15 tips om je YouTube-kanaal te laten groeien - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

15 tips om je YouTube-kanaal te laten groeien

20 min


102
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u algoritmevriendelijke YouTube-inhoud produceren?

Vraagt ​​u zich af hoe u kijkers kunt trekken en ze kunt laten kijken?

In dit artikel vind je 15 tips en tactieken voor het optimaliseren van je YouTube-video-inhoud in elke fase van het videoproductieproces .

# 1: Zet je in om meerdere keren per week op YouTube te posten

Recente rapporten hebben aangetoond dat YouTube-kanalen die meer dan eens per week posten, veel beter presteren en meer aanbevolen weergaven krijgen. Plaats indien mogelijk drie of meer keer per week een video op YouTube , vooral als je net begint en een publiek probeert op te bouwen. Door een regelmatig schema bij te houden met meerdere berichten per week, kun je je kanaal snel verhogen in het algoritme.

Als je in het begin heel veel inhoud over vergelijkbare onderwerpen maakt, zal je kanaal goed presteren in het algoritme, en ook een bibliotheek met inhoud creëren die kijkers van de ene video naar de andere leidt, waardoor je kijktijd toeneemt en ze een reden krijgen om zich te abonneren.

# 2: Ontwikkel een duurzame workflow voor videoproductie

Je maakt misschien Oscar-waardige korte films en video’s, maar als elke video zes maanden nodig heeft om te produceren, zullen je video’s je YouTube-kanaal niet laten groeien. Regelmatige video-uploads op bekende tijden zorgen ervoor dat mensen terugkomen voor meer.

Wat voor soort video’s u ook wilt maken, kies inhoud die u regelmatig kunt ontwikkelen en maken en zoek manieren om uw productieworkflow te stroomlijnen , of het nu gaat om het opzetten van een studio, het maken van een bewerkingssjabloon of het inhuren van assistenten of een productieteam. Blijf uw onderwerpen en productieworkflow verfijnen totdat uw proces een goed geoliede machine is.

Tip: een van de beste dingen die u kunt doen, is een kleine videostudio opzetten, zodat u, wanneer het tijd is om te gaan fotograferen, eenvoudig de lichten aan kunt doen en aan de slag kunt.

YouTube-videostudio-opstelling

# 3: Begin elke video met een interessante haak

Hoe u kijkers trekt, hangt af van u en uw inhoud. Als een video een project van welke aard dan ook bevat, laat dan eerst het eindresultaat zien . Een verbluffend resultaat maakt dat mensen meer geïnteresseerd zijn om te zien hoe u het bereikt. Deze aanpak is geweldig voor doe-het-zelf- en make-overvideo’s. Cute Girls Hairstyles begint bijvoorbeeld altijd met het tonen van het eindresultaat voordat wordt uitgelegd hoe u een kapsel maakt.

YouTube DIY-videovoorbeeld

Verhalen zijn een andere manier om de aandacht van kijkers te wekken . Mensen zijn hardwired voor verhalen. Als je je video met een verhaal begint , willen mensen natuurlijk blijven hangen om te zien wat er gebeurt. Bovendien maken persoonlijke verhalen de presentator geliefd bij de kijker en kunnen ze vaak een nuttige toevoeging zijn aan meer gecompliceerde ideeën.

Om te demonstreren: Michael van VSauce is een meester in het beginnen van zijn video’s met een intrigerend verhaal of idee dat naar het onderwerp leidt.

YouTube-video begint met een verhaal

Hoe je kijkers ook aanspreekt, zorg ervoor dat je opener rechtstreeks verband houdt met het onderwerp . Kijkers klikten omdat ze geïnteresseerd waren, dus stapten snel in op het onderwerp waarover ze in de eerste plaats wilden horen .

Je hebt misschien gezien dat YouTubers intriges creëerden door te beginnen met een verhaal of feit dat volledig off-topic lijkt en het vervolgens met het onderwerp te verbinden. Deze tactiek werkt het beste als je al een groot publiek hebt dat je vertrouwt.

# 4: Houd titels en openingstitels kort

De aandachtsspanne is kort. Een lange titel of aftiteling aan het begin van een video kan ertoe leiden dat mensen hun interesse verliezen. Ook ontmoedigt een lange opener binge-watching omdat mensen niet steeds dezelfde lange reeks willen bekijken.

Maak in plaats daarvan uw openingstitel en aftiteling kort en krachtig. Maak de hele opener niet langer dan 5 seconden . Een goed voorbeeld: de  titelreeks van Crystal Joy is kort, krachtig en heerlijk eigenzinnig.

Voorbeeld van het openen van een YouTube-video

# 5: eindschermen toevoegen om uw video’s, kanaal of website te promoten

Eindschermen zijn interactieve afbeeldingen die linken naar een andere video, afspeellijst, kanaal of webpagina, of iemand vragen zich op je kanaal te abonneren. Zoals de functienaam suggereert, kun je eindschermen alleen in de laatste 20 seconden van je video toevoegen, dus je moet plannen waar de eindschermen zullen verschijnen .

Een mogelijkheid is om het onderwerp van je video zo in te kaderen dat je ruimte hebt voor eindschermen . Praten over het eindscherm zal de kijker blijven boeien.

Eindscherm met YouTube-frame

Of u kunt een lei toevoegen met een afbeelding of logo waar u de eindschermen kunt plaatsen. Deze optie is handig als u niet wilt dat het eindscherm uw inhoud verstoort.

Eindscherm van YouTube-leisteen

Eindschermen werken meestal het beste als de presentator op het scherm nog steeds aan het praten is en informatie aan de kijker geeft. Als je gewoon naar een scherm met een kleur of ontwerp en zonder nieuwe informatie snijdt, zullen kijkers waarschijnlijk van de pagina afklikken. YouTube-kijkers zijn enigszins geconditioneerd om dat nu te doen. Als je doorgaat met het verstrekken van informatie , geeft dat kijkers een reden om te blijven hangen .

Verleng de sessielengte met een video- of afspeellijst-eindscherm

Omdat YouTube mensen op het platform wil houden, is de sessieduur belangrijk voor het algoritme. De sessielengte is de hoeveelheid tijd die een kijker besteedt aan het bekijken van video’s. Als je de sessielengte vergroot door kijkers naar een andere YouTube-video of afspeellijst te sturen (zelfs als die niet van jou is), krijgt je video een boost in het algoritme.

Denk na over waar kijkers naartoe gaan nadat ze je video hebben bekeken en stuur ze daarheen via eindschermen (en links in de videobeschrijving). Marques Brownlee slaagt er goed in om mensen van zijn video naar een andere video over een soortgelijk onderwerp te leiden via eindschermen zoals hier getoond:

YouTube-eindscherm met videolink

Om een ​​eindscherm toe te voegen in Creator Studio , open je Videobeheer , klik je op de vervolgkeuzepijl naast de video waaraan je het eindscherm wilt toevoegen en selecteer je Eindscherm en annotaties .

YouTube eindscherm toevoegen

Een andere manier om naar het scherm Info en instellingen te gaan, is door op een van je video’s in Creator Studio te klikken en Eindscherm en annotaties bovenaan de pagina te selecteren.

YouTube eindscherm toevoegen

Op de pagina Eindscherm en annotaties wordt de tijdlijn automatisch 20 seconden voor het einde van de video uitgelijnd. Om een eindscherm toe te voegen dat de sessietijd verlengt , klikt u op Element toevoegen en vervolgens op de knop Maken naast Video of Afspeellijst .

YouTube eindscherm toevoegen

Vervolgens kiezen uit een van drie opties voor het toevoegen van uw afspeellijst :

  • Meest recente upload bevat een link naar je meest recente video .
  • Met Best for Viewer kan Google de beste video selecteren op basis van het kijkgedrag van de kijker.
  • Kies een video of afspeellijst laat je de video of afspeellijst kiezen waar je de kijker naartoe wilt sturen .
YouTube eindscherm toevoegen

Onderzoek heeft aangetoond dat Best for Viewer erg goed werkt. Dat is niet verwonderlijk, want deze optie is gebaseerd op het individuele kijkgedrag van de persoon. Maar als de video deel uitmaakt van een serie, zorg er dan voor dat je kijkers naar de volgende video in die serie of naar een afspeellijst verwijst, zodat ze de hele serie achter elkaar kunnen bekijken.

Promoot uw kanaal of website met abonnementen, kanalen of gekoppelde eindschermen

Als je een eindscherm voor een video of afspeellijst toevoegt, kun je ook andere typen eindschermen toevoegen. Zoals hierboven weergegeven, kunt u een abonnement, kanaal of gekoppeld eindscherm toevoegen. (Houd er rekening mee dat als je alleen een abonnementslink of een link naar je website op het eindscherm wilt weergeven, je pech hebt. Je moet een link naar een video of afspeellijst toevoegen.)

In een eindscherm voor abonneren wordt een link toegevoegd waarmee mensen zich op je kanaal kunnen abonneren . Dit eindscherm is rond en toont standaard je profielfoto. Er is echt geen reden om geen abonnementsknop op te nemen.

YouTube-eindscherm met abonneerknop

Zorg ervoor dat je kijkers op de een of andere manier naar de abonnementsknop verwijst , want niets erop vertelt de kijker wat het is. U kunt uitleggen wat het eindscherm van het abonnement is door op het scherm te praten of door een afbeelding toe te voegen die het doel van het eindscherm uitlegt.

Met een kanaaleindscherm kun je een ander kanaal promoten , wat vooral handig is bij samenwerkingen. Als de video een samenwerking is met een andere videomaker, kun je kijkers zowel aan hun kanaal als aan dat van jezelf linken, zoals in het onderstaande voorbeeld wordt getoond. Als je mensen gewoon wilt wijzen op een kanaal dat je bewondert, kun je dat ook doen.

YouTube-eindschermlink naar bijdragerkanaal

Met een gekoppeld eindscherm kun je een link naar een bijbehorende website toevoegen , inclusief merchandising-sites, crowdfundingplatforms zoals Kickstarter of Patreon, of je eigen website.

Een bijbehorende website moet uw eigen website zijn en YouTube heeft een proces voor het opzetten van een bijbehorende site . Nadat je je website hebt opgezet met YouTube , kun je kijkers letterlijk overal naartoe sturen via omleidingen . Plug-ins voor WordPress maken het maken van omleidingen eenvoudig.

YouTube-eindschermlink naar bijbehorende website

Als algemene marketingregel geldt dat hoe meer call-to-action (CTA’s) u verstrekt, hoe kleiner de kans is dat mensen een van deze opties kiezen. Daarom is het een goed idee om niet meer dan drie links aan uw eindscherm toe te  voegen .

YouTube-eindscherm met twee links

Tip: terwijl u nadenkt over welke eindschermen u wilt gebruiken, concentreer u dan op uw doel voor de video . Wil je meer abonnees krijgen? Boost je kanaal in het algoritme? Iets verkopen? Vanaf het begin een doel voor ogen hebben, is een goede gewoonte om te ontwikkelen. Op die manier kunt u uw video en optimalisatie rond dat doel maken .

Importeer een eindschermsjabloon uit een vorige video

Nadat u uw eindschermstrategie heeft verfijnd, kunt u tijd besparen door een sjabloon uit een eerdere video te importeren. Het enige dat u hoeft te doen, is op Importeren van video te klikken en de video te selecteren waarvan u de eindschermen wilt importeren . Deze functie maakt het aanbrengen van eindschermen snel en eenvoudig, vooral als u een goed presterende eindschermsjabloon heeft.

YouTube importeert eindscherm van video

Om het succes van uw eindschermelementen te volgen en uw strategie te verfijnen op basis van uw gegevens, opent u Analytics in Creator Studio en selecteert u Eindschermen om te zien welke het beste presteren . Doe dan natuurlijk meer van wat werkt.

YouTube-eindschermanalyse

Eindschermen toevoegen versus annotaties of kaarten

Tot voor kort werd het effect dat je creëerde met eindschermen opgebouwd door annotaties. Omdat annotaties in de video worden gebrand, kun je ze later niet meer bewerken. Annotaties werken ook niet op mobiele apparaten. Eindschermen zijn echter mobielvriendelijk en YouTube zal annotaties de komende jaren waarschijnlijk helemaal afschaffen.

YouTube-kaarten verschillen van eindschermen doordat je ze kunt gebruiken om naar iets in het midden van de video te linken . YouTube zegt inderdaad dat kaarten worden onderdruktterwijl een eindscherm verschijnt.

# 6: Bewerk afleidingen uit je video

Lange pauzes, slingerend praten, van het ene onderwerp naar het andere springen of gewoon saai zijn, kunnen ervoor zorgen dat mensen naar de aanbevolen video’s gaan kijken voor iets interessants. Houd raaklijnen tot een minimum beperkt , en als je afwijkt van het onderwerp, zorg er dan voor dat het visueel of met een verhaal boeiend is. Geef kijkers geen reden om weg te klikken .

Om tegelijkertijd afleiding te vermijden en je video’s snel en boeiend te houden , kun je snel van de ene opname naar de andere gaan, zoals Devinsupertramp . Om uitsneden te maken, hoeft u niet per se met meerdere camera’s te filmen. U kunt ook gebruik maken van tekst of overgangen die komen met elementaire video-editors .

# 7: Ontwerp videominiaturen waarop YouTube-gebruikers willen klikken

Thumbnails kunnen, meer dan welke andere factor dan ook, uw succes op YouTube maken of breken. Waarom? Voorgestelde video’s.

Voorgestelde video’s zijn de belangrijkste bron van organisch verkeer op YouTube. Omdat iemand een video op YouTube bekijkt, moet je videominiatuur opvallen als het een voorgestelde video is in de rechterzijbalk. Wanneer je video wordt weergegeven als een voorgestelde video, onderschrijft YouTube deze in feite door te zeggen dat iemand die een andere video bekijkt, ook van je video kan genieten.

YouTube voorgestelde video's

Bovendien, als uw video klikken trekt als een voorgestelde video, wordt de klikbaarheid waarschijnlijk geregistreerd bij het YouTube-algoritme. Onthoud dat YouTube meer dan wat dan ook ter wereld wil dat kijkers op een andere video klikken. Ze gaan dus video’s aanbevelen die de meeste kans maken op die klik.

Maak de Thumbnail’s Promise waar

Maak eerst en vooral de miniatuur relevant voor de titel en inhoud van de video. Niets zorgt ervoor dat mensen sneller wegklikken dan een video die niets met de miniatuur te maken heeft. Kijkers voelen zich bedrogen. Je vervreemdt niet alleen je publiek, maar je hebt ook een lage kijktijd, wat het YouTube-algoritme vooral waardeert.

Laat kijkers zich afvragen wat de toekomst biedt

Probeer een verhaal te vertellen met je thumbnails. Laat een afbeelding zien die een situatie oproept of plaagt . Laat de kijker zich afvragen wat er daarna gebeurt of wat er eerder is gebeurd. Deze Amy Schmittauer- thumbnail met de woorden “I Quit” vertelt een verhaal dat de videotitel aanvult. Als je een afbeelding kunt hebben die een actie of beweging bevat, nog beter.

YouTube vertelt verhaal met miniatuur

Houd er rekening mee dat miniaturen slechts de helft van het verhaal zijn. De andere helft is de titel. Een slimme nevenschikking van titel en thumbnail kan de interesse van kijkers aanzienlijk vergroten.

Ontwerp klein

Veel mensen maken videominiaturen van 1280 x 720 pixels, zoals YouTube aanbeveelt . De afbeeldingen zien er geweldig uit, maar niemand ziet ooit een miniatuur van die grootte op YouTube. Hoewel je wilt dat de pixelgrootte de aanbeveling van YouTube volgt, moet je de afbeeldingen toch ontwerpen voor een kleinere kijkgrootte .

Als u wilt controleren hoe uw miniatuur er echt uitziet op YouTube, zoomt u altijd uit, zodat u de afbeelding op het scherm weergeeft in het formaat dat deze op YouTube zal weergeven . U wilt ervoor zorgen dat de miniatuurafbeelding nog steeds klopt en opvalt als deze zo groot is als een postzegel.

Als dit niet het geval is, kunnen een paar eenvoudige bewerkingen van afbeeldingen helpen. Probeer de afbeelding bij te snijden tot een kleiner gebied of maak de kleuren superverzadigd , zoals in het voorbeeld hier. Het gereedschap Verscherpen kan ook de randen van uw afbeelding definiëren . Bij een groot formaat zien deze bewerkingen er misschien slecht uit, maar bij het formaat dat kijkers zullen zien, zal je afbeelding opvallen.

Aanpassing van de verzadiging van YouTube-miniaturen

Creëer een consistente look en feel

Als al je thumbnails er consistent uitzien, kunnen mensen je video’s in één oogopslag herkennen. Deze consistentie kan een soortgelijk tekstlettertype, een logo, bekende kleuren, een vorm of ontwerpelement of het gezicht van dezelfde persoon zijn. Wat je ook kiest, zoek iets consistents en blijf bij de stijl op al je thumbnails .

Consistentie is krachtig omdat het mensen leert om naar dat vertrouwde element in uw miniaturen te zoeken, en als ze uw inhoud leuk vinden, zullen ze het eerder bekijken. Door een logo op een specifieke plaats toe te voegen, vallen de videominiaturen van HP in één oogopslag op:

YouTube-thumbnail-branding

Wees emotioneel

Opwinding is de emotie waarop mensen het meest reageren. Als we iemand enthousiasme zien tonen, willen we weten waarom ze opgewonden zijn en misschien meedoen, zodat wij ons ook opgewonden voelen.

Niets verkoopt meer plezier dan de ogen, dus laat een opgewonden gezicht zien en concentreer je op de ogen . Je video krijgt een veel betere respons.

YouTube-miniatuur met emotie

# 8: Miniatuuropties testen met AdWords

Uiteindelijk weet u niet of een miniatuur zal werken, tenzij u deze test. Maak verschillende optiesom uw thumbnails te testen met Google AdWords .

Google AdWords YouTube-miniatuurtests

Geef vervolgens ongeveer een week lang $ 10 per dag uit om te zien welke thumbnail de hoogste view-through-snelheid (VTR) krijgt . Deze tactiek is vooral de moeite waard als je een campagne voert of profiteert van een tentpole-evenement.

In YouTube Analytics kunnen de voorgestelde videoweergaven u helpen het succes of de voortgang van uw miniaturen te controleren. Om de video’s die je wilt testen te groeperen , open je Creator Studio en ga je naar Analytics> Overzicht . Klik rechtsboven op Groepen en selecteer Videogroep maken in het vervolgkeuzemenu.

YouTube maakt een videogroep

Van daaruit kun je een groep vergelijkbare video’s maken .

YouTube maakt een videogroep

Vervolgens selecteer Verkeersbronnen in de Analytics-gebied en vervolgens voorgestelde video’s om te zien welke video in uw groep het best uitgevoerd. Zoek overeenkomsten tussen de best presterende video’s , bouw die elementen op in toekomstige thumbnails en kijk hoe ze werken. U kunt door dit proces veel leren.

# 9: Repliceer onderwerpen of tactieken uit best presterende video’s

Er is geen vervanging voor onderzoek van neus tot de slijpsteen. Duik diep in uw analyses om erachter te komen welke video’s de meeste abonneeconversies per weergave genereren . Zoek naar patronen tussen hen , zoals onderwerp, bezorging of bewerkingsstijl. Maak dan meer van dat soort video’s.

Ga naar Analytics , klik op Abonnees en klik vervolgens op YouTube -weergavepagina om je meest converterende video’s in Creator Studio te vinden .

Weergavepagina voor YouTube Analytics-abonnees

Bekijk in de lijst die wordt weergegeven welke video’s de meeste abonnees hebben getrokken .

Weergavepagina voor YouTube Analytics-abonnees

Als je meer details wilt, kun je een abonneeverhouding krijgen door het aantal abonnees te delen door het totale aantal weergaven voor elke video. Houd er rekening mee dat het aantal erg laag zal zijn, omdat de meeste mensen zich abonneren op de kanaalpagina.

# 10: Maak lange video’s om de kijktijd te verbeteren

Hoewel je je credits kort wilt houden, maak je daadwerkelijke video-inhoud zo lang als zinvol is voor je onderwerp . Het maken van lange video’s lijkt contra-intuïtief, gezien de beroemde korte aandachtsspanne online. Kortere video’s werden inderdaad als beter beschouwd. Maar tegenwoordig staan ​​langere video’s gelijk aan meer kijktijd, wat je inhoud in het algoritme verhoogt.

Uiteindelijk is de juiste lengte voor een video net lang genoeg om alle informatie over te brengen zonder je video op te vullen . Maak een video niet langer om hem langer te maken, want dan verlies je kijkers. Maar u wilt uw video-inhoud ontwikkelen met langere video’s in gedachten. Over het algemeen presteren video’s van 7-15 minuten meestal het beste.

PBS Space Time is een populair kanaal met veel video’s die binnen het algemene bereik van 7-15 minuten vallen, maar heeft ook langere video’s die bijna 20 minuten duren. Je vindt zelfs kanalen die regelmatig video’s van 30 minuten posten.

Voorbeeld van een YouTube-afspeellijst

Inzicht in kijktijd

Kijk tijd betekent in feite de hoeveelheid tijd die mensen besteden aan het bekijken van je video’s. Het YouTube-algoritme waardeert de kijktijd omdat YouTube gelooft dat mensen een video langer zullen bekijken als deze van hoge kwaliteit is. Als de video van lage kwaliteit of misleidend is, klikken kijkers snel weg.

Wanneer je je kanaal controleert , vertelt de statistiek kijkersloyaliteit je de kijktijd voor individuele video’s. Video’s met een hoge kijkersloyaliteit worden gepromoot in het algoritme, en voor kanalen met een hoge kijktijd (wat betekent dat hun video’s consequent een hogere retentie krijgen) krijgen hun video’s meer bekendheid op het platform.

# 11: Ga live op YouTube

Livestreaming is een geweldige manier om inhoud weg te pompen zonder er veel tijd aan te besteden. Hoewel livestreaming een duidelijke leercurve heeft, is livevideo de gemakkelijkste manier om videocontent te maken nadat je het formaat onder de knie hebt.

YouTube Live-uitzending

Live-streaming wordt zwaar ondersteund op alle sociale mediaplatforms. (Op YouTube is de live videofunctie YouTube Live .) Dit videoformaat biedt uitstekende engagementmogelijkheden omdat u rechtstreeks met uw publiek kunt communiceren. Live video heeft ook lange kijktijden.

Om live video te gaan delen, kunt u uw smartphone of webcam gebruiken voor live-uitzendingen . Zelfs relatief goedkope webcams kunnen nog steeds video van hoge kwaliteit leveren.

# 12: Gebruik drie soorten video’s in uw inhoudsmix

Met de “Hub, Hero, Help” -strategie post je video’s met een van de volgende drie doelen: de community van het kanaal bedienen, deelbaar zijn of presteren in zoekopdrachten . U voegt deze video’s met verschillende tussenpozen toe aan uw inhoudskalender : post maandelijks hubvideo’s, driemaandelijkse heldenvideo’s en wekelijkse helpvideo’s.

Hub-video’s zijn gemeenschapsgericht en ontworpen om een ​​sterke band te creëren tussen je kijkers en jou , en je kijkers en elkaar. In hub-video’s kun je reageren op reacties , vragen beantwoorden, communiceren via live video, projecten starten waarvoor kijkers moeten deelnemen of persoonlijke verhalen delen die fans een kijkje achter de schermen geven op je kanaal.

Voorbeeld van een persoonlijke YouTube-video

Hero-video’s zijn tentpole-video’s die zijn ontworpen om zeer succesvol te zijn. Deze video’s zijn vaak gericht op actuele onderwerpen, zoals vakanties en nieuwsevenementen . Doe extra moeite in een hero-video om de kans te vergroten dat mensen het op sociale media en / of blogs delen en dat andere media het oppikken.

Help-video’s zijn ontworpen met inhoud die zeer doorzoekbaar is en bruikbare waarde biedt. Maak bijvoorbeeld video’s voor doe-het-zelvers, instructies, advies en probleemoplossing . Voor deze, zich richten op zoekplan voor vindbaarheid.

Voor hulp bij het kiezen van onderwerpen voor zowel hero- als helpvideo’s, is Google Trends een uitstekende bron voor populaire onderwerpen en veel gezochte inhoud.

Google trends

# 13: Ontwikkel video’s als een serie

Niets verlengt de kijktijd zoals binge-kijken. Uiteindelijk wilt u een ‘achteroverleun’-ervaring creëren zodat uw kijkers naadloos van de ene naar de andere video kunnen gaan. Serie-afspeellijsten zijn een van de beste manieren om dit te doen, en toch zijn ze een onderbenutte tool op YouTube. Om ze te gebruiken, heb je een serie nodig.

U kunt een serie ontwikkelen op basis van inhoud die goed heeft gepresteerd . Veel succesvolle YouTube-kanalen hebben inderdaad meer dan één serie, elk met een speciale onderwerpfocus en zelfs een andere stijl van miniatuurafbeeldingen. Om dit te illustreren, gebruikt Roberto Blake een miniatuurstijl voor het uitpakken en technische beoordelingen, en een andere voor tutorials:

Voorbeeld van afspeellijst van YouTube-serie

Terwijl je video’s in je serie plaatst, kun je ze toevoegen aan een serie-afspeellijst. Als je een serie-afspeellijst gebruikt, voegt YouTube automatisch de volgende video in de afspeellijst toe aan het gedeelte Volgende bovenaan de aanbevelingen. En als een kijker automatisch afspelen heeft ingeschakeld, worden de video’s in je serie-afspeellijst een voor een afgespeeld.

Voorbeeld van afspeellijst van YouTube-serie

Om een afspeellijst in een serie-afspeellijst te veranderen in Creator Studio, open je Videobeheer en klik je op Afspeellijsten .

YouTube maakt serie-afspeellijst

Klik vervolgens op de knop Bewerken naast de afspeellijst die u wilt wijzigen .

YouTube maakt serie-afspeellijst

Klik in het bewerkingsscherm op Afspeellijstinstellingen boven aan het scherm. Schakel in hetdialoogvenster Afspeellijstinstellingen het selectievakje Instellen als officiële serie voor deze afspeellijst in .

YouTube maakt serie-afspeellijst

Een opmerking over serie-afspeellijsten: hoewel een video in zoveel afspeellijsten kan staan ​​als je wilt (en het wordt aanbevolen om elke video aan ten minste drie afspeellijsten toe te voegen), kan een video in slechts één serie-afspeellijst staan. Zorg er dus voor dat uw serie-afspeellijsten categorieën op hoog niveau zijn en specifieker worden voor uw normale afspeellijsten .

# 14: Werk samen met andere YouTubers

Samenwerkingen zijn video’s die worden gedeeld door meerdere makers van inhoud en zijn een van de meest effectieve manieren om uw publiek op YouTube uit te breiden. Of je nu een merk bent of een YouTuber (of beide!), Als je samenwerkt met een andere maker van inhoud, wordt je kanaal blootgesteld aan mensen die waarschijnlijk nog nooit van je hebben gehoord .

Sociaal bewijs heeft een sterke invloed op mensen. Wanneer een maker van inhoud samenwerkt met een andere maker, is dat een goedkeuring voor zijn publiek. Het kan net genoeg zijn voor een kijker om je kanaal te bekijken, en als ze je inhoud leuk vinden, heb je een nieuwe abonnee.

Voorbeeld van samenwerking op YouTube-kanaal

Mensen vergeten vaak dat YouTube in de eerste plaats een sociaal netwerk is. En enkele van de grootste videomakers werden populair door crosspromotie en samenwerking. Dus hoewel het misschien gemakkelijk is om je competitieve kant het over te laten nemen als je ziet dat een kanaal meer aandacht krijgt of sneller groeit dan het jouwe, probeer hun groei te zien als een kans voor jou om met hen mee te groeien.

Maar je kunt niet met iedereen samenwerken. Je moet enkele fijnere punten van samenwerkingen overwegen wanneer je deze tactiek onderzoekt om je kanaal te laten groeien.

Vind kanalen met vergelijkbare doelgroepen, maar met andere inhoud

U wilt medewerkers die een vergelijkbaar publiek hebben, maar verschillende inhoud. Vraag je kijkers naar wie ze nog meer kijken en zoek naar namen en gedeelde video’s in de reacties .

Tools zoals Social Blade kunnen je ook helpen de grootte en demografische gegevens van een kanaal te identificeren en te ontdekken wie hetzelfde publiek bedient als jij . De statistieken waarnaar u wilt zoeken, zijn onder meer leeftijd, geslacht, interesses, locatie en betrokkenheid.

Voorbeeld van een YouTube-kanaalanalyse van Social Blade

De meest succesvolle YouTube-samenwerkingen zijn met kanalen die een vergelijkbaar publiek hebben, maar die geheel andere inhoud bevatten dan de jouwe, omdat het publiek geen herhaling van je onderwerp op hun kanaal krijgt. Het is een feit dat we allemaal meerdere interesses hebben, inclusief uw publiek. Overlapping is dus een geweldige kans om te groeien.

Een kanaal voor wetenschappelijk onderwijs kan bijvoorbeeld een publiek delen met een sciencefictionfilmkanaal. Een gamekanaal deelt mogelijk een publiek met een technisch beoordelingskanaal. Een familiekanaal kan een publiek delen met een speelgoedrecensiekanaal, enzovoort.

Zoek naar kanalen met de juiste grootte

Over het algemeen wil je kanalen vinden die iets groter zijn dan die van jou, maar niet te groot . Supergrote kanalen worden altijd gevraagd om samen te werken en werken meestal alleen met mensen die ze kennen (dus leer ze kennen als je kunt!).

Werken met een kleiner kanaal kan geweldig zijn als ze goed bij elkaar passen en vooral als ze snel groeien, omdat de kleine YouTuber van vandaag de grote doorbraakster van morgen zou kunnen zijn.

Werk samen met meerdere makers

Samenwerkingen hoeven niet alleen twee-persoons deals te zijn. Meerdere videomakers kunnen samenkomen om video’s te maken en zo onder de aandacht van meerdere doelgroepen te komen. Tyler Oakley werkt vaak samen met andere makers van verschillende genres en heeft zijn publiek exponentieel gegroeid terwijl hij tegelijkertijd relaties ontwikkelde.

Voorbeeld van samenwerking op YouTube-kanaal

Je zult merken dat hoe groter je kanaal wordt en hoe meer relaties je aangaat, hoe meer mogelijkheden je hebt voor samenwerkingen met meerdere creators. Veel van de grootste YouTube-kanalen doen dit de hele tijd, simpelweg omdat deze andere videomakers hun vrienden worden en ze in het echt samen zijn. Een opkomend tij tilt werkelijk alle boten op.

Verbindingen met andere videomakers maken YouTube tot de sociale-mediasite die het is, en door samenwerkingen met meerdere videomakers kun je hechte banden en teams vormen die samenwerken om veel verder te gaan.

Werk samen met mensen van andere sociale mediaplatforms

U kunt ook samenwerken met mensen buiten YouTube. Instagram-sterren hebben bijvoorbeeld enorme volgers en kunnen hun volgers naar uw YouTube-kanaal leiden. In dit voorbeeld bevat The Dealer Playbook , dat spreekt over autoverkoop en marketing, Instagram-marketingexpert Sue B.Zimmerman :

Voorbeeld van YouTube-samenwerking

Goede manieren om buiten YouTube te komen, zijn door te zoeken naar bloggers, mensen met grote volgers op Twitter en Facebook-pagina’s . Iedereen met een grote of betrokken aanhang is een goede kandidaat voor samenwerking.

# 15: Samenwerkingen promoten in de titel, tags en beschrijving van de video

U wilt dat de kijkers van uw bijdrager uw kanaal via hen vinden. Zet dus de naam en het gezicht van de medewerker prominent in de miniatuur van de video. Voeg hun naam toe aan de titel, tags en beschrijving . Zorg er ook voor dat uw bijdragers hetzelfde voor u doen in hun video’s.

De kracht van een samenwerking zit in de promotie, dus begraaf de lede niet. Benadruk uw samenwerkingspartner op de voorgrond.

Informatie over YouTube-samenwerkingspartners in de beschrijving

Onderaan de pagina Info en instellingen van je video kun je ook het kanaal van de andere videomaker toevoegen aan de aftiteling . Dit verbindt jouw kanaal met dat van hen in het algoritme en kan je aantal aanbevolen weergaven via de video’s van hun kanaal vergroten.

Om het creditsveld te vinden , scrol je naar de onderkant van de Info & Instellingen-pagina van je video, onder het trefwoordenveld.

YouTube-videokredieten
Wil je meer zoals dit? Ontdek YouTube for Business!

Gevolgtrekking

Om een ​​YouTube-kanaal te laten groeien, moet u YouTube-inhoud ontwikkelen met uw kijkers en het algoritme in gedachten. Zorg er voor kijkers voor dat uw thumbnails hun aandacht trekken en doen wat u heeft beloofd. Begin je video’s met een sterke hook en bewerk de inhoud om het interessant te houden. Over het algemeen wil je een ervaring creëren die ervoor zorgt dat kijkers blijven kijken.

Gelukkig verhoogt het aantrekken van klikken en het geïnteresseerd houden van kijkers ook de zichtbaarheid van je video’s en dus je kanaal via het YouTube-algoritme. Interessante inhoud waarop mensen klikken en die leidt tot een goede kijktijd en sessieduur, kan de zichtbaarheid van uw video’s op YouTube vergroten. Afspeellijsten, samenwerkingen, series en eindschermen vergroten ook uw kansen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *