12 Over het hoofd gezien Facebook-functies die marketeers helpen - DeLaatbusiness

12 Over het hoofd gezien Facebook-functies die marketeers helpen

9 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet u uw Facebook-marketingactiviteiten stroomlijnen?

Heb je alle functies van Facebook voor marketeers onderzocht?

In dit artikel ontdek je 12 over het hoofd geziene Facebook-functies die je helpen je inhoud en communities beter te beheren .

# 1: pas uw nieuwsfeed aan

Het Facebook-algoritme en de berichten die in de nieuwsfeed worden getoond, kunnen een constante bron van frustratie zijn. Gelukkig heeft Facebook verschillende functies waarmee u kunt bepalen wat u ziet.

Segmenteer uw vriendenlijsten

Als je Facebook gebruikt om te netwerken met collega’s, klanten of influencers, wil je hun updates zien zodat je kunt reageren. Met vriendenlijsten kunt u precies dat doen! Deze lijsten zijn vergelijkbaar met Twitter-lijsten, maar ze zijn privé voor jou. Wanneer u iemand toevoegt, ontvangt deze geen melding.

Om een ​​lijst te maken, klikt u op het tabblad Vriendenlijsten in het linkermenu.

Klik op de optie Facebook-vriendenlijsten.

Dan voer een naam voor de lijst  toe te voegen welke vrienden je wilt , en je bent klaar. U kunt mensen toevoegen aan of verwijderen uit uw lijsten nadat ze zijn gemaakt.

Voer een naam in voor uw Facebook-vriendenlijst en selecteer welke vrienden u wilt toevoegen.

U zult waarschijnlijk merken dat Facebook al vergelijkbare lijsten voor u heeft gemaakt.

Als je op een lijst klikt , zie je recente updates van de mensen op die lijst en berichten waarin ze zijn getagd . U kunt echter niet voor onbepaalde tijd naar beneden scrollen; slechts een paar dagen aan berichten worden opgeslagen. Dus zorg ervoor dat u regelmatig te controleren in .

Houd er rekening mee dat je ervoor kunt kiezen om je berichten alleen met specifieke vriendenlijsten te delen, dus als je ze maakt, kun je bepalen wie je updates ziet .

Geef prioriteit aan wie als eerste moet worden gezien

Als u uw nieuwsfeedvoorkeuren wijzigt, heeft u controle over wat er in uw nieuwsfeed wordt weergegeven. Om te kiezen welke berichten u als eerste in uw nieuwsfeed wilt zien , klikt u op de pijl in de rechterbovenhoek van de pagina en kiest u Nieuwsfeedvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

Voorkeuren voor Facebook-nieuwsfeeds

Klik vervolgens op Prioriteit geven aan wie als eerste moet worden gezien . Hiermee kunt u kiezen uit zowel persoonlijke profielen als bedrijfspagina’s die u volgt, zodat hun updates zichtbaar worden in uw nieuwsfeed.

Geef prioriteit aan welk Facebook-bericht je als eerste wilt zien.

Je kunt er ook voor kiezen om mensen niet meer te volgen, zodat je hun updates niet meer zietzonder ze te ontvrienden. Als je merkt dat je nieuwsfeed te vol zit met updates van groepen, kun je ze ook dempen door updates van hen niet meer te volgen.

Filter de groepsinhoud die u ziet

En over groepen gesproken, Facebook geeft groepsleden nu de mogelijkheid om meldingen te ontvangen van alle berichten die in de groep zijn gedeeld, alleen de hoogtepunten of alleen berichten van vrienden . De standaardinstelling is Hoogtepunten.

Dus als u zich in een groep bevindt en uw meldingen wilt wijzigen, klikt u bovenaan op het tabblad Meldingen en kiest u daar de gewenste optie .

Als je je eigen groep runt, houd er dan rekening mee dat veel van je groepsleden waarschijnlijk niet op de hoogte zullen worden gesteld van elk bericht dat in je groep wordt gedeeld, dus je kunt ze vragen om hun instellingen te wijzigen in Alle berichten.

Beheer Facebook-groepsmeldingen.

# 2: genereer meer betrokkenheid van uw pagina

Je Facebook-pagina draait nu helemaal om het delen van inhoud die gesprekken op gang zal brengen om organisch bereik voor je berichten te krijgen. Dat betekent dat je eraan moet werken om elk bericht zo effectief mogelijk te maken. Maar goed dan, dat Facebook enkele hulpmiddelen heeft om te helpen!

Sla berichtideeën op als concept

Als je het druk hebt met werken en opeens een idee hebt voor het beste Facebook-bericht ooit, heb je misschien geen tijd om het perfect te maken op dat moment. Gelukkig heeft Facebook een simpele oplossing: concepten!

Wanneer u uw bericht maakt, heeft u de mogelijkheid om het als concept op te slaan, in te plannen, of zelfs een backdate te maken.

Sla je Facebook-bericht op als concept.

Als u het als concept opslaat , kunt u het openen vanaf de pagina of via het tabblad Publicatietools . Klik erop om het te bewerken of om afbeeldingen of video toe te voegen. U kunt dit meerdere keren doen en een hele lijst met conceptberichten maken als dit past bij uw manier van werken.

Open een opgeslagen Facebook-concept op het tabblad Publicatietools.

Moedig privéberichten aan

Je publiek aanmoedigen om een ​​privébericht naar je pagina te sturen, is een geweldige manier om betrokkenheid en uiteindelijk vertrouwen op te bouwen. Het stelt je ook in staat om klantenservice te bieden en specifieke vragen van een potentiële klant te beantwoordenzonder dat ze zich ongemakkelijk voelen als anderen zien wat ze vragen.

Facebook maakt het gemakkelijk om mensen aan te moedigen om een ​​privébericht te sturen wanneer u een bericht plaatst. Selecteer de optie Berichten ophalen en Facebook voegtautomatisch een knop toe aan je bericht waarmee mensen rechtstreeks naar Messenger gaan .

Tip : dit is een geweldig type bericht om te publiceren wanneer u een nieuw product of nieuwe dienst lanceert.

Klik op de optie Berichten ophalen om een ​​Facebook-bericht te maken.

Doorzoek gegevens op postniveau met pagina-inzichten

Het gebruik van Page Insights om de effectiviteit van uw berichten en uw publiek te controleren is niet nieuw, maar er zijn twee belangrijke statistieken die u op het eerste gezicht misschien niet hebt opgemerkt. Je kunt deze statistieken vinden op het tabblad Berichten van je pagina-inzichten .

Afzonderlijke bereikgegevens naar fans versus niet-fans

Klik op de pijl naast Bereik: organisch / betaald om opties voor verschillende vergelijkingen weer te geven. Selecteer de statistiek Fans / niet-fans om het aantal niet-fans te zien dat uw inhoud ziet . Deze meetwaarde voor het bereik is een nuttige indicator als u probeert uw publiek organisch te laten groeien.

Klik op de pijl naast Bereik: organisch / betaald in uw Facebook-pagina Insights.

Splits reacties uit van reacties en aandelen

Vanwege de wijzigingen in het nieuwsfeedalgoritme, dat nu de voorkeur geeft aan berichten die reacties aantrekken in plaats van alleen algemene betrokkenheid, wil je reacties bijhouden in plaats van klikken of reacties .

Klik op de pijl naast Reacties, opmerkingen en gedeelde items en  selecteer Reacties / opmerkingen / gedeelde items in het vervolgkeuzemenu.

Klik op de pijl naast Reacties, opmerkingen en gedeelde items in je Facebook-pagina Insights.

Facebook zal de gegevens vervolgens opsplitsen in drie gegevenspunten in de tabel en klikken op de afbeelding elimineren . Dit geeft je een beter overzicht van de reacties die Facebook meet dan de standaardinstelling geeft.

Hier kun je duidelijk het bereik van dit bericht naar niet-fans zien (weergegeven in donkeroranje) en de betrokkenheid opgesplitst in reacties (paars), opmerkingen (roze) en aandelen (rood).

Bekijk het bereik van een Facebook-bericht voor niet-fans en de betrokkenheid opgesplitst in reacties (paars), opmerkingen (roze) en aandelen (rood).

# 3: Toegang tot rechtenvrije muziek voor video-achtergrond

Als je muziek wilt toevoegen aan een korte video die je op Facebook deelt zonder problemen te krijgen met auteursrechten, dan zul je deze functie geweldig vinden!

Ga naar het tabblad Publicatietools op uw pagina en klik op de optie Geluidsverzameling in het linkermenu. U hebt dan toegang tot duizenden royaltyvrije muziektracks en geluidseffecten die u kunt downloaden. Merk op dat deze vooraf alleen zijn gewist voor gebruik met Facebook en Instagram.

Download muzieknummers en geluidseffecten in de Facebook Sound Collection.

# 4: Bouw een gemeenschap op met uw groep

Met de recente wijzigingen in het organische bereik van Facebook-pagina’s, denken veel bedrijven er nu over om Facebook-groepen op te nemen in hun marketingstrategie, als ze deze route nog niet zijn ingeslagen.

Facebook heeft nieuwe functies geïntroduceerd voor beheerders om groepen effectiever te beheren en de beste ervaring te bieden aan groepsleden. Naast de wijziging in meldingen die hierboven zijn besproken, zijn er nog twee andere nieuwe functies die u misschien niet kent.

Stuur een welkomstbericht naar nieuwe leden

Facebook maakt het gemakkelijk om een ​​bericht te maken dat nieuwe leden in uw groep verwelkomt. Het cureert de namen in een bewerkbaar, vooraf geschreven bericht dat ze allemaal tagt. Het enige dat u hoeft te doen, is het bericht personaliseren en extra instructies, tekst of afbeeldingen toevoegen en gewoon op Post klikken !

Schrijf een bericht om nieuwe leden te verwelkomen in uw Facebook-groep.

Onthul de meest actieve groepsleden

Als je naar het tabblad Groepsinzichten gaat , kun je een stapel nuttige gegevens opzoeken, zoals welke berichten de meeste betrokkenheid hebben gekregen en welke dagen van de week en tijden van de dag het populairst zijn voor betrokkenheid.

Als je op Meer ledendetails op de pagina Groepsinzichten klikt , zie je een gedetailleerde lijst van welke leden het meest actief zijn geweest in de afgelopen 28 dagen en of hun bijdrage posts, opmerkingen of beide was.

Dit maakt het supergemakkelijk om terug te gaan en je beste bijdragers te bedanken of hen publiekelijk te erkennen in de groep, hen en anderen aan te moedigen om meer van hetzelfde te doen!

Bekijk de beste bijdragers in uw Facebook Groups Insights.

# 5: Verbeter uw advertentiecampagnes

Facebook-advertenties zijn populairder dan ooit, gezien het verminderde organische bereik voor paginaberichten. Echter, Ads Manager kan overweldigend en intuïtief als je eerst verdiepen lijken erin. Hier zijn enkele handige functies die u op het eerste gezicht misschien niet zult vinden.

Onderzoek doelgroepsegmenten met doelgroepinzichten

De Audience Insights- tool helpt je meer te weten te komen over specifieke doelgroepen op Facebook. U kunt het openen via de menubalk van Ads Manager .

Open Advertentiebeheer en selecteer Audience Insights.

Definieer eenvoudig het publiek door de filters te gebruiken die langs de zijbalk worden weergegeven (die vergelijkbaar zijn met de filters die beschikbaar zijn bij het instellen van advertenties) of kies ervoor om mensen te onderzoeken die uw pagina leuk vinden .

Als u op het tabblad Demografie klikt , ziet u details over de demografie van die doelgroep . De onderstaande afbeelding toont bijvoorbeeld demografische details voor het publiek dat van een specifieke pagina houdt. Merk op dat er beperkte informatie beschikbaar is voor kleinere doelgroepen.

Bekijk demografische details voor het publiek dat een specifieke Facebook-pagina leuk vindt.

Je kunt ook onderzoeken welke Facebook-pagina’s een publiek met specifieke interesses (bijvoorbeeld veganisme) zou willen . U kunt deze informatie vinden op het tabblad Pagina houdt van .

Het tabblad 'Pagina-likes' vertelt je welke Facebook-pagina's deze doelgroep waarschijnlijk zal volgen.

Beide informatiesets helpen u nieuwe doelgroepen te definiëren waarop u zich met uw advertenties kunt richten . Deze informatie kan vooral handig zijn als u wilt opschalen en uw oorspronkelijke doelgroepselectie al heeft uitgeput.

Maak een nieuwe advertentie van een bestaand bericht in Advertentiebeheer

Wist je dat je een bericht dat je al hebt geschreven, in een advertentie kunt veranderen zonder je toevlucht te hoeven nemen tot de beperkingen van een gepromoot bericht?

Deze tactiek is perfect als een van je berichten bijvoorbeeld veel meer betrokkenheid heeft getrokken dan je had verwacht en je deze wilt delen met een groter publiek. Of misschien wilt u ervoor zorgen dat de advertentie die u plant, ook op uw pagina wordt geplaatst.

Om een ​​advertentie als deze op te zetten, maakt u de campagne in Advertentiebeheer en kiest u zoals gewoonlijk de targeting- en biedopties .

Wanneer u bij de advertentie komt, klikt u op het tabblad Bestaande post gebruiken en selecteert u de pagina en post die u als advertentie wilt weergeven .

Klik op het tabblad Bestaande post gebruiken en selecteer de pagina en post die u als Facebook-advertentie wilt weergeven.

Houd er rekening mee dat als u verschillende tekst en / of afbeelding of video in uw advertenties wilt testen, u deze beter volledig kunt maken in Advertentiebeheer. Voor advertenties die u niet hoeft te testen, bespaart dit echter veel tijd!

Voer eenvoudige splitstests uit

Als u uw Facebook-advertenties voor langere tijd of voor meer dan een klein budget wilt weergeven, voert u splitstests uit om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten krijgt.

Facebook maakt dit gemakkelijk wanneer u uw advertenties instelt in Advertentiebeheer. U moet het selectievakje Gesplitste test maken inschakelen tijdens het maken van de campagne .

Schakel het selectievakje Gesplitste test maken in tijdens het maken van de campagne.

Nadat u de split-testoptie heeft geselecteerd, ziet u alternatieve testtactieken op de pagina met advertentie-instellingen. Kies welke variabele u wilt testen .

Kies een variabele om de test te splitsen.

Facebook leidt je vervolgens door de normale fasen van het opzetten van een advertentie, maar de opties worden aangepast aan het type test dat je hebt gekozen.

Als u bijvoorbeeld splitst aan de doelgroepen waaraan uw advertentie wordt getoond, wordt dit weerspiegeld in de opties voor het selecteren van uw advertentietargeting. U kunt ervoor kiezen om de weergave van uw advertenties opgesplitst in twee of meer doelgroepen.

Gesplitste test waarbij uw Facebook-advertenties aan twee of meer doelgroepen worden weergegeven.

Met Facebook kunt u uw budget gelijkmatig verdelen over alle tests of het wegen .

Verdeel uw advertentiebudget gelijkmatig over alle tests of weeg het.

Als u ervoor kiest om het advertentiemateriaal (de kopie, de afbeelding of de video) te splitsen, vraagt ​​Facebook u opnieuw om een ​​budgettoewijzing te kiezen, maar u wordt dan begeleid bij het opzetten van afzonderlijke advertenties.

Kies een budgettoewijzing wanneer u testadvertentiemateriaal splitst.

Facebook zal een winnaar aanwijzen uit de resultaten die na enkele dagen worden behaald. Het is een goed idee om de resultaten te controleren om er zeker van te zijn dat de statistieken waarop Facebook dit heeft gebaseerd, de belangrijkste voor u zijn.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!
Gevolgtrekking

Dus daar heb je het, 12 over het hoofd gezien Facebook-functies die marketeers tijd en energie kunnen besparen en een community op het netwerk kunnen opbouwen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format