Quizzen gebruiken in Facebook-leadadvertenties - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Quizzen gebruiken in Facebook-leadadvertenties

7 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer betrokkenheid bij uw Facebook-leadadvertenties? Heb je geprobeerd een quiz toe te voegen?

In dit artikel leer je hoe je een social media-quiz toevoegt aan je Facebook-advertenties.

Waarom een ​​quiz gebruiken in uw Facebook-leadadvertenties?

Met leadadvertenties van Facebook kunt u campagnes voor het genereren van leads rechtstreeks op het platform uitvoeren en gemakkelijk leads vastleggen. Ze zijn gebruiksvriendelijk omdat gebruikers over het algemeen niet te veel informatie hoeven in te vullen, wat lastig kan zijn op mobiele apparaten. Gebruikers kunnen eenvoudig op uw advertentie tikken om een ​​formulier te openen dat vooraf is ingevuld met hun Facebook-contactgegevens.

Voorbeeld van een Facebook-leadadvertentieformulier van Wyng.

U moet gebruikers natuurlijk een stimulans geven om deze formulieren in te vullen, anders zullen ze niet de moeite nemen om erop te klikken. Een manier om dat te doen, is door een quizte delen . Vraag gebruikers aan het einde van de quiz om hun contactgegevens, zodat u ze hun resultaten kunt sturen .

Het gebruik van quizzen met uw Facebook-hoofdadvertenties biedt verschillende voordelen:

  • Het is een onderbenutte contentmarketingtactiek, dus de concurrentie in deze ruimte is laag. Het delen van een quiz is een geweldige manier om uw publiek iets nieuws en leuks te bieden.
  • Ze zijn zeer interactief . Uw publiek zal zich actief met uw inhoud bezighouden in plaats van deze passief af te schuimen.
  • Ze hebben een inherente virale kwaliteit . Ze worden eerder gedeeld door uw publiek dan andere vormen van inhoud.

Laten we nu eens kijken naar een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van online quizzen in campagnes voor het genereren van leads op Facebook.

# 1: een Facebook-campagne voor het genereren van leads opzetten

Begin door naar Facebook Ads Manager te gaan en een nieuwe campagne op te zetten. Wanneer u wordt gevraagd om een ​​campagnedoelstelling te kiezen, kiest u de optie Leadgeneratie .

Optie om leadgeneratie-advertentie te selecteren uit campagnedoelstellingen in Facebook Ads Manager.

Daarna voert u een naam voor uw campagne en klik op Doorgaan om naar het Ad Set niveau.

Voorbeeldinstellingen voor uw Facebook-leadformulieradvertentie.

# 2: doelgroeptargeting instellen

Het succes van uw Facebook-hoofdadvertenties hangt grotendeels af van hoe effectief u de juiste doelgroep voor uw quiz target. Als u uw advertenties weergeeft aan mensen die waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, gaan uw budget en inspanningen verloren.

In het gedeelte Doelgroep van uw campagne kunt u zich richten op nieuwe of eerder gemaakte opgeslagen doelgroepen , aangepaste doelgroepen of vergelijkbare doelgroepen. U kunt uw publiek ook verfijnen op locatie, demografie, interesses, gedrag en connecties.

Gebruik een opgeslagen publiek

U heeft waarschijnlijk al een idee van de demografische gegevens van uw doelgroep. U kunt deze informatie gebruiken om uw doelgroep te definiëren en die doelgroep vervolgens opslaan voor gebruik in toekomstige Facebook-campagnes.

Ten eerste, selecteert u de locaties, leeftijdsgroepen, geslachten, en talen die u wilt targeten .

Opgeslagen doelgroeptargetingopties voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

Selecteer demografie, interesses en gedrag in het gedeelte Gedetailleerde targeting om uw publiek te verfijnen.

Demografische targetingopties voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

U kunt ook richten op verbindingen. Klik op de vervolgkeuzelijst Een verbindingstype toevoegenom opties te zien waarmee u mensen kunt targeten die uw Facebook-pagina leuk vinden of uw app hebben gebruikt, of hun vrienden . U kunt ook mensen uitsluiten die al contact hebben gehad met uw bedrijf .

Voeg opties voor een verbindingstype toe voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Als u klaar bent, klikt u op Deze doelgroep opslaan, zodat u deze kunt gebruiken voor toekomstige campagnes.

Als u een opgeslagen doelgroep wilt gebruiken die u eerder heeft gemaakt, klikt u op Gebruik een opgeslagen doelgroep en selecteert u een doelgroep uit een van uw andere campagnes voor het genereren van leads.

Optie om een ​​opgeslagen publiek te gebruiken voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

Gebruik een aangepaste of vergelijkbare doelgroep

Je hebt ook de mogelijkheid om je te richten op een nieuwe of eerder aangemaakte aangepaste of vergelijkbare doelgroep (die vergelijkbare kenmerken heeft als mensen die eerder interactie hebben gehad met je bedrijf).

Om een ​​nieuwe aangepaste doelgroep of vergelijkbare doelgroep te maken, klikt u op Nieuw maken en selecteert u Aangepaste doelgroep of Lookalike doelgroep in de vervolgkeuzelijst.

Opties om een ​​aangepast publiek of een vergelijkbare doelgroep te gebruiken voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

Als u een lookalike maakt , klikt u in het veld Bron en selecteert u de bestaande doelgroep waarop uw lookalike zal worden gebaseerd . Ook kiezen voor de locaties die u wilt targeten en de omvang van het publiek . Als u klaar bent, klikt u op Doelgroep maken .

Instellen of een lookalike publiek wordt gebruikt voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

# 3: Selecteer plaatsingen en budget voor uw Facebook-leadadvertenties

De volgende paar stappen zijn vrij eenvoudig. Selecteer eerst de plaatsingen waarop u uw advertenties wilt weergeven. Als u Automatische plaatsingen kiest , optimaliseert Facebook uw advertentieplaatsingen op basis van waar uw advertenties waarschijnlijk te zien zullen zijn.

Plaatsingsopties voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

Ook kies je Facebook-advertentie budget en een schema . Als u klaar bent, klikt u op Doorgaan.

Budget- en planningsopties voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

# 4: Kies advertentiemateriaal voor uw campagne

Nu bent u klaar om het advertentiemateriaal te selecteren. U kunt het beste één afbeelding of één video gebruiken als uw advertentie voor de hoofdadvertentie. Omdat sociale media een zeer visueel karakter hebben, moet u ervoor zorgen dat de beelden die u selecteert aantrekkelijk en boeiend zijn.

Het is ook belangrijk om visuals met de juiste specificaties te uploaden, zodat de gebruikerservaring op alle apparaten uitstekend is. Slechte beelden kunnen mensen ervan weerhouden op uw advertentie te klikken.

Visuele opties voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Geef vervolgens de advertentietekst op die u in uw hoofdadvertentie wilt weergeven , inclusief de tekst, kop en beschrijving van de link naar de nieuwsfeed. Ook selecteert u een geschikte oproep tot actie . Helaas biedt Facebook geen “doe een quiz” -optie, dus de meest geschikte (van de beschikbare opties) is Meer informatie.

Kopieer instellingen en opties voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Terwijl u deze velden invult, ziet u een voorbeeld van hoe uw hoofdadvertentiemateriaal eruitziet op verschillende plaatsingen , zoals de desktopfeed, de mobiele feed, enzovoort.

# 5: Maak het leadformulier voor uw quiz

De laatste stap is het maken van het hoofdformulier voor de quiz. Onthoud dat quizzen voor hoofdadvertenties van Facebook anders zijn dan het simpelweg promoten van uw quizzen met andere soorten Facebook-advertenties. Het belangrijkste verschil is dat u voor een hoofdadvertentiequiz het formulier met al uw quizvragen rechtstreeks vanaf Facebook maakt.

Om het formulier te maken, scrolt u naar beneden en klikt u op de knop Nieuw formulier .

Optie om een ​​nieuw formulier te maken voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Begin in het venster Formulier maken met het gedeelte Formuliertype en selecteer Meer volume of Hogere intentie . Ik raad u aan om de optie Meer volume te kiezen, omdat het een formulier genereert dat snel en gemakkelijk kan worden ingevuld op een mobiel apparaat.

Formuliertype-instellingen en opties voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Voer vervolgens de informatie in die u ter introductie wilt weergeven. Typ een kop , selecteer een afbeelding en kies de lay-out voor uw formulier.

Kop-, afbeelding- en lay-outopties voor een hoofdadvertentiecampagne op Facebook.

Nu ben je klaar om je vragen toe te voegen. Ten eerste, selecteert u de informatie die u wilt vastleggen met uw lead advertentie . U kunt kiezen uit verschillende opties, zoals u hieronder kunt zien. Het is meestal het beste om namen en e-mailadressen te vragen, zodat u deze kunt gebruiken om een ​​e-maillijst voor een gerichte campagne te maken.

Vraagopties voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Nu moet u de vragen voor uw quiz maken. Klik op de optie Aangepaste vraag toevoegen en selecteer het type vraag dat u wilt toevoegen . Het multiple-choice-formaat is goed voor een quiz omdat het minimaal typen van gebruikers vereist.

Vraagtype-instellingsopties voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Vervolgens typt u in uw vraag en antwoord opties .

Voorbeeldvraag en antwoordopties voor een vraag voor een Facebook-leadadvertentiecampagne.

U kunt zoveel vragen toevoegen als u wilt . Maak de quiz echter niet te lang, omdat het gebruikers kan ontmoedigen om deze in te vullen en uw lead capture-pagina te bereiken.

Het is altijd een goed idee om uw privacybeleid in uw advertentie weer te geven, omdat u persoonlijke gegevens verzamelt. De link naar uw privacypagina verschijnt samen met de standaard disclaimer van Facebook.

Voorbeeld van een privacybeleid dat is opgenomen in de opties van een Facebook-leadadvertentiecampagne.

Pas nu het scherm aan dat uw publiek te zien krijgt nadat ze aan de quiz hebben deelgenomen . U kunt ze naar een landingspagina leiden waar ze de resultaten van de quiz kunnen zien en hen laten weten dat ze hun resultaten ook via e-mail zullen ontvangen.

Voorbeeld van een bedankscherm voor een leadadvertentiecampagne op Facebook.

Klik vervolgens op Voltooien of Opslaan (als u later naar het formulier wilt terugkeren).

Opties om een ​​Facebook-leadadvertentiecampagne te voltooien of op te slaan.

Als u klaar bent met het maken van dit formulier, bent u klaar om de campagne live te laten gaan. Het enige dat u hoeft te doen, is op de knop Bevestigen te klikken . En dat is het. Je quiz voor hoofdadvertenties op Facebook is nu live!

Gevolgtrekking

Houd er rekening mee dat de leads die u via deze quiz vastlegt, niet automatisch aan uw e-maillijst worden toegevoegd. Daarvoor moet je een soort automatiseringstool gebruiken. Wanneer u een advertentiecampagne voor het genereren van leads uitvoert, kunt u uw e-mailmarketingtool of CRM integreren met Facebook-leadadvertenties .

Zoals met al het andere, is het mogelijk dat u bij de eerste poging niet alles goed krijgt. Door de prestaties van uw leadadvertentiecampagne te analyseren, zou u echter in staat moeten zijn om uw toekomstige campagnes te optimaliseren en quizzen te gebruiken als een effectieve tactiek voor het genereren van leads.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format