10 Veelgestelde vragen over Facebook-evenementen: antwoorden voor marketeers - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

10 Veelgestelde vragen over Facebook-evenementen: antwoorden voor marketeers

5 min


133
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruik je Facebook-evenementen voor zaken of netwerken?

Bent u in de war door enkele kenmerken en functies van Facebook-evenementen?

In dit artikel ontdek je antwoorden op 10 vragen die marketeers stellen over het maken, promoten en beheren van succesvolle Facebook-evenementen .

# 1: Welke soorten evenementen kan ik promoten met Facebook-evenementen?

De meeste soorten evenementen die het Facebook-beleid voor pagina’s, groepen en evenementen niet schenden , kunnen worden gepromoot met Facebook-evenementen.

Er zijn een paar uitzonderingen, dus je moet het beleid controleren om er zeker van te zijn dat je evenement niet in een niet-geschikte categorie valt. Facebook zegt bijvoorbeeld: “Pagina’s, groepen en evenementen mogen online gokken, online echt geld, behendigheidsspellen of online loterijen niet faciliteren of promoten zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.”

# 2: Hoe maak ik een Facebook-evenement voor een profiel, pagina of groep?

U kunt een Facebook-evenement maken met uw persoonlijke profiel, een pagina of een groep.

Privé- en openbare evenementen kunnen worden gemaakt met uw persoonlijke profiel.

Facebook-evenementopties bij het maken van een evenement vanuit een Facebook-profiel

Openbare evenementen met beperkte uitnodigingsopties kunnen worden gemaakt met persoonlijke profielen, pagina’s en groepen.

Profielgebeurtenissen

Om een ​​evenement te maken met je persoonlijke profiel, ga je naar Facebook-evenementen en klik je op Evenement maken .

Maak een evenementknop op de Facebook-evenementenpagina

Kies in het vervolgkeuzemenu of u een openbaar of privé-evenement wilt maken .

Maak vervolgkeuzelijstopties voor evenementen op de pagina Facebook-evenementen

Pagina-evenementen

Om een ​​evenement te maken met uw pagina, klikt u op de knop met drie stippen onder de omslagfoto van uw pagina of kijkt u in uw statusupdate-venster naar de optie Evenement maken . Uw pagina kan er als volgt uitzien:

maak een evenement van de Facebook-pagina

Of zo:

maak een evenement van de Facebook-pagina

Groepsevenementen

Om een ​​evenement te maken met uw groep, gaat u naar uw groep en zoekt u naar het tabblad Evenementen in het menu aan de linkerzijbalk. Of zoek naar de opties om een ​​evenement te maken in het vervolgkeuzemenu Meer onder de omslagfoto van je groep en in het statusupdate-venster.

maak een evenement van de Facebook-groepspagina

U kunt ook evenementen maken via de Facebook-app of de Facebook Local- app (hieronder weergegeven) met uw persoonlijke profiel, pagina of groep.

een evenement opzetten met de Facebook Local-app

# 3: Kan ik terugkerende Facebook-evenementen maken?

U kunt met uw pagina terugkerende Facebook-evenementen maken . Zorg er bij het opzetten van de gebeurtenis voor dat u het interval kiest in het vervolgkeuzemenu Frequentie .

selecteer interval in het menu Frequentie om een ​​terugkerend evenement met Facebook-pagina te maken

Met terugkerende evenementen kun je contact opnemen met iedereen die reageert op een bepaalde sessie op één Facebook-evenementpagina .

# 4: Kan ik Eventbrite koppelen aan een Facebook-evenement?

Ja. Zodra je je Eventbrite- evenementpagina hebt gemaakt , ga je naar het tabblad Beheren van je evenement en klik je op Toevoegen aan Facebook onder het menu Uitnodigen en promoten. Klik op het volgende scherm op de knop Verbinden met Facebook .

link Eventbrite-vermelding aan Facebook-evenement

Van daaruit kun je de Facebook-evenementdetails in Eventbrite bewerken .

Bewerk Facebook-evenementdetails met Eventbrite

Je kunt ook handmatig een Facebook-evenement maken met behulp van de details en afbeeldingen van de Eventbrite-pagina van je evenement . Gebruik op je Facebook-evenementenpagina de optie Ticket om naar de Eventbrite-ticketverkooppagina te gaan .

Gebruik de Ticket-optie om naar de Eventbrite-ticketverkooppagina te gaan

# 5: Hoe vaak moet ik berichten plaatsen op mijn Facebook-evenement?

Er zijn geen specifieke onderzoeken over het ideale aantal keren dat u op uw Facebook-evenement zou moeten posten. Dat gezegd hebbende, is Facebook begonnen met het tonen van het aantal keren per dag dat Facebook-pagina’s en Facebook-groepen posten.

voorbeelden van het aantal berichten per dag voor de Facebook-groep

Als Facebook de berichtfrequentie op pagina’s en groepen analyseert, kan men aannemen dat de berichtfrequentie van een Facebook-evenement wordt geëvalueerd als onderdeel van hetzelfde nieuwsfeedalgoritme dat berichten van pagina’s en groepen evalueert.

Facebook-evenementen kunnen dezelfde tactieken gebruiken die groepen gebruiken om meer zichtbaarheid in de nieuwsfeed te krijgen: maak het evenement openbaar en laat iedereen berichten plaatsen (na goedkeuring) . De berichten van je RSVP’s zullen op een organische manier bijdragen aan de postfrequentie voor je Facebook-evenement, waardoor het aantrekkelijker wordt voor het nieuwsfeedalgoritme.

# 6: Kan ik live gaan vanuit een Facebook-evenement?

Ja. Ga in de mobiele Facebook-app naar je Facebook-evenement . Klik op het statusupdate-venster  en zoek naar de optie Live gaan .

Go Live-optie voor Facebook-evenement via Facebook mobiele app

# 7: Kan ik verhalen draaien vanuit een Facebook-evenement?

Facebook lanceert nieuwe functies voor verhalen , waaronder samenwerking met groepen en evenementen. Als dit nog niet naar je is uitgerold, is je beste alternatief om live te gaan op je evenementpagina (zoals hierboven beschreven).

Je kunt ook verhalen maken met je persoonlijke profiel of pagina om je Facebook-evenement te promoten bij je vrienden, volgers of fans.

# 8: Hoe gebruik ik een Facebook-evenement voor het genereren van leads?

U kunt een aantal tactieken gebruiken om leads te genereren via uw Facebook-evenement. Om te beginnen kun je tickets (inclusief gratis) verkopen via services zoals Eventbrite om bezoekers te registreren voor je online en offline evenementen. Iedereen die een ticket koopt, wordt opgenomen in een exporteerbare lijst met contacten die u als leads kunt beschouwen.

Een andere manier om leads vast te leggen met uw Facebook-evenementen, is door leadadvertenties en advertenties te maken voor uw leadgeneratiepagina’s op uw website. Richt uw advertenties op een publiek van mensen die op uw Facebook-evenement hebben gereageerd .

richt Facebook-advertenties op mensen die op het evenement hebben gereageerd

# 9: Hoe kan ik een Facebook-evenement promoten?

Naast het gebruik van advertenties voor evenementen gemaakt door een Facebook-pagina, kunt u gebruik maken van Facebook event frames , welk profiel en pagina foto overlays die uw deelnemers en medewerkers kunnen gebruiken om het evenement te promoten bij hun vrienden, volgers en fans zijn.

Voorbeeld van een Facebook-evenementframe

U kunt ook links naar openbare Facebook-evenementen delen met uw andere sociale media-doelgroepen, uw e-maillijst en uw websitebezoekers.

# 10: Hoe houd ik de interesse na het evenement vast?

Er zijn veel manieren om de magie van je evenement levend te houden totdat het volgende arriveert. Moedig bezoekers en verkopers bijvoorbeeld aan om na afloop hun favoriete verhalen, foto’s en video’s op de Facebook-evenementpagina te delen . Of deel officiële foto’s van uw evenementfotografen.

Je kunt toekomstige evenementen promoten bij eerdere bezoekers van het evenement via je Facebook-evenementenpagina.

Je kunt ook een groep maken waaraan bezoekers van Facebook-evenementen kunnen deelnemen om te netwerken met andere evenementbezoekers , organisatoren, sprekers en sponsors. U kunt uw evenement gebruiken om het lidmaatschap van een algemene Facebook-groep te promoten die u gebruikt om uw klanten te ondersteunen, een community van fans op te bouwen, uw bedrijf te promoten en aanstaande evenementen aan te kondigen.

voorbeelden van Facebook-groepen voor bezoekers van evenementen

Bezoekers van Facebook-evenementen (of degenen die zich bezighouden met uw evenementpagina) kunnen worden gebruikt als doelgroepen in advertentiecampagnes, zodat u de producten, services of toekomstige evenementen van uw bedrijf kunt promoten bij degenen die zijn verbonden met uw evenementpagina.

Gevolgtrekking

We hebben veel vragen ontvangen over het gebruik van Facebook-evenementen in onze groepen en in het opmerkingengedeelte van onze Facebook-berichten. Dit zijn antwoorden op de belangrijkste vragen die andere marketeers stellen over het gebruik van Facebook-evenementen om hun zakelijke evenementen te promoten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *