3 Facebook-advertentiehulpmiddelen voor betere targeting - DeLaatbusiness
facebook chatbots

3 Facebook-advertentiehulpmiddelen voor betere targeting

7 min


113

Wilt u de targeting van uw Facebook-advertenties verfijnen?

Bent u op zoek naar tools om uw meest waardevolle Facebook-klanten beter te identificeren?

In dit artikel vindt u drie tools die u een completer beeld geven van wie uw advertentiedoelgroep is, wat ze op uw site doen en hoeveel ze waard zijn .

# 1: onthul de werkgevers en de kwaliteit van leads die op uw Facebook-advertenties klikken

Leadfeeder maakt verbinding met uw websitegegevens om u twee belangrijke dingen te laten zien die Facebook Analytics niet doet. Ten eerste, nadat mensen doorklikken vanuit uw Facebook-advertenties, kan Leadfeeder u de bedrijven laten zien waar die mensen werken.

Leadfeeder geeft ook een balk weer aan de linkerkant van elke lead om aan te geven hoe gekwalificeerd uw advertentiedoelgroep eigenlijk is. U kunt al deze informatie in één oogopslag zien aan de linkerkant van de interface.

Leadfeeder helpt u te zien hoe gekwalificeerd uw advertentiedoelgroep werkelijk is.
Leadfeeder helpt u te zien hoe gekwalificeerd uw advertentiedoelgroep werkelijk is.

Leadfeeder instellen

Meld u aan voor een gratis proefperiode om aan de slag te gaan met Leadfeeder, zodat u kunt zien hoe de tactieken in dit artikel voor u werken. (Nadat uw proefperiode is afgelopen, beginnen de plannen bij $ 59 per maand.)

Vervolgens sluit Leadfeeder om van uw site Google Analytics-account . Ook, vul dan uw informatie en sluit deze met uw customer relationship management (CRM) hulpmiddel als je een te gebruiken. Stel ten slotte uw targetingvoorkeuren in .

Als je klaar bent, zie je een scherm zoals hieronder. Vanaf hier is de korte rondleiding een handige manier om te leren hoe u aan de slag kunt.

Leadfeeder biedt een gratis proefperiode aan en u ziet dit scherm nadat u zich heeft aangemeld.
Leadfeeder biedt een gratis proefperiode aan en u ziet dit scherm nadat u zich heeft aangemeld.

Filter om alleen gekwalificeerde leads van een Facebook-campagne te zien

Wanneer u Facebook-advertenties gebruikt om verwijzingen te verzamelen, helpt de Leadfeeder-kwaliteitsbeoordeling u de kwaliteit van uw advertentiedoelgroep te bepalen . De balk die de kwaliteit van elke lead laat zien, is gebaseerd op het aantal paginaweergaven, bezoeken en bounces.

De kwaliteitsrangschikking van Leadfeeder is gebaseerd op paginaweergaven, bezoeken en bounces.
De kwaliteitsrangschikking van Leadfeeder is gebaseerd op paginaweergaven, bezoeken en bounces.

Met Leadfeeder kunt u de leads filteren op basis van bepaalde criteria , zoals alleen die leads die aan een minimaal kwaliteitsniveau voldoen en uw bestemmingspagina op Facebook hebben bezocht.

Om een ​​filter te maken, stelt u een aangepaste feed in en past u vervolgens een of meer filters toe op die feed . Het proces is vrij eenvoudig. Om te beginnen klikt u in het rechterdeelvenster onder bestaande feeds op Een aangepaste feed maken .

Maak een aangepaste feed om te beginnen met het maken van een filter in Leadfeeder.
Maak een aangepaste feed om te beginnen met het maken van een filter in Leadfeeder.

Vervolgens klikt u op Nieuwe Feed om een lijst met filter opties te zien. Selecteer de optie Kwaliteit om uw feed te filteren op basis van leadkwaliteit.

Met Leadfeeder kunt u leads filteren op kwaliteit.
Met Leadfeeder kunt u leads filteren op kwaliteit.

Leadfeeder beoordeelt de kwaliteit van leads op een schaal van 0 tot 10. Gebruik de filteropties om te bepalen welke leads u in de aangepaste feed ziet.

Om dit te demonstreren, is het onderstaande filter ingesteld om leads weer te geven die minimaal een 5 zijn. Als u klaar bent, klikt u op Toevoegen om het filter toe te passen op uw aangepaste feed. Nadat u op Toevoegen heeft geklikt, kunt u uw nieuwe aangepaste feed opslaan door op Opslaan als nieuwe feed te klikken .

Nadat u een filter heeft aangemaakt in Leadfeeder, kunt u het filter opslaan in uw aangepaste feed.
Nadat u een filter heeft aangemaakt in Leadfeeder, kunt u het filter opslaan in uw aangepaste feed.

Je moet ook een filter voor Bron toevoegen, zodat je alleen mensen kunt zien die van Facebook komen . Nog beter, voeg een aangepaste UTM-parameter voor Facebook-advertenties toe als bron in de doel-URL’s van uw campagnes, zodat uw aangepaste feed in Leadfeeder alleen de mensen laat zien die op specifieke campagnelinks hebben geklikt .

Door de soorten prospects die doorklikken vanuit uw Facebook-advertenties (zoals onthuld door Leadfeeder) in overeenstemming te brengen met de targetingparameters die u voor uw campagne instelt, kunt u zien welke parameters effectief zijn en welke niet. Deze informatie is van onschatbare waarde terwijl u experimenteert en uw campagne-instellingen in de loop van de tijd verfijnt.

Creëer een vergelijkbare doelgroep van Leadfeeder Leads

Nadat u een lijst met hoogwaardige leads van Leadfeeder heeft, kunt u proberen om op basis van die leads een vergelijkbaar publiek te maken. Om dit te doen, exporteert u de lijst van hoogwaardige leads uit uw aangepaste voeding als een CSV-bestand. Dan sluit deze domeinen in een tool zoals Norbert om hun e-mails te verwerven .

Gebruik ten slotte dat de lijst van e-mails naar het creëren van een Facebook aangepaste doelgroep en uitvoeren van een lookalike publiek campagne op basis van die lijst. Makkelijk!

Maak een aangepaste Facebook-doelgroep uit uw e-maillijst.
Maak een aangepaste Facebook-doelgroep uit uw e-maillijst.

# 2: Analyseer het gedrag van Facebook-gebruikers op bestemmingspagina’s

Hoeveel van uw inhoud wordt daadwerkelijk verbruikt nadat iemand op een van uw Facebook-advertenties heeft geklikt? Scroll-dieptemeting kan u helpen deze vraag te beantwoorden.

Als u uw advertentieklikken bijvoorbeeld naar bloginhoud stuurt, kunt u zien hoeveel mensen lezen voordat ze zich vervelen en wegklikken . Als je merkt dat ze bij een bepaald gedeelte stoppen met lezen, lange inhoud opsplitsen in opsommingstekens of anderszins een wijziging aanbrengen.

Het kennen van uw scrolldiepte kan u ook helpen:

  • A / B-test de plaatsingsdiepte van verschillende functies op uw bestemmingspagina’s om te zien hoe ze de conversies of het verbruik beïnvloeden.
  • Bepaal hoe diep u uw call-to-action (CTA) moet plaatsen voordat conversies beginnen af ​​te nemen.
  • Vergelijk hoe verschillende doelgroepen omgaan met uw inhoud om u te helpen de beste markt te bereiken.

En dat zijn slechts een paar manieren waarop u deze gegevens kunt gebruiken. Er zijn veel meer!

Om de scrolldiepte te meten, kunt u de scrolldiepte-meetfunctie van Crazy Egg gebruiken . Crazy Egg biedt een gratis proefperiode van 30 dagen en abonnementen beginnen bij $ 9 per maand. Als alternatief kunt scrolldiepte-tracking in uw Google Analytics inbouwen als u enige codeerervaring heeft.

Crazy Egg biedt een scrolldiepte-tool die laat zien hoe ver mensen die op uw advertenties klikken, naar beneden scrollen op uw bestemmingspagina.
Crazy Egg biedt een scrolldiepte-tool die laat zien hoe ver mensen die op uw advertenties klikken, naar beneden scrollen op uw bestemmingspagina.

# 3: Bepaal het meest lucratieve Facebook-klantsegment

Customer Lifetime Value (CLV) is een statistiek waarmee u uw advertentiebudget effectiever kunt gebruiken. De formule voor CLV is eenvoudig:(Gemiddelde bestelwaarde) x (Aantal herhaalde verkopen) x (Gemiddelde bewaartijd) = CLV

Stel dat u Facebook-advertenties voor meerdere doelgroepen laat zien om het beste klantenbestand op de lange termijn te testen . Nadat u deze advertenties zes maanden heeft weergegeven, analyseert u de projecties voor CLV van elke advertentiegroep .

De lifetime value van de klant is een belangrijke statistiek die moet worden gemeten terwijl u bepaalt welke klanten rendement op uw advertentiekosten genereren.
De lifetime value van de klant is een belangrijke statistiek die moet worden gemeten terwijl u bepaalt welke klanten rendement op uw advertentiekosten genereren.

Op het eerste gezicht lijkt advertentiegroep 2 het beste te presteren omdat gebruikers het meeste geld aan hun bestellingen besteden. Advertentiegroep 3 is echter in feite een veel hogere waarde, ondanks lagere gemiddelde bestelgroottes. Dit betekent dat u meer kunt uitgeven om klanten uit advertentiegroep 3 te werven, zelfs als u niet zoveel verdient met de eerste aankoop.

Helaas houdt Facebook Analytics alleen microconversies bij, niet CLV. CRM-software zoals Salesforce of HubSpot kan deze leemte opvullen. Als je geen geld hebt voor HubSpot, volg dan CLV met het $ 25 Salesforce-abonnement.

Om CLV met Salesforce te achterhalen , moet u eerst Zapier gebruiken om uw Facebook-leadadvertenties te integreren met Salesforce . (Zapier biedt een gratis versie voor persoonlijk gebruik, evenals betaalde abonnementen.) Met deze integratie wordt Salesforce automatisch bijgewerkt met alle leadinformatie die op Facebook is vastgelegd.

Nadat u deze installatie drie tot zes maanden heeft uitgevoerd , legt uw Salesforce-account voldoende gegevens vast om CLV te berekenen. Maak een nieuw dashboard in Salesforce om uw CLV te krijgen . Voeg in het dashboard de component Sales Person MTD Sales toe , die uw verkopen per maand per lead laat zien.

Hoewel u CLV niet kunt zien in Facebook Analytics, helpt een CRM-tool zoals Salesforce u deze belangrijke statistiek vast te leggen.
Hoewel u CLV niet kunt zien in Facebook Analytics, helpt een CRM-tool zoals Salesforce u deze belangrijke statistiek vast te leggen.

Als u de maandelijkse verkopen van een lead kent, kijk dan door de afgelopen maanden en tel het totaal op om de totale waarde van die klant te zien . De klanten / leads met de hoogste waarde zijn degene waaraan u prioriteit moet geven bij uw advertentie-uitgaven.

Gebruik deze tools samen om Facebook Analytics te verbeteren

Nu u weet wat deze drie tools zijn en hoe ze u allemaal kunnen helpen, gaan we kijken hoe u ze alle drie samen kunt gebruiken.

Wanneer u een Facebook-advertentie uitvoert , stuur dat verkeer dan door een leadkwaliteitsfilter met Leadfeeder . Van daar, vergelijk de hoge kwaliteit van het verkeer van Leadfeeder met uw scroll-diepte meetinstrument om te zien of dat “high-quality” verkeer echt uw inhoud consumeren.

Verder vergelijken deze resultaten met de CLV van die klanten met uw CRM , waardoor u een volledig beeld van wie uw advertentie publiek is, wat ze doen op uw site, en hoeveel ze waard zijn.

Om nog een stap verder te gaan, creëert u een vergelijkbare doelgroep van alleen de hoogste kwaliteit en de hoogste waarde om het inkomen van uw bedrijf verder te laten groeien. Dan  gebruiken retargeting op dat publiek om hun leven te maximaliseren.

Gevolgtrekking

Hoewel Facebook Analytics inderdaad krachtig is, heeft het een paar grote gaten die de gegevens beperken. Met de tools die in dit artikel worden beschreven, kunt u die gaten invullen en weloverwogen beslissingen nemen over wie u met uw advertenties wilt targeten en hoe u uw bestemmingspagina’s kunt verbeteren voor maximale conversies.

Bovendien helpen deze nieuwe gegevens u uw advertenties aan te passen om u op betere potentiële klanten te richten en u meer van uw beste klanten te bieden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format