelaar deden echter alles om hem te helpen. Zijn video vond plaats op het parkeerterrein van de dealer en hij vertelde hoe de medewerkers hem het gevoel gaven. Tegen het einde was hij in tranen.

De video bewoog en is een van zijn meest succesvolle video’s, die Todd en Chris bespraken op een van Todds podcasts .

Voor mensen die niet zeker weten wat ze op live video moeten bespreken, benadrukt Todd dat fluff verkoopt. Mensen horen graag alledaagse, routinematige dingen, naast commentaar en discussie over je missie en passies. Als je in een restaurant bent dat alleen Pepsi serveert en je wilt cola, dan kun je veel kilometers halen uit zo’n gesprek.

Bij Social Media Marketing World bracht Todd vorig jaar veel tijd door aan de live videotafels en mensen bleven maar zeggen dat ze niet wisten wat hun boodschap moest zijn. Als een deelnemer zich afvroeg over onderwerpen, ontdekte hij dat ze nog nooit in San Diego of de conferentie was geweest. Dus stelde hij voor om over San Diego te praten, sprekers die ze op de conferentie hoorde, en zelfs haar gedachten tijdens de lunch.

Dit is een illustratie van drie witte toespraakballons op een blauwgroen groene achtergrond. De eerste ballon zegt “San Diego. . . ”. De tweede ballon zegt “. . .Conferentieluidsprekers ”. De derde ballon zegt "Hoe zit het met lunch?" Todd Bergin stelde deze onderwerpen voor aan een conferentiedeelnemer die moeite had om aan de slag te gaan met live video.

Todd benadrukt dat je live video’s geen gepland onderzoeksproject hoeven te zijn. Je kunt gewoon op de knop drukken en met je vrienden praten. Nadat je een paar keer live bent gegaan, begin je het onder de knie te krijgen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format