Op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties maken - DeLaatbusiness

Op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties maken

12 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw LinkedIn-advertentiecampagnes optimaliseren? Vraagt ​​u zich af hoe op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties kunnen helpen?

In dit artikel ontdek je hoe je op doelstellingen gebaseerde advertenties maakt met de bijgewerkte Campaign Manager van LinkedIn.

Wat zijn de nieuwe doelstellingen van de LinkedIn-advertentiecampagne?

De Campaign Manager-interface is opnieuw ontworpen voor op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties en om een ​​meer gestroomlijnde gebruikerservaring te bieden. Momenteel is deze nieuwe interface in bèta en beschikbaar voor toegang via de klassieke versie van Campaign Manager. Vanaf februari 2019 hebben marketeers geen toegang meer tot de klassieke versie.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties kunt maken, opnieuw ontworpen dashboard voor campagnebeheerder

De nieuwe stroom voor het maken van campagnes voor LinkedIn-advertenties begint met het definiëren van de doelen en doelstellingen voor uw campagne. Op basis van het doel dat u selecteert, toont LinkedIn uw advertenties aan mensen die waarschijnlijk de door u gewenste actie ondernemen.

Momenteel kunt u kiezen uit vier campagnedoelstellingen voor op doelstellingen gebaseerde advertenties van LinkedIn:

  • Websitebezoeken : selecteer deze doelstelling als u verkeer naar uw website wilt leiden . Website bezoekt advertentie-indelingen: tekstadvertenties, gesponsorde inhoud, dynamische advertenties en gesponsorde InMail.
  • Betrokkenheid : kies deze doelstelling als u meer mensen wilt betrekken bij uw berichten of meer volgers voor uw bedrijfspagina wilt . Houd er rekening mee dat uw advertentie een knop Volgen bevat. Betrokkenheidsadvertentie-indelingen: gesponsorde inhoud.
  • Videoweergaven : kies voor dit doel als u mensen wilt aanmoedigen om uw video’s te bekijken . Video Views-advertentie-indelingen: videoadvertenties.
  • Leadgeneratie : selecteer deze doelstelling als u meer hoogwaardige leads wilt vastleggen . Wanneer gebruikers op uw advertentie klikken, wordt een formulier voor het genereren van leads geopend, vooraf gevuld met gegevens uit hun LinkedIn-profiel. Leadgeneratie-advertentie-indelingen: gesponsorde inhoud (behalve enkele beeldadvertentie) en gesponsorde InMail.
Hoe u op doelstellingen gebaseerde advertenties en op doelstellingen gebaseerde campagne-opties van LinkedIn kunt maken

Drie doelstellingen worden grijs weergegeven in Campagnebeheer, maar LinkedIn verwacht ze medio 2019 toe te voegen:

  • Merkbekendheid : kies dit doel om meer advertentievertoningen te krijgen.
  • Websiteconversies : kies voor dit doel als u wilt dat gebruikers een specifieke actie uitvoeren, zoals een whitepaper downloaden of zich registreren voor een webinar.
  • Sollicitanten : LinkedIn beveelt deze doelstelling aan voor Talent-klanten die klikken willen stimuleren naar werkgerelateerde ervaringen, waaronder vacatures op LinkedIn.

Nu u bekend bent met de campagnedoelstellingen, gaan we eens kijken hoe u tekst-, gesponsorde inhoud, dynamische en gesponsorde InMail-campagnes kunt opzetten in de opnieuw ontworpen Campaign Manager-interface.

# 1: Maak op doelstellingen gebaseerde tekstadvertenties op LinkedIn

Tekstadvertenties zijn de meest elementaire vorm van adverteren die LinkedIn aanbiedt. Met deze advertenties kunt u het juiste verkeer naar uw website of bestemmingspagina’s leiden. Met dit advertentietype kunt u de professionele doelgroep kiezen die u wilt bereiken, uw eigen budget instellen op basis van dagelijkse uitgaven of levenslang budget, betalen op basis van CPC (kosten per klik) of kosten per vertoning, en het aantal leads dat u genereert bijhouden als resultaat van de advertentie.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties kunt maken, voorbeeldvoorbeelden van op doelstellingen gebaseerde tekstadvertenties

Pro-tip : ongeacht het type advertentie dat u maakt of uw ervaringsniveau met het systeem, u wilt profiteren van de LinkedIn Ads-pixel . Het is redelijk eenvoudig te gebruiken, of u de code nu zelf installeert (via een HTML-widget) of uw websitebeheerder het voor u laat doen.

Nu u de voordelen kent, gaan we eens kijken hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie opzet in de opnieuw ontworpen Campaign Manager.

Maak een LinkedIn-advertentiecampagne

Nadat u zich hebt aangemeld en naar uw bedrijfspagina bent gegaan, klikt u op Beheerderstoolsin de rechterbovenhoek en selecteert u Uw updates sponsoren in het vervolgkeuzemenu.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 1, Sponsor uw updates onder Admin-tools

U ziet dan een lijst met uw advertentieaccounts in Campaign Manager. Kies het advertentieaccount dat u wilt gebruiken om op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties te maken.

Vervolgens selecteert u een bestaande campagne groep of klik op Campagne maken Group voor het opzetten van een nieuwe . Ik heb de neiging om de mijne per maand en doel te noemen, zodat het gemakkelijker is om bij te houden.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 2, Maak campagnegroepen

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op Campagne maken in de rechterbovenhoek.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 3, campagne maken

Nu bent u klaar om uw campagne op te zetten.

Kies een LinkedIn-campagnedoelstelling

Kies op de pagina met campagne-instellingen Websitebezoeken als uw campagnedoelstelling .

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 4, campagnedoelstelling Website bezoeken

Typ vervolgens een naam voor uw campagne .

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 5, Geef uw campagne een naam

Stel LinkedIn-advertentietargeting in

Kies onder Doelgroepen een profieltaal en -locatie .

Begin dan met het opbouwen van uw publiek . Ik raad u aan om een ​​doelgroep te repliceren vanuit uw opgeslagen accounts of contactenlijst met behulp van gegevens van uw CRM-systeem (Customer Relationship Management), e-mailmarketing of marketingautomatiseringsplatforms. Bekijk dit artikel voor meer informatie over overeenkomende doelgroepen op LinkedIn .

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 6, Begin met het opbouwen van uw publiek, optie voor gematchte doelgroepen

U kunt ook uw targeting instellen door doelgroepkenmerken te selecteren. Typ gewoon uw targetingcriteria in het zoekvak om snel globaal te zoeken. Of kies uit de vijf hoofdcategorieën(bedrijf, demografie, opleiding, werkervaring en interesses) en zoom vervolgens in om relevante targetingcriteria te vinden . Schakel het selectievakje in voor elk kenmerk dat u wilt opnemen.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 7, Begin met het opbouwen van uw publiek, optie voor publieksattributen

U zult merken dat terwijl u uw doelgroep definieert, het vak Voorspelde resultaten aan de rechterkant van de pagina wordt bijgewerkt met geschatte resultaten op basis van vergelijkbare LinkedIn-campagnes.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 8, het campagnepubliek bereikt de voorspelde resultaten

Kies een LinkedIn-advertentieformaat

Als u klaar bent met het opbouwen van het publiek, selecteert u Tekstadvertentie als advertentie-indeling .

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 9, opties voor advertentie-indeling

Stel een budget op en plan uw op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties

Ga verder met het instellen van uw budget en schakel het bijhouden van conversies in (als u de LinkedIn Ads-pixel heeft ingesteld) .

Als u niet zeker weet welk budget u moet instellen, zal LinkedIn een budget voor u aanbevelen. Dus als u een levenslang budget van € 200 heeft ingesteld en slechts € 15 per dag wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de begin- en eindtijden van uw campagne dat weerspiegelen. Het gebruik van een dagbudget levert doorgaans betere geautomatiseerde resultaten op.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 10, advertentiebudget en schema-instellingen

Als je klaar bent, klik je op Opslaan en Volgende onder aan de pagina.

Stel uw op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertentie in

Nu bent u klaar om uw advertentiemateriaal te kiezen. U kunt door bestaande inhoud bladeren of  een nieuwe advertentie maken .

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 11, maak een nieuwe advertentie

Upload eerst een advertentie-afbeelding om een ​​nieuwe advertentie te maken . Typ vervolgens de kop en beschrijving van uw advertentie . Het is handig om uw tekst kort en eenvoudig te houden en SEO-zoekwoorden te gebruiken om uw betrokkenheid en positie te verbeteren.

Voer ten slotte de bestemmings-URL in . Zorg ervoor dat de link waarnaar u gebruikers stuurt, nauwkeurig overeenkomt met de beschrijving in uw advertentie. Als u bijvoorbeeld een nieuw eBook promoot, stuur dan geen mensen naar de startpagina van uw website; stuur ze naar de bestemmingspagina waar ze de inhoud kunnen downloaden.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 12, instellingen voor advertentietekst

U ziet het advertentievoorbeeld aan de rechterkant van de pagina worden bijgewerkt terwijl u uw advertentiedetails invult.

Hoe u een LinkedIn-tekstadvertentie maakt, stap 13, advertentievoorbeeld

Als u klaar bent met het invullen van deze velden, klikt u op Maken onder aan de pagina. Klikvervolgens op de knop Campagne starten om uw campagne ter goedkeuring in te dienen.

U kunt binnen deze campagne meerdere advertenties instellen om A / B-testen en optimalisatie mogelijk te maken. Probeer minimaal 2-3 advertenties en kijk welke resultaten u genereert. Als u denkt dat u teveel per klik of vertoning betaalt, is dat waarschijnlijk het geval en moet u enkele aanpassingen maken.

# 2: Ontwerp op doelstellingen gebaseerde gesponsorde inhoud van LinkedIn

Met door LinkedIn gesponsorde inhoud kunt u inhoud rechtstreeks in de nieuwsfeeds van uw doelgroepen plaatsen. Door deze plaatsing ziet uw inhoud er organischer uit en krijgt uw bedrijf meer zichtbaarheid. Het is een effectieve manier om professionals met de juiste mindset naar uw bedrijfspagina te laten navigeren en tegelijkertijd merkloyaliteit op te bouwen.

Advertentietypen voor gesponsorde inhoud van LinkedIn

LinkedIn biedt drie soorten gesponsorde inhoud: advertenties met één afbeelding, videoadvertenties en carrouseladvertenties.

Enkelbeeldadvertenties zijn precies wat ze klinken en ze zien eruit als een standaard bericht in de nieuwsfeed. Als u gebruik maakt van dit soort advertenties, overweeg dan om een ​​ander kleurenschema te gebruiken dan LinkedIn zelf. Als uw advertentie eruitziet als een LinkedIn-advertentie, is de kans groter dat gebruikers deze negeren.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties maakt, een voorbeeld van een gesponsorde beeldadvertentie door HCPro

LinkedIn-videoadvertenties kunnen het beste kort worden gehouden om het publiek effectiever te betrekken. Gebruikers willen een videosegment zien dat hen aanspreekt, dus houd relevantie voorop bij het promoten van deze stijl van inhoud. Gebruikers willen niet alles over je horen; ze willen horen hoe ze zich tot jou verhouden en jou tot hen.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties kunt maken, een voorbeeld van een gesponsorde videoadvertentie door Wipster

Met carrouseladvertenties kunt u twee of meer afbeeldingen weergeven waar uw doelgroep doorheen kan scrollen.

Als u bijvoorbeeld meubelen voor een beurs verkoopt aan reizende verkopers of verkoopmanagers, kunt u met een carrouseladvertentie de verschillende soorten en stijlen van meubilair laten zien die u kunt kopen of huren. Dit advertentietype zou een zeer effectieve manier zijn om de verscheidenheid aan producten die u aanbiedt te laten zien en hoe ze bedrijven kunnen helpen er professioneler en moderner uit te zien op nationale of wereldwijde handelsevenementen.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties maakt, een advertentie voor het genereren van gesponsorde leads door Compare.com

De Lead Generation-doelstelling is beschikbaar voor door LinkedIn gesponsorde contentadvertenties, waardoor u leads kunt verzamelen met behulp van een leadgen-formulier direct in de advertentie zelf, zoals hierboven weergegeven. Kies dit doel om uw doelgroep inhoud te laten downloaden, zoals een e-book, infographic, whitepaper, rapport of on-demand webinar. LinkedIn trekt de profielgegevens van de gebruiker naar het formulier en laat u die gegevens beheren en verzamelen.

Houd er rekening mee dat u berichten die u al vanuit uw feed heeft gemaakt, kunt gebruiken en er gesponsorde inhoudsadvertenties van kunt maken met aantrekkelijke afbeeldingen en variaties.

Maak een door LinkedIn gesponsorde contentcampagne met op doelstellingen gebaseerde advertenties

Om te beginnen, selecteert u een bestaande campagne groep of klik op Campagne maken Group voor het opzetten van een nieuwe . Klik vervolgens op Campagne maken .

Vervolgens moet u het doel voor uw campagne selecteren . Voor campagnes met gesponsorde inhoud kunt u momenteel kiezen uit vier doelstellingen: websitebezoeken, betrokkenheid, videoweergaven (alleen videoadvertenties) en leadgeneratie (leads verzamelen met een formulier voor het genereren van leads). Voor dit voorbeeld maakt u een carrouseladvertentie om leads te verzamelen met een formulier voor het genereren van leads, dus selecteer de doelstelling Leadgeneratie.

Hoe u een carrouseladvertentie voor het genereren van leads op LinkedIn maakt, stap 1, opties voor campagnedoelstellingen

De volgende stap is het bepalen van het publiek voor uw campagne .

Het is belangrijk om rekening te houden met uw doelgroep wanneer u videoadvertenties instelt in de op doelstellingen gebaseerde Campagnebeheer. Terwijl een millenniumpubliek doorgaans sneller reageert op videoadvertenties, kunnen oudere kijkers in plaats daarvan genieten van eenvoudige enkelbeeldadvertenties met opvallende koppen.

Kies de advertentie-indeling nadat u uw publiek heeft opgebouwd . Selecteer voor dit voorbeeld Carrouseladvertentie.

Hoe u een carrouseladvertentie voor het genereren van leads op LinkedIn maakt, stap 2, stel het carrouseladvertentieformaat in

Dan  het instellen van uw budget en planning , en  klik op Opslaan en Next .

Nu bent u klaar om uw advertentiemateriaal in te stellen. U kunt door bestaande inhoud bladeren of een nieuwe advertentie maken .

Om een ​​nieuwe advertentie te maken, typt u een naam voor de advertentie, inleidende tekst en een bestemmings-URL .

Hoe u een carrouseladvertentie voor het genereren van leads op LinkedIn maakt, stap 3, stel de advertentienaam, tekst en url in

Om uw eerste kaart te maken, klikt u op Afbeelding uploaden en selecteert u de afbeelding die u wilt gebruiken .

Hoe maak je een LinkedIn carrouseladvertentie voor het genereren van leads, stap 4, upload een afbeelding

Vul vervolgens de kop en bestemmings-URL voor deze kaart in en selecteer een call-to-action (CTA) in de vervolgkeuzelijst. Herhaal deze stappen om meer kaarten toe te voegen .

Hoe u een carrouseladvertentie voor het genereren van leads op LinkedIn maakt, stap 5, stel de advertentiekop en bestemmings-URL in

Vervolgens selecteert u een bestaande leiding gen vorm uit de keuzelijst of klik op de link om een nieuwe lead formulier te maken .

Hoe u een carrouseladvertentie voor het genereren van leads op LinkedIn maakt, stap 6, selecteer het formulier voor het genereren van leads

Als u klaar bent met het ontwerpen van uw advertentiemateriaal, klikt u op Maken . Klikvervolgens op de knop Campagne starten om uw campagne ter goedkeuring in te dienen.

# 3: Stel op doelstellingen gebaseerde dynamische advertenties van LinkedIn in

Dynamische advertenties van LinkedIn zijn een ander advertentietype waarmee B2B-marketeers posts kunnen maken voor talentwerving via betaalde advertenties. Ze helpen je vanaf het begin een band op te bouwen met je publiek.

Wat dit advertentietype onderscheidt van de andere, is dat het personalisatie mogelijk maakt. Net als bij e-mailmarketingcampagnes kunt u rechtstreeks met individuele gebruikers spreken. Ter illustratie zou uw advertentie kunnen zeggen: “Hé {{First Name}}, wilt u uw carrière in technologie vooruit helpen? Zie openstaande kansen bij een groeiend bedrijf! ” De individualisering helpt de aandacht van de gebruiker te trekken.

Bij dynamische advertenties heb je ook de mogelijkheid om de profielfoto van de gebruiker in de advertentie zelf weer te geven.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties maakt, een dynamische advertentie met een voorbeeld van een gebruikersprofiel

Om aan de slag te gaan, maakt u een nieuwe campagne , kiest u de doelstelling Websitebezoeken (momenteel de enige beschikbare doelstelling voor dit advertentietype) en stelt u vervolgens uw targeting in .

Hoe u een op doelstellingen gebaseerde dynamische LinkedIn-advertentie maakt, stap 1, campagnedoelstelling voor websitebezoeken

Wanneer u bij het advertentieformaat komt, selecteert u Volgeradvertentie, Spotlight-advertentie of Vacature . Met volgadvertenties kunt u uw bedrijfspagina onder de aandacht brengen en meer likes op uw pagina en inhoud krijgen. Spotlight-advertenties helpen u verkeer naar uw diensten en producten te leiden door middel van duidelijke CTA’s waarin gebruikers specifiek worden genoemd. Met vacatureadvertenties kunt u bezoekers naar uw vacatures leiden.

Selecteer voor dit voorbeeld Spotlight-advertentie.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde dynamische LinkedIn-advertenties maakt, stap 2, stel het spotlight-advertentieformaat in

Vervolgens het opzetten van uw budgettering en planning en vervolgens op Opslaan en Next .

Blader op de volgende pagina door bestaande inhoud of maak een nieuwe advertentie .

Vul vervolgens de details voor uw advertentie in . U heeft de mogelijkheid om uw bedrijfslogo te uploaden voor gebruik in de advertentie. Selecteer Profielafbeelding gebruiken als u de LinkedIn-profielafbeelding van de gebruiker in de advertentie zelf wilt invoegen . U kunt ook een beschrijving toevoegen aan de bovenkant van de advertentie.

Hoe u een op doelstellingen gebaseerde dynamische LinkedIn-advertentie maakt, stap 3, stel de advertentiekop, bedrijfsnaam en beschrijving in

Typ in het volgende gedeelte een CTA en voer een bestemmings-URL in . Als u klaar bent, klikt u op Maken .

Hoe u een op doelstellingen gebaseerde dynamische LinkedIn-advertentie maakt, stap 4, stel de call-to-action en bestemmings-URL in

Klik ten slotte op de knop Campagne starten om uw campagne ter goedkeuring in te dienen.

# 4: Lever op LinkedIn objectieve gesponsorde InMail-advertenties

Door LinkedIn gesponsorde InMail-advertenties helpen verkopers om snel en op een persoonlijkere manier contact te leggen met besluitvormers. Als B2B-marketeer kan dit advertentietype u helpen het aantal bezoekers op evenementen of webinars te vergroten via gepersonaliseerde uitnodigingen, in contact te komen met de juiste managers en directeuren, inhoud te promoten en zinvolle relaties te creëren.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde LinkedIn-advertenties kunt maken, gesponsord InMail-advertentievoorbeeld door John Smith

HR-mensen kunnen ook profiteren van het oogpunt van talentwerving. U kunt gekwalificeerde gebruikers bereiken die op zoek zijn naar een baan terwijl u uw berichten privé houdt.

Om een ​​gesponsorde InMail-advertentie te maken, stelt u een nieuwe LinkedIn-campagne in en selecteert u Websitebezoeken of Leadgeneratie als uw campagnedoelstelling.

Hoe u op doelstellingen gebaseerde, op LinkedIn gesponsorde InMail-advertenties kunt maken, stap 1, websitebezoeken of campagnedoelstellingen voor het genereren van leads

Dan bepaal uw advertentie targeting , een budget , en kiest u een schema . Selecteer Berichtadvertentie als advertentie-indeling .

Hoe u op doelstellingen gebaseerde, op LinkedIn gesponsorde InMail-advertenties maakt, stap 2, stel de indeling voor berichtadvertenties in

Voor de ad creatieve, typ een naam voor de advertentie (dit zal niet worden weergegeven in uw advertentie) en selecteer een afzender . Als u op het gedeelte Bericht klikt , ziet u velden waarin u een onderwerp, bericht en voettekst kunt invoeren .

Hoe u op een LinkedIn-doelstelling gebaseerde gesponsorde InMail-advertentie maakt, stap 3, stel de advertentienaam en afzender in

U kunt ook een CTA en de URL van een bestemmingspagina invoeren en  banneradvertentie uploaden . Als u klaar bent, klikt u op Maken .

Hoe u op doelstellingen gebaseerde, op LinkedIn gesponsorde InMail-advertenties kunt maken, stap 4, bericht, voettekst, call-to-action en bestemmingspagina-URL instellen

Klik ten slotte op Campagne starten om uw campagne in te dienen.

Gevolgtrekking

Met de bijgewerkte Campaign Manager van LinkedIn kunt u campagnes opzetten op basis van uw marketingdoelen. Het is ontworpen om u te helpen betere deals te sluiten, meer gepersonaliseerde inhoud te maken en uw op doelstellingen gebaseerde doelen effectiever te bereiken.

Als B2B-marketeer kunt u ook profiteren van het gebruik van SlideShare en LinkedIn Sales Navigator in uw CRM-systeem, als u er een heeft. SlideShare is een goede gratis bron die u kan helpen hoger in de zoekresultaten te verschijnen en uw inkomende marketingstrategieën te verbeteren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *