betekenis chatbot

YouTube-advertenties: wat marketeers moeten weten

6 min


106

Wilt u uw advertenties op sociale media diversifiëren? Vraagt ​​u zich af hoe u YouTube-advertenties voor uw bedrijf kunt laten werken?

YouTube-advertenties

Waarom YouTube-advertenties belangrijk zijn

Vervolgens vraag ik Tom waarom marketeers reclame op YouTube zouden moeten overwegen. Ten eerste, zegt Tom, heeft YouTube veel advertentievoorraad beschikbaar, zodat marketeers en bedrijven gemakkelijker aan plaatsingen kunnen komen.

Ten tweede zijn YouTube-gebruikers zeer betrokken bij het platform. In 2015 besteedden gebruikers in de leeftijdscategorie 18-49 4% minder tijd aan tv kijken dan het jaar ervoor, terwijl het kijken naar YouTube-video’s met 74% toenam . Dit jaar meldde YouTube dat zijn 1,9 miljard actieve gebruikers dagelijks samen meer dan een miljard minuten aan video bekijken.

YouTube heeft een betrokken gebruikersbestand van 1,9 miljoen mensen.

Deze mensen gebruiken YouTube actief als zoekmachine, de gemiddelde kijksessie klokt binnen op 40 minuten en het potentieel om in contact te komen met het juiste publiek is erg hoog. Stel je voor dat een betrokken gebruiker hulp zoekt en je YouTube-inhoud vindt. Je hebt meteen de kans om een ​​geweldige eerste merkbeleving te creëren.

Tot slot, ondanks al deze positieve punten, heeft slechts 1 op de 10 merken daadwerkelijk YouTube-advertenties gebruikt. Dus hoewel de advertentievoorraad veel groter is, is de concurrentie iets lager.

Luister naar de show om erachter te komen waarom veel merken geen YouTube-advertenties hebben geprobeerd.

Hoe YouTube-kijkers verschillen van Facebook-kijkers

Als ik Tom vraag waarom adverteren op YouTube anders is dan adverteren op Facebook, zegt Tom dat het veel te maken heeft met belangrijke verschillen in de manier waarop mensen Facebook en YouTube gebruiken.

Als je op Facebook zit, legt hij uit, zit je in een bepaalde mindset. Je pakt de telefoon, bekijkt je meldingen en scrollt misschien door de feed. Je bent er om te socializen en te zien wat er aan de hand is, niet om iets te kopen of te leren. Advertenties zijn voor het grootste deel storend voor de ervaring.

YouTube-gebruikers, benadrukt hij, zijn doorgaans niet op het platform om te socializen. Ongeveer 53% van de gebruikers is er om dingen op te zoeken waar ze een passie voor hebben, zoals een hobby of een favoriete video. De rest van de gebruikers komt naar YouTube om iets te leren, iets te doen of iets te kopen.

YouTube-gebruikers zijn kijkers met hoge intenties.

Ze zijn meestal op zoek naar iets specifieks en zijn bereid om er tijd in te investeren, waardoor ze high-intent kijkers worden. Als uw targeting juist is, zegt Tom, kunt u ze inhoud laten zien waarnaar ze al op zoek zijn.

Luister naar de show voor meer informatie over het verschil tussen YouTube- en Facebook-gebruikers.

Twee soorten YouTube-advertenties

Vervolgens bespreken Tom en ik het verschil tussen de twee typen (of indelingen) YouTube TrueView-advertenties .

Ontdekkingsadvertenties op YouTube worden bovenaan de zoekresultaten weergegeven wanneer gebruikers zoeken naar een zoekwoord dat in de targeting is opgenomen. Adverteerders betalen voor dit type advertentie zodra iemand erop klikt, zelfs als ze vrijwel onmiddellijk wegklikken.

Hoewel Tom zegt dat deze advertenties doorgaans niet dezelfde resultaten opleveren als andere soorten videoadvertenties, is hij van mening dat ze de branding kunnen versterken als u ze gebruikt voor remarketing bij bezoekers van de website.

InStream-advertenties van YouTube worden daarentegen afgespeeld vóór de inhoud waarop een gebruiker in eerste instantie heeft geklikt.

Voorbeeld van een YouTube TrueView InStream-advertentie.

InStream-advertentiecampagnes bieden een enorm potentieel bereik en u betaalt er alleen voor wanneer gebruikers op de advertentie hebben doorgeklikt of 30 seconden van uw advertentie hebben bekeken, of voor de duur van uw advertentie, als deze minder dan 30 seconden lang is.

Luister naar de show om te zien hoe u de weergave van TrueView-advertenties kunt verbeteren.

Hoe u uw doelgroep bereikt met YouTube-advertenties

Tom is van mening dat een sterke YouTube-targetingstrategie begint met het begrijpen van wat uw klanten in de zoekresultaten typen. Hiermee kunt u zoektermen targeten die uw publiek gebruikt om inhoud te vinden die vergelijkbaar is met die van u.

Hij raadt aan een lijst te maken van alle zoekwoorden die op verschillende locaties op uw site zijn verzameld, en zegt dat Google Analytics u kan helpen bij het vinden van de zoekwoorden en zoektermen die mensen gebruiken om uw site te vinden. Dit onderzoek laat je ook zien welke inhoud het meest aanslaat bij je publiek.

Houd er echter rekening mee, zo waarschuwt hij, dat YouTube-gebruikers waarschijnlijk niet dezelfde zoektermen gebruiken als wanneer ze de zoekmachine van Google gebruiken.

Mensen zoeken meestal naar specifieke, long-tail zoekwoorden op Google.

Op YouTube zoeken gebruikers echter vaak een algemeen trefwoord, bekijken de suggesties die verschijnen en klikken vervolgens op de video waarin ze geïnteresseerd zijn.

Zelfs als ze naar een specifieke zin zoeken, zullen ze waarschijnlijk niet teruggaan naar de zoekbalk en in plaats daarvan andere aanbevolen video’s blijven bekijken.

Voorbeeld van automatisch ingevulde zoekresultaten op YouTube.

Om zich aan dit gebruikersgedrag aan te passen, moedigt Tom marketeers aan om een ​​lijst met sleutelzinnen te maken waarvan ze denken dat hun publiek ze gebruikt en deze vervolgens in de zoekbalk in te voeren om te zien wat er in de suggesties voor automatisch aanvullen verschijnt.

U kunt deze resultaten gebruiken om de lijst met zoekwoorden die u wilt targeten, vorm te geven. Als de suggesties geen volledige zin of grammaticaal correct zijn, is dat oké; als het een suggestie voor automatisch invullen is, klikken mensen erop. Deze resultaten bieden u nog een kans op advertentieplaatsing.

Luister naar de show om te zien welke soorten inhoud de drie soorten YouTube-gebruikers zoeken.

YouTube-advertenties maken die converteren

Ten slotte deelt Tom het proces van zeven stappen dat hij gebruikt om consistent hoogconverserende videoadvertenties te produceren. Het doel van zijn systeem is om te informeren en tegelijkertijd te verkopen, door een videoadvertentie te maken die leerzaam is. Hij gebruikt het acroniem ADUCATE om zijn proces te schetsen.

1. Doel : focus op het doel van de kijker door te begrijpen wat ze willen, zodat u inhoud kunt maken die zo relevant mogelijk voor hen is. Idealiter zou u in staat moeten zijn om de motivatie van een klant te identificeren en ervoor te zorgen dat in de eerste 5 seconden van de video wordt ingespeeld op hun behoefte. Als u bijvoorbeeld weet wat hun zoekterm is, probeer deze dan op te nemen in het eerste deel van de videoadvertentie.

2. Moeilijkheidsgraad : we weten dat mensen op YouTube naar inhoud zoeken omdat ze ergens hulp bij nodig hebben. Als u zoekt naar ‘hoe u een autoband vervangt’, komt dat omdat u niet zelf weet hoe u een band moet verwisselen. Benadruk wat moeilijk is voor de kijker of los hun probleem op een manier op die voor hen logisch is, en je kunt een band met hen opbouwen. Maak hier gebruik van de pijnpunten en worstelingen van uw klant, en wees niet bang om van een molshoop een berg te maken bij het aanpakken van hun zorgen.

3. Begrip : hier wilt u zich concentreren op emotioneel begrip en kijkers laten zien dat u precies weet hoe ze zich voelen. Als hun pijnpunt hen angstig, opgewonden, bang of boos maakt, laat hen dan weten waarom ze zich zo voelen. Het uiten van empathie kan een band creëren tussen jou en de kijker, waardoor vertrouwen ontstaat.

Tom zegt dat je moet proberen deze eerste drie punten binnen de eerste 15 seconden van je videoadvertentie te behandelen

Gebruik de eerste 15 seconden van uw advertentie zorgvuldig.

4. Geloofwaardigheid : laat mensen in dit stadium zien dat u niet alleen bent geweest waar ze zijn, maar dat u in staat bent om een ​​oplossing te bieden. Zelfs een paar zinnen die uitleggen waarom je een autoriteit bent en waarom ze je kunnen vertrouwen, terwijl je ze laat weten hoe je ze kunt helpen, is voldoende.

5. Actieplan : gebruik dit deel van de video om de waardevolle informatie te benadrukken waarnaar gebruikers op zoek waren bij hun zoektocht. Geef ze op een eenvoudige, gemakkelijk verteerbare manier bruikbare informatie. In het ideale geval splitst u dingen op in kleine stukjes en maakt u het gemakkelijk om de informatie aan te pakken. Om te illustreren: in plaats van een volledige oplossing van 27 stappen te presenteren, verdeel je die 27 stappen in 3 overkoepelende delen.

6. Leren : neem nu 30 seconden om je kijker iets nuttigs te geven dat ze in andere video’s niet zullen vinden; isoleer iets waardevols uit één stap van uw driestappenplan en deel het. Dit geeft je kijker een reden om contact op te nemen voor meer informatie over de andere stappen in het plan.

7. Afsluiten : Idealiter leidt alles wat je tot nu toe hebt gedaan naar dit deel van je video. Voeg een CTA toe die uw kijker vertelt wat de volgende stap is. U kunt ze naar een langere YouTube-video of uitgebreide inhoud op uw site leiden, of ze vragen om een ​​formulier voor het snel genereren van leads op een bestemmingspagina in te vullen. Doorloop ze hoe de volgende stappen eruit zullen zien en leg uit hoe de actie hen ten goede zal komen.

Dat is het. Het ADUCATE-systeem in actie. Hoewel Tom aanbeveelt om elke videoadvertentie op 90 seconden of minder te timen, zegt hij dat hij in minder dan 20 seconden advertenties heeft gemaakt die elk deel van het systeem omvatten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format