3 over het hoofd gezien Facebook-lookalike-doelgroepen die uw advertentieresultaten zullen verbeteren - DeLaatbusiness

3 over het hoofd gezien Facebook-lookalike-doelgroepen die uw advertentieresultaten zullen verbeteren

10 min


158
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u betere resultaten van uw Facebook-lookalike-doelgroepen?

Vraagt ​​u zich af welke aangepaste doelgroepen de best presterende lookalike-doelgroepen opleveren?

In dit artikel ontdek je hoe je drie sterk afgestemde Facebook-lookalike-doelgroepen kunt maken op basis van je meest waardevolle aangepaste doelgroepen .

# 1: Bereik een vergelijkbare doelgroep van mensen die tijd doorbrengen op de productpagina’s van uw website

Doelgroepen die vergelijkbaar zijn met websiteverkeer zijn een populaire manier om mensen die uw website hebben bezocht, opnieuw te bereiken. Veel mensen gebruiken echter niet het volledige scala aan opties om een ​​aangepast publiek te maken, dat u later gebruikt om een ​​vergelijkbaar publiek te creëren.

Traditioneel is de strategie voor lookalikes voor websiteverkeer gebaseerd op mensen die uw website of bepaalde websitepagina’s hebben bezocht binnen een bepaalde tijdsperiode (meestal 30 dagen). Hoewel de Time Spent-parameter (hoe lang iemand bezig is met het uitvoeren van een actie of het bezoeken van uw website) misschien het minst wordt gebruikt, doet het wonderen als onderdeel van een remarketingstrategie .

De Time Besteed-parameter is vooral effectief wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met mensen die uw productpagina’s hebben bezocht. Maak bijvoorbeeld een aangepast publiek van de top 25% van de bezoekers op basis van de tijd die op een productpagina of een categorie productpagina’s is doorgebracht . (Merk op dat om deze tactiek te laten werken, het belangrijk is dat de Facebook-pixel op uw productpagina’s is geïnstalleerd en geactiveerd.)

Omdat dit aangepaste publiek warme bezoekers van hoge kwaliteit bevat, is het een sterke basis voor een lookalike publiek omdat het aangepaste publiek omvangrijk maar specifiek is.

Ga naar Advertentiebeheer en open de Audiences-tool om uw aangepaste doelgroep te maken . Klik op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep . Kies vervolgens om uw publiekte creëren op basis van websiteverkeer .

Creëer uw aangepaste Facebook-publiek op basis van websiteverkeer.

Wanneer het parametervenster wordt geopend, kiest u ervoor om een ​​doelgroep te maken op basis van bezoekers per bestede tijd en selecteert u vervolgens Top 25% . U moet ook een tijdsperiode selecteren . De standaardwaarde is 30 dagen, maar als u veel verkeer heeft, kunt u een kortere tijdsperiode testen om een ​​heel specifiek publiek te creëren. Daarnaast voert u de URL van de pagina waarvan bezoekers die u wilt richten .

In wezen rangschikken deze doelgroepinstellingen de mensen die uw site hebben bezocht op basis van de tijd die ze op de productpagina’s hebben doorgebracht, en creëren vervolgens een publiek voor de top 25% van deze mensen. Ter illustratie: als 1000 mensen uw site hebben bezocht in de afgelopen 30 dagen, omvat dit ook de 250 mensen die de meeste tijd op uw productpagina’s hebben doorgebracht.

Als u klaar bent met het instellen van het publiek, geeft u het een naam en klikt u op Doelgroep maken .

Selecteer Bezoekers op bestede tijd in het dialoogvenster Een aangepaste doelgroep maken.

Nadat deze stap is voltooid, kunt u de lookalike-doelgroep maken op basis van uw aangepaste doelgroep . Om een ​​lookalike te creëren, moet uw aangepaste publiek minimaal 100 mensen hebben . Als u niet genoeg mensen heeft voor een aangepaste doelgroep op basis van een productpagina, kunt u altijd een aangepaste doelgroep maken met bezoeken aan alle productpagina’s of alle pagina’s op uw website.

Om een ​​vergelijkbare doelgroep te creëren, gebruik je ook de Audiences-tool in Advertentiebeheer. Kies deze keer Create a Lookalike Audience .

Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de aangepaste doelgroep waarop uw vergelijkbare doelgroep zal worden gebaseerd . Dan voert de landen die u wilt targeten .

Kies ten slotte de grootte van uw lookalike publiek . Wanneer uw aangepaste doelgroep is gebaseerd op websiteverkeer, werkt een 1% vergelijkbare doelgroepgrootte goed, omdat u hierdoor beter aansluit bij de mensen die geïnteresseerd zijn in wat u doet. In de VS is een publiek van 1% ongeveer 2 miljoen mensen. In het VK is deze grootte gewoonlijk ongeveer 400.000 mensen.

Kies de grootte van uw Facebook-lookalike publiek.

Nadat je op Create Audience hebt geklikt , is je lookalike publiek klaar voor gebruik. Nu heb je niet alleen een lijst met de mensen die het meest betrokken zijn bij je productpagina’s, maar ook een vergelijkbare doelgroep van mensen met vergelijkbare kenmerken als die in je aangepaste doelgroep. Beide doelgroepen zijn van ongelooflijk hoge kwaliteit om te gebruiken voor targeting.

# 2: Creëer een soortgelijk publiek op basis van topuitgevers

Door de kwaliteit van de gegevens die u importeert te verbeteren, kunt u de kwaliteit van uw lookalike-doelgroepen verbeteren. Voor dit voorbeeld wilt u alleen de hoogste uitgevers in uw klantenlijst identificeren en targeten . Nadat u een aangepaste doelgroep heeft gemaakt die zich op deze groep richt, kunt u op basis daarvan een aantal ongelooflijk waardevolle vergelijkbare doelgroepen maken.

Uploads van klantendatabases naar Facebook kunnen een geweldige manier zijn om klanten te targeten en hebben het voordeel van lagere kosten per acquisitie dan andere targetingmethoden. Een eenvoudige import van klantinformatie, zoals e-mailadressen, telefoonnummers en fysieke adressen, kan u een hoogwaardig aangepast publiek opleveren waaruit u een lookalike kunt creëren.

Met name een vergelijkbare doelgroep op basis van uw waardevolle klanten heeft de neiging om grotere conversiewaarden voor website-aankopen ( winkelmandwaarden ) en een hoger rendement op advertentie-uitgaven te genereren .

Filterdatabase voor veel geld uitgeven

Om een ​​aangepaste doelgroep van topuitgevers te creëren, begint u met uw klantendatabase. Wanneer u uw gegevens voorbereidt voor import in Facebook, voegt u een kolom met totale uitgaven en een kolom voor de datum van de laatste transactie toe aan uw spreadsheet.

Bereid uw klantgegevens voor om in Facebook te importeren.

Dan filter instellen voor het spreadsheet op datum om mensen die hebben gekocht in de afgelopen 6 maanden zijn . Merk op dat u het tijdsbestek desgewenst kleiner kunt maken. Een korter tijdsbestek zorgt ervoor dat de gegevens die u gebruikt relevant zijn.

Vervolgens sorteren de gegevens door de totale uitgaven kolom , zodat de hoogste spenders verschijnen bovenaan. Kopieer de bovenste 300 regels (of meer waardevolle details als u over de gegevens beschikt) uit deze spreadsheet en sla die informatie op als een CSV-bestand , dat een aangepast publiek wordt van uw 300 beste uitgevers. Hoewel u een aangepaste doelgroep kunt maken met minder dan 300 mensen, is 300 een voorkeursnummer.

Om uw spreadsheet voor te bereiden voor import, moet u ervoor zorgen dat de relevante kolommen een naam hebben volgens de algemene normen van Facebook . Als u klaar bent, is uw CSV-bestand klaar om te importeren in de Facebook Audiences-tool.

Open de Audiences-tool in Advertentiebeheer om te beginnen met importeren . Klik op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep . Vervolgens kiest het publiek maken van een klant bestand .

Creëer het publiek op basis van een klantenbestand.

Selecteer vervolgens Klanten toevoegen vanuit uw eigen bestand of Gegevens kopiëren en plakken . (In dit dialoogvenster ziet u ook de optie Inclusief LTV voor beter presterende lookalikes, die iets later in deze sectie wordt besproken.)

Vervolgens kiest u het bestand dat u wilt uploaden en klik op Volgende .

Kies het klantenbestand dat u naar Facebook wilt uploaden.

Nadat het bestand is geüpload, wijst u de ID’s toe die u voor uw aangepaste doelgroep wilt gebruiken . U kunt de ID’s die u niet wilt gebruiken, deselecteren door Niet uploaden te kiezen in de vervolgkeuzelijst naast elke ID. Houd er rekening mee dat hoe meer statistieken u opneemt, hoe hoger de kwaliteit van het publiek zal zijn. Als u klaar bent, klikt u op Uploaden en maken .

Breng de ID's in kaart die u wilt gebruiken voor uw aangepaste Facebook-doelgroep.

De volgende stap is dat Facebook uw gegevens hashen en deze importeert om uw publiek te creëren. (De voorbeeldgegevens die hier worden weergegeven, hebben slechts 9 rijen, maar uw werkelijke gegevens zouden 300 of meer rijen moeten hebben.)

Nadat het importeren is voltooid, ziet u de optie om een ​​vergelijkbaar publiek te creëren. Klik op Create a Lookalike Audience om door te gaan.

Klik op Een vergelijkbare doelgroep maken.

In de lookalike-opties die verschijnen, is het klantimportbestand al geselecteerd als het bronpubliek. Selecteer de gewenste locatie-opties en het percentage kijkersgrootte , zoals 1%.

Als u klaar bent met het selecteren van de opties, klikt u op Doelgroep maken . Je lookalike publiek zou nu klaar moeten zijn voor actie!

Selecteer de gewenste locatie-opties en het percentage kijkersgrootte.

Gebruik de optie Customer Lifetime Value (LTV)

Zoals eerder vermeld, kun je ook een lookalike publiek van hoge spenders creëren door de LTV-optie in de Facebook Audiences-tool te gebruiken.

Maak om te beginnen een aangepaste doelgroep op basis van een klantbestand, zoals eerder uitgelegd, maar selecteer deze keer LTV opnemen voor beter presterende lookalikes .

Selecteer LTV opnemen voor beter presterende lookalikes in het dialoogvenster Een aangepaste doelgroep maken.

Vervolgens moet u een aantal informatieschermen doorlezen . De eerste die verschijnt, legt uit wat LTV is en hoe deze Facebook-doelgroepoptie werkt. Als u de informatie hebt gelezen, klikt u op Aan de slag .

Op het volgende scherm moet u de voorwaarden van Facebook Value-Based Custom Audience lezen en accepteren. Klik op Accepteren als u akkoord gaat.

Het volgende scherm is vergelijkbaar met het eerder getoonde upload- en matching-scherm. Upload uw gegevens en klik op Volgende .

Upload uw klantgegevens in het dialoogvenster Klantpubliek maken met LTV.

Vervolgens moet u de waardekolommen selecteren uit het CSV-bestand dat u heeft geüpload .

Nadat u op Volgende hebt geklikt , kunt u de rest van de klantgegevens in kaart brengen zoals eerder in dit artikel is beschreven en vervolgens uw tweede op waarden gebaseerde lookalike-doelgroep maken .

Kies uw klantwaarde-kolom in het dialoogvenster Klantpubliek maken met LTV.

Tip: wanneer u de campagne opbouwt met advertenties die op deze doelgroepen zijn gericht , selecteert u de optie Waarde in de vervolgkeuzelijst Optimalisatie voor advertentieweergave . Maak ook uw waardevolle doelgroepen op basis van beide methoden die hier worden beschreven en test ze opgesplitst om te zien welke beter werkt. Je hebt binnenkort een nieuw winnend publiek om toe te voegen aan je Facebook-marketingmix.

Selecteer de optie Waarde in de vervolgkeuzelijst Optimalisatie voor advertentieweergave.

# 3: Bouw een soortgelijk publiek op van mensen die 75% van uw video bekijken

Met aangepaste doelgroepen voor engagement kunt u mensen targeten die al met uw inhoud bezig zijn . Door een vergelijkbare doelgroep te creëren op basis van deze aangepaste doelgroep, kunt u mensen bereiken met gedrag dat vergelijkbaar is met uw betrokken publiek en uw kansen op verdere betrokkenheid en verkoop vergroten.

Terwijl aangepaste doelgroepen van websites zich richten op acties die de Facebook-pixel op uw website registreert, richten aangepaste doelgroepen zich op acties die worden ondernomen binnen Facebook-apps en -services. Ook wordt het advertentiebereik voortdurend bijgewerkt. In mijn ervaring zijn de beste engagement-doelgroepen gebaseerd op video’s. Video-engagement wordt steeds populairder en zal naar verwachting in 2021 meer dan 75% van de mobiele data vertegenwoordigen .

Om een publiek te creëren dat video-engagement van de hoogste kwaliteit weerspiegelt , past u de kijkcijfers van 75% toe op uw publiek. Dit vertelt Facebook om mensen op te nemen die ten minste 75% van je video hebben bekeken (inclusief mensen die naar het 75% -punt van de lengte van je video zijn overgeslagen).

De kijkwaarde van 75% is een goede manier om de mensen te identificeren die het meest geïnteresseerd zijn in uw merk. Het is ook een geweldige manier om een koud publiek te kwalificeren en ze te gebruiken om een ​​solide bronpubliek op te bouwen waaruit je een sterk vergelijkbaar publiek kunt opbouwen. Afhankelijk van uw markt en bedrijf zijn de weergavestatistieken van 50% en 95% ook de moeite waard om te testen, samen met de optie van 75%.

Om een ​​aangepaste doelgroep voor video-engagement te maken, opent u de Audiences-tool in Advertentiebeheer en selecteert u Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu Doelgroep maken. Selecteer Betrokkenheid in het dialoogvenster Een aangepaste doelgroep maken .

Selecteer Betrokkenheid in het dialoogvenster Een aangepaste doelgroep maken.

Selecteer op het volgende scherm de optie Video en je ziet opties om een ​​publiek te creëren op basis van video-engagement . Selecteer in de lijst met betrokkenheidsopties Mensen die 75% van uw video hebben bekeken en kies de video waarop u deze instelling wilt toepassen .

Voer in het tekstvak In The Past een aantal dagen in . U kunt bijvoorbeeld mensen toevoegen die in de afgelopen 100 dagen 75% van uw video hebben bekeken. Als je de kijktijdstatistieken van 50% en 95% samen met 75% test, kies je op dit scherm die opties om de doelgroepen voor je split-test te maken.

Nadat u uw opties heeft ingesteld, geeft u het publiek een duidelijke naam , zoals ‘75% video-betrokkenheid – 100 dagen’, en klikt u op de knop Doelgroep maken .

Selecteer Mensen die 75% van uw video hebben bekeken in het dialoogvenster Een aangepaste doelgroep maken.

Om een vergelijkbare doelgroep te creëren op basis van uw aangepaste doelgroep voor video-engagement , gebruikt u ook de Audiences-tool in Advertentiebeheer. Het opzetten van deze vergelijkbare doelgroep werkt op dezelfde manier als voor de doelgroep die de meeste tijd op uw website doorbrengt, of het meeste geld uitgeeft aan uw producten of diensten.

Kies in het dialoogvenster Een vergelijkbare doelgroep maken uw aangepaste doelgroep voor video-engagement en voer de vereiste geografie en het vergelijkbare percentage in . Klikvervolgens op de knop Doelgroep maken .

Kies uw aangepaste doelgroep en voer de locatie en het lookalike-percentage in.

Nadat je deze stappen hebt voltooid, gebruik je deze vergelijkbare doelgroep om de mensen te targeten die lijken op degenen die het meest betrokken zijn bij je Facebook-video . Dit is een geweldige manier om mensen aan te moedigen uw website te bezoeken en uw ecosysteem uit te breiden.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!

Gevolgtrekking

De beste manier om te zien hoe waardevol deze lookalikes zijn, is door ze te testen met uw gebruikelijke website-lookalike of gegevensupload om het verschil in resultaten te zien. U kunt hogere winkelmandwaarden verwachten. Door eenvoudige wijzigingen aan te brengen en een beetje extra aandacht te besteden aan het maken van uw lookalikes, zullen deze drie doelgroepen hoogstwaarschijnlijk indrukwekkende resultaten produceren.

Met een combinatie van alle drie lookalikes kunt u meerdere doelen bereiken, zoals het vergroten van bereik, verkoop, conversies en verkeer.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format